2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    329
Bi kere eşimle tartışıyorduk. Ben kapasitemin üstünde çocuk bakıyorum diye ağladım. O da bana hak verdi sonra sustu.
Benimki biraz mizaçtan, biraz yaştan. Sen kaç yaşındasın?
Oldum olası da hareketli bir etkinlikten sonra sakinliğe ihtiyaç duymuşumdur. Şu an o sakinlik hiç yok. Aşırı stres yaratıyor bende. Bi yere gitmek falan değil, evde sessizce oturmak istiyorum. Bu gece benem erken uyuycak galiba. Şu an sallıyorum. Bu erken uyumak yani, çok mutluyum ♥️
33'teyim, ocakta 34. Ben de böyleyim, altta sheilata sheilata da yazmış ya gerçekten biraz durmaya ihtiyacım var. Camı açıp biraz gökyüzüne bakmak, birkaç nefes çekmek bile o kadar iyi geliyor ki bana suncacik şey hâlbuki. Evimde sakin sakin zaman geçirmek istiyorum. Bir kek yapsam, yanına çay koysam. Kitabımı alsam, okusam. Buna bile ihtiyacim var. Çok şükür eşim çok destek, hâlâ yemek yapmıyorum evde ama ben bebem beni çok zorladı, zorluyor. Bedenimde de aylardır stres birikiyor hissediyorum. Omuzlarım kaskatı.

Birilerine de sürekli yavrumu anlatıp şikayet eder gibi olmak istemiyorum, anlatsam ayy biz de öyleydik şekerim geçecek geçecek falan. Ulan ben de biliyorum geçecek de içimden geçtikten sonra unutur muyum ben bu travmaları😂 ama bazen anlatıp dışarı atıp rahatlamak istiyorum. Hepsini geçtim geniş geniş yıkanmak, uyanmadan uyumak istiyorum.

Biz de oyle. Okuldayken esim bakiyordu 2. 5 gun. Eve geldigimde bitmis ben bitmisim bakici asla olmuyor kimseye alismayan bebegim var dun annem geldi cagirmistim
Insallah ona alisir ve durur.
Annen bir kaç gün kalabilirse daha kolay alışır diye düşünüyorum gece gündüz kalınca. Ama mecbur oluncada yapacak bir şey yok zamanla alışacak çalışırken benim kızımda öyleydi gelene kadar ağlardı 1 ay sonra alıştı halası bakıyordu ve bi süre o halasından nefret etti annem senin yüzünden gidiyo diye şimdi çok seviyo tabi:)
Kizlar bugun aşı icin gittim. Kilo alimi olmamis boy uzamis ek gida 3-4tatli kasigi kadar yiyor mama yiyor vs baska ne yapabilirim bu arada sutlac gibi muhallebi gibi tatlilar sevmiyor pepeçura bilen var mi bilmiyorum onu seviyordu irmikle hazirladiklarimi sevmiyor uzuldum kilo almamasi buyumedigi snlamina gelir diyordu Osman hoca.
bu saatten sonra kilo değilde boyun uzaması önemli diye biliyorum. Osman hocada hatta yemek konusunda çok rahattır 2-3 çorba kaşığı. Yeter der 1 yaşındaki bebeğe öğün başı. Çok hareketliler yürüyo mu bilmiyorum ama yürümesede aşırı hareket ediyolar azDa yiyince yakıyorlar hemen. Ben her gün 1 tatlı kaiığı tahin mutlaka yediriyorum. Birde Sohrab Sohrab ın önerisiyle badem sütü konsatrrsi almıştım her gün 1 çay kaşığı veriyorum yoğurda karıştırıp. Kuruyemiş ceviz badem rondodan geçiştirmiştim her gün 1-2 tatlı kaşığı yediriyorum hep bi şeylere karıştırarak oyunla vs. Dikkat ettiğim bunlar var . Kilo değilde boy takıntım var benimde. Kilo almasa sorun etmiyorumda boyu kısa kalmasın istiyorum:KK43:
Pepeçurayı biliyorum trabzon geliniyim bende:) onu seviyorsa bence ekşi tatları seviyor minnoş demektir:)
Hastalanmayanbebek sayfasında atom tarifi varmış onu yaptım ben veriyorum ama bakalım bi faydası olacak mı.

Mamaya bisküvi tozu atıyorum dedin bende bakayım ona biberondan içerken sorun olmuyor dimi yani kıvamı çok koyu olmuyo mu?
Yok yok kaşık mama demek istedim, mama sabah ve akşam içiyo sadece… kaşık mamalarına ekstra zeytinyag mesela, bisküvi vs. atıyorum ki kilo yapsın 😅

Ben de öyle yapıyorum kuzum. Her şeyine zeytinyağlı/ tereyağ ekliyorum kalorisi artsın diye. Kuruyemişler vermeye çalışıyorum sağlıklı yağ o da diye. Az yiyor, az kilo alıyor hep haliyle. Kabullendim artık. Ben de eşim de 50 li kilolarda insanlarız. İkimiz de minyonuz. Doktor da o yüzden bebeğe de normal diyor. Zaten 2600, 45 cm doğmuştu kuzucuk
Maşallah canım, cogumuz kilodan yana problem yapıyoruz ama gerek yok gerçekten de… önemli olan sağlıklı olmaları.. 🙏🏽 ben de bu yazdıklarının hepsini katıyorum 😍🙏🏽

Annen bir kaç gün kalabilirse daha kolay alışır diye düşünüyorum gece gündüz kalınca. Ama mecbur oluncada yapacak bir şey yok zamanla alışacak çalışırken benim kızımda öyleydi gelene kadar ağlardı 1 ay sonra alıştı halası bakıyordu ve bi süre o halasından nefret etti annem senin yüzünden gidiyo diye şimdi çok seviyo tabi:)

bu saatten sonra kilo değilde boyun uzaması önemli diye biliyorum. Osman hocada hatta yemek konusunda çok rahattır 2-3 çorba kaşığı. Yeter der 1 yaşındaki bebeğe öğün başı. Çok hareketliler yürüyo mu bilmiyorum ama yürümesede aşırı hareket ediyolar azDa yiyince yakıyorlar hemen. Ben her gün 1 tatlı kaiığı tahin mutlaka yediriyorum. Birde Sohrab Sohrab ın önerisiyle badem sütü konsatrrsi almıştım her gün 1 çay kaşığı veriyorum yoğurda karıştırıp. Kuruyemiş ceviz badem rondodan geçiştirmiştim her gün 1-2 tatlı kaşığı yediriyorum hep bi şeylere karıştırarak oyunla vs. Dikkat ettiğim bunlar var . Kilo değilde boy takıntım var benimde. Kilo almasa sorun etmiyorumda boyu kısa kalmasın istiyorum:KK43:
Pepeçurayı biliyorum trabzon geliniyim bende:) onu seviyorsa bence ekşi tatları seviyor minnoş demektir:)
Hastalanmayanbebek sayfasında atom tarifi varmış onu yaptım ben veriyorum ama bakalım bi faydası olacak mı.
Tahini yogurda mi koyuyorsun ben de alayim igde ve cekirdegi tozu var bir de ceviz cam rendeden yapip veriyorum osman hoca kilo almiyorsa buyumedigi anlamina gelir boy uzamasi buyume kriteri degil dedi bilmiyorum bi 100 gr almamis evet cok hareketli yurumuyor tutup dikeliyor yazdiklarina dikkat edeyim rize mandalinasini da seviyor dilimleyip onune koyuyorum . Oyunla vs vermiyorum hic oyle bir durum olmadi onune koyuyorum o kasigiyla alirken ben de agzina goturuyorum .

Kizlar bugun aşı icin gittim. Kilo alimi olmamis boy uzamis ek gida 3-4tatli kasigi kadar yiyor mama yiyor vs baska ne yapabilirim bu arada sutlac gibi muhallebi gibi tatlilar sevmiyor pepeçura bilen var mi bilmiyorum onu seviyordu irmikle hazirladiklarimi sevmiyor uzuldum kilo almamasi buyumedigi snlamina gelir diyordu Osman hoca.
Ne kadarlik bir surede kilo almamis 1 ay mi?
Artik kiloya cok takilmiyorlar ya hareketleri cok arttigi icin.
Protein alimi nasil senin bebisin yumurta et vs severek yiyor mu?

Tahini yogurda mi koyuyorsun ben de alayim igde ve cekirdegi tozu var bir de ceviz cam rendeden yapip veriyorum osman hoca kilo almiyorsa buyumedigi anlamina gelir boy uzamasi buyume kriteri degil dedi bilmiyorum bi 100 gr almamis evet cok hareketli yurumuyor tutup dikeliyor yazdiklarina dikkat edeyim rize mandalinasini da seviyor dilimleyip onune koyuyorum . Oyunla vs vermiyorum hic oyle bir durum olmadi onune koyuyorum o kasigiyla alirken ben de agzina goturuyorum .
Tahini muzu ezip içine katıyorum kuruyemişle ya da trabzon hurmasını ezdiğimde ya da avokado aklıma gelenler bunlar. İğde çekirdeği tozunu bende aldım ama bu yaşlarda verilmiyormuş öyle okudum hiç açmadım paketi. Belli bie aya kadar kilo sonrası boy kriter diye biliyrum bende ama. Osman hocaya oğlum 6 aylıkken mama içmiyor az içiyor diye götürmüştüm oradan biliyorum çok kiloya takıntılı bir doktor değil persentik değerleri içindeyse takmıyor. Hatta 2-3 yemek kaşığı ek gıda yeterli onuda yemiyosa kan değerlerine baktırın yazmıştı bi storysinde. Benim oğlumda aşıeı hareketli kilo bazı aylar hiç almıyo en fazla aldığıda 300 gr.

Ben 2015 nisan’da evlendim de çocuk da hemen olan bir şey değil ki ta 2018 ekim’de 4. Gebelikte oldu.

İkinciyi yaparken de ilkinden kötü olamaz demiştik. Gündüz bi sıkıntısı yok şükür ama gece uykusuzluk bezdiriyor. Sonra okula geliyorum. Eve gidince hiç canım oynamak falan istemiyor. Tek istediğim yatmak.

Yok yok kaşık mama demek istedim, mama sabah ve akşam içiyo sadece… kaşık mamalarına ekstra zeytinyag mesela, bisküvi vs. atıyorum ki kilo yapsın 😅
Tamam canım kaşık maması kullanmıyorum ama bir iki ay sonra bende akşam mama yerine kaşık mama vereyim tok tutsun istiyorum

Tamam canım kaşık maması kullanmıyorum ama bir iki ay sonra bende akşam mama yerine kaşık mama vereyim tok tutsun istiyorum
Kaşık maması yerine kendin de irmikli, tam buğday unlu, hindistan cevizi unlu vs mama yapabilirsin.
Bence gece uyanmasının açlıkla ilgisi yok ama siz bilirsiniz ☺️

Kaşık maması yerine kendin de irmikli, tam buğday unlu, hindistan cevizi unlu vs mama yapabilirsin.
Bence gece uyanmasının açlıkla ilgisi yok ama siz bilirsiniz ☺️
Biliyorum ama gündüz çok az yediği için gece mama verme ihtiyacı hissediyorum :KK43: belki acıkmasına fırsat versem güzel yer ama zaten 4 saatte bir öğün sunuyorum. Oy bu yeme olayı beni yedi bitirdi 1 yıldır :KK43:

Ben de misafir çağırdım halime bakmadan🤣 tuzlu tamam ama tatlıyı yapamadım ya her malzeme de yok evde çocukla da çıkamam şuan. Kek çırpmaktan başka seçenek kalmadı şu saatten sonra 😄

Ben de misafir çağırdım halime bakmadan🤣 tuzlu tamam ama tatlıyı yapamadım ya her malzeme de yok evde çocukla da çıkamam şuan. Kek çırpmaktan başka seçenek kalmadı şu saatten sonra 😄
Benimde eşim misafiri çok seviyor haftada iki misafir yemekli mutlaka geliyor
Evdeki işlere pek yardım etmiyor çocukla oynuyor genlde evde olduğunda

ben de artık oturduğum yerde bile konuşurken nefes nefese kalıyorum sanki atlı koşturmuşum gibi kalbim güm güm
Temizlik yapmak zoruma gitmeye başladı bir gün silmesem diğer gün ahıra dönüyor pislikten 🙄

Ben öyle zamanlarda misafire hemen bir sufle yapıveriyorum. Önden fırın sıcak oldu mu 8 dakikada pişiyor. Ya da waffle. Annem helva kavurur… hemencik olan, zahmetsiz tatlılar candır 🥳

Ben öyle zamanlarda misafire hemen bir sufle yapıveriyorum. Önden fırın sıcak oldu mu 8 dakikada pişiyor. Ya da waffle. Annem helva kavurur… hemencik olan, zahmetsiz tatlılar candır 🥳
Helva ben de yaparım 🥰 köstebek pasta yaptım ama keki ıslamak için süt kalmadı su ile ıslasam berbat olur mu🤣 bakkal yolu göründü

Benimde eşim misafiri çok seviyor haftada iki misafir yemekli mutlaka geliyor
Evdeki işlere pek yardım etmiyor çocukla oynuyor genlde evde olduğunda

ben de artık oturduğum yerde bile konuşurken nefes nefese kalıyorum sanki atlı koşturmuşum gibi kalbim güm güm
Temizlik yapmak zoruma gitmeye başladı bir gün silmesem diğer gün ahıra dönüyor pislikten 🙄
Yemekli misafir mi 🥲 ay ben bazen bize yapamıyorum memede uyuyor bırakamıyorum resmen bu yüzden zayıflamışım tek iyi tarafı 😅 eşim gelince yapıyorum ya da bazen hızlı şeyler kahvatılık falan 😭

X