- 1 Eylül 2011
- 1.137
- 1.711
-
- Konu Sahibi sunshine__
- #80.641
Pirinc ununu saglikli buluyorlar ilginc ayrica kimyasal gubreli yetisen gunumuz dunyasindaki gida sektoru cok mu saglikli pazardan sebze aliyoruz pestisit dolu. Hangi birinden koruyabiliyoruz ben yenilebilir ingiliz karbonati aldim onunla yikiyorum. Yagı yakmiyorum kavurarak yemek yapmiyorum ki bunlar sagliksiz pisirme yontemi. Mamayi veriyorum cunku ek gida ile doyacak kadar yemiyor 15. 18Selam kızlar
Bugün sağlam çocuk polikliniği ve pediatri ye gittim
Formül mamaya öcü muamelesi yapıyorlar
Ben artık kafayı yiycem
Aç kalsın gerekirse diyor
Biberonla uyuyorsa su ver diyor
Gece 4 de sadece gece beslemesi yap diyo
Ona da pirinç unu vs ile kendin mama yap diyor
Bir yerden tutunup ayağa kalkıyor yürütme ys da ayakta durdurma çalışmalarımızda anında yere çöküyor korkuyor sanırım.Hangi oyuncaklarla neler oynuyorsunuz?
Neleri yapabiliyor?
Elini yüzünü burnunu gösterebiliyor mu?
Bay bay yapıyor mu?
Yürüyor mu?
Evet sırf bu yuzden lohusaligi dibine kadar yasadım, emzırme yeterli gelmiyor diye kendimi yedim bitirdim.. Sımdı kızıyorum kendime.. Iyıkı anne sütüne alternatif olarak her gecen gun formulü gelısen mamalar var..Muhtesem
Simdi Black Friday oncesi bi gun indirime girer her sene yapiyorlar yapariz bir suru alisveris
Pirinc unu kimse onermiyor artik.
Bunu anlamadim ben neden 1 yas sonrasi onermiyorlar mama? 1 yastan sonra hala %30 anne sutu %70 katilar olmali besin kaynagi.Anne sutu yoksa da bunun alternatifi mamadir diye dusunuyorum.
Biz de ilk aylar mama destekli beslenmistik sonra birakmak icin falan asiri caba sarfettim ben.Biraktik ama gercekten kendimi yirttimSohrab hatirlar.Sirf bu toplum baskisi mama ocu yaklasimi yuzunden.Cok uzuluyorum simdi geri donup bakinca ne gerek varmis ki..
Annelikle ilgili en onemli deneyimim ve birine soyleyecegim sey herseyi icinden geldigi yapmak olur.Herkes ayri bisi soyluyor cunku.Sen bebeginin mamaya ihtiyaci oldugunu dusunuyorsan ver yeterince yedigini dusunuyorsan kafana takma gece beslenmesi sizi mutlu ediyorsa et vs vs ek dogrusunu sen ve bebegin bilirsiniz bence
Ay ben de memnunum valla büyük rahatlıkDi mi yaaaaaa isteyen herkese nasip olsun
Sac cekme diyemiyorum ben bizde olana kafa cekme kafa koparma diyebilirizoyle bi cekiyor ki boynum bukuluyor ya
Bu benim esim
Ben de olmadim.Annem de cok gec olmus.Genetik birseymis sanirim erken gec olmasi fark etmiyormus hic.Ben mutluyum ama olmamaktan hic ozlemedim kendisini
İnek/keci herhangi bir hayvansal sutu ben kendim de tuketmiyorum bebegime vermeyi dusunmuyorum acikcasi gittigi yere kadar.Her canlinin sutu kendi yavrusu icindir fikri bana mantikli geliyor.Yogurtla da cok aram yoktur ama peynir kirmizi cizgim yerine birsey koyamiyorum
Keşke bir yerden başlasan. Kısa kısa başlayabilirsin. Önce 2 saat sonra 3 böyle böyle artırarak.Arkadasim da ayni seyi teklif etti disarida bulusalim diye bensiz bakamiyor ki illa ben olucam belli bir süre sonra yoruluyor,uyutsa bile yataga koyarken uyaniyor tek basina bakamiyor maalesef sorun o kimseye birakip cikamiyorum esim dahil.hastanede serum yerken bile stres oldum durmuyormus diye
Kizlar merhaba
Bebegim 10 aylik 13kg
Bi yere ciktigimizda bebek arabasina binmek istemiyor aglama krizine giriyor evde bi kanguru var kuzenim vermisti ama onun bebisin kilosu daha kibardi tasir mi bilemedim
Esim diyor kanguruyla tasinacak zamani gecti
Var mi hala kullanan? Kollarim agriyor kucakta tasimaktan
Ben henüz dışarıda yediklerimizden yedirmedim sıfır tuz gittiğimiz için. Mama önlüğünü aşağıya bırakıyorum tam kaplıyor, üstü başı batmıyor. Evde ona yaptığımı termosa koyuyorum (termosa önce kaynar su koyup ısıtıyorum, sonra döküp yemeği koyuyorum daha uzun süre sıcak tutuyor) dışarı gittiğimizde termosundan yediriyorum. Simit vs varsa eline veriyorum geveliyor. Bir de mama sandalyesinin altına serilen örtüler var kullan at. Onlarda da yere dökmüş vs takmıyosun kafana. En kötü çantaya muz ve yoğurt atıyorum hemen ezip onu veriyorum. Ya da hipp’in meyve/sebze püresini veriyorum. Mama sandalyesi temiz olmaz, tablasına yiyecek koyamam dersen de oioinin matı var onu ser. Zamanla daha pratik olucaz ben de hala öğreniyorum bebemin huyuna göreKızlar bu yeme konusunda dışarı çıkınca ben mama veriyorum çünkü mama sandalyesi haricinde yemek yedirmek işkence herkesin yediren dahil üstü başı batıyor yemeğe üç seferdir gittik dışarıda sadece köfte yedirdik bizim yediğimiz yerden onlarda köfte yaptırdık siz nasıl yapıyorsunuz
Evde mama sandalyesinde sıkıntı yok dışarıda zaten restoranda kendim elimle yedirdim onların sandalyelerini sildim zaten ön tablalarıda yoktu İşte dışarıda koca önlüğü giydir de kendimizde batıyoruz sandalyesiz alışık olmadıklarından aşırı hareketli oluyorlar zamanla alışırlar diye halen mama veriyorum içimde rahat değil iki çoçuğum olduğundan birini tut yedir olmuyor diğeri sakince bizi izlemiyor aynı anda yediriyoruz zaten kocamda bi sefer mama ver işte yada biyere oturalım diye söyleniyor o nedenle dışarıda oturduğumuz yerde kendi mamalarını getireyim madem Stanley yemek termosu almıştım işe yarıyormu bilmiyorum sen ne kullanıyorsunBen henüz dışarıda yediklerimizden yedirmedim sıfır tuz gittiğimiz için. Mama önlüğünü aşağıya bırakıyorum tam kaplıyor, üstü başı batmıyor. Evde ona yaptığımı termosa koyuyorum (termosa önce kaynar su koyup ısıtıyorum, sonra döküp yemeği koyuyorum daha uzun süre sıcak tutuyor) dışarı gittiğimizde termosundan yediriyorum. Simit vs varsa eline veriyorum geveliyor. Bir de mama sandalyesinin altına serilen örtüler var kullan at. Onlarda da yere dökmüş vs takmıyosun kafana. En kötü çantaya muz ve yoğurt atıyorum hemen ezip onu veriyorum. Ya da hipp’in meyve/sebze püresini veriyorum. Mama sandalyesi temiz olmaz, tablasına yiyecek koyamam dersen de oioinin matı var onu ser. Zamanla daha pratik olucaz ben de hala öğreniyorum bebemin huyuna göremama sandalyesi hariciyse kocam tutuyor ben yediriyorum ya da elindekini kucağımızda yiyor.
Bizim evde, mama sandalyesinde de üst baş batıyor. Batsın nolucak kiEvde mama sandalyesinde sıkıntı yok dışarıda zaten restoranda kendim elimle yedirdim onların sandalyelerini sildim zaten ön tablalarıda yoktu İşte dışarıda koca önlüğü giydir de kendimizde batıyoruz sandalyesiz alışık olmadıklarından aşırı hareketli oluyorlar zamanla alışırlar diye halen mama veriyorum içimde rahat değil iki çoçuğum olduğundan birini tut yedir olmuyor diğeri sakince bizi izlemiyor aynı anda yediriyoruz zaten kocamda bi sefer mama ver işte yada biyere oturalım diye söyleniyor o nedenle dışarıda oturduğumuz yerde kendi mamalarını getireyim madem Stanley yemek termosu almıştım işe yarıyormu bilmiyorum sen ne kullanıyorsun
Tablası olmayanlara ben de denk geldim o zaman mama sandalyesini masaya sıfırlıyorum olursa, masadan yiyor. Ben 1 çocukla zor baş ediyorum Allah sana kolaylık versin canımEvde mama sandalyesinde sıkıntı yok dışarıda zaten restoranda kendim elimle yedirdim onların sandalyelerini sildim zaten ön tablalarıda yoktu İşte dışarıda koca önlüğü giydir de kendimizde batıyoruz sandalyesiz alışık olmadıklarından aşırı hareketli oluyorlar zamanla alışırlar diye halen mama veriyorum içimde rahat değil iki çoçuğum olduğundan birini tut yedir olmuyor diğeri sakince bizi izlemiyor aynı anda yediriyoruz zaten kocamda bi sefer mama ver işte yada biyere oturalım diye söyleniyor o nedenle dışarıda oturduğumuz yerde kendi mamalarını getireyim madem Stanley yemek termosu almıştım işe yarıyormu bilmiyorum sen ne kullanıyorsun
Aynen ben de yemeği sıcak olsun diye çok kasmıyorum. Zaten yeme süreci vakit alıyor soğuyorBizim evde, mama sandalyesinde de üst baş batıyor. Batsın nolucak kibazen ağzından çıkarıp sağa sola fırlatıyor.
tatile gitmiştik, orda simit hariç asla hiç bir şey yememişti. Geçen gün iskender yedi. Yemek gelene kadar yanımda kendi yaptığım muhallebiyi götürmüştüm. Onu yemişti. Bazen arabada yediriyorum. Hemen arabaya biner binmez gibi. Maksat vakit geçsin. Dışarda kendi yediklerimizden vermeye yeni başladım ben. Bi de ben mamayı da yemeği de tam yeme sıcaklığında olcak diye şaapmıyorum. Çocuklar da alıştı saçma sapan yemeye. Bazen soğumuş oluyor yani. Yiyeceği varsa yiyor yine.
Demin çok bağırıyordu. Koşarak oda sıcaklığındaki suya mama yaptım ısıtmadan.
Bu gece hiç uyumadık. Gece bi de kavga ettirdi bizi yine.
Bizim dışarıda yememiz hâlâ sıkıntılı olduğu için ben hep evden götürüyorum yiyeceğini ki zaten hepi topu kaç defa çıkmışızdır. Bebek arabasında yedirdim hep. Etraf kalabalıksa seyrederken kolay yedi. Birkaç defa deniz kenarında bir yere gittik, her gidisimizde bir grup anne (yenidoğan bebeği olandan iki yaşına kadar dört beş anne) hep oradaydı. Bebekleri sakin sakin oturuyor ya da uyuyorlardi. O kadar aglayasim geliyor ki, biz de bizimki mizmizlanmasin diye kırk takla atıyoruz her yerde. İlk zamanlar hele, hatırlamak bile istemiyorum. Onların bebekleri de orada olan yiyeceklerden yediler hep, yenidoğan hariç.Kızlar bu yeme konusunda dışarı çıkınca ben mama veriyorum çünkü mama sandalyesi haricinde yemek yedirmek işkence herkesin yediren dahil üstü başı batıyor yemeğe üç seferdir gittik dışarıda sadece köfte yedirdik bizim yediğimiz yerden onlarda köfte yaptırdık siz nasıl yapıyorsunuz
Bizim olduğumuz şehirde kimsemiz yok arkdaşlarada ev oturmasına gitmiyoruz şehir dışı birkez kayınvalideye gittik o bulmuştu mama sandalyesi sıkıntı olmadı ya tek çoçuk olsa sıkıntı okadar olmazdı bende gittiğimiz yerde köfte verirken yan masadan ne güzel bak yediklerimizden yiyor ikizler falan diyordu halbuki mecbur kaldık iyimi kötümü bilemedim ama kendim yapıp götüreyim artık yedikleri kadar bu arada ben mamayı yaz boyu soğuk yaptım sıcak içmediler şimdi kış geldi sıcak sevmiyorlar ya bu arada ıspanak alerjisi çıktı bebeğimin yüzü kızardı zaten hepte tükürdü hiç sevmediBizim dışarıda yememiz hâlâ sıkıntılı olduğu için ben hep evden götürüyorum yiyeceğini ki zaten hepi topu kaç defa çıkmışızdır. Bebek arabasında yedirdim hep. Etraf kalabalıksa seyrederken kolay yedi. Birkaç defa deniz kenarında bir yere gittik, her gidisimizde bir grup anne (yenidoğan bebeği olandan iki yaşına kadar dört beş anne) hep oradaydı. Bebekleri sakin sakin oturuyor ya da uyuyorlardi. O kadar aglayasim geliyor ki, biz de bizimki mizmizlanmasin diye kırk takla atıyoruz her yerde. İlk zamanlar hele, hatırlamak bile istemiyorum. Onların bebekleri de orada olan yiyeceklerden yediler hep, yenidoğan hariç.
Bir de ben aile büyüklerine giderken annemde kullandığım park sandalyesi tarzında bir sandalyem var minimononun onu götürüyorum, önünde masası da var. Sandalyeye bağlama aparatı da var, bakabilirsin. Ben genelde evde yerde kullanıyorum.
Bi de diyor ki her sabah ben mi kalkıcam.Aynen ben de yemeği sıcak olsun diye çok kasmıyorum. Zaten yeme süreci vakit alıyor soğuyor
Nooldu bu bebelere ya kolikken daha fazla uyuyordu yeminlen. Bizi de kavga ettirirdi ama sağ olsun kocam horlaya horlaya uyuduğu içün bebemle biz kavga ettik.
Canım artık doktor aşırı tuzlu değilse, bal, bakla, patlıcan hariç sizin yediklerinizden yiyebilir diyor. Dışarda köfte yesem verirdim. Eline soğan halkası vermişliğim var. Bizim evde çok yemek bulunmuyor. Eş kişisi ve kız kebap lahmacun yiyorlar diye ben bebeğe özel tarhana çorba muhallebi yapıyorum şipşak. Annem artık ona özel yapmıyor hiç çünkü orda hep yemek oluyor. Yine de çorbadan ayır, tuzunu sonra at diyorum. Yapılabilecekken de tuzlu yemesine gerek yok.Bizim olduğumuz şehirde kimsemiz yok arkdaşlarada ev oturmasına gitmiyoruz şehir dışı birkez kayınvalideye gittik o bulmuştu mama sandalyesi sıkıntı olmadı ya tek çoçuk olsa sıkıntı okadar olmazdı bende gittiğimiz yerde köfte verirken yan masadan ne güzel bak yediklerimizden yiyor ikizler falan diyordu halbuki mecbur kaldık iyimi kötümü bilemedim ama kendim yapıp götüreyim artık yedikleri kadar bu arada ben mamayı yaz boyu soğuk yaptım sıcak içmediler şimdi kış geldi sıcak sevmiyorlar ya bu arada ıspanak alerjisi çıktı bebeğimin yüzü kızardı zaten hepte tükürdü hiç sevmedi
Benimkinin alerjisi olmasa ben dışarıda yediklerimizden yediririm artık ama biraz daha zamanımız var bizim. Yazın ben de hep soğuk yedirdim, ilk ılık verdiğimde öğürmüştü ama şimdi alıştı. Yeşil yapraklılar bize hâlâ öğün yemeği olarak yasak, belki bu görüşmede açar doktorumuz. Bizde de hep yeşil yemekler okur illa, kızıma direkt yemek olarak değil ama tadımlık verme iznim var. Karalahana, kuzukulağı, çileklik deniyor bizde yabanmersini yaprağı vs bunları tattı ama ıspanak hiç denemedik, büyümedi henüz bahçedekiler.Bizim olduğumuz şehirde kimsemiz yok arkdaşlarada ev oturmasına gitmiyoruz şehir dışı birkez kayınvalideye gittik o bulmuştu mama sandalyesi sıkıntı olmadı ya tek çoçuk olsa sıkıntı okadar olmazdı bende gittiğimiz yerde köfte verirken yan masadan ne güzel bak yediklerimizden yiyor ikizler falan diyordu halbuki mecbur kaldık iyimi kötümü bilemedim ama kendim yapıp götüreyim artık yedikleri kadar bu arada ben mamayı yaz boyu soğuk yaptım sıcak içmediler şimdi kış geldi sıcak sevmiyorlar ya bu arada ıspanak alerjisi çıktı bebeğimin yüzü kızardı zaten hepte tükürdü hiç sevmedi