2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Yazılanları okurken fark ettim kii ben dışarı çıkmıyormuşum Denize açılan bir sokakta oturuyorum. Yazın her gun denizdeydik cok guzel oluyordu , rahat da geçiyordu ama şimdi öyle bir esiyor ki. Geçtiğimiz cumartesi pazara çıkayım bari hava alalım kızla dedim. Ruzgardan yürümeye bile zorlandım. Kaç kişi tarafından linçlendiim bu havada bebek dışarı mı çıkar diyen teyzelerimizz bebek arabasının alt sepetine yağmurluk koymuştum ruzgarlı havada cok kurtarıcı oldu. Bebiş burnu bile soğumadan, sıcacık eve geldi ama ben aynı havada hasta oldum birkaç defa aksamları balık yemeğe gidelim dedik. Onda da kız yollarda hep uyudu. Üstünü örttük bıraktık. Yemeden geri döndü öyle. Yazın her gün kavanoz mama hazırlıyordum atıyordum cantaya sahilde yediriyordum. Kavanoz mama hazırlamayı bile özlemişim. Keşke hemen yaz gelse…Dışarı çıkmadığımı fark etmem üzdü beni. Depresyon yükleniyor galiba

Ay yaza da çok var bebeğim ya. Silivri’de oturuyordun, değil mi? Yazlık yere taşınma hayallerimizi suya düşürdün. benim kuzenim silivri’de oturuyor, hep avm’ye gidiyor. Hafta içi gündüz boş da oluyormuş herhalde. Ben de kızımı çok götürürdüm ama oğlanda bi salaklık geldi bana. Anlamıyorum neyim var. Bir sürü yardım edenim var, yine de beceremiyorum. Yaşlandım diye herhalde.

Bebek bakmak bu kadar zorsa neden bu kadar çok bebek var biz mi bişeyleri yanlış yapıyoruz? Kardeşimle aramda 3 yaş var, annem bizi tek başına nasıl büyütmüş. Bi de her iş eldeydi.

Eveet Silivri’deyimYazın güzel de kışın özellikle yazlık yerlerde çok çok zor. Yazın gunduz deniz, aksam gece pazarı, dondurmacı falan gece 1-2 de eve girerdik. Kışın her yer kapalı. 101 bile yazın sezonluk açıyor. Heer yer kapalı. Bizim de tek aktivitemiz avm gezmek. O da sıkıyor bir yerden sonra. Ev de kapalı ortam. Avm de kapalı ortam. Ben açık alan istiyorum. Yürümek istiyorum yürümekk

Ay bence de çok zor. Ben 26 yasındayım. Gene bile zor geliyor yani. Tekim diye galiba. Aksamdan aksama esim yardım ediyor bir. O da 6-7 de geliyor cocuk 9 da uyuyor zaten. Çok faydası olduğu söylenemez

Ayni durumu biz yasadik dün esimle.deniz kenarina yürüyüse gittik bebek arabasinda durmuyor,sürekli agliyor,emzigini atiyor bu sefer emzigi yikayip getirene kadar ortaligi yiķiyor,kanguruda da durmadi,babasi kucagina aldi saka gibi bir gün gecirdik.ya bakiyoruz milletin bebeklerine bebek arabasinda sessiz sakin oturuyorlar birbirimize bakiyoruz bizimki neden böyle diye

Emzik askısı kullan dışarıda bence. Evde ben de boğulur eder diye emzik askısı kullanmıyorum da dışarıda kurtarıcı oluyor. Aman attı, düştü derdi olmuyor… bir de ben hep bebek arabasının önüne oyuncak takıyorum. Cantaya yanıma evde oynadığı oyuncaklardan falan atıyorum. Atıyordum yani bir zamanlar öyle gene daha sakin geçiyor

Canim sana bozkirdan aglayarak el salliyorum
Biz napalim buuuuuz gibi hava bugun karanlik depresif..Sabah cikardim cocugu ise gitmeden yari aydinlik yari karanlik bi hizlica donduk geldik..Sonra evde hep.Ben de cok kis insani degilimdir ama napalim,toparlan birakma kendini

Beraber sarılıp ağlayalım
Sar sarmala disari cikin mutlaka.Daha kis yeni basliyor
Benim kisla ilgili derdim de sigara,yazin yine cafede restaurantta boguluyorduk da bi sekilde idare ediyorduk.Simdi resmen kapali yerde sigara icildiginden bi yere gidemiyoruz.Bahce denen yerler zaten tamamen dumanalti bazi mekanlarda iceriler de kokuyor.Gercekten o kadar tiksiniyorum ki.Iste de sigara icip gelmisler falan oluyor gidip uzerlerine kusmak istiyorum.Asiri ama asiri hassasim sigara kokusuna hamilelikten bu yana zaten sevmezdim tiksiniyorum su anda.Neden bu kadar costum cunku az once resmen kapidan cikarken biri suratima ufledi

Ay evet mekanlarda öyle bir sıkıntı var malesef. Tek yer avm kalıyor. Orası da kapalı ortam kışın da herkes hasta malum. Beni biraz tedirgin ediyor…

Çıkarmaya da fırsat bulamıyorum ki. Her öğünde ağzında tuta tuta yemesi abartısız 1.5 saat… sabah 9 da kalkıyor. Mama içiyor. 11 de kahvaltıya başlıyoruz. 12.30 gibi kalkıyoruz. Biraz duruyor. 1 de öğle uykusuna yatıyor 4 te kalkıyor. Yeni kalktı mesela. Mamasını verdim oyuncaklarla oynayıp mamasını içiyor tıngırı mıngırı. 5.30-6 gibi yemeğini yedireceğim. Yiyene kadar saat olacak 8. E duşu, masajı. Arkadan gene maması. Zaten yattığı saat 9… Kızım sayesinde tekrardan muhteşem yüzyıla basladım. Her öğünde bir bölüm bitiriyorum benim için en uygun saat 4-6 arası. Halim kalırsa ara ara çıkıyoruz… asansor yok bebek arabası ağır. Bir yandan bebek, bir yandan bebek arabası, bebek çantası falan çok zor geliyor. Bir de hava kötü diye apar topar dönüyoruz bazen hevesim kalmıyor hiç. Benim evden çıkmam 1 saat dışarıda kaldığım süre yarım saat. Evde kal daha iyi diyorum kendime. Pestilim çıkıyor gidip gelene kadar. Bir de bebek arabasında da uyuyor hemen. Hem uyku düzeni kaçıyor hem uyu uyan çok sersemliyor huysuzlanıyor. Çözüm bulamadım kendime vallahi napacağım ben de bilmiyorum

Gündüzleri bende yetiştiremiyorum sanki 8 de kalkıyoruz 10 a kadar evi topla kahvaltı hazırla 11 de kalkıyoruz ben bir saat bulaşık ev trmizliği balkonları temizlemeye ayırıyorum o sıralar uyuyor 12 buçuk gibi kalkıyor sonra tekrar bişeyler yedir mutfağı topla akiam yemeğine hazırlık diyene kadar dışarı çıkacak vakit kalmıyor dışarı çıksak akşam yemeği sarkıyor çıkmasak çocuk odada durmaktan patlıyor havalar çok soğuk ama güneşe dayanıp çıkabiliyoruz biz ancak babası çıkarıyor çoğu zaman genelde evde olduğu için ilgilen dediğimde ilgileniyor biraz
ben evde temizlik yemekle uğraşıyorum hep
Sağolsun ama geceleri o bakıyor benim kemik ağrılarım oluyor gece sağa sola dahi dönemiyorım

Sen bir de gebeydin değil mi ? Hepten zor oluyordur haliyle. Senin nasıl gidiyor, ne kadarlık oldu bebiş ?

Kızlar epeydir giremedim iki çocuk 1. Sınıf anneliği felaket haldeyim kafayı yemek üzereyim birine ödev okuma yazma diğerinin huysuzlukları bitik haldeyim.

Birde kızım komando gibi sürünüyor hala 10 aylık asla dizlerinde emeklemeyi tercih etmedi son bir iki haftadir tutunup kalkıyor ve hep parmak ucunda özellikle sol ayağı hiç basmıyor çocuk doktoruna gitmiştik parmak uçlarını kasılı tutuyor emeklemiyor diye sadece tahliller yapmıştı birde muayene ortopediye gidelim mi demiştik gerek yok demişti keşke gitseymişiz bu şekilde bi problem yaşayan var mı

Canım kuzenim kızını ortopediye götürdü öyle, niye getirdiniz, küçük bu dedi doktor. Sonra 12 aylık emekledi onun kızı, 15 aylık yürüdü. Bekle daha erken.
1. Sınıftan selamlar. Hunimle geziyorum.

Ortopediden ziyade fizik tedaviye doktoru+uzmanina gitmenizi oneririm.Cok basit egzersizlerle cozuluyor.Muhtemelen ayaga kalkinca yani iki ayagina da esit agirlik vermeye baslayinca cozulur.Surekli bukulu tutmaktan kas kasiliyor dolayisiyla da kisaliyor.Cok hizli yanit alirsiniz egzersizle bu aylarda.Gecmis olsun

Umarım kendiliğinden geçer bizim de.

Ahh bir huni olsa bazen pes ediyorum bizle hiç kimse uğraşmadı nasıl öğrendik okuma yazma diyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…