2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Hangi oyuncaklarla neler oynuyorsunuz?
Neleri yapabiliyor?
Elini yüzünü burnunu gösterebiliyor mu?
Bay bay yapıyor mu?
Yürüyor mu?

Ben az önce bir sinir krizi geçirdim ağladım vs, Banyo tadilatta bir süredir o kadar yildim ki tozu temizliği bitmiyor, tadilat bitmiyor. Kriz anında tüm evlilik -cocuk -tasinma kararlarimi yanlış buldum kafamda benimkini bosadim falan. Şimdi iyiyim:KK55:, belki de iyi değilim bilmiyorum. Çok yorgunum ama onu çok iyi biliyorum.
Bu sabah ben de çok kötüyüm, olumsuz bi olay oldu gece 2de uyandım sabahı ettim hiç uyumadan. Sabah bebek uyandı sürekli ağlama modu, görmemiş gibi her yere koşuyor açıyor kapatıyor arada bi yeri sıkışıyor ya da kafayı vuruyor bi posta ağlıyor. O sırada kedi yağa işedi. Oplanı aldım kanguruya koydum giydirip, hava eksiye düştü burda giydirene kadar da savaş. Kangurunun kilidini kapatamadım bi türlü. Ayağımı yere vura vura çığlık atmaya başladım iyi topuğum kırılmadı. Bi yandan çocuğa sana değil annecim diyorum gülüyorum sonra tekrar kilidi kapatmaya çalışıyorum bir kriz ve bağrış daha. Çok korkunçtu. Oğlan oyun sandı güldü.

Kizlar merhaba
Bebegim 10 aylik 13kg
Bi yere ciktigimizda bebek arabasina binmek istemiyor aglama krizine giriyor evde bi kanguru var kuzenim vermisti ama onun bebisin kilosu daha kibardi tasir mi bilemedim
Esim diyor kanguruyla tasinacak zamani gecti
Var mi hala kullanan? Kollarim agriyor kucakta tasimaktan
Bebeğin boyu kilosu baş çevresi ne?
Doğum kilosu ne idi?
Anne sütü mü alıyor?
Emeklemeye başladı mı?

Selam kızlar
Bebeklere neler yediriyorsunuz?
Hangi saatlerde ne kadar ve ne yediriyorsunuz?
Formül mama veren var mı?
Anne sütü devam. Bebek biz ne yiyorsak aynısını yiyor artık başka yemek pişirmiyorum. Sabah peynir avokado ekmek üstü tereyağı, omlet, domates vb bu gruptan. Bazen muzlu pancake üstü fıstık ezmesi, kabak çekirdeği ezmesi (demir deposu) vb bişey, ğstüne kenevir tohumu falan da serpiyorum ki iyice alsın demiri. Bazen tek muz yediği de oluyo kahvaltıda fıstık ezmesiyle. Öğlen ve akşam da biz ne yiyosak o. Dün kereviz yemeği vardı ona uygun tanelerini koydum bölüp, yanına et yaptım onu kestim ufak ufak koydum, brokoli, ızgara tavuk, dolma vs aklına be gelirse işte veriyorum.
Hangi oyuncaklarla neler oynuyorsunuz?
Neleri yapabiliyor?
Elini yüzünü burnunu gösterebiliyor mu?
Bay bay yapıyor mu?
Yürüyor mu?
Top atıyoruz
Baybay yapıyor bayadır
Yüz burun vs gösterme yok ama kreşe gidiyo bikaç saat ve orda başka 2 dile maruz kalıyo, bence dil konusu çok arkadan gelecek bizim beklemiyorum çok bi performans
Yürüme yok ayakta duruyo tutunup
Evin içinde kap kacakla oynuyo dolap karıştırıyo vs. Müzikli kitapları sevşyo, normal kitaplara ilgi duyuyo. Ses çıkaran şeyleri sallayıp dinliyo,

Selam kızlar
Bugün sağlam çocuk polikliniği ve pediatri ye gittim
Formül mamaya öcü muamelesi yapıyorlar
Ben artık kafayı yiycem
Aç kalsın gerekirse diyor
Biberonla uyuyorsa su ver diyor
Gece 4 de sadece gece beslemesi yap diyo
Ona da pirinç unu vs ile kendin mama yap diyor

Ben Zaradan salopet aldim acik mavi dumduz.Ben de papyon sevmiyorum.Vintage kiyafetleri de sevmiyorum acikcasi boyle yakasi islemeli degisik kiyafetler var ya..Tek gunluk geliyor bana.Salopetin icine de citcitli body giydircem o da dumduz😅Haaa ama one yazili kukuleta aldim susumuz bu😊Biz evde kendi aramizda kutlayacagiz ama ondan basit tuttum ben organizasyon olsa daha ozel bisiler gerekir belki
Ben de en son onu düşündüm. Çocuklar süslü şeylerle rahat etmiyor. Güzel bi gömlek buldum yılbaşı desenli ama bez giydiremiyorum. Gömleği nasıl ilikliycem 😂 asker yeşili bi pantolon-üst takım hediye geldi biraz büyük ama. 1,5 aya giydirebilirim belki. Timsah var üstünde. Safari temalı falan yaparım belki.

Selam kızlar
Ben artık kafayı yiycem
Yok artık hahahah pirinç unu mu??????? Şaka mı bu ????

Anne sütü devam. Bebek biz ne yiyorsak aynısını yiyor artık başka yemek pişirmiyorum. Sabah peynir avokado ekmek üstü tereyağı, omlet, domates vb bu gruptan. Bazen muzlu pancake üstü fıstık ezmesi, kabak çekirdeği ezmesi (demir deposu) vb bişey, ğstüne kenevir tohumu falan da serpiyorum ki iyice alsın demiri. Bazen tek muz yediği de oluyo kahvaltıda fıstık ezmesiyle. Öğlen ve akşam da biz ne yiyosak o. Dün kereviz yemeği vardı ona uygun tanelerini koydum bölüp, yanına et yaptım onu kestim ufak ufak koydum, brokoli, ızgara tavuk, dolma vs aklına be gelirse işte veriyorum.

Top atıyoruz
Baybay yapıyor bayadır
Yüz burun vs gösterme yok ama kreşe gidiyo bikaç saat ve orda başka 2 dile maruz kalıyo, bence dil konusu çok arkadan gelecek bizim beklemiyorum çok bi performans
Yürüme yok ayakta duruyo tutunup
Evin içinde kap kacakla oynuyo dolap karıştırıyo vs. Müzikli kitapları sevşyo, normal kitaplara ilgi duyuyo. Ses çıkaran şeyleri sallayıp dinliyo,
Kaç dişi var?
Çiğneyip yutabiliyor mu her şeyi?
Sanırım bizim acilen dengeli beslenmeye geçmemiz lazım
Ton balığı veriliyor muydu?
Ben biraz formül mamaya abanmışım anlaşılan
Acilen azaltmak lazım

Birazdan ben de imdaat diye bağırıcam. Bugün eşim evden çalışıyor, benim adliyede işim vardı kızı ona bıraktım gittim. 12-1 gibi işim biter gelirim dedim. Saat 10da başladı yazmaya ne zaman gelicen diye. Ağlıyor mu diyorum yok ama mızmız seni istiyor diyor. İşleri hallettim, eczane, banka, benzin, market hepsini k.çımda ayı bağırıyormuş gibi koşarak yaptım eve geldim gayet mutlu mesut oturuyorlar. Gelir gelmez kızın yemeğini koy, eşim toplantıya girecekmiş onun yemeğini hazırla (donuk pizza). Herkesi yedirdikten sonra kendimi fırın tespisisinden pizza yerken buldum. Bi tek onun işi acil sanki, kendisi girdi toplantıya bir şey de konuşmadı dinledi. Bunları yaparken de ben bilmem kaç tane telefon konuşması, 2 online toplantı yaptım. Bugün arkadaşı 2. Çocuğu yapalım demiş. Dedim gidip yapın o zaman. Bakıcısı var, annesi var, bende dedim bunlar yok yapamam 2. Çocuğa gelecek için maddi güç de lazım. Her şeyden önemlisi benim akıl sağlığına sahip olmam lazım.
Ay dertliymişim sanırım döktüm rahatladım biraz
Ben gerçekten duvara bakıp İMDAT diye bağırıyorum bazen biliyo musun 🥲🥲🥲

Kaç dişi var?
Çiğneyip yutabiliyor mu her şeyi?
Sanırım bizim acilen dengeli beslenmeye geçmemiz lazım
Ton balığı veriliyor muydu?
Ben biraz formül mamaya abanmışım anlaşılan
Acilen azaltmak lazım
4.5 diş diyelim. Her şeyi yiyor sert şeyleri vermezsin iki parmak arası ezilen her şeyi yiyebilir. Ton balığı tadında verirsen evet yiyebilir. İnternetten bak bi civası az olan ton balığı hangisi diye onu veriyorum ben verdiğimde. Normal balık da veriyorum önüne koyunca yiyo kendi. Hiç korkma bebeğine güven her şeyi yiyebilir o. Yiyemediğini öğürüp çıkarıyo sadece havucu yuvarlak kesme ya da üzümü 4e böl verirken, elma kesip öyle verme bakarsın bi vermeden her godaya nasıl veriliyo en uygun diye.

Ben Zaradan salopet aldim acik mavi dumduz.Ben de papyon sevmiyorum.Vintage kiyafetleri de sevmiyorum acikcasi boyle yakasi islemeli degisik kiyafetler var ya..Tek gunluk geliyor bana.Salopetin icine de citcitli body giydircem o da dumduz😅Haaa ama one yazili kukuleta aldim susumuz bu😊Biz evde kendi aramizda kutlayacagiz ama ondan basit tuttum ben organizasyon olsa daha ozel bisiler gerekir belki
Zaranın erkek bebek reyonunun güzelliği peki 😌😌😌. Ben ordan pantolon ve bir iki üst aldım. 18 aylık aldım çuval gibi ama olsun, o kadar bayılıyorum ki üstünde hep onlar var😍😍

sudem34 sudem34
Dün sabah yumurta ve lor karıştırdım yemedi. Bu sabah yumurta ve loru muzla karıştırdım yedi.
Öğlende kıyma kavurup yoğurtla yedirdim. Demir emilimi açısından saçma bir iş yaptım ama üşendim, bugün böyle olsun.
Demin biber dolması yiyorduk. O da bizimle yedi. Yarım kavanoz mercimek çorbası içti.
Akşam muhallebi yaparım veya elma rendesine badem ezerim.
Bazı günler hiç bir şey yemiyor. Çok huysuzluk yaptığında veya uykusu geldiğinde formül mama veriyorum, 150 ml. Bazen bitiriyor, bazen 30 ml bırakıyor. Akşam 7 sabah 7 arası bazı günler 600 ml kadar mama içiyor. Bizim doktor da azalt diyor ama başka türlü oyalanmıyor.
Emekliyor, az az yürüyor. Düğmeli oyuncakların düğmesine basıyor. Öyle ağız burun bilmez. Her şeyi ağzına sokar. Hiç bi şeyle yalamak hariç oynamıyor. Top atıyorum, topu alıp ısırıyor.

Bu sabah ben de çok kötüyüm, olumsuz bi olay oldu gece 2de uyandım sabahı ettim hiç uyumadan. Sabah bebek uyandı sürekli ağlama modu, görmemiş gibi her yere koşuyor açıyor kapatıyor arada bi yeri sıkışıyor ya da kafayı vuruyor bi posta ağlıyor. O sırada kedi yağa işedi. Oplanı aldım kanguruya koydum giydirip, hava eksiye düştü burda giydirene kadar da savaş. Kangurunun kilidini kapatamadım bi türlü. Ayağımı yere vura vura çığlık atmaya başladım iyi topuğum kırılmadı. Bi yandan çocuğa sana değil annecim diyorum gülüyorum sonra tekrar kilidi kapatmaya çalışıyorum bir kriz ve bağrış daha. Çok korkunçtu. Oğlan oyun sandı güldü.
Benimki de 15 dk uyudu sabah. Uyanınca ağlamaya başladım. Bebek de gülüyor. İyi hadi kalk dedim sonra.

Birazdan ben de imdaat diye bağırıcam. Bugün eşim evden çalışıyor, benim adliyede işim vardı kızı ona bıraktım gittim. 12-1 gibi işim biter gelirim dedim. Saat 10da başladı yazmaya ne zaman gelicen diye. Ağlıyor mu diyorum yok ama mızmız seni istiyor diyor. İşleri hallettim, eczane, banka, benzin, market hepsini k.çımda ayı bağırıyormuş gibi koşarak yaptım eve geldim gayet mutlu mesut oturuyorlar. Gelir gelmez kızın yemeğini koy, eşim toplantıya girecekmiş onun yemeğini hazırla (donuk pizza). Herkesi yedirdikten sonra kendimi fırın tespisisinden pizza yerken buldum. Bi tek onun işi acil sanki, kendisi girdi toplantıya bir şey de konuşmadı dinledi. Bunları yaparken de ben bilmem kaç tane telefon konuşması, 2 online toplantı yaptım. Bugün arkadaşı 2. Çocuğu yapalım demiş. Dedim gidip yapın o zaman. Bakıcısı var, annesi var, bende dedim bunlar yok yapamam 2. Çocuğa gelecek için maddi güç de lazım. Her şeyden önemlisi benim akıl sağlığına sahip olmam lazım.
Ay dertliymişim sanırım döktüm rahatladım biraz
Ben biraz güldüm valla ya🙈
Ben de böyleyim ya, her şeyi koşa koşa yapıyorum. Evin içinde bile bir koşma hâli sürekli. En son ne zaman rahat rahat yemek yedim unuttum, dışarı çıksam koştur koştur bebeyle. Hep bir yetişme telaşı.😢

Ya ben burada yazdığınız her şeyi o kadar iyi anlıyorum ki, birebir aynı hisler aynı tepkiler. Benim aylar içinde tahammülüm çok azaldı farkındayım. En küçük şey kasırgaya dönüyor bende.

Şimdi nasılsın?

Bebeğin boyu kilosu baş çevresi ne?
Doğum kilosu ne idi?
Anne sütü mü alıyor?
Emeklemeye başladı mı?
Boyu 74cm dogum kilosu 3600dü
Anne sutu + ek gida tavuk suyuna corba keci boynuzlu armutlu uydurdugum mamalar
Avokado yemiyor oguruyor
Yumurta da oyle
Yogurtla karistirip veriyorum simdilik 🥹
Emeklemiyor
Çabasi yok
Direkt yurumeye calisiyor🥲

Ya ben burada yazdığınız her şeyi o kadar iyi anlıyorum ki, birebir aynı hisler aynı tepkiler. Benim aylar içinde tahammülüm çok azaldı farkındayım. En küçük şey kasırgaya dönüyor bende.

Şimdi nasılsın?
Biraz insanlarla konuştum, burada yazdım vs iyi geldi çok şükür. Sadece bebekle ilgilensem hiç ses etmem inan ama ekstra sorunlar çok ağır geliyo

Kızlar benim bebegim babasina cok düskün.normal mi? Bize biraz tuhaf geliyor sen daha 10 aylik bebesin 😁 3 yasinda falan baslamasi gerekmiyor mu bu duskünlügün? Her seyiyle ben ilgileniyorum ama babayi görünce deli gibi agliyor illa baba diye bana gelmiyor 😁

Zaranın erkek bebek reyonunun güzelliği peki 😌😌😌. Ben ordan pantolon ve bir iki üst aldım. 18 aylık aldım çuval gibi ama olsun, o kadar bayılıyorum ki üstünde hep onlar var😍😍
Muhtesem♥️
Simdi Black Friday oncesi bi gun indirime girer her sene yapiyorlar yapariz bir suru alisveris😊
Selam kızlar
Ben artık kafayı yiycem
Pirinc unu kimse onermiyor artik.
Bunu anlamadim ben neden 1 yas sonrasi onermiyorlar mama? 1 yastan sonra hala %30 anne sutu %70 katilar olmali besin kaynagi.Anne sutu yoksa da bunun alternatifi mamadir diye dusunuyorum.
Biz de ilk aylar mama destekli beslenmistik sonra birakmak icin falan asiri caba sarfettim ben.Biraktik ama gercekten kendimi yirttim Sohrab Sohrab hatirlar.Sirf bu toplum baskisi mama ocu yaklasimi yuzunden.Cok uzuluyorum simdi geri donup bakinca ne gerek varmis ki..
Annelikle ilgili en onemli deneyimim ve birine soyleyecegim sey herseyi icinden geldigi yapmak olur.Herkes ayri bisi soyluyor cunku.Sen bebeginin mamaya ihtiyaci oldugunu dusunuyorsan ver yeterince yedigini dusunuyorsan kafana takma gece beslenmesi sizi mutlu ediyorsa et vs vs ek dogrusunu sen ve bebegin bilirsiniz bence

X