2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Çok geçmiş olsun canım bir an önce toparlar inşallah 🙏🏻

Biz newvit demire geçtik hergün10 damla veriyorduk demiri yüksek çıktı, demir bağlama iyi çıktı şimdi 2 günde 1e düşürdü. İlk microferle başlamıştık temmuzda bu doktor değiştirdi.

Adaçayını bebeğine vermeden doktora sorar mısın? Ben çok seviyorum ama içinde kadınlık hormonu olduğu için sütten geçer diye ben içmiyorum. Bebeklere direk belki güçlü olabilir.
Tamam canım bu arada kan ilacı ne kullanıyorsunuz

Kızlar 3 gündür inanılmaz koşturmalı geçti ve aşırı yorgundum. Dün gece bebem uyandı aldım yatağa emzireyim diye daha biz yatmamıştık. Yanıma koydum diğer tarafta yastıklar vardı emmek istemeyince sarıldım yattım ve içim geçmiş. Ağlama sesine uyandım. Yere düşmüş yavrum emekleme pozisyonundaydı 😢. Baktık, kontrol ettik vücudunu çok şükür birşeyi yoktu. Burnunun sağ kanadı kırmızıydı halıya sürtmüş, yanağını ve alnının sağı az kırmızıydı. Arnica sürdük biraz oynattık hemen uyumasın diye.

Bugün doktora gidecektik grip aşısı için gidince muayene etti çok şükür bir şey gözükmüyor. Kafa üstü düşmesindense yüzüstü daha iyi dedi. Yüzdeki organlar beyin için tampon görevi görüyormuş. İlk 24-48 saat kontrol etmek gerekiyormuş, normal halinden garip davranıyor mu, kusma var mı diye. Biz bu durumda direk tomografi önermiyoruz dedi bir şeyi yoksa gereksiz radyasyon alıyor diye. Bugün bir bebek gelmiş yataktan düşme sebebiyle kafasında şişlik ve göçük varmış, ultrason çekmişler kırık varmış beyin cerrahı da takip yapalım demiş. Ona bile yaptırmamışlar tomografi. Ama bebişin durumu bunlar hariç iyiymiş. Tüm çocuklarımızı korusun Allah 🙏🏻
Çok geçmiş olsun 😔 Allah beterinden korusun 🤲🏻🤲🏻

Kızlar 3 gündür inanılmaz koşturmalı geçti ve aşırı yorgundum. Dün gece bebem uyandı aldım yatağa emzireyim diye daha biz yatmamıştık. Yanıma koydum diğer tarafta yastıklar vardı emmek istemeyince sarıldım yattım ve içim geçmiş. Ağlama sesine uyandım. Yere düşmüş yavrum emekleme pozisyonundaydı 😢. Baktık, kontrol ettik vücudunu çok şükür birşeyi yoktu. Burnunun sağ kanadı kırmızıydı halıya sürtmüş, yanağını ve alnının sağı az kırmızıydı. Arnica sürdük biraz oynattık hemen uyumasın diye.

Bugün doktora gidecektik grip aşısı için gidince muayene etti çok şükür bir şey gözükmüyor. Kafa üstü düşmesindense yüzüstü daha iyi dedi. Yüzdeki organlar beyin için tampon görevi görüyormuş. İlk 24-48 saat kontrol etmek gerekiyormuş, normal halinden garip davranıyor mu, kusma var mı diye. Biz bu durumda direk tomografi önermiyoruz dedi bir şeyi yoksa gereksiz radyasyon alıyor diye. Bugün bir bebek gelmiş yataktan düşme sebebiyle kafasında şişlik ve göçük varmış, ultrason çekmişler kırık varmış beyin cerrahı da takip yapalım demiş. Ona bile yaptırmamışlar tomografi. Ama bebişin durumu bunlar hariç iyiymiş. Tüm çocuklarımızı korusun Allah 🙏🏻
Gecmıs olsun canım, ben de cok korkuyorum dusmeden,park yatagı daha tabana indirmedik yarın indirelim ya, erteleyip duruyoz

A acep84 nasıl oldu bebek? Baktım benimkinde de dudak bağı var. 🤦‍♀️
Bebeğim iyi çok şükür. Bugün kontrole gittik. Dil bağı yarası iyimiş dudak bağı yarası bembeyaz idi. 1 hafta sonra masajlara başlayacağız. Dudak bağı çok kalın olmazsa ya da dişler ayrık değilse müdahale edilmiyor. Dil bağı ağzı açıp kapamayı engellediği için kesilmesi önemliymiş.

Yalnız degilmisim.bu hamilelik annelik bizi ne kadar cok etkiledi ya,şirazemiz kaydi

Bende burda ki yorumlardan merak edip bakayım dedim sanki benimkinde de var şu zamana kadar emmesinde hiç sorun yasamadık salı kontrolü var doktora soracağım
Benim kızımın emmesinde de hiç sorun olmadı. Dediğim gibi dişler ayrı çıkınca fark edip sorduk doktora meğer baya kalın bir bağ varmış. Şimdi çok rahat ağızda bağ vs yok.
Masaj yapmalıymışım 1 hafta sonra yapışmaması için

Benimki 2,5 aydan sonra emmek istemedi. 6,5 ayda da tamamen bıraktı. Onunla ilgili olduğunu bilmiyordum.
Foto çekmeye çalıştım ama izin vermiyor.
Asla vermiyorlar :KK43: Bu arada emmeyi bıraktı ise dil bağına da baktır. O da çok etki ediyormuş.
Bu arada nerden bilcez ki ;( bunları doktorun görüp yönlendirmesi lazım. Her ay kontrole gidiyoruz ;(

Ben çok çekiniyordum ameliyattan. Çocuk cerrahı üzerine basa basa şunu söylemişt bu bebek 1,5 yaşında konuşmaya başlayacak bu bağlar konuşmasını engeller erken müdahale edelim etki etmesin. Ameliyata iten en önemli sebeplerden biri bu oldu.

Çok çok geçmiş olsun. İçini ferah tut. Hiçbişey olmamıştır kuzucuğa 🙏🏻

Benim kızımın emmesinde de hiç sorun olmadı. Dediğim gibi dişler ayrı çıkınca fark edip sorduk doktora meğer baya kalın bir bağ varmış. Şimdi çok rahat ağızda bağ vs yok.
Masaj yapmalıymışım 1 hafta sonra yapışmaması için
Operasyon sonrası ağrısı çok oldu mu yeme içmesini etkiledi mi? Çok geçmiş olsun 🙏🙏 bakalım doktor bize ne diyecek

Aylık kontrolde gösterebilirsin. Haber verin bize de :KK43: A aygunes89 Nilsibel Nilsibel
Dişlerin ayrık olduğunu gördüm ben de canım. Memeyi bıraktı ama biberonda sıkıntı yaşamıyor. Belki kolay diyedir.
Amcam küçükken konuşamıyormuş. Komşu bir yenge ‘dur bakam’ demiş, dil bağını koparmış eliyle 😱 sonra konuşmaya başlamış.

Dişlerin ayrık olduğunu gördüm ben de canım.
Amcam küçükken konuşamıyormuş. Komşu bir yenge ‘dur bakam’ demiş, dil bağını koparmış eliyle 😱 sonra konuşmaya başlamış.
Takip ediyordum ilk kez yazmak istedim, bu mesajlardan sonra en kısa zamanda doktora gidicem. Dudak bağı olmadığı hali nasıl oluyor acaba fotoğraf atabilir misiniz?

Takip ediyordum ilk kez yazmak istedim, bu mesajlardan sonra en kısa zamanda doktora gidicem. Dudak bağı olmadığı hali nasıl oluyor acaba fotoğraf atabilir misiniz?
Fotoğraf çektirmiyor da çeksem de dudak bağı olan halini çekebilirim. Olmayan için kendi dudağınızın içine bakın aynada. O bağın diş arasına kadar inmemesi gerekiyor. Evde herkesinkine baktım. Ablasında da var biraz ama diş arasına kadar gelmemiş. Eşimle bende yok hiç, ilginç.
Olan hali için internette resimler var.

X