- 25 Haziran 2022
- 1.181
- 1.599
-
- Konu Sahibi sunshine__
- #79.341
Bende aylardır kendim yerde bebeğim park yatağında yatıyor çünkü sabaha karşı tutturunca yanıma alıyorum kendi yatağıma hiç yatmadım çoçuklarda yatmıyor hatta koltuğa çıkmak istiyorlar koltuk ve yatak tanımıyorlar hep yerdeyiz yerde şişme yatağım var düşme tehlikesi olmuyor ama heryerim tutuldu o ayrıBirimiz kafasını tutuyor, diğerimiz yapıyor. Yoksa durmuyorlar.
Biz aylardır yer yatağında yatıyoruz. Hç düşme yaşamadık doğal olarak. Neden öyle denemiyorsun? Bariyerden de atlarlar çünkü artık.
Benimki de halen 3 yada 4 uyku uyuyo, gece surekli uyandigi icin gunduz telafi ediyo gibime geliyo. Gunduz uyudugu icin de gece uyaniyo olabilir. Iyice kisir dongu bizimki de.Kızlar selam ne zamandır giremiyorum hiç birlkmiş bir sürü gündemler. Benim çılgın oğlan 10 ay 5 günlük oldu ve günlerdir büyük çabalarıma rağmen sanırım artık tek uyku yapmak istiyor. 6. Ayında hala 4 uyku yapan çocuğa 4 ayda bir şeyler oldu. Mümkün değil 2. Uykuyu uyutamıyorum ya çığlık kıyamet saatler sürüyor uyursa şansıma o da yarım saatçim bir uyku uyuyor diyorum o kadar emeğime yazık bir de uyursa gece uykusu çok sarkıyor o sebeple sanırım buna adapte olacağız ama çok küçük geliyor henüz tek uyku için. Aranızda tek uykuya düşen var mı? Sanmıyorum bence düşen yoktur ama. Psikolog bir arkadaşım var uyku konusuyla da ilgileniyor ona anlattım durumu o da tamamen tek uykuya geçme sinyalleri bunlar dedi bazı bebekler 8 ayda bile geçermiş ama genel olarak 1 yaş sonrası 14 15 aylıkken falanmış normali. Bilmiyorum ya üzülüyorum da ama uyutmaya çalışırken de kendim yıpranıyorum.
Benim yatak odam buBiz de yakina kadar kızımla yerde yattık, iki yorganı üst üste koyduk. Ama artık yer bizim bayağı serin oluyor, ben tedirgin oldum. Yatağı duvara yapıştırdım, başlıktan dolayı biraz boşluk kaldı, oralara yastık koydum güzelce. Ayak tarafına bariyer aldım ama bariyer alçak valla. Arkasına sandalye koyduk iki tane de, onların sırt kısmı daha uzun. Yanında ben yatıyorum diye yan tarafa bariyer almadım ama oraya da yine sandalyeleri koydum. Yatak odası perşembe pazarı gibi ama napim.
Benim bazen gündüz hiç uyumuyor;(Kızlar selam ne zamandır giremiyorum hiç birlkmiş bir sürü gündemler. Benim çılgın oğlan 10 ay 5 günlük oldu ve günlerdir büyük çabalarıma rağmen sanırım artık tek uyku yapmak istiyor. 6. Ayında hala 4 uyku yapan çocuğa 4 ayda bir şeyler oldu. Mümkün değil 2. Uykuyu uyutamıyorum ya çığlık kıyamet saatler sürüyor uyursa şansıma o da yarım saatçim bir uyku uyuyor diyorum o kadar emeğime yazık bir de uyursa gece uykusu çok sarkıyor o sebeple sanırım buna adapte olacağız ama çok küçük geliyor henüz tek uyku için. Aranızda tek uykuya düşen var mı? Sanmıyorum bence düşen yoktur ama. Psikolog bir arkadaşım var uyku konusuyla da ilgileniyor ona anlattım durumu o da tamamen tek uykuya geçme sinyalleri bunlar dedi bazı bebekler 8 ayda bile geçermiş ama genel olarak 1 yaş sonrası 14 15 aylıkken falanmış normali. Bilmiyorum ya üzülüyorum da ama uyutmaya çalışırken de kendim yıpranıyorum.
Benimki de tek uyku yapıyor kuzum. Bu haftaya kadar 1-4 arası uyurdu. Bir daha 8 de gece uykusuna yatardı. Bu ara 1.5-2 arası yarım saat uyursa uyuyor. Gece uykusuna da 7.5-8 de yatıyor genelde pesti çıkıyor cunku… kuzenimin de 1 ay kucuk 8 aylık. O hiç uyku yapmıyor mesela. Gece 9 da uyuyor bir daha. Hiç olmasa keşke böyle şeyler ama oluyor malesefKızlar selam ne zamandır giremiyorum hiç birlkmiş bir sürü gündemler. Benim çılgın oğlan 10 ay 5 günlük oldu ve günlerdir büyük çabalarıma rağmen sanırım artık tek uyku yapmak istiyor. 6. Ayında hala 4 uyku yapan çocuğa 4 ayda bir şeyler oldu. Mümkün değil 2. Uykuyu uyutamıyorum ya çığlık kıyamet saatler sürüyor uyursa şansıma o da yarım saatçim bir uyku uyuyor diyorum o kadar emeğime yazık bir de uyursa gece uykusu çok sarkıyor o sebeple sanırım buna adapte olacağız ama çok küçük geliyor henüz tek uyku için. Aranızda tek uykuya düşen var mı? Sanmıyorum bence düşen yoktur ama. Psikolog bir arkadaşım var uyku konusuyla da ilgileniyor ona anlattım durumu o da tamamen tek uykuya geçme sinyalleri bunlar dedi bazı bebekler 8 ayda bile geçermiş ama genel olarak 1 yaş sonrası 14 15 aylıkken falanmış normali. Bilmiyorum ya üzülüyorum da ama uyutmaya çalışırken de kendim yıpranıyorum.
Endişelenme, benceen az zararla yapılacaktır eminim her şey. Bilgim yok ama sonuçta bu şekilde yapmayı uygun gordulerse doktoruma guvenirdim. Çabucak, sağlıkla atlatsin minik.Kızlar yarın kızım ameliyat olacak. Dudak , dil bağlarından ve vajinal yapışıklık da kesilecek. Travma olmaması için genel anestezi kararı verildi. Anestezi alacak diye çok üzgünüm. Anestezinin bebeğe sinir sistemi beyne zararı var mıdır??? Doktorlar çok rahat sürekli de sormak istemiyorum;(
Çok teşekkür ederimEndişelenme, bevise en az zararla yapılacaktır eminim her şey. Bilgim yok ama sonuçta bu şekilde yapmayı uygun gordulerse doktoruma guvenirdim. Çabucak, sağlıkla atlatsin minik.
Ayyy içime su serptin canım. Sabah kaçta uyanıyor peki 1 e kadar dayanabiliyorsa çok iyi. Anneme anlattım bu derdimi beni daha da gerdi. Bu ayda tek uyku olmaz alıştırma çocuğu zorla uyut diye zorla olmuyor işte o işler. Benim yeğenlerimi büyütü annem onlar uyurlardı benim çocuk onlara değişik geliyor.Benimki de tek uyku yapıyor kuzum. Bu haftaya kadar 1-4 arası uyurdu. Bir daha 8 de gece uykusuna yatardı. Bu ara 1.5-2 arası yarım saat uyursa uyuyor. Gece uykusuna da 7.5-8 de yatıyor genelde pesti çıkıyor cunku… kuzenimin de 1 ay kucuk 8 aylık. O hiç uyku yapmıyor mesela. Gece 9 da uyuyor bir daha. Hiç olmasa keşke böyle şeyler ama oluyor malesef
7.30 da kalkıyoruz canım. 1 de bir kestiriyor işte. Bir daha aksama kadar ayakta… ya işte öyle dedikleri gibi olmuyor malesef. Benimki de baksan gece 7.30 tan sabah 7.30 a kadar 12 saat uyuyor ortalama. Gündüz uykusuyla falan 13 saat uyursa uyuyor. Enazından gece kalkmadan uyuyor diye avutuyorum kendimi ben de. Yapacak bir şey yok… bu ara gerçi bazı günler gece de çok kalktı. Dişten de yapıyor olabilir. Bu hafta 2 diş çıkardı. İnşallah geçici bir süreçtir ve sonrasında normale dönerAyyy içime su serptin canım. Sabah kaçta uyanıyor peki 1 e kadar dayanabiliyorsa çok iyi. Anneme anlattım bu derdimi beni daha da gerdi. Bu ayda tek uyku olmaz alıştırma çocuğu zorla uyut diye zorla olmuyor işte o işler. Benim yeğenlerimi büyütü annem onlar uyurlardı benim çocuk onlara değişik geliyor.
Diştendir canım muhtemelen rahatlayınca geçer eski düzene dönersiniz inşallah7.30 da kalkıyoruz canım. 1 de bir kestiriyor işte. Bir daha aksama kadar ayakta… ya işte öyle dedikleri gibi olmuyor malesef. Benimki de baksan gece 7.30 tan sabah 7.30 a kadar 12 saat uyuyor ortalama. Gündüz uykusuyla falan 13 saat uyursa uyuyor. Enazından gece kalkmadan uyuyor diye avutuyorum kendimi ben de. Yapacak bir şey yok… bu ara gerçi bazı günler gece de çok kalktı. Dişten de yapıyor olabilir. Bu hafta 2 diş çıkardı. İnşallah geçici bir süreçtir ve sonrasında normale döner
Bizde de aynı. Ben kafasını tutuyorum babası burnunu çekiyor ama kuduruyor bizimki. Çok sinirlenirse gizli silahını çıkarıyor; babasının elini yalıyor o zaman da gülmekten çekemiyoruzBirimiz kafasını tutuyor, diğerimiz yapıyor. Yoksa durmuyorlar.
Biz aylardır yer yatağında yatıyoruz. Hç düşme yaşamadık doğal olarak. Neden öyle denemiyorsun? Bariyerden de atlarlar çünkü artık.
Canım şimdiden geçmiş olsun ama mantık olarak (çok bir bilgim yok) kısa süreli işlem olacağı için ona göre daha az anestezi vereceklerdir. İnşallah sorunsuz geçer iyileşir çabucakKızlar yarın kızım ameliyat olacak. Dudak , dil bağlarından ve vajinal yapışıklık da kesilecek. Travma olmaması için genel anestezi kararı verildi. Anestezi alacak diye çok üzgünüm. Anestezinin bebeğe sinir sistemi beyne zararı var mıdır??? Doktorlar çok rahat sürekli de sormak istemiyorum;(
Geçmiş olsun canımKızlar kızım nefes alamiyor ya ondan dolayi da uyuyamiyor,deli gibi agliyor dayanamiyorum.kucagimda uyutuyorum koyunca uyaniyor 2 saattir bu durumdayiz.en son pes ettim yazik oluyor uykusuna ben de uzanayim kucagimda uyusun dedim yattim yataga.kuzuma sarilmis sekilde yaziyorum.bunu.doktora gitmeli miyiz? Ates yok diye gitmiyorum kac gündür ama nasil gececek bu hastalik böyle beklemenin zarari olur mu,doktor ne gibi bir tedavi verebilir?
Of deli olacam asla temizletmiyorGeçmiş olsun canımburun temizliği diyorlar sadece.
İnşallah çok teşekkür ederimBizde de aynı. Ben kafasını tutuyorum babası burnunu çekiyor ama kuduruyor bizimki. Çok sinirlenirse gizli silahını çıkarıyor; babasının elini yalıyor o zaman da gülmekten çekemiyoruz
Canım şimdiden geçmiş olsun ama mantık olarak (çok bir bilgim yok) kısa süreli işlem olacağı için ona göre daha az anestezi vereceklerdir. İnşallah sorunsuz geçer iyileşir çabucak
Canım benim de bu konuda bir bilgim yok ama inşallah kolay sağlıklı bir şekilde atlatır. Sen içini ferah tut dua edelim hep beraber.Kızlar yarın kızım ameliyat olacak. Dudak , dil bağlarından ve vajinal yapışıklık da kesilecek. Travma olmaması için genel anestezi kararı verildi. Anestezi alacak diye çok üzgünüm. Anestezinin bebeğe sinir sistemi beyne zararı var mıdır??? Doktorlar çok rahat sürekli de sormak istemiyorum;(