2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Biz doğum günü yapmayı düşünmüyorduk ama ben de aile arkadaşlar arasında yapmaya karar verdim fotoğraf la anı kalsın diye anlamıyorlar ama birkaç arkadaşın doğum gününe gittik alkışlarda vs çok mutlu bebeğim bende onun sevincini görünce yapayım dedim odayı kendim süsleyeceğim fikirleriniz varsa yada güzel farklı süsler bakabiliriz

Yaa maşallah kaç aylık şuan
Benim oğlum he rharekettr geti ama yedi aylıktan beri alkış yapıyor şaşırttı bizi 😄şimdide baybaya başladık
8i bitiricez 2 Ekimde. Maşallah oğluşuna da
Bende 1 yas konsept fotograf cektirmek istiyorum 1750 en dusuk paket. Dogum gununu de evde masa hazirlarim sade şık en yakinlarimiz olur diye dusunuyorum nasipse
Ben de öyle düşünüyorum bakalım daha fotoğrafçı bakmadım. İstanbulda olanlardan fotoğrafçı önerisi alabilirim.

Kizlar ben doktora sormadim ama pekmezlere basladim günde 2 tatli kasigi falan veriyorum ya muhallebisinde ya da meyvesinde. Normal demi? Bugün de tahinle karistirdim ama istahi mi yok nedir ilk kez az yedi agladi sürekli yedirmedim ben de

Biz doğum günü yapmayı düşünmüyorduk ama ben de aile arkadaşlar arasında yapmaya karar verdim fotoğraf la anı kalsın diye anlamıyorlar ama birkaç arkadaşın doğum gününe gittik alkışlarda vs çok mutlu bebeğim bende onun sevincini görünce yapayım dedim odayı kendim süsleyeceğim fikirleriniz varsa yada güzel farklı süsler bakabiliriz

Yaa maşallah kaç aylık şuan
Benim oğlum he rharekettr geti ama yedi aylıktan beri alkış yapıyor şaşırttı bizi 😄şimdide baybaya başladık
Benim kiz cok hareketli ama hic böyle seyleri yok bir gel gel yapiyor sürekli 😁

Kizlar ben doktora sormadim ama pekmezlere basladim günde 2 tatli kasigi falan veriyorum ya muhallebisinde ya da meyvesinde. Normal demi? Bugün de tahinle karistirdim ama istahi mi yok nedir ilk kez az yedi agladi sürekli yedirmedim ben de
6-7 ayda pekmez verebilirsin demişti bize doktor.

Kızlar günlük nasıl besliyorsunuz emme nasıl oluyor
Valla benim bebegim iştahsız sekizinci ayın basından beri sabah kayısılı muhallebi yedirdim zar zor bir saat sonra falan emzirdim öğleden sonra kıymalı mercimek çorbası yaptım onu icirdim gene bir mücadele ile 😁 ardından ne kadar süre sonra hatırlamıyorum gene emzirdim akşamda altı kaşık falan bulgur pilavı yoğurtla karıştırıp verdim sonra yine emzirme böyle.

Bizim de uykular düzensiz. Gündüz neredeyse hiç uyumuyor 20 dk max uyuyor o da 2 defa. 😭
Kızlar sanırım ben aranızda tek kalacağım. Ben doğum günü yapmayı düşünmüyorum. Kimseye hediye alma anı kalması fikride bana göre değil. Kızım kreşe gidip arkadaşlarından görürde isterse o zaman yaparım. Onun dışında doğum günü organizatörlerine, başkalarının çocuklarının eğlenmesi için palyaçoya ve o kadar yorgunluğa gelecek mental gücüm yok. Eşime şöyle bir teklif sundum o da kabul etti. Doğum gününün olduğu hafta bir kaç günlüğüne görmediğimiz bir şehre gidelim. Orada herhangi bir fotoğrafçıya girip fotoğraf çektirelim, güzel bir gün geçirelim. Şimdi biz kızı gezdirelim sonra o bizi gezdirir 😄 (inşalah amin)

sabah 11 e kadar durup durup emziriyorum. Sonra kahvaltı Peşine yarım saat içinde emziriyorum. Öğleden sonra meyve yoğurt gibi bir şey veriyorum. Huysuzlandıkça emziriyorum. Akşam 6 gibi bizimle ne yerse yiyor (genelde yemiyor) sonra az durup yine ezmiyorum. Sonra huysuzlandıkça emziriyorum. Sonra uyuyor. Her 2 saatte max yine emziriyorum. (Ben sürekli emziriyorum süt var mı dersen ne çıkarsa karına gibi, genelde oyalanıyor emerken oynuyor)

Bizim de uykular düzensiz. Gündüz neredeyse hiç uyumuyor 20 dk max uyuyor o da 2 defa. 😭
Kızlar sanırım ben aranızda tek kalacağım. Ben doğum günü yapmayı düşünmüyorum. Kimseye hediye alma anı kalması fikride bana göre değil. Kızım kreşe gidip arkadaşlarından görürde isterse o zaman yaparım. Onun dışında doğum günü organizatörlerine, başkalarının çocuklarının eğlenmesi için palyaçoya ve o kadar yorgunluğa gelecek mental gücüm yok. Eşime şöyle bir teklif sundum o da kabul etti. Doğum gününün olduğu hafta bir kaç günlüğüne görmediğimiz bir şehre gidelim. Orada herhangi bir fotoğrafçıya girip fotoğraf çektirelim, güzel bir gün geçirelim. Şimdi biz kızı gezdirelim sonra o bizi gezdirir 😄 (inşalah amin)
Ben de varım ☺️ Evde pasta keseriz en yakınlardan gelenler olur belki

Ne zaman isterse açıkçası. Kahvaltı, öğle yemeği, ikindi meyvesi ve akşam yemeğini açken veriyorum ama onun haricinde bu ara sanki hep memede emiyor. Diş yüzünden huysuz, azıcık da emse rahatlıyor. Bir ara hiç emmiyordu sanki, şimdi rahatladım.

Sabah 5-6 gibi emiyor, 8-9 gibi kahvaltı, öğlen meyveli yoğurt, akşam yemek var, doktorumuz 2 ana 1 ara öğün demişti şimdilik öyleyiz. Aralarda emziriyorum. Yemekten yarım saat 1 saat sonra istiyor emmek, genelde 3-4 saatte bir emziriyorum gibi. Ama bazen işte olduğumda kızla ara öğün/akşam yemeği yer değiştirebiliyor. Şimdilik ağırlık emzirmede olduğu ve yemekler tadım diye geçtiği için çok takılmıyorum. Ama 9. Ayda değişiyor sanırım 3 ana öğün, 2 ara öğüne dönüyor gibi. Kontrole gittiğimizde konuşacağız.

Biz sofraya oturduğumuzda mutlaka bişeyler yemek istiyor öğünlerini ona göre denk getiriyorum ama bazen yoğunluktan bir öğünü emzirmeyle geçirdiğim de oluyor maalesef.

Günaydın 💜
Kuzu ilikli kemik suyunu nereden alıyorsunuz ya da siz mi yapıyorsun?
Dr gurvita önerdi ama A acep84 ün dediği marka çok iyi vakit bulup sipariş edemedim. Kendiniz için de kışın ilikli limonata var şifa niyetine covid olduğumuzda kardeşimin eşi paket yapıp göndermişti bize iyi gelmişti.

Kızlar bu ayda göz kontrolü için hangi doktora gitmek gerek.
Biz direk göz doktoruna gittik sordum hastaneye önce bebeklere bakan var mı diye. Benim ailede göz hastalıkları olduğu için 7. Ayda götürdük, memorial bahçelievler doç dr nesrin tutaş günaydın’a gittik damla damlatıp aletle baktılar göze. Şubat mart gibi tekrar gidicez kontrol için.

Bebekler hipermetrop olarak doğuyormuş, yavaş yavaş düşüyormuş. Kontrolde anlıyorlar ileride miyop olacak mı olmicak mı diye. Bizim bir değer sınırdaydı o yüzden bir yaş sonrası da görmek istedi.

X