2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Bize de devletteki doktor ve saglik ocagi 1 yasa kadar kan damlasina devam dedi ozeldeki kullanma dedi. Dur bakalim kervan yolda dizilir :)
Hadi bakalım güzel sonuçlar beklesin inşallah bizi ☺️
S Sret-Nise genelde tabak gibi şeyleri önlerinden atıyorlar. Mama sandalyesine masaya vakumlu yapışabilen tabaklardan alın. Ben kızımın önüne minik minik koyuyordum yesin diye hayal ediyordum bakıp bakıp hepsi aşağı. Uzun süre ağzına besledim. Sonra her şeyi kendi yer oldu. Yani besliyorsunuz diye öğrenemiycek değil. Doktorların bu kadar net konuşmasını hiiç sallamıyorum. Oğlumun da ekmek kemirmekten başka yaptığı şey yok zaten. 😂
bende de o vakumlu tabaklardan var ama önüne koymamıştım. İllaki yer dediğin gibi. Ama doktorun dediği gibi yapıyorum 2 gündür kahvaltılarda rahat ettim gerçekten. Şimdi ikeadan ayran ve meyve suyu için tutacaklı bardak alacağım o da rahat ettirir. Ekmek çok çok az veriyorum kız ben. Biz de çok ekmek tüketmiyoruz diye alışmasın istedim. 😄 şimdi büyüyene kadar fırına gidemezde.

Hadi bakalım güzel sonuçlar beklesin inşallah bizi ☺️

bende de o vakumlu tabaklardan var ama önüne koymamıştım. İllaki yer dediğin gibi. Ama doktorun dediği gibi yapıyorum 2 gündür kahvaltılarda rahat ettim gerçekten. Şimdi ikeadan ayran ve meyve suyu için tutacaklı bardak alacağım o da rahat ettirir. Ekmek çok çok az veriyorum kız ben. Biz de çok ekmek tüketmiyoruz diye alışmasın istedim. 😄 şimdi büyüyene kadar fırına gidemezde.
Ebebekten bebek ekmeği aldım. Onu veriyorum. Ama biz yerken ekmek kabuğu falan da veriyorum eline. Beslenme için değil oyalansın diye.

Benim kızımı hala erkeğe benzetiyorlar 🤐 saçları da uzamiyor niye acaba ya saçı bana cekmedi mi diye dusünüyorum,benim.cabuk uzar
Temmuzdan beri kızın saçını kepek tarağı ile tarıyoruz uzadı normale göre. Burdaki mantık saç diplerine mesaj yapıp kılcal damarları harekete geçirmek. Ondan mı oldu yoksa zaten uzayacak mıydı bilemiyorum ama dene istersen. Bir de arada akkıma geldikçe konak döneminde kullandığım hindistancevizi yağını sürüyorum bekletiyorum 10 dakka banyodan önce.
Kuşum benim arkadaşımın oğlu iki buçuk yaşında. Yaşından sonra hep ekran verdiler, hâlâ bir iki kelime dışında konuşmuyor. Doktora vs götürdüler. Doktor sorun yok ama ekranı kesin, sıfır ekran demiş. Şimdi gozlemleyecekler. Anlamadığı şey yok. Ama kelime sadece anne, baba, dede o kadar. Bir de ıhıh'la her şeyi gösterir, yapar ama konuşmuyor.

Geçenlerde bize geldiler, kızı da var ilkokulda. Ece benim kardeşim gibi konuşuyor diyor.
Arkadaşımın oğlu da geç konuştu 3 yaşında. Pedagoga götürdüler ped. Demişki siz ıh dese anlıyorsunuz ne istediğini konuşmasına gerek kalmamış. Biraz anlamamazlığa vermek gerekiyormuş oğlu sadece tembelmiş 😂 şimdi ise susturamıyorlar oğluşu 😁 elbet konuşacaklar. Bizimki de kızdığında anne diyor, bazen baba demeye başladı ama söylemeyince de 2 hafta falan söylemiyor.

Nilsibel Nilsibel kızımın adı da ece ama hiç oralı değil söylemiyor

Temmuzdan beri kızın saçını kepek tarağı ile tarıyoruz uzadı normale göre. Burdaki mantık saç diplerine mesaj yapıp kılcal damarları harekete geçirmek. Ondan mı oldu yoksa zaten uzayacak mıydı bilemiyorum ama dene istersen. Bir de arada akkıma geldikçe konak döneminde kullandığım hindistancevizi yağını sürüyorum bekletiyorum 10 dakka banyodan önce.

Arkadaşımın oğlu da geç konuştu 3 yaşında. Pedagoga götürdüler ped. Demişki siz ıh dese anlıyorsunuz ne istediğini konuşmasına gerek kalmamış. Biraz anlamamazlığa vermek gerekiyormuş oğlu sadece tembelmiş 😂 şimdi ise susturamıyorlar oğluşu 😁 elbet konuşacaklar. Bizimki de kızdığında anne diyor, bazen baba demeye başladı ama söylemeyince de 2 hafta falan söylemiyor.

Nilsibel Nilsibel kızımın adı da ece ama hiç oralı değil söylemiyor
C sesi kolay değil ki 😂😂 b,d,m,n,p dudak, diş dudak ünsüzleri ilk sesler. Ordan geriye doğru gidiyor. C d ve j’nin aynı anda çıkarılmasıyla oluşuyor. Zor bi ses. G ne alaka ilk seslerden bilmiyorum. Gırtlak ünsüzü çünkü ama hepsi ilk agu diyor.

Yumurtanın beyazını vermeye başlayan var mı? Bugün omlette beyazından da verdim azar azar bakalım alerji olacak mı diye. Amerikan pediatri akademisi ve Osman Gönülal verebilirsiniz 6+da diyor.
Dün eczacı arkadaşımla konuştum grip aşısı için, yumurtanın beyazına alerji varsa yapmıyor dr’lar dedi. Grip mevsimi de geliyor.
Ben 8. Aydan itibaren verdim beyazını doktorum verebilirsin hiç sıkıntı yok dediği için verdim bir sorun yaşamadık şimdi hep beyazı ile pişiriyorum bazen haşlıyorum bazen omlet değişiyor. Geçen sağlık ocağına götürdüm hemşire 1. Yaş aşıları için gün verdi aşıdan önce yumurta beyazı denetmiş olmanızı istiyoruz dedi ben dedim ben denettim 1 aydır yiyor çok erken denetmişsin dedi. Yani doktorların artık bal süt vs hariç 6. Ayında verebilirsin dediklerini bilmiyor mu anlayamadım.

Ben de önümüzdeki süreçte kızıma ne giydirecegimi çözmeye çalışıyorum. Havalar bizde serinlemeye başladı, dün resmen sel gibi yağdi. Gündüz de öyle yaz sıcakları yok artık. Giderek serinleyecek hava. Evde eşofman altı + tişört giydiriyorum gündüzleri ama gece nasıl olacak artık bilemiyorum. Bayağı soguk oluyor açıkta kalan yerleri.

İçimdeki nene atlet giydirebilirsin diyor, bir tarafım ama ben kızımı öyle alistirmadim diyor.

Gece ve dışarı çıkarken serin mevsim geçişlerinde ne giydirmek uygun olur?

Hâlâ yenidoğan dönemindeki vücut ısısı ve ev ısısı ayarı devam ediyor mu? Büyüyor sonuçta 🤔
Bende hala çözemiyorum nasıl giydirsem diye. Gündüzleri kısa kollu zıbın altına uzun bacak giydiriyorum bazen çorapla bazen çorapsız sürekli tutunup kalktığı için taşa basınca üşür mü diye düşünüyorum bi. Gece de alt üst pijama takımı giydiriyorum ama üstünü örtmüyor akşam yatırınca iyi de sabaha karşı aşırı serin oluyor ben bile üşüyorum o da üşür mü diye bilemiyorum bi türlü

Benim kızımı hala erkeğe benzetiyorlar 🤐 saçları da uzamiyor niye acaba ya saçı bana cekmedi mi diye dusünüyorum,benim.cabuk uzar
Benim kızı da pembe giydiricem artık o denli deli ettiler beni. “Bu beyfendi ne kadar
Uslu maşallah diyorlar hevesli hevesli 🤣🤣 diyorum ki “ beyfendi olsa ama o bir hanımefendi ve ne yazık ki uslu da değil” 🤣🤣
Ben trakyalıyım. Zaten babam da etsiz sofraya oturmaz. Kendim de sebze yemeğini etin yanında garnitür olarak seviyorum. Eşim tarsuslu arap. Ama o buzluğa konan şeyleri falan sevmiyor. Her gün kebap istiyor. Tencere yemekleri bir hafta sürükleniyor. Kızımı da annemlerde yedirip eve getiriyorum. Köfte kurufasülye falan tavuk bişeyler yiyor orda. Sebze yemeği yemez ama salatayı çok sever. Ben de sevmediğim için zorlamıyorum.
sizin ev büyüyünce çocukların hayali gibi 🤣🤣
Ben de önümüzdeki süreçte kızıma ne giydirecegimi çözmeye çalışıyorum. Havalar bizde serinlemeye başladı, dün resmen sel gibi yağdi. Gündüz de öyle yaz sıcakları yok artık. Giderek serinleyecek hava. Evde eşofman altı + tişört giydiriyorum gündüzleri ama gece nasıl olacak artık bilemiyorum. Bayağı soguk oluyor açıkta kalan yerleri.

İçimdeki nene atlet giydirebilirsin diyor, bir tarafım ama ben kızımı öyle alistirmadim diyor.

Gece ve dışarı çıkarken serin mevsim geçişlerinde ne giydirmek uygun olur?

Hâlâ yenidoğan dönemindeki vücut ısısı ve ev ısısı ayarı devam ediyor mu? Büyüyor sonuçta 🤔
ben hep 23 derecede tutulacak sıcaklık diye biliyorum. Max 24 olur ama daha fazlası zaten sıcak yapar. Ben de yarın bi alışverişe çıkmam lazım. Ama sana mutlu bir haberim var. Ben ev taşımadım ama taşısam bu kadar dağılırdı herhalde. Heryer her yerde. Görmemek için hergün dışarı çıkmaya kendime bahane buluyorum 🤣🤣🤣 sadece kızla kaldığımız oda aşırı temiz gerisi abooowwwww

Kasikla corba vs yiyor mu yavrucak bende de vakumlu var onlardan aliyor yemeyi birakinca hop asagi atiyor
Kaşıkla çorba hiç vermedim canım sıvı şeyleri genellikle kendim verdim. Bugün bi cesaret edeyim vereyim dedim sonra evi temizlemek gözümde büyüdü. 😄 yakında bırakacağım hepten kendisine artık ne kadar yerde kendi bilir 🤔

Benim kızı da pembe giydiricem artık o denli deli ettiler beni. “Bu beyfendi ne kadar
Uslu maşallah diyorlar hevesli hevesli 🤣🤣 diyorum ki “ beyfendi olsa ama o bir hanımefendi ve ne yazık ki uslu da değil” 🤣🤣

sizin ev büyüyünce çocukların hayali gibi 🤣🤣

ben hep 23 derecede tutulacak sıcaklık diye biliyorum. Max 24 olur ama daha fazlası zaten sıcak yapar. Ben de yarın bi alışverişe çıkmam lazım. Ama sana mutlu bir haberim var. Ben ev taşımadım ama taşısam bu kadar dağılırdı herhalde. Heryer her yerde. Görmemek için hergün dışarı çıkmaya kendime bahane buluyorum 🤣🤣🤣 sadece kızla kaldığımız oda aşırı temiz gerisi abooowwwww
Ben pembe giydirdigim halde erkek mi demelerine ne diyeceksin 😁

Ben pembe giydirdigim halde erkek mi demelerine ne diyeceksin 😁
Ayyy onlarda zaten hiç bir şey diyemiyorum hafızamdan tamamen silinmeleri için görmezden geliyorum. Ama içimden yol boyu “keşke öyle dediklerinde pardon bu kaç deyip 2 parmağımı gösterseydim,2 dediklerinde de…..” devamında gelişen konuşmalar dönüyor.
Kız siz kendi kendinize konuşuyorsunuz di mi? Ben bazen sesli de konuşuyorum hızımı alamayıp 🤣🤣🤣 bence siz de konuşuyorsunuzdur tek değilim di mi

Yere sofra seriyorjm
Kaşıkla çorba hiç vermedim canım sıvı şeyleri genellikle kendim verdim. Bugün bi cesaret edeyim vereyim dedim sonra evi temizlemek gözümde büyüdü. 😄 yakında bırakacağım hepten kendisine artık ne kadar yerde kendi bilir 🤔
Mama sandalyesine de ser8yorum elleri yagli dokunuyor cunku. Sonra eliylevyiyor ben de ortalarda yediriyorum ara ara sivilar bende 😃

X