2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    326
Benim bugün kontrolüm vardı ben sordum bana söylenen kg başı bir damla dedimki kg başı iki damla değilmi dediki bu koruyucu doz anemi gibi bir durumda kg başı iki damla kullanırız dedi ama bu bizim bebeklerin özelinde siz takipli doktorunuza sormakta fayda var bizi tadıma da başlattı bu ay çok heyecanlıyım
TAdim olarak neler vereceksin liste verdi mi ya da dedi mi ben de baslayacagim hatta az once organik alisveris yaptim sebze

ilk iki sene asla ekmek vermem dediğim bebeğim daha beş aylıktan ağlayarak bizden ekmek istedi şapur şupur da yedi

Eklentiler

• IMG_0054.jpeg
    IMG_0054.jpeg
    74,8 KB · Görüntüleme: 50
TAdim olarak neler vereceksin liste verdi mi ya da dedi mi ben de baslayacagim hatta az once organik alisveris yaptim sebze
Verdi söyleyeyim yazdı kağıda bayağı detaylı anlattı havuçla başlayacağım üç gün kuralı ile
1.gün 3 çay kaşığı havuç
2.gün 7-8 çay kaşığı havuç
3.gün bir türk kahvesi fincanı havuç (1çay kaşığı zeytinyağı katılacak)
4.gün kabak ölçüler yukardaki gibi
5.gün kabak
6.gün havuç+kabak (1 çay kaşığı zeytinyağı)
7.gün patates
8.gün patates +havuç+kabak
9.gün patates +havuç+kabak (1 çay kaşığı zeytinyağı)
10.gün yoğurt
11.gün yoğurt
12.gün yoğurt isterse sebze püresi
13,14,15 gün Elma isterse yoğurt
16,17,18 gün Armut isterse yoğurt
19,20,21 gün Muz isterse yoğurt
22,23,24 gün şeftali isterse yoğurt
25,26,27 gün Kayısı isterse yoğurt
28,29,30 gün sanırım hem balkabağı hemde sakız kabağını iki kez saydı

Kizlar bestrion demir damlasini ne ölçüde kullanicaz . Kilo*1 mesela 0.6ya kadar mi cekicez ilaci. Cok fazla geldi de gözüme
Canım ben damla şeklinde kaşığa damlatıyorum bize kilo başı 2 damla dedi doktor. Damlatırken kıpır kıpır olduğundan çok akıyordu oraya buraya bi de demir lekesi zor çıkıyor. Kaşıkla baya çözdük olayı bir de kaşığa alıştı oğlum ek gıdaya hazırlık 😉

Doğru zaten hiç uğraşmadım ben hep bebeğimin isteğine uydum ne zaman uyumak isterse o zaman uyuyor her zaman. Başlarda gece 3tü şimdi 11buçuk oldu buna da şükür. 😅 sosyal medya beni kötü etkiliyor galiba ya orda herkesin çocuğunun akşam 9 uyku saati, hayatları düzenli artık ne kadar doğrudur bilemiyorum ama etkiliyor beni 😂
Birini büyüttükten sonra baştan yeni bebek gerçekten çok iddialıymış ben doğurunca anladım. 2 çocuk istiyorum ama tüm bu dönemler baştan yaşanıcak çok guzel ama aşırııı zor 😊
Gerçekten beni de kötü etkiliyor ya burda da yapanlar vardır belki bilemem ama. İşte çocuğu doğduğundan beri beşiğe koyduk salınmadık bile sallanmaya alışmasın diye yazanlar mı Akşam 8 de net uyudu 1 dakika bile geçmez diyenler diyorum ki ben kötü anneyim o zaman çocuğumun gündüz uykularında 30 dk yı bile aşamıyorum yani

Benim kız da yakına kadar böyleydi. Gece en erken üçte yatardı. Dört, beş. Mahvoluyorduk. Sonra öğlen birde, ikide kalkardı. Ne oldu bilmiyorum kendi kendine yavaş yavaş saatlerini biraz geri çekti. Ben hâlâ bir gün tekrar dörtte, beste yatacak diye bekliyorum açıkçası. Öyle çılgın bir bebek. Bence sizinki de kendini hazır hissettiğinde daha erkene çekecek saatlerini. İnsan tükeniyor, sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Keşke yanınızda olsam da sizi gece birkaç saat uyutabilsem. Az daha sabır demekten başka bir şey gelmiyor elimden 😔
Dün şovunu yaptı 7 buçukta uyudu yani bu sabaaah ve şu an hala uyuyor hahsha artık deliricem sabaha kadar uyumayıp dizi tv yapıp öğlene kadar yatan ergenim var gibi

Gerçekten beni de kötü etkiliyor ya burda da yapanlar vardır belki bilemem ama. İşte çocuğu doğduğundan beri beşiğe koyduk salınmadık bile sallanmaya alışmasın diye yazanlar mı Akşam 8 de net uyudu 1 dakika bile geçmez diyenler diyorum ki ben kötü anneyim o zaman çocuğumun gündüz uykularında 30 dk yı bile aşamıyorum yani
Valla kocamla kavga dövüş, sonra instagrama aşklı fotiler koyuyor. İnanma sen onlara 😂

Kizlar sabah sadede ocean b12 verdim bir fıs ishal gibi oldu kız, baska da aklıma bi sey gelmiyor, bide dün menenjit aşıları olmustuk ishal ypti mi sizde de , devam ederse hastaneye mi gitmeliyim?

Dün şovunu yaptı 7 buçukta uyudu yani bu sabaaah ve şu an hala uyuyor hahsha artık deliricem sabaha kadar uyumayıp dizi tv yapıp öğlene kadar yatan ergenim var gibi
😂Ben de bizimkine üniversite öğrencisi gibi hayatı var diyordum. Sabahtan yatar, öğlende kalkar😂😂 İnşallah düzene girer su uyku mevzusu🤲🏻😍

Verdi söyleyeyim yazdı kağıda bayağı detaylı anlattı havuçla başlayacağım üç gün kuralı ile
1.gün 3 çay kaşığı havuç
2.gün 7-8 çay kaşığı havuç
3.gün bir türk kahvesi fincanı havuç (1çay kaşığı zeytinyağı katılacak)
4.gün kabak ölçüler yukardaki gibi
5.gün kabak
6.gün havuç+kabak (1 çay kaşığı zeytinyağı)
7.gün patates
8.gün patates +havuç+kabak
9.gün patates +havuç+kabak (1 çay kaşığı zeytinyağı)
10.gün yoğurt
11.gün yoğurt
12.gün yoğurt isterse sebze püresi
13,14,15 gün Elma isterse yoğurt
16,17,18 gün Armut isterse yoğurt
19,20,21 gün Muz isterse yoğurt
22,23,24 gün şeftali isterse yoğurt
25,26,27 gün Kayısı isterse yoğurt
28,29,30 gün sanırım hem balkabağı hemde sakız kabağını iki kez saydı
Yesil kabak var mi listede sakiz kabagi nedu

Belki küçük yerde olur ama 1-2 gün imkansız bence. 20 saat ders almak zorundayım, ya 4 gün 5 ders, ya 5 gün 4 ders isterim. Sabahı sevmiyorum ben. 11-3 arası gibi olur.
Ben de hep 11/3 arası çalıştım
Bizim idarede 21 saate zorluyor.
Maaş karşılığı vermezler sıkıntı olursa ücretsiz izne ayrılmak zorunda kalırım

Bizde şö
Ben de hep 11/3 arası çalıştım
Bizim idarede 21 saate zorluyor.
Maaş karşılığı vermezler sıkıntı olursa ücretsiz izne ayrılmak zorunda kalırım
yle oluyor. 16 saat veririz ama başka okulda eksik olursa ilçe milli eğitim sizi gönderebilir. Onu da göze alamıyor insan. Kalkıp başka okula gitmeyi. Ama derse 20 dk geç giren, hep okula geç kalan vs biliyorsunuz o tipleri, öyle bir arkadaşa kendileri teklif ettiler 16 saat girer misin diye. Sonra ben başlamayınca o da mecbur 20 saat girdi bu sene. Rehberliği varsa 21.

Bizde şö

yle oluyor. 16 saat veririz ama başka okulda eksik olursa ilçe milli eğitim sizi gönderebilir. Onu da göze alamıyor insan. Kalkıp başka okula gitmeyi. Ama derse 20 dk geç giren, hep okula geç kalan vs biliyorsunuz o tipleri, öyle bir arkadaşa kendileri teklif ettiler 16 saat girer misin diye. Sonra ben başlamayınca o da mecbur 20 saat girdi bu sene. Rehberliği varsa 21.
Bizde zümre sayısı fazla, ekders bulunmaz nimet 😂

X