2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Tabi canım belli olmaz mı gözü kapanıyordu çapaktan sürekli pamuğu ıslatıp temizliyordum

emzirme yastığı vs kullanmayı bir rutin halime getiremedim
Kolumda sert sert emdikçe de dökülür üstelik canı da acımaz mı ya valla
Konağı var bir de ben onu çıkarcam diye de saçı döktüm biraz

Enfeksiyon olsa çapak da olur gözü kapanır. Bence uykusu geliyor seninkinin

Ay en güzeli aslında
Benim öyle masaj dı yağdı rutinim de yok
Müstela kırmızı aldım öylece duruyor
Büyük oğlumda da hiç kullanmadım
İstanbul nemli ondan mı ben mı tembelim bilmiyorum
Her gün banyo yaptırmaya çalışıyorum zaten

Sebamed çok güzel

Ben de İstanbul’da yaşıyorum da ne bileyim. Bu konuda annem de çok uyarmıştı. Cildi kurur ya her gün yıkama ya da her gün yağla. Onların cildi çok hassas olur diye. Doğduğundan beri öyle de götürdüm. Duş sonrası yağla gaz masajı falan yaptım hep. Faydasını gördüm zararını görmedim. Ne bileyim pek de sorgulamadım yani

sheilata senin bebeğin gözündeki enfeksiyon geçti mi
Göz yaşı tıkanıklığı sanırım 1 yaşa kadar geçmezse basit bir operasyon oluyormuş
4 aya gircez 6 gün sonra bizim de daha geçmedi
benım kızımda da capaklanma vardı 2. gunden berı, herseyı denedik gecmemstı, gazlı bez ıle silmemı onerdi doktor, netira adında bı damla yazdı, 2 gunde gecırdı, bır de sabah aksam 25er kere masaj onerdi. Eger 6.aya kadar gecmezse ufak bir mudahale gerekebılır demıstı.

Saç dökülmesi normal bebeklerde bizim de dökülüyor bi süre sonra duruyor dökülmesi endişelenme sütle bi alakası yok

Doğru şimdi hatırladım canım yani bak senin bebisin benimkinden iyi kilo almış, ben dert etmiyorum, sen de etme erişkin insanlar olarak biz de çok farklıyız

Ben hipp losyon kullanıyorum memnunum ama kokulu bilgin olsun kokusuz bi losyon değil yani

Enfeksiyon olsa çapak da olur gözü kapanır. Bence uykusu geliyor seninkinin

Hiç çapağı yok. Uykudan ziyade biraz huy edindi gibi. Küçükken saçını çekiyordu onu bıraktırdım sonra yüzüne geçti, bende bir süredir uyku sanıyordum ama cozuttu iyice . Tik gibi olmasından korkuyorum.
Bir sorun bulabilmek için iyice bakınca küçük küçük benekler var. Ya çizdi diye oldu ya bunlar kaşındırıyor yarın sorucam doktora bakalım

benim cumartesi için hazırladığım soru listesi ;

İlkadımlarımda bir ebe izlemiştim. Diyor ki; konaklo bebelerde konağı taradığınızda dökülen saçlar zaten kopmuş ama konak sayesinde tutunan saçlardır. Yani zeytinyağı/hindistancevizi yağı vs sürüp taradınız diye saç dökülmez, zaten kopmuş olan konakla birlikte çıkıyordur. Yeniler daha gür daha güzel gelecek no panic

Bir de göz için çayın demini ılıtın bir bardakta, makyaj pamuğu ya da totosunu sildiğimiz pamuğu bandırıp çayın demine gözünü siliyorum, durursa biraz bekletiyorum gözünde. Ben gözden çok çektim Çapa’da bir prof demişti bunu bana kızıma da uyguladım doktorundan onay alıp. Antibakteriyel özelliği var siyah çayın ama taze olsun, çok beklemiş dem olmasın

Eklentiler

• IMG_8333.png
    90 KB · Görüntüleme: 21

Bende yağla, kremle masaj olayını yapamadım. Pişik kremi de sayılı sürdüm. Yüzünü cizdikce oralara sürüyorum krem o kadar.
Gaz masaji yapıyorum kıyafetin üstünden dört beş kere o.

Sebamed içeriği temiz değil diye biliyorum büyük oğluma alerji yapmıstı hatta
Tam aksine aslında, alman markası ve Sebamed en iyi markalardan özellikle hassas ciltler için… Belki yanlış bilgi edinmissindir canim benim bebeğimin de cildi çok hassas ama yağı ve yüz kremi çok iyi geliyor bebeğime

Yanlış yazmışım ya 4.yımız bitiyor bizimde yatağa yatırdığımda onu da koydum yanına açtım. Yatağa koyunca uyanıyordu şaşırdı onu görünce sesleri dinleye dinleye uyudu.

Herkesin isteği farklı ben emsin diye hala mamayı eds yle veriyorum, sen bıraksın diyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…