- 25 Aralık 2021
- 2.604
- 3.633
-
- Konu Sahibi sunshine__
- #69.421
Bu tarz insanlar hepimizin etrafında var. Emin ol. Lakin bu konuda annem bana çok güzel bir şey söylemişti “ konu çocuk olunca ayıp mayıp kalmaz kızım. O alınacak, bu küsecek diye kimseye susma. Bana bile susma. Bebekler Allah ın birer emaneti. O kendini savunamıyor. Onun eli de dili de sen olacaksın” demişti. Bunu duyduğumdan beri hep o sözü kulağımdadır. Küsen küssün. Kırılan kırılsın. Benim evladım iyi olsun. Yapacak hiçbir şey yokKızlar bugün çok sinirlendim. Eltim kızımın ağzına greyfurt soktu baya emdi kızım ve bir şey diyemedim şu an çok pişmanım çok içimde kaldı internette bir yaştan önce verilmemesi gerekiyor diyor zaten asitli bir meyve nasıl düşünemedim kimseye karşı gelemiyorum çok pişman oldum öyle birden yaptı ki böyle şeylere deliriyorum kendi çocuğun değil allah korusun bir şey olsa kim acı çekecek nasıl insanlar böyle yapabiliyor kendi evladıymış gibi hak bulabiliyorlar kendilerinde daha 4 ay 1 haftalık ek gıdaya geçmedim bile ki geçsem bile doktorla ilerleyeceğim ağzına greyfurt sokmayacağım ya işte böyle cahillikle savaşıyoruz kayınvalidemde bulgur suyu ver alışsın şimdiden diyor bunlar deli edecek beni şu an anne sütü ve mama alıyor ve alması gereken bu. Gören hepsini profesör doktor sanacak. Eşim de cevap ver o zaman diyor bir yandan ama ben resmen düğümleniyorum o sıra bir şey diyemiyorum sonra kendimi yiyorum.
Normalde bu şekilde düşünüyorum. Kimse önemli değil kızımdan ama o an susuyorum işte sadece ordan hemen uzaklaşmak istiyorum ve kafamın içinde konuşuyorum sadeceBu tarz insanlar hepimizin etrafında var. Emin ol. Lakin bu konuda annem bana çok güzel bir şey söylemişti “ konu çocuk olunca ayıp mayıp kalmaz kızım. O alınacak, bu küsecek diye kimseye susma. Bana bile susma. Bebekler Allah ın birer emaneti. O kendini savunamıyor. Onun eli de dili de sen olacaksın” demişti. Bunu duyduğumdan beri hep o sözü kulağımdadır. Küsen küssün. Kırılan kırılsın. Benim evladım iyi olsun. Yapacak hiçbir şey yok
Kendinle ilgili bir konuda bu şekilde yaklaşman çok normal. Lakin konu çocuk olunca yapmamalısın. Susup, izin vermiş oluyorsun. Üstüne etrafımızdaki gerizekalılar da bir şey demiyoruz diye aynı hatayı tekrarlamaya devam ediyor. Olan çocuğa oluyor ne yazık kiNormalde bu şekilde düşünüyorum. Kimse önemli değil kızımdan ama o an susuyorum işte sadece ordan hemen uzaklaşmak istiyorum ve kafamın içinde konuşuyorum sadece
Bir daha aslaa doktorumla konuştuk sıra sıra deneyeceğiz bir şeye alerjisi var mı diye de önemli diyeceğim ayy ne diyeceğim diye düşünüyorum ve o an yine kalıyorum kayınvalidem de her gidişimde bulgur suyu veriyor musun diyor delirtiyor beni ya ne bulgurmuş arkadaş sanarsın önemli besin kaynağıKendinle ilgili bir konuda bu şekilde yaklaşman çok normal. Lakin konu çocuk olunca yapmamalısın. Susup, izin vermiş oluyorsun. Üstüne etrafımızdaki gerizekalılar da bir şey demiyoruz diye aynı hatayı tekrarlamaya devam ediyor. Olan çocuğa oluyor ne yazık ki
Benim kaynanam da su ver diyip duruyor. O 3 günlük oldu mu vermeye başlarmışBir daha aslaa doktorumla konuştuk sıra sıra deneyeceğiz bir şeye alerjisi var mı diye de önemli diyeceğim ayy ne diyeceğim diye düşünüyorum ve o an yine kalıyorum kayınvalidem de her gidişimde bulgur suyu veriyor musun diyor delirtiyor beni ya ne bulgurmuş arkadaş sanarsın önemli besin kaynağı
Bilmiyorum ki benim çoğul gebelik ve ikiside makat gelişli idi zorunlu sezaryan oldumİstek üzerine sezaryen olunuyor mu özelde
Bana da su ver deyip duruyor bir de ben buna şu günlükken su verdim buna bu günlükken verdim sanki marifet. Demekki hepsi aynıymış. Doktor böyle diyor desem doktor bilmez sen boşver derlerBenim kaynanam da su ver diyip duruyor. O 3 günlük oldu mu vermeye başlarmışay zaten 3 aylık bebek 4.700. Zaten zayıf. Olan minnacık mideyi de suyla doldursam artık ne oluruz hiç bilmiyorum ama sahsen doğrudan yüzüne baka baka diyemesem de başka bir şeyle ilgilenir gibi yapıp, kafamı farklı yöne çevirip cevabını veriyorum. Zor ama yapacak bir şey yok ay valla Allah tan çok samimi değiliz. Çok kavgalı şeyli geçti bu zamana kadar. Şimdi ayda yılda bir anca konuşuruz yan yana oturmamıza rağmen
Kuzum anlayacak insanlarla düzgünce açıklamasını yap. Anlayacak insan değilse veriyorum veriyorum de geç ama ona verdirme. Gülerek ver gerekirse cevabını. Bir şey yedireceklerinde şakayla karışık, bir espri yapıp güle oynaya çocuğu usulca elinden al. O an başka şeyden konuş, konuyu kaynat çocuğu da usulca emzir et… sen surat asmadan, ciddiye bindirmeden müdahale etsen kime kızıp bozulmaz da yani
Bana da oyle diyen olunca e sen niye mide hapi kullaniyorsun niye midene dokunuyor ye her seyden diyorum. Bebegin bagirsak sistemi gelisme asamasinda. Greyfutu normal insan bile kaldiramayabilir. Artik şakayla karisik kizim meyveni yeni yedin diyip hop al kizini kucagindan biz kendimize ve bebegimize saygi duymazsak onlar da bize duymaz. Izin vermeyelim tepkileri ne olursa olsun..Kızlar bugün çok sinirlendim. Eltim kızımın ağzına greyfurt soktu baya emdi kızım ve bir şey diyemedim şu an çok pişmanım çok içimde kaldı internette bir yaştan önce verilmemesi gerekiyor diyor zaten asitli bir meyve nasıl düşünemedim kimseye karşı gelemiyorum çok pişman oldum öyle birden yaptı ki böyle şeylere deliriyorum kendi çocuğun değil allah korusun bir şey olsa kim acı çekecek nasıl insanlar böyle yapabiliyor kendi evladıymış gibi hak bulabiliyorlar kendilerinde daha 4 ay 1 haftalık ek gıdaya geçmedim bile ki geçsem bile doktorla ilerleyeceğim ağzına greyfurt sokmayacağım ya işte böyle cahillikle savaşıyoruz kayınvalidemde bulgur suyu ver alışsın şimdiden diyor bunlar deli edecek beni şu an anne sütü ve mama alıyor ve alması gereken bu. Gören hepsini profesör doktor sanacak. Eşim de cevap ver o zaman diyor bir yandan ama ben resmen düğümleniyorum o sıra bir şey diyemiyorum sonra kendimi yiyorum.
Valla Bana eşimin tarafı darıldı ama umrumda değil, öpmeyin, eline dokunmayın dedim diye onları istemiyormuşumKızlar bugün çok sinirlendim. Eltim kızımın ağzına greyfurt soktu baya emdi kızım ve bir şey diyemedim şu an çok pişmanım çok içimde kaldı internette bir yaştan önce verilmemesi gerekiyor diyor zaten asitli bir meyve nasıl düşünemedim kimseye karşı gelemiyorum çok pişman oldum öyle birden yaptı ki böyle şeylere deliriyorum kendi çocuğun değil allah korusun bir şey olsa kim acı çekecek nasıl insanlar böyle yapabiliyor kendi evladıymış gibi hak bulabiliyorlar kendilerinde daha 4 ay 1 haftalık ek gıdaya geçmedim bile ki geçsem bile doktorla ilerleyeceğim ağzına greyfurt sokmayacağım ya işte böyle cahillikle savaşıyoruz kayınvalidemde bulgur suyu ver alışsın şimdiden diyor bunlar deli edecek beni şu an anne sütü ve mama alıyor ve alması gereken bu. Gören hepsini profesör doktor sanacak. Eşim de cevap ver o zaman diyor bir yandan ama ben resmen düğümleniyorum o sıra bir şey diyemiyorum sonra kendimi yiyorum.
Ben de hep doktor böyle dedi diyorum bişi diyemiyorlar, ben senin yerinde olsam bebeğim pişik oldu greyfurt yüzünden derim onlara kötü bir his yaparımBana da su ver deyip duruyor bir de ben buna şu günlükken su verdim buna bu günlükken verdim sanki marifet. Demekki hepsi aynıymış. Doktor böyle diyor desem doktor bilmez sen boşver derler
bu konuda hazır cevaplık çok önemli. konu su ya da greyfurt değil zaten insanların sınırlarını bilmemesi, annesinin alanına girmeleri. malesef bende cevap veremiyorum. bebek görmeye geldiklerinde çok saçma bir olay yaşandı. cevap veremedim diye bi hafta kahır çektim. Kızım dünyalardan değerli bundan sonra yapabilirim umarımBana da oyle diyen olunca e sen niye mide hapi kullaniyorsun niye midene dokunuyor ye her seyden diyorum. Bebegin bagirsak sistemi gelisme asamasinda. Greyfutu normal insan bile kaldiramayabilir. Artik şakayla karisik kizim meyveni yeni yedin diyip hop al kizini kucagindan biz kendimize ve bebegimize saygi duymazsak onlar da bize duymaz. Izin vermeyelim tepkileri ne olursa olsun..
Açık açık söyle doktorum kesinlikle verme dedi de, çekinme….Bir daha aslaa doktorumla konuştuk sıra sıra deneyeceğiz bir şeye alerjisi var mı diye de önemli diyeceğim ayy ne diyeceğim diye düşünüyorum ve o an yine kalıyorum kayınvalidem de her gidişimde bulgur suyu veriyor musun diyor delirtiyor beni ya ne bulgurmuş arkadaş sanarsın önemli besin kaynağı
Bildiğim kadarıyla olunuyorİstek üzerine sezaryen olunuyor mu özelde
Siz altı üstlü oturyordunuz öyle değilmiBir daha aslaa doktorumla konuştuk sıra sıra deneyeceğiz bir şeye alerjisi var mı diye de önemli diyeceğim ayy ne diyeceğim diye düşünüyorum ve o an yine kalıyorum kayınvalidem de her gidişimde bulgur suyu veriyor musun diyor delirtiyor beni ya ne bulgurmuş arkadaş sanarsın önemli besin kaynağı
Ben gecen annem diyor ki gormemisin bebegi olmus tutmus .. koparmis. Ben de dedim gördüm mü anne! O da sen buyu sana sekerler alacagim vs diye seviyordu ben de yok seker yedirmeyecegim heleki kucuk yaslarda dedim e ne alacagiz bu seker kiza diyince hurma al kayisi al badem al dedim. Heveskirici da olmak istemiyorum ama bebegim oksurenler yuzunden ilk ay bronsolit oldu. Dengeyi kurmaya izin vermiyor bizim insanimiz hep istiyorlar ki onlar pışpışlansın. Emaan ugras dur istebu konuda hazır cevaplık çok önemli. konu su ya da greyfurt değil zaten insanların sınırlarını bilmemesi, annesinin alanına girmeleri. malesef bende cevap veremiyorum. bebek görmeye geldiklerinde çok saçma bir olay yaşandı. cevap veremedim diye bi hafta kahır çektim. Kızım dünyalardan değerli bundan sonra yapabilirim umarım
Ayyy bana da diyolar sanki sadece senin bebeğin var gibi laflar, ben de diyorum herkes farklı düşünüyor, benim için sadece benim bebeğim var tabi ki ve ben en çok kendi bebeğimi seviyorum ve herseyden çok kıymet veriyorum, başkasından da kıskanıyorum… herkesi sevgisi farklı demek ki diyorumBen gecen annem diyor ki gormemisin bebegi olmus tutmus .. koparmis. Ben de dedim gördüm mü anne! O da sen buyu sana sekerler alacagim vs diye seviyordu ben de yok seker yedirmeyecegim heleki kucuk yaslarda dedim e ne alacagiz bu seker kiza diyince hurma al kayisi al badem al dedim. Heveskirici da olmak istemiyorum ama bebegim oksurenler yuzunden ilk ay bronsolit oldu. Dengeyi kurmaya izin vermiyor bizim insanimiz hep istiyorlar ki onlar pışpışlansın. Emaan ugras dur iste
Sanki bende kıskanıyorum yaaAyyy bana da diyolar sanki sadece senin bebeğin var gibi laflar, ben de diyorum herkes farklı düşünüyor, benim için sadece benim bebeğim var tabi ki ve ben en çok kendi bebeğimi seviyorum ve herseyden çok kıymet veriyorum, başkasından da kıskanıyorum… herkesi sevgisi farklı demek ki diyorum