2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    324
Kızlar bebenize su veriyor musunuz
Su için En son gittiğimiz prof. Çocuk doktoru kadın beşinci ayda yemeklerden yarım saat sonra teklif edebilirsin bebeklere isterlerse dedi verebilirsin ama ben detay sormadım anlamadığım bu su konusunda doktorlar arasında bi fikir birliği yok ondan önceki ikinci ay gittiğimiz çocuk doktoru altıncı aydan önce verilmemeli bebeklerin sindirim sistemi gelişmediğinden özellikle mide kapakçıkları reflüye neden olabilir erken dönem su vermek demişti

Hipp in bazı kavanoz mamaların üzerine +4 ayın sonu gibi ibareler var bu demek oluyor ki beşinci ayda verilebilir doğru bir yaklaşım mı doktoruna soran oldu mu benim bayram sonrası kontrolumuz ozaman soracam

Su için En son gittiğimiz prof. Çocuk doktoru kadın beşinci ayda yemeklerden yarım saat sonra teklif edebilirsin bebeklere isterlerse dedi verebilirsin ama ben detay sormadım anlamadığım bu su konusunda doktorlar arasında bi fikir birliği yok ondan önceki ikinci ay gittiğimiz çocuk doktoru altıncı aydan önce verilmemeli bebeklerin sindirim sistemi gelişmediğinden özellikle mide kapakçıkları reflüye neden olabilir erken dönem su vermek demişti
Her doktor ayrı bişey söylüyor bazen diyorum annelerimiz bizi nasıl yetiştirmiş acaba

Bende molfix pure soft kullanıyorum memnunum çok. Ama iz yapıyor bacaklarda halbuki dar gelmiyo büyük bile geliyor biraz oluyor mu sizde de? Bir de mavi paket kullanan var mı aranızda? Bi arkadaşım pure soft bizde pişik yaptı mavi paket aldık pişik olmadı demişti. Ben içeriği daha temiz diye pure soft kullanıyorum memnunumda aslında ama bebeğimin poposunda ne yapsamda geçmeyen bir kızarıklık var acaba diyorum bezle mi alakalı?
Mavi kullanıyorum doğduğundan beri asla pişik olmadı arada önlem amaçlı zeytinyağı ve tatlı badem yağı kullanıyorum altına

Mama verilen bebekler daha çok uyuyor diyecektim ama öyle olsa sheilata da mama ceriyor. 6 kg bebek 900-1000 ml süt içermiş günde. Çok geldi bu bana 😂
Ebet doğru değil ben de mama veriyorum uyumuyo… o kadar çok değil ya 6 kilo bebek 750-800 içmesi gerekir aslında 🥹🥹🥹 nerede okudum canim
Onu? Bana ebe ağırlığının 1/8 içmesi gerektiğini söyledi…

Hipp in bazı kavanoz mamaların üzerine +4 ayın sonu gibi ibareler var bu demek oluyor ki beşinci ayda verilebilir doğru bir yaklaşım mı doktoruna soran oldu mu benim bayram sonrası kontrolumuz ozaman soracam
Evet, bana da doktorum 4. Ay bitince ek gıdaya havuç patates ve et le geçebilirsin dedi… su da aynı şekilde ama ben 5. Ay bitmesini bekliicem 😅 çünkü dediğin gibi bazı doktorlar 4 diyo bazıları 6 ben de kendimce ortasında başlarım diye düşünüyorum 😅😅😅

Ebet doğru değil ben de mama veriyorum uyumuyo… o kadar çok değil ya 6 kilo bebek 750-800 içmesi gerekir aslında 🥹🥹🥹 nerede okudum canim
Onu? Bana ebe ağırlığının 1/8 içmesi gerektiğini söyledi…
Burda bir arkadaş yazmıştı
Kilosu * 150 en az * 200 en çok
6 kilo ise 900/1200 arası almalı sanırım

X