2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Ben 39+1 de doğum yaptım 11 Nisan aynen. 20 gündür uykularımız böyle. Allah'tan geceleri kesintisiz emzirme dışında uyuyor yoksa vay Halime. Seninki maşallah baya kaka yapıyormuş bez yetişmiyordur İlk iki ay çok kaka yapıyordu günde 3 4 defa bez yetişmiyordu. Değişiyordum bir saat sonra tekrar kaka o yüzden bez çok alıyordum son 1 aydır 5 6 günde bir kaka yapınca iki numara bez küçük gelmeye başladı daha 72 tane var 2 numara bilsem bu kadar bez almazdım

Hayırlı cumalar sesle uyutursan diğer seslerden daha az etkileniyor. Mesela ben bazen kamyon sesi açıyorum, bazen yabancı slov müzikle dans ederek uyutuyorum. Bazen memede sessiz uyuyor. Ama müzikle uyduğunda seslerden daha az etkileniyor. Salya var elini ağzına sokma var. Kaka 3-4 günde bir ama mama da içiyor.

Evet dediğin gibi bugün müzikle uyuttum evim yol üstünde sürekli kamyon sesi var aslında ama benimki kamyon, araba sesini sevmiyor sanırım tam tersine uyanıyor. Meme de uyuma gündüz olmuyor maalesef dikkati dağınık memede oynayarak Emiyor biraz emiyor gülüyor Kendi kendine gözümün içine bakarak konuşuyor tekrar emiyor haliyle uykuya o şekilde geçmiyor. Ama gece acıkınca acıkma sesleri çıkarıyor o zaman hemen alıp emziriyorum uyuyarak emiyor tekrar yatağına koyunca uyumaya devam ediyor gündüz bu şekilde olmuyor

Müziği ne zaman kapatıyosun?

Hangi bezi kullanıyorsun? Evet yapıyor ve bence bu yüzden az kilo alıyor .. senin minik hesaplı :)) günde kaç bez kullanıyırsun? Ay bence kullanabildiğin kadar kullan :)
atak haftasını hesaplamak için internet sitesi var ama bence atakta değilsin gibi .. bende ataklara bakıyordum benim oğlan 38+0 da doğduğu için atağa var daha ayyyy zaten gündüz uyumayan oğlum atakta ne yapacak merak içerisindeyim:))
Atak haftası grafiklerine baktım amaaaan ne bitmez ataklar bunlar..
Bu arada salya için önlük almıştım hamileyken şimdi onu kullanıyorum yoksa ıslanıyor göğüsü günde kaç kez değiştiriyorum saymıyorum , eller ağzında sürekli gören diş çıkaracak diyor ama çok erken zaten salya akışından en az 2,5 ay sonra çıkarırmışlar ..

Eklentiler

• 5BF9E38F-D3E6-4915-AC29-1CF3E5B03A37.png
    106 KB · Görüntüleme: 42
Canım benim kinde kakasix bez çıkmıyor sadece emziriyorum kayışı erik felan yiyorum ben ondan galiba

Bende sık sık kaka yapmasından yoruldum emiyor kaka yap sonra tekrar emmek istiyor günümüz böyle geçiyor yalnız değilim büyük çocukların ve kv bakıyor gündüz uyumasada zor gelmiyor ondan dolayı

Şuan atak haftasında değilse atak haftasını düşünemedim hesaplayayım bakayım atakta mı değil mi bilmiyordum atak hesaplama olduğunu
Hiç belli olmaz bı bakmışsın daha rahat geçmiş atak haftan inşaallah.
günde 5-6 bez değişiyorum. Her gün kaka yapan bebek iyi besleniyor deniyor. Ya da işte günde 4-5 dolu bez değişiyorsan. En azından doyuyorlar sanırım. Bide bu bez değişme kimine göre değişiyor kimi aşırı dolu bezi değişiyor,Ben aşırı doldurmuyorum aşırı dolan bez mi yoksa benimki gibi mi nasıl dolulukta olacak ki doyuyor diyebiliriz Prima kullanıyorum 2 numara 6-8 kilo ama bel kısmı sıkıyor o yüzden 3 e geçsem daha rahat olacak Gibi.

16 haftalık hamileyim doktorum bugün bebeğimin beyninde kist olduğunu söyledi. Çoğu zamanla kayboluyormuş ama yine de çok strese girdim. Başına böyle bişey gelen var mı?
Size bunu perinatalogmu söyledi acaba? Allah onları bildiği gibi yapsıb. Benim ablamada boş yere hamileliğini zehir etmişlerdi. Binde bir ihtimalleri bile söyleyip gereksiz stres yaptırıyolar hamilelere. İhtimalleri filan unutun siz. Allaha sığının ve şayet yokolması mümkün birşey ise sürekli dua edin biran evvel yokolsun. Benden size tavsiye perinataloglardan uzak durun. Güvenebileceğiniz bir kadın doğumcu bulun ve yola onunla devam edin. İnşaallah sağlıkla kavuşursunuz yavrunuza.
Ay ay ay o salya yokmu! Allahım bütün eller ağızda. Elini sürekli yumruk yapıp şapır şupur emiyor sanki açlıktan ölmüş gibi. Emzik tutturamadım maalesef 12 çeşitten fazla emzik var evde. Servet yatırdım valla her marka her model her boy aldım. Yok emmiyor paşa. En sevdiği emziği benimİri doğmuştu zaten irileşmeye devam ediyor 4 numara beze geçtikGünde 7-8 bez değişiyoruz.
Bende aldığım kiloları vermeye çalışıyorum. Çok şükür ilerleme kaydettim. 100.6kg ile girmiştim doğuma şuan 82.8im hedefim 63e inmek.Bizden şimdilik bu kadar. Herkese selamla

Oyyy maşallah hem sana hem de paşaya nerelerdesin ya özlemişim vallahi . Cok iyi kilo vermişsin, daha da verirsin bıdıkların peşine koşmaktan Bu emzik işi gerçekten tamamen şans mıdır alışkanlık nedir bilmiyorum benim kız ameliyathaneden sonra odaya benim yanıma ağzında emzikle geldi hemşireler vermiş . Öyle alıştı diye mi bilmiyorum başından beri tutuyor emziği. Philips avent in emzikleriyle başladık onu sevdi sonra bibs aldım onu verdim onu da sevdi . Bibsten sonra Philips aventi beğenmez oldu bezde de biz daha 3 numaraya yeni geçtik sayılır kaka olayı birkaç günde bir olduğu icin günde 5 kere falan değiştiriyoruz anca . Ellerini yumruk yapıp ağza götürme huyu ne zaman bitecek bu bebelerin acaba , ağzına götürmesinde sıkıntı yok da boğazına kadar götürüp öğürmesi hoş değil diş kaşıyıcı aldım onunla oyalansın diye, baktım ki dişliğin altından ellerini ağzına götürüyor üstüne de dişliği almaya çalışıyor ağız küçük geliyor hepsine öp yavruyu benim için sağlıkla büyüsün inşallah

Ben sallamaya hic alıştırmadim, ayakta kucakta sallanarak uyumaz çünkü uyku eğitimi vermeyi en basindan beri kafama koydum. İnşallah 150. Gun bitsin basliycam emer mayisir besigine koyarim beyaz gurultu acarim uyur.
Kucukken cok kaka oluyordu ama buyudukce azaldi suan gunde bir iki anca. Sadece anne sütü ile besleniyor kızım.
Salyalar bizde yaklaşık iki aydir var, doktorum hem cocuk kitabi hem bir sayfada roman okumami istemişti ben okudukca dudagima bakıp ses cikartmaya çalışıyor ve bu yuzden salya üretiyor demişti. İlerisi icin artık diş de diyebiliriz tabi ama şuanda parmaklarını tanıdı bütün parmaklar ağızda ondan her yer salya

Bende sık sık kaka yapmasından yoruldum emiyor kaka yap sonra tekrar emmek istiyor günümüz böyle geçiyor yalnız değilim büyük çocukların ve kv bakıyor gündüz uyumasada zor gelmiyor ondan dolayı
Yalnız olmaman çok güzel .. kilo alımı iyiyse sıkıntı yok yapsın .. ben gözümü kaka sesiyle açıyorum , bazen sırtı kıyafeti kaka oluyor .. bazen emzirirken bile yapıyor yorucu valla.. Allah kolaylık verdin bizlere

Doysunda yapsın evet ben şanslıyım çocuk büyütme konusunda 4 çocukta da yardım edenim oldu hep ilk çocuğumu emzirmeye alıyordum kucağıma 2 yenge 1 babanne vardı evde amcalar felan derken büyüdüler

Merhaba kızlar gecen ay doğum dan sonra ilk reglimi oldum bu ay reglime 5 6 gün varken ilişki sonrası kahve akıntı geldi hatta regli oluyorum sandım ama devamı gelmedi şuan her ilişki sonrası bu şekilde kahve lekelenmelerim oluyor başına gelen oldumu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…