Bak aynı şeyleri yaşamısız benimde öyleydi .. bebeğin ağzında damlaları bende görüyorum, ama doymuyo ilk gelen sütü emip bırakıyordu çenesi çok güçlü değildi ağlıyordum 25 i görecek miyim diye .. uykuna dikkat et , ılık duştan sonra dene sağmayı ve sağarken elinle memeni kontrol et yumrular var mı ( minikte olsa atlama ) onlara masaj yaparak sağ , açılır kanallar .. bende öyleydim .. herhangi bir süt arttırıcı kullanıyor musun ?Yok canım emzirmeden 10 dakika önce iki meme
Benim yumuşak olan memeden süt daha fazla geliyor, gergin olan memeden daha az geliyor… bebeğe ilk a gelen memeyi veriyorum o yüzden .,Benim başından beri yumuşak, birkaç gün sızladılar dedim süt iniyor herhalde ama o da geçti artık fazla olmuyor
Msj yaparak sağmıştım aslında ama duştan sonra da deneyeyim tekrar. Bestlak var bir de kuru incir üzüm kayısıyı kaynattım onu yiyorum bi kase. Humana var arada ondan da içiyorum. Su da içmeye çalışıyorum enaz 2 litrem varBak aynı şeyleri yaşamısız benimde öyleydi .. bebeğin ağzında damlaları bende görüyorum, ama doymuyo ilk gelen sütü emip bırakıyordu çenesi çok güçlü değildi ağlıyordum 25 i görecek miyim diye .. uykuna dikkat et , ılık duştan sonra dene sağmayı ve sağarken elinle memeni kontrol et yumrular var mı ( minikte olsa atlama ) onlara masaj yaparak sağ , açılır kanallar .. bende öyleydim .. herhangi bir süt arttırıcı kullanıyor musun ?
Benim bi göğsüm küçük, sağarken değişiyordu. Bazen birinden fazla çıkıyordu bazen diğerinden. Bebeğe de ikisini emzirmeye çalışıyorum, sonraki emzirmede de en son emdiğini ilk veriyorum öyle okudum birkaç yerde.Benim yumuşak olan memeden süt daha fazla geliyor, gergin olan memeden daha az geliyor… bebeğe ilk a gelen memeyi veriyorum o yüzden .,
Bir aydan sonra mı çoğaldı? İnşallah yaZynp22 C celiklady Benim de gunler sonra sütüm gelmeye basladi mama vermek istemedim ama oğlum doymayinca gece 1 kere gündüz 1 kere mama verdim. Ama sürekli memeyi emsin de süt artsın diye hep emzirdim. Anne dinlendikce süt artıyor
Bol bol yiyecek yiyin, bol meyve suyu, su, anne çayı çok tüketin isallah artacak süt.
Öncelikle suyu artttır hemen 3lt den fazla sadece su iç , içtiğin çaylar hariç .. uyu dinlen stresini azalt ve emzirebildiğin kadar emzir artacağına inan :) mama çok fena gaz yapıyor bana ıhlamur , kimyOn tohumu çayı önerdiler onları da içiyorum son zamanlarda..Benim bi göğsüm küçük, sağarken değişiyordu. Bazen birinden fazla çıkıyordu bazen diğerinden. Bebeğe de ikisini emzirmeye çalışıyorum, sonraki emzirmede de en son emdiğini ilk veriyorum öyle okudum birkaç yerde.
Herseyin yolunda olmasina cok sevindim canim.Herkese bol sütlü sağlılkı günler
Bizde bugün hareketli bir güne başladık
Kalça ultrasonu
Göz muaynesi
Kilo- Boy kontrol
İlk aşı
Neyseki her şey yolunda 2750g ye düşen oğlum bugun 3950g çıktınasıl sevindim anlatamam .. mamayı düşürmemize rağmeen kilo almış
M mllen mutlaka sağım yap ben sın 1 haftadır 5 e çıkardım sağımı ve “önce sağ ;sonra emzir”sanırım daha çok işe yaradı gibi . Bebek daha hızlı çekince yağlı sütü aldı sanırım gerçi ben emzirdikten sonra 5 dk sağdım bazen meme uçlarım hassaslaştı ama bebeğim için uğraşıyorum diye kendimi teselli ediyorum :)
Normalde çok su içen biriyim ama bu aralar biraz azaldı. Dikkat etmem lazım haklısınÖncelikle suyu artttır hemen 3lt den fazla sadece su iç , içtiğin çaylar hariç .. uyu dinlen stresini azalt ve emzirebildiğin kadar emzir artacağına inan :) mama çok fena gaz yapıyor bana ıhlamur , kimyOn tohumu çayı önerdiler onları da içiyorum son zamanlarda..
Doğması gerektiği zaman tamamlandıktan sonra başlanıyor. Kitaba baktım şimdi ama bulamadım o açıklamayı, büyük kızımda o şekilde hesaplanmıştıkKızlar bu atak haftalarını neye göre hesaplıyorsunuz. Bizim ki 37 haftalık doğdu. Ilk doğdupu tarihten itibaren mi sayıyoruz. Bir yerde okudum doğması gerek tarihten itibaren sayın diyor atak haftası için. Yani 40.hafta ne zamansa ondan sonra sayın diyor. Acaba hangisi doğru
Offf o gaz beni de mahvetti.. çığlık çığlığa kalıyor çaresiz hissediyorum kendimi .. keşke basit bir yolu olsa..mama çok fena gaz yapıyor mesela sadece anne sütü aldığı veya sağdığım sütü verdiğimde gazı daha azken mama verdiğimde bu süreç daha fazla oluyor mamayı birazda bu yüzden kesmek istiyorum.. tüm gücümle uğraşıyorum bakalım sonuc ne olacak..Normalde çok su içen biriyim ama bu aralar biraz azaldı. Dikkat etmem lazım haklısınarada rezene anason kimyon da içiyorum bak onu unuttum. Benim oğlan da çok gazlı, bir saattir ağlıyordu zor uyuttum. Birden vuruyor. Bio gaia aldık ama fayda etmedi, eşim gidip nurse harveys aldı. İnşallah işe yarar ay çok zormuş bu işler
Sürekli elle sağım yap canım sanırım senin oğlunda benimki gibi memeyi tam boşaltmıyor ..:/Herseyin yolunda olmasina cok sevindim canim.
Benim sutum bi tık cogaldi ama cok kotu bi deneyim yasadim. Mastit oldum. 38 derece atesim cikti, tir tir titredim. Sag gogusum bildigin tas ve alev gibiydi. Evde oglumla tek basimaydim, sagim yapiyorum bisey ciktigi yok. Cok cok kotu oldum. Aklima kadin dogum doktoruma danismak geldi. Aradim durumumu anlattim bana antibiyotik yazdi, lahanayi buzdolabinda bekletip gogusume koymam onerdi. Esim apar topar geldi, ilaci ve lahanayi aldi ama onlar da hemen etki etmedi, bildigin baya kivrandim.Neyseki bu sabah daha iyiydim, oglumu bol bol emzirdim ve biraz sagim yapabildim. Eger o antibiyotigi almasaydim bu kadar cabuk duzelmezdim.
Nasıl değişti ? Allahım daha fazla ağlayıp uyumamasını kaldırmam daha fazlaPazartesi ilk aşımızı olduk, dün de kalça ultrasonunu hallettik şuan için çok şükür herşey yolunda40 çıkınca huy değişir diyorlardı gerçekten öyleymiş inanılmaz farklı günler geçiriyoruz
Doktor kalan dikisleri aldıktan sonra biraz daha iyiyim onlar çok rahatsi ediyormuş anladım. Yavaş yavaş düzelecek durumumuz ama bu yazdiklarimizi okuyan annelere önerim bebeğiniz iyiyse ikinci veya kaçıncı gebelikse normal yapmayın 4 kilo üzerine çıktığında annenin toparlanması çok güç oluyor.Bana maksimum 4.100kg gelir demişti doktorum. Ama o zaman bile sezeryan yapmak istedi. Ben 2.oğlum 4.160kg dogdu ona güvenerek bunu da doğururum sandım. Ama bende pişman oldum çok zor bir doğumdu. 7 dikişim var ve senin gibi iskelet sistemimde bile arıza var sanki. Belim kalçam hala ağrıyor. Dikişlerim iyileşmedi sızlıyor. Açıkçası başıma bunların geleceğini bilsem gözüm kapalı sezo yapardım. Çektiğimiz sancı acıda cabası yani. Ve çocuğumun geçirdiği tehlikeler v.s deymezmiş yani.
Evet neredeyse 1 ayı buldu. Mama ver göğüslerin dinlensin ama mümkün oldukça fazla emzir bebek emdikce çenesi güçlenir, hemde memeyi daha güzel uyarır. Anne çayı, kimyon kaynat iç, ev yapımı meyve suyu iç, komposto , hoşaf iç çok şekerli olmasın pekmezle tatlandır. Soğan tüket, bulgur tüket bunlar arttiriyor ama en önemlisi rahat ol bebeğin ve sen mutlu ol süt artacak isallah.Bir aydan sonra mı çoğaldı? İnşallah yabaşlarda bizim gibi az mı geliyordu? Ben mamayı her beslenmesinde veriyorum hastanede yatınca o riski göze anlamıyorum. Ha beni emer mamayı verince almaz derim doyuyor artık gerek yok mamaya ama şuan öyle bir durumda değiliz malesef
Geçmiş olsun canım. Eğer evdeki pompa ile göğüslerin bosalmazsa sen hastaneye yakindin orada kiralan daha güçlü pompalar olabilir orada çekebilirsiniz sütü. Senin artık şeylerin iyice artacak ondan şişti oldun. Oglun emerken Göğüslerine parmak uçlarında masaj yap sütler iniyor bebeginde güzel doyuyor.Herseyin yolunda olmasina cok sevindim canim.
Benim sutum bi tık cogaldi ama cok kotu bi deneyim yasadim. Mastit oldum. 38 derece atesim cikti, tir tir titredim. Sag gogusum bildigin tas ve alev gibiydi. Evde oglumla tek basimaydim, sagim yapiyorum bisey ciktigi yok. Cok cok kotu oldum. Aklima kadin dogum doktoruma danismak geldi. Aradim durumumu anlattim bana antibiyotik yazdi, lahanayi buzdolabinda bekletip gogusume koymam onerdi. Esim apar topar geldi, ilaci ve lahanayi aldi ama onlar da hemen etki etmedi, bildigin baya kivrandim.Neyseki bu sabah daha iyiydim, oglumu bol bol emzirdim ve biraz sagim yapabildim. Eger o antibiyotigi almasaydim bu kadar cabuk duzelmezdim.
Damlayı sürekli kullanmak lazım ayrıca bizim de anne çayı ve kimyon kaynatıp içmemiz lazım. Bende kendim içmediğim zaman oğlan tekrar kıvranıyor. Yediklerimize de dikkat etmemiz gaz yapan seyleri yemememiz lazım. Gün içinde sürekli masaj ve egzersiz yaptırmak da faydalı oluyor.Normalde çok su içen biriyim ama bu aralar biraz azaldı. Dikkat etmem lazım haklısınarada rezene anason kimyon da içiyorum bak onu unuttum. Benim oğlan da çok gazlı, bir saattir ağlıyordu zor uyuttum. Birden vuruyor. Bio gaia aldık ama fayda etmedi, eşim gidip nurse harveys aldı. İnşallah işe yarar ay çok zormuş bu işler
Kalça ultrasonu nerede çektirdin. Sende izmirdesin. Ben tepecikten randevu aldım ama kağıdı kaybettim ne yapacağım bilmiyorum. Ayrıca göz için nereye götüreceksin. Devlet hastanesine götürmek istiyorum ama randevu bulamiyorim.Pazartesi ilk aşımızı olduk, dün de kalça ultrasonunu hallettik şuan için çok şükür herşey yolunda40 çıkınca huy değişir diyorlardı gerçekten öyleymiş inanılmaz farklı günler geçiriyoruz
Ben gazını rahat çıkarsın ve kabiz olmasın diye arada yarım tatlı kaşığı zeytinyağı veriyorum sonra su veriyorum mama ne yazık ki kabiz yapıyor. Su ve yag yasak ama kızımda yaptım şükür birsey olmadi eskiden çokça yapılırmış bazı doktorlar da yag önerebiliyor hem gazı da rahat cikarttiroyorOfff o gaz beni de mahvetti.. çığlık çığlığa kalıyor çaresiz hissediyorum kendimi .. keşke basit bir yolu olsa..mama çok fena gaz yapıyor mesela sadece anne sütü aldığı veya sağdığım sütü verdiğimde gazı daha azken mama verdiğimde bu süreç daha fazla oluyor mamayı birazda bu yüzden kesmek istiyorum.. tüm gücümle uğraşıyorum bakalım sonuc ne olacak..
forevermorrenk selam canım,
Malum sen benden önce doğum yaptın göz muayenesi yaptırdın mı? Yada nerede yaptıracaksin? İyi bir doktora götürmek istiyorum.
Biz sma kullanıyoruz ama erkek bebekler gazlı olur diyolar, direkt mamanın etkisi mi yoksa kendinden mi kaynaklı bilemiyorum. Dün baya ağladı memeyle savaşıp alıyor o ara biraz sakinleşiyor sancı gelince yine çığlık kıyamet. 9dan sonra sakinledi uyudu şükür. Sabah 5.30dan sonra da bi saat uykusunda ıkındı, kıpırdandı sürekli. Nurse harveys verdim şimdi uyuyor şükürOfff o gaz beni de mahvetti.. çığlık çığlığa kalıyor çaresiz hissediyorum kendimi .. keşke basit bir yolu olsa..mama çok fena gaz yapıyor mesela sadece anne sütü aldığı veya sağdığım sütü verdiğimde gazı daha azken mama verdiğimde bu süreç daha fazla oluyor mamayı birazda bu yüzden kesmek istiyorum.. tüm gücümle uğraşıyorum bakalım sonuc ne olacak..
Dediklerinin çoğunu yapıyorum canım. İncir kayısı üzüm kaynattım şekersiz, ama ishal yaptı beniDoktor kalan dikisleri aldıktan sonra biraz daha iyiyim onlar çok rahatsi ediyormuş anladım. Yavaş yavaş düzelecek durumumuz ama bu yazdiklarimizi okuyan annelere önerim bebeğiniz iyiyse ikinci veya kaçıncı gebelikse normal yapmayın 4 kilo üzerine çıktığında annenin toparlanması çok güç oluyor.
Evet neredeyse 1 ayı buldu. Mama ver göğüslerin dinlensin ama mümkün oldukça fazla emzir bebek emdikce çenesi güçlenir, hemde memeyi daha güzel uyarır. Anne çayı, kimyon kaynat iç, ev yapımı meyve suyu iç, komposto , hoşaf iç çok şekerli olmasın pekmezle tatlandır. Soğan tüket, bulgur tüket bunlar arttiriyor ama en önemlisi rahat ol bebeğin ve sen mutlu ol süt artacak isallah.
Geçmiş olsun canım. Eğer evdeki pompa ile göğüslerin bosalmazsa sen hastaneye yakindin orada kiralan daha güçlü pompalar olabilir orada çekebilirsiniz sütü. Senin artık şeylerin iyice artacak ondan şişti oldun. Oglun emerken Göğüslerine parmak uçlarında masaj yap sütler iniyor bebeginde güzel doyuyor.
Damlayı sürekli kullanmak lazım ayrıca bizim de anne çayı ve kimyon kaynatıp içmemiz lazım. Bende kendim içmediğim zaman oğlan tekrar kıvranıyor. Yediklerimize de dikkat etmemiz gaz yapan seyleri yemememiz lazım. Gün içinde sürekli masaj ve egzersiz yaptırmak da faydalı oluyor.
Kalça ultrasonu nerede çektirdin. Sende izmirdesin. Ben tepecikten randevu aldım ama kağıdı kaybettim ne yapacağım bilmiyorum. Ayrıca göz için nereye götüreceksin. Devlet hastanesine götürmek istiyorum ama randevu bulamiyorim.
Ben gazını rahat çıkarsın ve kabiz olmasın diye arada yarım tatlı kaşığı zeytinyağı veriyorum sonra su veriyorum mama ne yazık ki kabiz yapıyor. Su ve yag yasak ama kızımda yaptım şükür birsey olmadi eskiden çokça yapılırmış bazı doktorlar da yag önerebiliyor hem gazı da rahat cikarttiroyor
Nasıl değişti ? Allahım daha fazla ağlayıp uyumamasını kaldırmam daha fazla
Zaten yapışık geziyoruz daha ilerisi tekrar karnıma alamam
Çiğli eğitim ve araştırma Hastanesi'de ayni gun cektirdim kalçayı. Cok cok rahat oldu bizim icin.Doktor kalan dikisleri aldıktan sonra biraz daha iyiyim onlar çok rahatsi ediyormuş anladım. Yavaş yavaş düzelecek durumumuz ama bu yazdiklarimizi okuyan annelere önerim bebeğiniz iyiyse ikinci veya kaçıncı gebelikse normal yapmayın 4 kilo üzerine çıktığında annenin toparlanması çok güç oluyor.
Evet neredeyse 1 ayı buldu. Mama ver göğüslerin dinlensin ama mümkün oldukça fazla emzir bebek emdikce çenesi güçlenir, hemde memeyi daha güzel uyarır. Anne çayı, kimyon kaynat iç, ev yapımı meyve suyu iç, komposto , hoşaf iç çok şekerli olmasın pekmezle tatlandır. Soğan tüket, bulgur tüket bunlar arttiriyor ama en önemlisi rahat ol bebeğin ve sen mutlu ol süt artacak isallah.
Geçmiş olsun canım. Eğer evdeki pompa ile göğüslerin bosalmazsa sen hastaneye yakindin orada kiralan daha güçlü pompalar olabilir orada çekebilirsiniz sütü. Senin artık şeylerin iyice artacak ondan şişti oldun. Oglun emerken Göğüslerine parmak uçlarında masaj yap sütler iniyor bebeginde güzel doyuyor.
Damlayı sürekli kullanmak lazım ayrıca bizim de anne çayı ve kimyon kaynatıp içmemiz lazım. Bende kendim içmediğim zaman oğlan tekrar kıvranıyor. Yediklerimize de dikkat etmemiz gaz yapan seyleri yemememiz lazım. Gün içinde sürekli masaj ve egzersiz yaptırmak da faydalı oluyor.
Kalça ultrasonu nerede çektirdin. Sende izmirdesin. Ben tepecikten randevu aldım ama kağıdı kaybettim ne yapacağım bilmiyorum. Ayrıca göz için nereye götüreceksin. Devlet hastanesine götürmek istiyorum ama randevu bulamiyorim.
Ben gazını rahat çıkarsın ve kabiz olmasın diye arada yarım tatlı kaşığı zeytinyağı veriyorum sonra su veriyorum mama ne yazık ki kabiz yapıyor. Su ve yag yasak ama kızımda yaptım şükür birsey olmadi eskiden çokça yapılırmış bazı doktorlar da yag önerebiliyor hem gazı da rahat cikarttiroyor