2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Sagol canim bi aksilik olmasin da gec düşsün napalim

İnsallah düşer bir an önce cok kafama takilmaya basladi

Canim ben müslin battaniye kullaniyorum 4 katli zeypba markası bir bak istersen
Tamam canım hemen bakıyorum çok teşekkür ederim. 🤗🌺 bu mu canım senin dediğin. Tek bununla mı uyutuyorsun

Eklentiler

• Screenshot_20220503-062959.png
    Screenshot_20220503-062959.png
    703,1 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleyen: Moderatör:
Bişey kullanmıyorum

Ay bende nabcam sasırdım 2kat giyiyo hala e hep battaniyeli, eldiven dogdugundan beri hiç takmadım sapkada tutmadı hiç yani neden sıcaklasın, tek kat giydirin e hapşurıyo, altını alırken bile cenesi titriyor ki hem petek yanarken hem üsşeme sıcak alet acıyorum, yıkarken kayitılıyo suyu cıplaklıgı hiç sevmiyor, dün akşam tek yıkadım cok zorlandım ilk dakikadan fikeye sıçtı 🤪🥴 kolum belim koptu bide deli GB aglaması😢😓🤕panik ediyor beni hergün nasıl yıkıcam bilmem 🥴🤔
Aynen valla bende üşüyor diye iki kat giydiriyorum. Üstüne bide Orta kalınlıkta battaniye meğer sıcak yapıyormuş bende doğum sonrası yenidoğan aknesi sanıyorum bakalım drun dediğini yapacam inşaallah geçer. Hergun duş aldırma işi de zor tek daha zor oluyordur. Oturan biraz belini tutan bebekler olsa kolay olur tabii ama bu şekilde iki kişi ile bile hemen yıkayıp çıkarıyorum bebeği . Çıplak olunca ağlıyor çenesi titriyor dediğin gibi 🤷

Hepimizin bebesi ergen GB sivilceli demekki 🤭😁 iyiki yazıyoruz burda insana normalleşiyor hersey zamanla düzelcekler inşallah. Bide sürekli gözleri çapaklanıyo sag gözü hep zateb😓 damla krem kullandım basta artık hep temizliyorum sadece ama sildikçe oluyo malesef 🙄
Bende burayı geç keşfettim 🤗 iyiki var gerçekten çok faydalı oluyor. Burası sayesinde çok şey öğreniyorum. İnşaallah bebeğinin gözü geçer 🤲

Haklisin ama bi boslukta gibiyim, neyseki az once ucagi inmis hemen goruntulu aradi, gormek konusmak iyi geldi. Tabi o beni degil torununu gormek istedi. Tosun oglumu goster dedi 😊
Seni de Allah tez vakitte esine kavustursun, onlar en buyuk destekcilerimiz 🙏

Benim de saginca 30cc cikiyor 😥 benimki meme bagimlisi mesela aksam 6dan 9a kadar mememdeydi, ama onu tatmin edecek bi sut yok hissediyorum. Bizim cocuk doktorumuz gunde 4 kere 30cc vermemi istemisti. Ilk hafta kontrolunde kilo alimi iyi cikinca 3 kere 30cc yapalim dedi. Her hafta boyle azaltacakmis. Ama benim umudum yok. Mamasiz doymaz. Senin verdigin olcek cok mu az mi bilemiyorum canim, doktor kontrolunde vermen daha iyi olur gibi. Ama ben hic bi kerede 60cc vermedim. Onceligim hep emzirmek ve az da ciksa sagdigim sutu vermek oldu.
Emzirme ve sagma konusunda kendimi coooook hirpaliyorum ama olmayinca olmuyor. Kabullenmem gerek ama kabullenemiyorum. 😔
Benim süt de hiç midesine gitmiyor gibi. Yarım saat bi memedeydi bıraktı, şöyle 10 dakika bakınayım demiyo çocuk hemen aranmaya başlıyor. Uyanınca huzursuzlanınca memeye alıyorum hemen. Şükür tutuyor red yok ama hiç mi inmyor mideye Çözemedim. Annem 90 cc mama yapmış az önce hepsini içti. Bizimki yoğun bakımda kaldı ya 80-90 a kadar çıkarmışlar mamayı, durmadıkça vermişler. Muhtemelen mide genişledi iyice. Bana da sütün ne kadar çıkıyosa onun düşüp ver dediler. Öyle yapıyorum ama üzülüyorum da. Benden aldığı hiç işe yaramıyor gibi geliyor.

Emzirme danışmanından yardım alan arkadaşlara sesleniyorum HELP!!!

Hepimizin bebesi ergen GB sivilceli demekki 🤭😁 iyiki yazıyoruz burda insana normalleşiyor hersey zamanla düzelcekler inşallah. Bide sürekli gözleri çapaklanıyo sag gözü hep zateb😓 damla krem kullandım basta artık hep temizliyorum sadece ama sildikçe oluyo malesef 🙄
Çapaklanma ve akıntı benim oğlumda da var. Doktor masaj yap demişti, emzirirken yaptım biri biraz geçmiş, hastanede damla başlamışlar ama hala devam ediyor. Msj yapıp temizliyorum ama nasıl geçecek bilmiyorum.

Çapaklanma ve akıntı benim oğlumda da var. Doktor masaj yap demişti, emzirirken yaptım biri biraz geçmiş, hastanede damla başlamışlar ama hala devam ediyor. Msj yapıp temizliyorum ama nasıl geçecek bilmiyorum.
Diğer cocukları dada oldu renkli gözlü ondan mı bilmem bide cok sarı beyaz ten heryeri hassas😓 zamanla geccek inşallah

Benim süt de hiç midesine gitmiyor gibi. Yarım saat bi memedeydi bıraktı, şöyle 10 dakika bakınayım demiyo çocuk hemen aranmaya başlıyor. Uyanınca huzursuzlanınca memeye alıyorum hemen. Şükür tutuyor red yok ama hiç mi inmyor mideye Çözemedim. Annem 90 cc mama yapmış az önce hepsini içti. Bizimki yoğun bakımda kaldı ya 80-90 a kadar çıkarmışlar mamayı, durmadıkça vermişler. Muhtemelen mide genişledi iyice. Bana da sütün ne kadar çıkıyosa onun düşüp ver dediler. Öyle yapıyorum ama üzülüyorum da. Benden aldığı hiç işe yaramıyor gibi geliyor.

Emzirme danışmanından yardım alan arkadaşlara sesleniyorum HELP!!!
Mesela gunun belirli saat diliminde sadece emzirerek ve sagdigini vererek ne kadar cis kaka yapiyor diye gozlemleyebilirsin canim. Eger cis kaka yeterli miktardaysa demek ki sutun yeterli oluyor.
Ben emzirme danismanina gittim sutun var emerek cogalacak bi sorun gormuyorum dedi. Ve herkesin sagmayla sutu gelmeyebiliyormus. O yuzden sagarken cikan cc miktarina takilmamak gerekmis. Burada biri demisti sagarken hic sutum yoktu ama 1.ay kontrolunde 1 kg almisti diye. Bu da beni baya motive etti, o yuzden mamayi minimum tutuyorum.
Seninkinin de emme refleksi iyiyse ve kilosu ortalamanin uzerinde dogduysa ne kadar versen o kadar alir bence. Cunku benimki iri bebek kategorisinde dogdu ve emme refleksi inanilmaz iyi. Agzina ne uzatsan emecek hupletecek 😅

Hayirli bayramlar kizlar.
Hastane tipi pompa kiraladik maalesef cikan sut miktari hala az, moralim cok bozuk. Annem gitti ona ayri uzuldum. Arada anneme kizsam da torunuyla ve bizimle cok ilgiliydi. Yemek, temizlik herseye kosturdu. Buzluga bir suru sey atti. 40i cikana kadar sadece corba yap ve buzluktakileri cikar ye dedi. 1 haftalik yesilligimi bile yikayip kurulayip dolaba atti. Annem gittiginden beri agliyorum buyuk bi bosluga dustum. Hicbir sey yapmasa bile varligi yeterliymis... Umarim birkac gune toparlarim.
Bebegimin beslenmesine gunde 3 kere mama vererek devam ediyorum. Cuma gunu cocuk doktorumuzla kontrolumuz var bakalim mamaya devam edecek miyiz. Doktorumuza gore cuma mamayi birakacagiz ama benim umudum yok.
Canım bende kullanıyorum o makinelerden ama o makineden sonra ben elle sağım yapıyorum hala süt geliyor .. bebeğin çektiği çok daha fazla moralini bozma sağdığın miktar seni üzmesin..
annenle yakın zamanda kavuşursun inşallah

Diğer cocukları dada oldu renkli gözlü ondan mı bilmem bide cok sarı beyaz ten heryeri hassas😓 zamanla geccek inşallah
Ya geçmedi mi halen benin de çocukların birinde olmuştu oda uzun sürdü bebek şampuanı ile yıkamıştım ebe söylemişti geçtiydi denedinmiydi sen

Canım bende kullanıyorum o makinelerden ama o makineden sonra ben elle sağım yapıyorum hala süt geliyor .. bebeğin çektiği çok daha fazla moralini bozma sağdığın miktar seni üzmesin..
annenle yakın zamanda kavuşursun inşallah
Aynen canim, ben de pompa cekiminden bisey cikmayinca gogusumu sıkıyorum ve sut geliyor. O yuzden moralimi bozmuyorum. Bol bol emziriyorum. Ama yine de cok verimli yeterli bi sutum oldugunu dusunmuyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya calisiyorum ve doktor kontrolunde mama veriyorum.
Sagol canim 2 ay sonra 1bucuk ayligina gelecek ama icim bi tuhaf surekli agliyorum cok yalniz hissediyorum annemsiz...

Mesela gunun belirli saat diliminde sadece emzirerek ve sagdigini vererek ne kadar cis kaka yapiyor diye gozlemleyebilirsin canim. Eger cis kaka yeterli miktardaysa demek ki sutun yeterli oluyor.
Ben emzirme danismanina gittim sutun var emerek cogalacak bi sorun gormuyorum dedi. Ve herkesin sagmayla sutu gelmeyebiliyormus. O yuzden sagarken cikan cc miktarina takilmamak gerekmis. Burada biri demisti sagarken hic sutum yoktu ama 1.ay kontrolunde 1 kg almisti diye. Bu da beni baya motive etti, o yuzden mamayi minimum tutuyorum.
Seninkinin de emme refleksi iyiyse ve kilosu ortalamanin uzerinde dogduysa ne kadar versen o kadar alir bence. Cunku benimki iri bebek kategorisinde dogdu ve emme refleksi inanilmaz iyi. Agzina ne uzatsan emecek hupletecek 😅
Maşallah minnoşa🌸 benim paşa 3975 doğdu ama 3300e kadar düşmüş 3,5 gün sonra. Dediğin mantıklı ama böyle bi durum yaşayınca bilmiyorum mama vermemeye cesaret edebilir miyim. 5inde kontrol var doktora danışırım yine de bakalım ne diyecek😕 ama emip bırakınca ağzının kenarında süt görüyorum o sevindiriyor. Bir de anne sütü kakası sapsarı ve pütürlü olur diyor nette. Benimkinin de öyle. Demek ki gidiyor mideye🤔

Süt arttırma çabalarım hala devam ediyor bırakmadım kendimi ama artık yorulmaya başladım sonuç alamamak umudumu kırıyor. Süt sağma, çaylar, bestlak,Solgar vitamin, beslenme rutinleri vs vs internette yazan herseyi yapıyorum ama hala sagdigimda 20-30 CC çıkıyor... Her öğünde mama desteksiz doymuyor. Sarılık zamanı çok fazla beslendikce sanırım midesini büyüttük. Bilmiyorum belki de hayırlısı budur ve nasibi mamadir... Hayırlısı olsun.

Aynen canim, ben de pompa cekiminden bisey cikmayinca gogusumu sıkıyorum ve sut geliyor. O yuzden moralimi bozmuyorum. Bol bol emziriyorum. Ama yine de cok verimli yeterli bi sutum oldugunu dusunmuyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya calisiyorum ve doktor kontrolunde mama veriyorum.
Sagol canim 2 ay sonra 1bucuk ayligina gelecek ama icim bi tuhaf surekli agliyorum cok yalniz hissediyorum annemsiz...
Ne zaman sebebi ne olursa olsun ağlasam sütüm azalıyor direkt. Birini cocuk emerken digerine mochi taktigim icin her seferinde takip edebiliyorum. Ne zaman aglasam mochiye düşen süt yarıdan aza iniyor. Kendini hiç bir şey için üzme

Süt arttırma çabalarım hala devam ediyor bırakmadım kendimi ama artık yorulmaya başladım sonuç alamamak umudumu kırıyor. Süt sağma, çaylar, bestlak,Solgar vitamin, beslenme rutinleri vs vs internette yazan herseyi yapıyorum ama hala sagdigimda 20-30 CC çıkıyor... Her öğünde mama desteksiz doymuyor. Sarılık zamanı çok fazla beslendikce sanırım midesini büyüttük. Bilmiyorum belki de hayırlısı budur ve nasibi mamadir... Hayırlısı olsun.
Aynı durumdayız yalnız değilsin🌸 sağlıklı olmaları öncelik. Üzülmek daha kötü yapıyor herşeyi...

Maşallah minnoşa🌸 benim paşa 3975 doğdu ama 3300e kadar düşmüş 3,5 gün sonra. Dediğin mantıklı ama böyle bi durum yaşayınca bilmiyorum mama vermemeye cesaret edebilir miyim. 5inde kontrol var doktora danışırım yine de bakalım ne diyecek😕 ama emip bırakınca ağzının kenarında süt görüyorum o sevindiriyor. Bir de anne sütü kakası sapsarı ve pütürlü olur diyor nette. Benimkinin de öyle. Demek ki gidiyor mideye🤔
Evet sari tanecikli olmasi normalmis, benimkide oyle. Sen tabi yine de ic gudunu ve doktorunu dinle. Bi anne hisseder 🤗

X