2022 Nisan Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    192
Kızlar merhaba, kötü bir haberle geldim.. Bir kaç gündür karın ağrısı şikayetim vardı. Dün kontrole gittim ve Bebeklerimin ikiz olduğunu öğrendim.. Ama bir tanesi rahim duvarında olduğundan dış gebelik olarak değerlendirildi. İkisi de haftasıyla uyumlu ikisi de sağlıklı ve ikisinin de kalp atışını duydum.. Ama rahim duvarına yakın olan bebeğimin alınması gerekiyor ve çok riskli diğerini de kaybetme riskim var.. Ne yapacağımı şaşırdım dünden beri kendimde değilim. 40000 kadından birinde olabilecek, Heterotopik gebelik adı verilen nadir bir durum..
Canım üzülme ins ikisi de hayata tutunur sen güçlü ol moralini bozma.

Gunaydin canlarim.. Deli gibi kasinmalarimin sebebi belli oldu gibi: Kolestaz. Yani safra yollarından ince bağırsağa safra salgısının geçişindeki aksamaları tanımlamak için kullanılan sağlık problemlerinin genel adıymış. Doktorumla gorusecegim insallah bir sknti olmaz 😔

Bezdim bulantidan, kusmadan!! Sabah 5 te gene gozumu actim, ayni... Aksama kadar 5-6kez boyle, vucudun tum ana ve ara ogunleri bagirarak yiyecek saatinin geldigini bildiriyor sag olsun :KK66:)
Kizimda da bulanirdi ama nedeni belliydi, ikizlerde tum belirtiler katmerli (memeler cok fena- sukur bas donmem yok) neyse ki diyetisyenim arada birseyler bulmaya calisiyor oyle devam ediyoruz simdilik 3kg verdim :))
Benimde bulantılarım çok fena gerçekten doktorum ıkizlerde genelde en çok zorlayan şey bulantı oluyor bizi diyor 😊 bana prilam verdi bugün başlayacağım umarım keser çünkü ben hiç bisey yiyemiyorum 🙄 bu kesmezse ek ilaçlar ekleyeceğiz dedi.

Benim de tipatip sizin gibiydi. Regl olacakmis gibi bir kasik agrisi ve gogus hassasiyeti vardi sadece. Gun gectikce uyku hali ve mide bulantilari eklenmeye basladi. Doktora gittikten sonra rahatlayip hamile oldugunuza inanacaksiniz kendimi gordum sizde 😅 Allah saglikla kucaklarimiza almayi nasip etsin insallah
Cok tesekkur ederim canim,insAllah ya insanin icine kurt dusuyor hic belirti olmayinca🤣

Kızlar merhaba, kötü bir haberle geldim.. Bir kaç gündür karın ağrısı şikayetim vardı. Dün kontrole gittim ve Bebeklerimin ikiz olduğunu öğrendim.. Ama bir tanesi rahim duvarında olduğundan dış gebelik olarak değerlendirildi. İkisi de haftasıyla uyumlu ikisi de sağlıklı ve ikisinin de kalp atışını duydum.. Ama rahim duvarına yakın olan bebeğimin alınması gerekiyor ve çok riskli diğerini de kaybetme riskim var.. Ne yapacağımı şaşırdım dünden beri kendimde değilim. 40000 kadından birinde olabilecek, Heterotopik gebelik adı verilen nadir bir durum..
Oncelikle kalbi atan iki bebek hayirli olsun, bakalim heyet ne diyecek, belki yakin izlemde kalmayi secerler. Kalp atiyor ve boyut miadina uygunsa bence hep umut vardir. Siz sakin kalin, ruh haliniz her iki bebek icin de cok onemli, strese sokmayin.
Olumsuz durumda doktorunuzun onerisi/fikri nedir; kurtaj mi yapacak ilacla reduksiyon mu yapacak?

Gunde 5 kez de kusulmaz ki :KK66:) agzim pasli demir gibi. Allah size de sifa versin, ben kusma arasindaki bulantilari artik dikkate almiyorum evde dolanip camdan temiz hava aliyorum, yudum yudum su iciyorum, bir lokma salatalik yiyorum vb.
Doktor bol su icmelisin diyor icebiliyorsan sen ic de gorelim di mi
Benim kusma bu canm 3 dakkaya 5 dakkaya bi geliyor suda gözüm kaldı ictigim an kötü oluyorm içemiyorum ki bana gülüyorlar agzimi burnumu geçtim gözümden çıkacak kusmalar diye bu çaresi yok ınsallah 3 yada 4.ayda geçer tek düşüncem o simdilik

Düşük veya yüksek çıkması değil de 2 günde 2 kat artması en sağlıklı olduğunu gösteriyor. Oh maşallah çok iyi çıkmış ama senin ki 🙈
Ayy çok sevindim iyi cikmasina😍brbrmizi takipte kalalım canım sen benden daha tecrübelsn yarın gitcem tekrar kan veriyim mi sence 😊

Ben de nazara cok inanıyorum. Fesatlıkla bakan cok insan var , yakınlara bıle soylemek içimden gwlmez de ayıp olur o işte niye sakladımız fln. 12. Haftada soylerız en erken nasipse

Cok haklısınız, mumkun olduğunca saklamak en iyisi. Bebisiniz hayirli olsun, benimde kucuk kizim 15 ayini doldurcak 12 gun sonra, supriz bir gebelikte bakalim nasil olcak 😊
Daha dün doktorumla bunu konuştuk. Progestanı nasıl ağızdan veriyorlar inanamıyorum dedi hem aşırı yan etkisi var hem de emilimi daha az dedi. Benim gittiğim her doktor vajinal verdi. Bunlar doçent-Prof tüp bebek doktorları. Bilimsel yayınları yakından takip eden doktorlar. Size de fikir olsun istedim ☺️🌸
3 gebeligimde de hep ağızdan kullandim ben, bazilari vajinal de kullanabilirsin dedi, kullanımını bana bıraktılar 🤷🏼‍♀️

9 hftalık .. Gebelik takibi yapan doktorum gördü sonra prof dr çağırdı aynı şeyi o da söyledi sonra tüp bebek dr u da aynı şeyi söyledi.. Ama konsey toplanması gerekiyormuş 😔

Farklı alanlardan fikir almanız iyi olmuş güzel takipte belli ki. Tıp cidden neleri aşıyor Allah'ın da izniyle, güzel haberlerini bekliyoruz 🙏🏻

Ayy çok sevindim iyi cikmasina😍brbrmizi takipte kalalım canım sen benden daha tecrübelsn yarın gitcem tekrar kan veriyim mi sence 😊
Edelim de gerçekten pek tecrübeli sayılmam çevremde şuan çok hamile arkadaşım var ben de 3 aydır takip ediyorum zaten :) açıkçası ben sadece 2 kere kan verdim iki kat arttı sonra internetten önceden çoklu gebelik testi almıştım evde onu denedim 5 haftalık olana kadar her gün git gide koyulaştı ordan anladım :)

Herkese merhaba, yeni gelenler hoş geldiniz ❤️
Allahım sağlıkla dünyaya getirmemizi nasip etsin 🙏
Beni etiketleyerek,
Yaşınız,
tahmini doğum tarihiniz,
Kaçıncı çocuğunuza hamile olduğunuzu yazarsanız bir liste yapar tablo oluşturmaya çalışırım ❤️
Gunaydinlar
32 yas
3. Cocuk
Tahmini dogum 21 nisan

Merabalar
Allahim sifa versin illaki unut vardır, ne zaman toplanacak heyet, güzel haberler verirler insallah

Kızlarr birşey soracağım tecrübelilere cok saçma gelebilir belki bende kafamda tam oturtamıyorum içinizde bu konuda bilgisi olan varsa cevaplarsa cok sevinirim . Ağdaya gitmem lazım genital bölge temizliği için sağlık ocağındaki ebeyle sohbet ederken söyledim bana ilk 3 ay kesinlikle yaptırmayın dedi saçma değilmi dedim hayır değil dedi googlea bakıyorum yaptırabilirsiniz diyor doktorada sormak hiç aklıma gelmedi bir dahaki rabdevum 11 eylülde telefondada arayıp bunu sormak istemedim. Bilgisi olan varsa yardım rica ediyorum 🌸
Ben lazere gidiyordum hamile olduğumu öğrendiğimden beri gitmedim, ilk üç ay ağda da düşünmüyorum.. cunku ister istemez rahim kasiliyor ve suan en riskli zaman bu riski almak istemiyorum

Süper bence,çünkü baska hic bir teste gerek kalmadan cinsiyetine varana kadar herseyi ogreniyorsunuz en basindan daha💞Benim de aklimda var

Evet benim de öyleydi.
Her gün belirti arıyorum resmen kendimde.
Gerçi hala pek bir belirtim yok kalp atışını duyunca biraz rahatladım.
Benim de uyku dışında bir belirtim yok, sanirim kalp atışlarını duyana kadar stres devam eder

Ben 1 haftadır hiç birşey yiyemiyorum çok iştahsızım 7/24 mide bulantım var geçmiyor 3 kilo verdim bir haftada

Edelim de gerçekten pek tecrübeli sayılmam çevremde şuan çok hamile arkadaşım var ben de 3 aydır takip ediyorum zaten :) açıkçası ben sadece 2 kere kan verdim iki kat arttı sonra internetten önceden çoklu gebelik testi almıştım evde onu denedim 5 haftalık olana kadar her gün git gide koyulaştı ordan anladım :)
Ben daha kimseye söyleyemedim saglikli ve cinsiyetini öğrenene kadar o yüzden buralardan bilgi topluyorum:) bakalım yarın neler olcak🙃

X