• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
@Zynpada ile özelden konuştum iyiler daha doğrusu iyi olmaya çalışıyorlar ama M Mvikdn dan haber alan var mı ? Çok korkunç bir gün her an ağlamaklı olmaktan kendimi alıkoyamıyorum Allah yardımcıları olsun 🙏🏼

M Mvikdn ay ses ver bize nolursun cok meraktayım cok iyisinizdir umarim

Allahımm inşallah iyidirler.. Telaştan buraya girmek aklına gelmemiştir belki. Artçılar sürüyor sonuçta. M Mvikdn bize haber ver girer girmez

M Mvikdn ilk aklıma sen geldin hemen yazayım dedim inşallah iyisinizdir lütfen ses ver 🙏🏼😞
Arkadaşlar bir kabustayim bence ,rabbim bizi kurtarsin, evimiz yıkılmadı ama hasarlandı.Giremiyoruz henuz.Iki cocukla arabada kaldim ,esim görevli enkazda.Bir gun oğlanın okulda kaldık, sagolsunlar sıcaktı, temizdi ama okuldu yani.Ne kadar durabilirdik. Kızın disi durdu durdu simdi patlıyor. Sutum kesildi 3 gun uyumadim ,yemek yiyemedim ,su içemedim.Bulamadigimdan değil ama yutamadım.Diyarbakir da durum bir nebze daha iyi ,acik olan yerler var.Ama cogu eve giremiyor.Kiz memede uyumaya alışık olduğu icin ve sütte olmadığı için resmen depresyonda.Ciglik atarak ağlıyor. Oglumun psikolojisi bozuldu.Kiz o kadar ağladı ki hazir mama ,kavanoz mama ne versem susmadı.Caresizlikten cikolata verdim agzina 😔 ben 9 yaşındaki oglana bile nadir veriyorum ,düşünün.Bir dakika susar mi ,ağlamaz mı diye.Bugun bir sekilde sehir disinda ailemden birinin yanına getirildik.Marasta ,Hatay da her sey cok daha kötü. Sukurler olsun fiziksel olarak iyiyiz ama mental olarak bitik.Bu korkuyu bir daha nasil atacağız, bilmiyorum.Hepinize teşekkür ederim

Arkadaşlar bir kabustayim bence ,rabbim bizi kurtarsin, evimiz yıkılmadı ama hasarlandı.Giremiyoruz henuz.Iki cocukla arabada kaldim ,esim görevli enkazda.Bir gun oğlanın okulda kaldık, sagolsunlar sıcaktı, temizdi ama okuldu yani.Ne kadar durabilirdik. Kızın disi durdu durdu simdi patlıyor. Sutum kesildi 3 gun uyumadim ,yemek yiyemedim ,su içemedim.Bulamadigimdan değil ama yutamadım.Diyarbakir da durum bir nebze daha iyi ,acik olan yerler var.Ama cogu eve giremiyor.Kiz memede uyumaya alışık olduğu icin ve sütte olmadığı için resmen depresyonda.Ciglik atarak ağlıyor. Oglumun psikolojisi bozuldu.Kiz o kadar ağladı ki hazir mama ,kavanoz mama ne versem susmadı.Caresizlikten cikolata verdim agzina 😔 ben 9 yaşındaki oglana bile nadir veriyorum ,düşünün.Bir dakika susar mi ,ağlamaz mı diye.Bugun bir sekilde sehir disinda ailemden birinin yanına getirildik.Marasta ,Hatay da her sey cok daha kötü. Sukurler olsun fiziksel olarak iyiyiz ama mental olarak bitik.Bu korkuyu bir daha nasil atacağız, bilmiyorum.Hepinize teşekkür ederim
Ne desek boş anlamsız şükür ailecek iyisiniz Allah bir daha yaşatmasın 😢🙏🏼

Gelmiş geçmis olsun demek istiyorum dilim varmıyor,geçmiyor.. iyisiniz ya çok şükür.. teyzemin evi yikildi hatayda uyuyor olsaydı eğer onlarda göçük altında kalacaktı adanadaki teyzem desen oda giremiyor korkudan hepimizin pskolojisi bozuldu tüm insanligin nasil toparlanicaz hic bilmiyorum allah bölgedeki ve göçük altindaki herkese dayanma gücü versin boşver süt müt olduğu kadarını emsin gelirse gelir gelmezsede sağlık olsun canınız yerinde olsun

Oh çok şükür haber aldık senden. Canınız sağ ailen yanında çocukların sağlıklı. Çok şükür. Bırak varsın çikolata yesin. Neler yaşadınız. Siz iyi olun gerisi halledilir. Aklımız yüreğimiz hep sizinle. Varsa yapabileceğimiz bir şey ne olursa yapmaya çalışalım. Haber ver yeter ki.

Günlerdir o kötü manzaraları izledikten sonra iyi olmanızdan daha önemli bir şey yok bence 🙏🏼 En azından ailecek yan yanasınız buna şükür. Şuan çikolatanın mamanın hiçbir önemi yok hepsi gelir geçer Allahım sağlık sıhhat versin. Enkazdaki canlarımıza dayanma gücü, yaralılara acil şifalar inşallah.. yapabileceğimiz bir şey olursa lütfen yaz

Günlerdir o kötü manzaraları izledikten sonra iyi olmanızdan daha önemli bir şey yok bence 🙏🏼 En azından ailecek yan yanasınız buna şükür. Şuan çikolatanın mamanın hiçbir önemi yok hepsi gelir geçer Allahım sağlık sıhhat versin. Enkazdaki canlarımıza dayanma gücü, yaralılara acil şifalar inşallah.. yapabileceğimiz bir şey olursa lütfen yaz
Ben de sehir dışına çıkıp izleyince kesinlikle aynı şeyi düşündüm. Evet kişisel kabusumdu ama genede çok şükür ucuz atlattık ,izlediğim her video ya da gördüğüm her fotoğrafta kalbim sıkışıyor, ayni anları yeniden yaşıyorum. Allah im yardim etsin .Ben bile bir daha nasil eskiye döneceğim bilmiyorum ,bir de göçük altında kalanlar ,yakınını kaybedenler onlar nasil yapacak😔😔😔 çok çok çok üzgünüm.Maddi hicbir şeyin ama hiçbir şeyin anlamı yok ,üstümüzde pijamalarla 4.gun buraya geldik ,pislikten kokuyorduk.Her sey geride kaldı, her sey orda kaldı, eşimde dahil.Çok şükür bitti diyorum ama benim için bitmesinin ne anlami var ki vatanim bu halde olduktan sonra.Rabbim yardim etsin

Çok geçmiş olsun canım.. çok şükür iyisiniz çok merak ettik seni..
Bizde mahfolduk kaç gündür hıçkıra hıçkıra ağlıyorum tv gördükçe.. rabbim yardımcınız olsun inşallah 🤲😭

Geçmiş olsun psikolojini sağlam tutmaya çalış lütfen. Evladına sen lazımsın ne ev ne araba. Sütün gene gelir relaktasyon diye bir şey var. Psikolojini evlatların için lütfen bak sana yalvarıyorum lütfen koru. Annelik iç dünyanda var bunu biliyorsun. Allah can sağlığı versin. Allah bir daha böyle bir gün yaşatmasın sana. Öyle düşün nolur. Bak benim de psikolojim bozuk hiç iyi değildim ne günler yaşadım belki senin gibi olmadı amacım acı yarıştırmak değil ama meme ağzında olsun çocuğunun süt gelmesi mühim değil sallanarak emzir ve sakinim de bunu içinden hep tekrar et bu mesajı gördüğünde. Sakinim bişey yok de nefes alışını düzenle öne arkaya sallanarak. Sakinim bişey yok düzelecek her şey de. Bunu kendine inandır. Lütfen. O zaman sen de bebiş de sakinleşecek. Uçakta bile maskeyi önce kendine tak derler. Bin kaplan gücün var senin sen bir annesin. Allah’a emanet ol kendine iyi bak lütfen.

Geçmiş olsun psikolojini sağlam tutmaya çalış lütfen. Evladına sen lazımsın ne ev ne araba. Sütün gene gelir relaktasyon diye bir şey var. Psikolojini evlatların için lütfen bak sana yalvarıyorum lütfen koru. Annelik iç dünyanda var bunu biliyorsun. Allah can sağlığı versin. Allah bir daha böyle bir gün yaşatmasın sana. Öyle düşün nolur. Bak benim de psikolojim bozuk hiç iyi değildim ne günler yaşadım belki senin gibi olmadı amacım acı yarıştırmak değil ama meme ağzında olsun çocuğunun süt gelmesi mühim değil sallanarak emzir ve sakinim de bunu içinden hep tekrar et bu mesajı gördüğünde. Sakinim bişey yok de nefes alışını düzenle öne arkaya sallanarak. Sakinim bişey yok düzelecek her şey de. Bunu kendine inandır. Lütfen. O zaman sen de bebiş de sakinleşecek. Uçakta bile maskeyi önce kendine tak derler. Bin kaplan gücün var senin sen bir annesin. Allah’a emanet ol kendine iyi bak lütfen.
Teşekkür ederim, senin gücüne hep hayranım. Ben maalesef hic güçlü değilim ama haklısın ,anne olunca bu lüksümüz yok ,mecburuz ,güçlü olmaya.Zaten onlar olmasa çoktan bırakırdım kendimi.Simdi tvde ya da internette gördüklerime bakinca bizim yaşadığımız bir hic gibi ,insan utanıyor. Hepinize desteğiniz için teşekkürler

Tv gördükçe hıçkıra hıçkıra ağlıyorum hemen kızım yüzüme bakıyor gülümsüyorum ona oda bana gülümsüyor.. anne olmak zor içini bile dökemiyorsun içine atıyorsun acını..
Ahhh bebekler ne kadar saf temiz rabbim hiç birine acı vermesin..
Onlar enkazdan sağ çıktıkça bu zorlu süreçte umut oluyorlar bize...

Teşekkür ederim, senin gücüne hep hayranım. Ben maalesef hic güçlü değilim ama haklısın ,anne olunca bu lüksümüz yok ,mecburuz ,güçlü olmaya.Zaten onlar olmasa çoktan bırakırdım kendimi.Simdi tvde ya da internette gördüklerime bakinca bizim yaşadığımız bir hic gibi ,insan utanıyor. Hepinize desteğiniz için teşekkürler
Güçlü değilim 10 senedir ayda en az 1 kere psikolojik tedavi görüyorum. 3 tane psikiyatri tanım var. Türkiyede %52 engelliyim 1 senelik. Güçlü değilim sadece kızım ile anne olarak güçlü olmayı öğrendim. Çocukluğumda cinsel istismar yaşadığım bir süreç oldu bu yüzden Fransızca öğretmenliği okuduğum okulumu 3. Senemde bıraktım. Turizm fakültesi mezunuyum. Eşim bence zeka konusunda pek de parlak değil ben güçlü ve zeki olmazsam evladımın hali nicedir dedim hep elimi taşın altına koydum. Yeri geldi kocama ağır konuştum yeri geldi paronayaklaşıp hastalığım sebebiyle babamla çatır çayır kavga ettim. Eski sevgilimden dayak yedim hastanelik oldum. Hamile kaldım kürtaj oldum. 1 düşük yaşadım. Olay şu kadınlığımı hiç gönlümce yaşayamadım. Hiç oh bugün de kaşımı aldım saçımı yaptım oh herkes bana baksın nasıl da şıkır şıkır yolda yürüyorum diyemedim. Çocuk oldum ergen oldum anne oldum. Kadın olamadım. Yine kanamam başladı belki de kanserim doktorlar tanı bir türlü koyamadı. İşin kötüsü ölmek gibi bir lüksüm de yok. Çünkü anneyim.

Arkadaşlar çok kötüyüm, depremden beri zaten her açıdan ben de çocuklarda alt üst olduk.10 gündür baska bir şehirde kardeşimdeyiz.Arkadaslarindan hemen mama sandalyesi aldilar ,bebeğe rutinde verdiğim gıdaları hemen temin ettiler sagolsunlar. Ama benim kiz nerdeyse hicbir şey yemiyor ben delireceğim, zaten inanılmaz yorgun ve gerginim.Butun hücrelerim ağrıyor, ruhum sızlıyor.Eskiden hic ama.hic iştah problemimiz yoktu.Bugün gün boyu sadece bir muz yedi.Depremden once malum bir hafta kadar ella içtiğim için arada mama vermek zorunda kalmıştım.Simdi depremden beri sadece geceleri beni emiyor,gün boyu sadece mama iciyor.Sureci yönetemiyorum ,zaten çok ama çok kötüyüm bir de bu kızın durumu beni dahada bitirdi ,ne yapacağım bilmiyorum

Arkadaşlar çok kötüyüm, depremden beri zaten her açıdan ben de çocuklarda alt üst olduk.10 gündür baska bir şehirde kardeşimdeyiz.Arkadaslarindan hemen mama sandalyesi aldilar ,bebeğe rutinde verdiğim gıdaları hemen temin ettiler sagolsunlar. Ama benim kiz nerdeyse hicbir şey yemiyor ben delireceğim, zaten inanılmaz yorgun ve gerginim.Butun hücrelerim ağrıyor, ruhum sızlıyor.Eskiden hic ama.hic iştah problemimiz yoktu.Bugün gün boyu sadece bir muz yedi.Depremden once malum bir hafta kadar ella içtiğim için arada mama vermek zorunda kalmıştım.Simdi depremden beri sadece geceleri beni emiyor,gün boyu sadece mama iciyor.Sureci yönetemiyorum ,zaten çok ama çok kötüyüm bir de bu kızın durumu beni dahada bitirdi ,ne yapacağım bilmiyorum
Akışa bırak kendini germe. Mama yediyse yedi. Sakince yaklaş. Yaklaşamıyorsan yarım saatliğine izin iste çevrendekilerden yardım iste git yarım saat canın ne istiyorsa yap sessizce otur ya da çığlık at. Yarım saat me time denir kendine vakit ayır. Bırak elinden telefonu git yarım saat ağla. Ama yarım saat dolunca bu deprem konusunu konuşma stresten uzak ol çocuklarına odaklan. Günde sadece yarım saat çıldırma stres atma ortamı yarat kendine. Sigara içiyorsan sigara iç. Ne bileyim ağla içini boşalt sonra bir derin nefes al oh çek geç içeri ne yapman gerekiyorsa onu yap. Yemek mi yapman gerekiyor mama mı sen o an ne gerekiyorsa onu yap ve rahatla. Geçti. Ne olduysa oldu ama şimdiye dönmen gerek. Çocuklarının da annesini hissetmeleri gerek. Seni anlıyorum çok zor haklısın tüm Türkiye haklı milletçe bezdik artık felaketlerden ama yapacak bir şey şimdilik yok. Yavrularımız geleceğimiz ve onlar sağsa Allah can sağlığı verdiyse onlara sahip çıkmamız gerekiyor. Uzaktan sana anca bunları söyleyebildim. Yanında olsam sarılıp ağlamana izin verirdim ve seni dinlemek isterdim. İçini boşaltman gerek.

Yaşadığın durum çok normal ben bile atlatamıyorum hatayda oturan teyzemin evi yıkıldı kaçamasalar öleceklerdi adanadaki teyzem evine giremiyor yoldalar bize geliyorlar bunlar kolay pskolojiler değil ama üstesinden bir şekilde gelmemiz gerekiyor evlatlarımız için .. lütfen artık şu emzirme işini kafanda sorun etme 1 yaşına yaklaştılar buzamana kadar anne sütü aldı almaya da devam ediyor .. emmezse bile sorun etme artık kendine çok eziyet ediyorsun.. yüklenme bukadar bırak olduğu kadarını emsin bişeylere çözüm arama kendinde hata arama herşeyin herzaman en mükemmel şekilde olmasına gerek yok olmuyor olamıyor bazen bende çok mükemmelliyetçi bi insanım oğlumda daha beter durumdaydım kızımda kendimi zorlayarak bazı şeyleri akışına bırakmayı öğrendim hala da öğreniyorum kendimi düzeltmek için çaba gösteriyorum böylesi hem çocuklar hem bizim için daha iyi inan ki

Tek bildiğim bizim gerginliğimizi hissettikleri. Bu ara iştahsızlık bizde de var her şey etki ediyor olabilir diş, yaşanan deprem stresi vs. Mama içmek istiyorsa mama içsin lütfen kendine bi de bunu dert etme şurda 1 yaşlarına 2 ay kaldı. Eskiden 1 yaşında kesiyorlarmış memeden böyle bakınca daha iyi hissedersin belki. Zaten benim kızım da şuanda o kadar keyfi emiyorki genelde ısırıklarla boğuşuyorum ve süre olarak inanılmaz kısa. Yani şuanda emzirmek ilk aylarda olduğu kadar yoğun ve uzun değil zaten sal gitsin arkadaşım

Teşekkürler arkadaşlar bu sabah gelişigüzel tam yumurta ile omlet yaptim yedi valla beyaz falanda ayırmadim,sevindim.Gercekten bütün kaslarım ağrıyor, akışına bırakmak en iyisi galiba ,desteğiniz için çok teşekkür ederim. Umarim becerebilirim

Kızlar valla benim kız ona özel yaptığım şeyleri asla yemiyor. Sabah ona mesela yumurta sarısından omlet yapıyorum azıcık yiyip bırakıyor. Ama bizim yediklerimizden verince onları şapur şupur yiyor. Ona muzlu pankek yaptım sabah eskiden yiyodu artık yemiyor. Bizim yemeklerden yiyeli tatsız tuzsuz şeyleri beğenmiyor artık. Bizim yemekleri yiyor. Yaşlarına da az kaldı zaten ne yapalım yani. Artık ne yeseler kar.

Back
X