2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Evet benim 2 cocugumada oyle yapildi karismasinn diyee 3 ay ve 5. Aylarda uyguladilar aynı güne girmesin yeter sanirim umarim sıkıntı yaşamadan halledersinz bugun

Merhaba , ben 2.ay aşılarını yaptiririrken farkli bir sehirdeydim, istanbula donunce rotayi yaptircam dedim. Hemsire verem aşısı ve rota canlı asılar oldukları icin ya aynı gün olması gerekiyir ya da arada en az 21 gun olması gerekiyor dedi. Siz de bi doktorunuza sorunisterseniz

Bayadır girmiyordum sayfaya, şu an okudum olanları. Çok geçmiş olsun canım ya, ne acı bir durum allah bir daha yaşatmasın iyi olmanıza çok sevindim

herkese merhaba, hastane çantası için ve bebişin evdeki ihtiyaçları için en elzem şeyler ve gereksiz şeyler neler oldu acaba? Taze annelere sormak istedim :)

Bayadır girmiyordum sayfaya, şu an okudum olanları. Çok geçmiş olsun canım ya, ne acı bir durum allah bir daha yaşatmasın iyi olmanıza çok sevindim
Teşekkür ederim canım şu an maşallah çok iyi kuzum

Digeri rota virusun 2. Dozu o eylulde olacak ondan sonra özel menenjit aşısı olan nimenrix var ogluma 13 aylik yapildi kizimada o aralar olur

Rota bizim de 5. Ayda yapilicak 2. Dozu Menenjit için ilk doz 9 aylıkken diye duydum oyuzden sordum kesin bilgi sahibi değilim araştırıyorum şuan

herkese merhaba, hastane çantası için ve bebişin evdeki ihtiyaçları için en elzem şeyler ve gereksiz şeyler neler oldu acaba? Taze annelere sormak istedim :)
Yataş juno reflü yatağı
Emzirme yastığı
Puset örtüsü-aynı zamanda emzirme örtüsü oluyor
Tek parça tulumlar
Gümüş kapak
Bolca müslin
Depend
Esneyebilen kumaştan Gecelik
Mochi göğüs pompası
Bi de yenidoğan az giyecek diye yenidoğan kıyafetlerini az tutmayın uzun süre dön dolaş aynı şeyleri giydirdim çocuğa

Rota bizim de 5. Ayda yapilicak 2. Dozu Menenjit için ilk doz 9 aylıkken diye duydum oyuzden sordum kesin bilgi sahibi değilim araştırıyorum şuan
Yok devletin vurdugu menenjit asilari var ama bu onlardan degil 1 yastan sonra tek doz uygulaniyor özel aşı 1 yastan once vurmazlar bunu

Koyduğum çoğu şey gereksizmiş ah o listeleri tek tek okudum bir de
Emzirmeye uygun bir gecelik pentiden almıştm ben.
Depend
Diş fırçası
terlik
Bebek için takım, kundak, bez ıslak mendil. Başka hiç bişiy gerekli değil.

Kızlar yarın sünnet var bizim bebişin:) sünnetini yaptırımlardan tavsiyeler istiyorumm nasıl rahat atlatabiliriz

Hastane icin gecelik terlik depend en onemlileri bunlar bence
Bebek icinde puset cok kullaniyorum ben evde ve disarda. Muslin ve battaniye bolca kullaniliyor cunku yere dusuyo vs kirliye atiliyor hemen.

Kirli sepetide lazim bebege bence ya. Ben suan alamadim hala mesela cocugun kiyafetleri orda burda cok daginiklik yapiyo bi an once almaliyim ama hep unutuyorum disari cikinca

Mochi guzel sut toplamada ama ilk 1 ay kullandim ondan sonra kullanmadim. Sut saklama torbalarini hic kullanmadim mesela. Calisan anneler fln kullanir belki bilmiyorum ama daha hic kullanmadim ben bosuna almisim.

Bebek kiyafeti olarakta tulum asla sevmiyorum ben altini degistirdikten sonra cit cit cit tek tek onlari takmak cok ugrastiriyor. Bebek agliyor mesela sen orda cit cit cit cit cok zor oluyo valla alt ust takimlar daha pratik oluyor bence.

Kopuk file banyoda rahat oldu. Rahatca yikiyorum onun ustunde bi kere tek basima bile yikadim. Chicconun banyo sungerini almistim pahaliydi buyuk kizimada ucuz olani var ebebekte ondan almistim ama chicconunki gercekten cok daha guzel ve yumusak tavsiye ederim. Digerini hic begenmedim.

He sonra burun pompasi almistim yenidogan bebege o olmuyormus cope gitti bebegin burnuna sigmadi su agizla cuk cuk cekilen burun aspiratorleri ise yariyor bi tanede serum fizyolojik alirsiniz serum seklinde kocaman olan. Siringayla bebegin burnuna sıkıp aciyorsunuz. Sonra aspiratorle cekiyosunuz.

Pisik kremi lazim oldu malesef bide. Bepantol baby onerdi dr bize. Evde de kantoron yagim vardi bazende onu suruyorum.

Emzikte philips avent ultra soft veya ultra air oneririm eger emzik vereceksen.

Kızlar yarın sünnet var bizim bebişin:) sünnetini yaptırımlardan tavsiyeler istiyorumm nasıl rahat atlatabiliriz
35 günlükken yaptırdım ilk gittiğim gun cok aşırı pisman oldum geri donmemek icin zor tuttum kendimi. Sunnet toplam 3 dk sürdü oğlumun yerine ben ağladım onu tutarken =)ilk cis sancılı oldu ama sonra normale döndük gece bile sıkıntı yaşamadık cok şükür. Biz doktor tavsiyesi ile kantaron yağı ve papatya suyu kullandık birde sabah akşam bi krem antibiyotikli.
Rabbim size de kolaylık versin hemencik iyileşsin kuzu.ben simdi iyi ki yaptırmışım bitmiş diyorum

Evet bizim doktor 9.ay menenjit dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…