Hangimizin günü böyle bitip gitmiyorkiKadindiyorki canım öbür grupta sormuşsun sanırım gaz sorunumuz geçti binlerce şükürler olsun rabbime şimdi uyumuyor gündüzleri çok zorluyor maksimum 15 dk sonra da bütün gün uykusuzluktan mızırdanıyor bütün gün onu uyutmaya çalış ağlamasını gider diye uğraşmayla bitip gidiyor
Ben su vermeye çok karşıydım çokta araştırdım ama KV min ısrarlarına dayanamayıp verdim. Kızım içiyor hatta inan ağzını açıyor demek ki ihtiyacı varmış kuzumun. En fazla 3 çay kaşığı veriyorum. Versem daha içerde korkuyorum. Doktorunuza danışın yine de bi.O zaman normal bi durum diyebilirz. sıcaktan sanırım,terledikleri için sıvı kaybı oluyor.
Bebiklere ne zaman su verebilirz acaba,
Havalar bayağı sıcak çünkü susamiyorlar mıdır?Doktora da soramadım henüz
Anne sütü alsada almasada 6.aydan önce baslanmiyor aslinda ek gidaya ,bir doktordan ilk kez duydum bunu.Su da 6.aydan önce hic verilmiyor ,karar sizin tabi.Benim ilk cocugum sadece mama icti 6 olmadan hiçbir şey verilmedi.Cokta araştırdım bunu savunan doktor hic görmedimBu arada biz 4.Ay Bitiminde ek gıda için tadimlara geçeceğiz. Sanırım gruptaN ilk biz başlayacağız.Benim minnak meme tutacak gibi oldu, 1,2 gün emdi ama sonra naptimsa tutmadı. Sütüm kesildi mamayla besliyorum.
Dr bu gibi durumlarda ek gıdaya erken başlatıyoruz dedi..
E bebekten oioi'nin silikon Vakumlu tabağından aldım,silikon kaşık ve daha birkaç şey. Sabırsızlıkla o günü bekliyorum. En azından sağlıklı beslerim de içim az da olsa rahata ermiş olur
Bana da çok diyorlar su ver diye, doktora sormadan vermiyim dedim. Ama başka bir platform da bebeğine 6. Aydan önce su veren anne çok. Takip ediyorum okuyorum, dediklerine göre dr kontrolunde veriyorlarmis. Kiyamam yavruya şifa olsunBen su vermeye çok karşıydım çokta araştırdım ama KV min ısrarlarına dayanamayıp verdim. Kızım içiyor hatta inan ağzını açıyor demek ki ihtiyacı varmış kuzumun. En fazla 3 çay kaşığı veriyorum. Versem daha içerde korkuyorum. Doktorunuza danışın yine de bi.
Kızımın koluda grev ve bayram arasına girdi. Detaylı kan tahlilleri de iyi çok şükür. Annelerin olduğu başka başka platformlara yazdım. Oralardaki 2 anneyle konuştum, kızımın kolunun fotolarını payalştım. Kendi bebeklerinde aynı şekilde olduğunu birçok doktora gittiklerini ama bir sonuç/teşhis alamadıklarını yazdıklr. Birinin 1 yaşında, diğerinin 8. Ayında düzelmiş. Bizim hala morarıyor. Hematoloji randevumuz haftaya Çarşamba son kez kontrol ettireceğim inşallah herşey yolundaysa bir süre akışına bırakmaya çalışacağım. Çünkü kalbinda damarları hemen hemen her yerine baktırdık. Çocuğuda doktor doktor gezdirmek istemiyorum artık. Ama anne yüreği içimde rahat etmiyor bir türlü
Su daha vermedim dr kontrolünü bekliyorum..Anne sütü alsada almasada 6.aydan önce baslanmiyor aslinda ek gidaya ,bir doktordan ilk kez duydum bunu.Su da 6.aydan önce hic verilmiyor ,karar sizin tabi.Benim ilk cocugum sadece mama icti 6 olmadan hiçbir şey verilmedi.Cokta araştırdım bunu savunan doktor hic görmedim
Dediğim gibi seçim sizin ama 4.ay cok erken bence ,bebekte alerjiyi tetikler ve daha başka bir çok şey ,daha bebek mamayi ve anne sütünü zor içiyor, taktir sizindirSu daha vermedim dr kontrolünü bekliyorum..
Aslında 4+ aydan sonra ek gıda öneren Dr var YouTube den takip ediyorum. Yine başka bir anne-bebek uygulamasında Dr tavsiyesi ile ek gıdaya geçiş yapan anneler var(sadece mama alan bebeklerde).. Gittiğim hastane eğitim ve araştırma hastanesi. 16. Haftadan sonra tadim aşamasına geçebilirsiniz dedi. Ben farklı bir doktor için randevu aldım.bir görüş daha alıp öyle başlayacağım
Ben beşinci aydan sonra tadım yapmaya başlamayı düşünüyorm. Ama 4. Ay banada erken geldiSu daha vermedim dr kontrolünü bekliyorum..
Aslında 4+ aydan sonra ek gıda öneren Dr var YouTube den takip ediyorum. Yine başka bir anne-bebek uygulamasında Dr tavsiyesi ile ek gıdaya geçiş yapan anneler var(sadece mama alan bebeklerde).. Gittiğim hastane eğitim ve araştırma hastanesi. 16. Haftadan sonra tadim aşamasına geçebilirsiniz dedi. Ben farklı bir doktor için randevu aldım.bir görüş daha alıp öyle başlayacağım
Dediğim gibi seçim sizin ama 4.ay cok erken bence ,bebekte alerjiyi tetikler ve daha başka bir çok şey ,daha bebek mamayi ve anne sütünü zor içiyor, taktir sizindir
4. Ay bittikten sonra başlayacağız yani 5. Ayda eğer 2. Dr önerirse..Ben beşinci aydan sonra tadım yapmaya başlamayı düşünüyorm. Ama 4. Ay banada erken geldi
Benim oglumda mama agarlikli buyudu ama cok sisman oldugu icin baslamadik kilo alamayan bircok arkadasima 4 ay olunca ek gida baslandi ağır gelmeyecek seyler tabiki corba falan yoktu yogurt belli meyve pureleri vs baslaniyor yani benim doktorumda su onermiyoruz ama cok sicaklarda disardaysaniz vs veya 38 40 derecelerde 2 3 cay kasiğı icir dedi su sonucta ben 2 defa verdim disarda oturupda 20 30 cc icirilmiyor bende zarar edecegini dusunmuyorumSu daha vermedim dr kontrolünü bekliyorum..
Evet mesela ilk yoğurt sonra sebze ve meyve pureleri. Ama doyurcak kadar değil sadece tadımlık. O da 3 gün kuralı ile. Zaten bu şekilde tadimlar 1 ay kadar sürüyor. Bana böyle anlatıldı.. bebeğim 3. Ay kontrolünde 6200 Gr çıktı kilosu. Normaldir herhalde ..Benim oglumda mama agarlikli buyudu ama cok sisman oldugu icin baslamadik kilo alamayan bircok arkadasima 4 ay olunca ek gida baslandi ağır gelmeyecek seyler tabiki corba falan yoktu yogurt belli meyve pureleri vs baslaniyor yani benim doktorumda su onermiyoruz ama cok sicaklarda disardaysaniz vs veya 38 40 derecelerde 2 3 cay kasiğı icir dedi su sonucta ben 2 defa verdim disarda oturupda 20 30 cc icirilmiyor bende zarar edecegini dusunmuyorum
45 gun kanamam surdu 63. Gun ilk reglimi oldum suan 2. Regl dönemimdeyim oglumdada hemen olmustum emziriyorumda bu sefer olmam dedim sadce emzirenler gec oluyo diye gorunce ama bende oldum maalesefKizlar ya ben regl oldumşok oldum ya bu kadar erken beklemiyordum. Kizimda 4 aylikken olmustum bunda daha 3 ay olmadi cok erken degil mi ya ne guzel adet olmadan rahat rahat geçiyordu gunler..
Var mi aranizda baska regl olan??
Oyy masallah Gayet guzel kilosu.. aynen dediginiz sekilde cok arkadasim oldu cevremde baslayan hazmedebilecegi basit seylerle tadim seklinde ilerlediler dediginiz gibi zaten 3 5 kasik yiyebiliyorlardi saglikli olsunlar minnoslar hepsi olir giderEvet mesela ilk yoğurt sonra sebze ve meyve pureleri. Ama doyurcak kadar değil sadece tadımlık. O da 3 gün kuralı ile. Zaten bu şekilde tadimlar 1 ay kadar sürüyor. Bana böyle anlatıldı.. bebeğim 3. Ay kontrolünde 6200 Gr çıktı kilosu. Normaldir herhalde ..
Su konusuna gelince bende vermek istedim ama ilk bebek ve tecrübesizlik olduğu için her adımı dr ile atmak istedim. İnsaAllah izin verir, ağzı ıslanır en azından bebeişin
Teşekkürler, dediğiniz gibi sağlıklı olsunlar da her şey oluverirOyy masallah Gayet guzel kilosu.. aynen dediginiz sekilde cok arkadasim oldu cevremde baslayan hazmedebilecegi basit seylerle tadim seklinde ilerlediler dediginiz gibi zaten 3 5 kasik yiyebiliyorlardi saglikli olsunlar minnoslar hepsi olir gider
10 gun once falan 600 dü eczaci söylemişti gene zam gelecek diye 2.ay da kendi doktorumuz yapılsın dedigi halde burdaki doktorlar 2.ay aşısı ile karışmasın dediler diye rotayı almadım, isin komiği halen 2.ay aşılarını olamadık, eylemiydi bayramıydıBugunn 3 aylk kntrolumz vardi rota asimizi olduk 10 temmuzda zam gelmis 490 dan 755 e cikmis vatana millete hayirli olsun
Bugunn 3 aylk kntrolumz vardi rota asimizi olduk 10 temmuzda zam gelmis 490 dan 755 e cikmis vatana millete hayirli olsun
7 temmuzda rotayı 600e yaptırdık arkadan %25 zam geldi bütün ilaçlara. Hatta muayene ücretlerine de zam gelmişBugunn 3 aylk kntrolumz vardi rota asimizi olduk 10 temmuzda zam gelmis 490 dan 755 e cikmis vatana millete hayirli olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?