2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Kızlar günaydın biz geceden beri memedeyiz. Memede uyumak istiyor. Yapışık ikiz gibiyiz. Sling almıştım bir türlü düzgün bağlayamadım
Bizimki de öyle. Başta telaş yapıyordum doymuyor diye ama baktım süt geliyor gayet emıyor. Aç değil. Memeyi alıp uyuyor hoşuma gidiyor öyle kalmak belli ki. Orda bi 15 dk uyursa derin uykuya dalıyor yoksa hemen uyanıp ağlıyor

Aynen benimkide boyle. Emdikten sonra kalbimin hizasinda yatiriyorum biraz hem gazi varsa cikiyor hem de orda derin uykuya daliyor sonra koyuyorum yatagina o zaman uyanmiyor. Direk emzirir emzirmez koyarsam uyaniyo hemen, hem de midesi agzina geliyo direk yatirirsam

Sab simplexi ben oglumda kullanmistim ve neredeyse hic gaz problemi yasamadik. Buradan bilgilerle olcak is degil tabiki doktoruna danis mutlaka ama sab simplexi duzenli kullanmani oneririm ozaman ciddi fark yarattigin gorursun

Yok benimki tam uyanık uyumaya başlasın başlamasın farketmez meme ağzından düştüğü anda aranmaya başlıyor 10 saniye içinde geri memeyi bulamazsa çığlık çığlığa manyak ya meme ağzında olmalı

Ben tutturmayı denedim oğluşum tutuyor ama doktorumuzdan onay çıkmadı henüz dün doktor beslenmesi dengede tutmuş beslenmesini arttıralım cuma günü yeniden görüşelim dedi memeye dönemedik henüz bakalım cuma ne diyecek

Maşallah bu ne hız. Bana bebegi yikama konusunda uygulamayı bana bıraktılar, ister simdi yika ister düşünce dediler.Ama ben göbek düşmesini bekliyorum ,sizlere ne söylediler
Bizim göbeğimiz hala düşmedi. Hastanede yıkamışlar ama siz yıkamayın dediler. Göbeği düştükten 2 gün sonra yıkayabilirmişiz. Bekliyoruz bakalım

Benim kızım 4 günde 110 gram almış doktor mamayı bıraktırmadı. Sinir oldum. mama meme gidiyoruz yine.

Sab simplexi ben oglumda kullanmistim ve neredeyse hic gaz problemi yasamadik. Buradan bilgilerle olcak is degil tabiki doktoruna danis mutlaka ama sab simplexi duzenli kullanmani oneririm ozaman ciddi fark yarattigin gorursun
Probiyotik için düzenli kullanım sab simplex için ağrısı olunca alın dediği için öyle kullanıyoruz canım şimdilik. 1 doz yeterli geliyor hatta krizleri çözüyor ama insan şu küçücük bedene ilaç vermek istemiyor hiç mecburen veriyoruz ama biraz vicdan yapıyorum.
Doktor da hastanenin doğum sonrası verdiği doktor pek araştırma imkanım olmadı ama iletişimi vs güzel güvenmek istiyorum

Arkadaşlar bu emzirmede ki meme acısı ne zaman geçecek aklım gidiyor resmen memeyi her tutuşunda
Benim de öyleydi ağladığımı bilirim, doktor garmastan krem yazdı bir de damla şeklnde e vitamini al dedi ikisini karştrp her emzirme sonrası sürdüm, emzirmeden önce de pamuk ve suyla temizledim göğsümü, iyi geldi şimdi gümüş kapak takıyorum her emzirme sonrası. Ama çok yara iken gümüş kapak işe yaramaz demişti doktor

Arkadaşlar bu emzirmede ki meme acısı ne zaman geçecek aklım gidiyor resmen memeyi her tutuşunda
Emzirme danışmanından danışmanlık alıyorum emzirirken acı normal değildir kesinlikle yaptığınız bir yanlış vardır diyordu duruş pozisyonu gibi

Bende tahin yağı kullanmaya başladım o kurutmuyor en azından bugün de gümüş kapağa başlayacağım insallah
Garmastan ve lansinoh hastaneden verdiler karıştırıp kullandım ayva çekirdeğini jel haline getirip kullandım görünürde bir yara yok ama o memeyi ilk tutuşu çok can yakiyorb

Bugün çocuk doktoru bizim gibi bayram ağzı doğanlara randevu açmıştı, geldik ,kandan sarılık bakıldı 15 çıktı, yatış verdi ,sabaha kadar buradayız arkadaslar.2 gun once şüphelenip getirmiştik o zaman 10.1 çıkmıştı, iyi demislerdi ,değer tek başına iyi ama 2 günlük bir bebek için yuksek dedi.Bu makinada yatmak istemiyor Ela ,en zoru onu burda tutmak, ağlayıp duruyor.Doktor 12 saat dedi ,emzirmeler disinda 12 saat cihazda kalması lazım, bakalim nasil kalacak ,cocuk hep memede durmak istiyor.Cuma günü de normal randevuya çağırdı, bugun topuk kanını almadı doktor ,cuma dedi valla sağlık ocağı da ille 4.gun demisti ,basliycam hepsine simdi Bu bayram agzi dogum olayi hic iyi olmadı valla ben hic hoşlanmadım, eşimin babalık izni bir karambole gitti.Daha dogum belgesi yok ,kimlik bile çıkaramadık falan filan.Ya 2 gun once ya da bayram sonrası olsa daha iyiydi.Bebek doğdu ben halen 30 nisandan memnun değilim ya hastane işlemleri bile o kadar zorki bugun sonuc cikti diye mesaj geldi sistem benim adıma sonucu açmıyor.Internetten cumaya randevu alamadım benim adıma olmadi gene.Basit seyler belki ama lohusa kafasi kaldırmıyor.Hastaneye geldiğimden beri ağlayıp duruyorum anneme cok sinirli davranıyorum diye ,sonra Ela ya bakıp ağlıyorum, durup durup ağlıyorum, sacma sacma

Ah gecmis olsun. Bizde yarin gidecegiz dra gozleri fln hep sari sari bakalim ne diyecekler.
Lohusalik kafasi baska gercekten bende cok gerginim evde suratsiz geziyorum.
Oturur sekilde yatmaktan kicim agridi artik.
Bebegi emzirirken kafami egmekten boynum agridi. Arada da belim agriyor..

Ya sezeryan olanlar sizde halsizlik var mi? Kendimi cok halsiz hissediyorum. Yani bilmiyorum sezeryanla mi alakali. Yoksa geceleri dogru duzgun uyumadığımız icin mi ama cok halsizim. Böyle olan var mi?

Canim sondadan dolayi kukum sızlıyor, sindirim sorunlarından popom,sezeryandan dikisim,emzirmekten memelerim,anesteziden boynum ve basim ama hani doğum yapmayanlar korkmasın, kimisinde hic biri olmuyor ama olsa bile dayanılmaz değil.Genel bir mutsuzluk patlamam var.Ama Ela kollarimdayken hic birinin acısı kalmıyor. Annem lohusa üşümesin diye cok takıntılı ben ise giyinmeyi sevmeyen, ustuste yada sıkı giyinince nefes alamayan biriyim ,çoğu zaman kendini tutuyor huysuzlugumu bildiği için ama söylemese bile ben anlıyorum onun vucut dilinden ya da sağa sola terlik hırka falan koyuyor etrafıma, bana sinir yükleniyor o zaman.Her sabah bugun annemi kırmayayım diye odadan çıkıyorum ay yok yapamıyorum ya.Anneme aşırı düşkün olduğum için sonra oturup onu kırdım diye ağlıyorum. Normalde bu mevsim de Diyarbakır alev alev yanardı bu sene benim şansıma hep bulutlu hep yağmurlu.Oy oy inslalah su huysuzlugumu torpulerim.Insallah sizin deger daha düşük cikar.Yuksek çıksa da zor bir olay değil ama hastanede olmak hoş bir sey degil.Bir de Ela benimle temas halinde kalmak istiyor ,cihazda huzursuz oluyor ,sadece o zor.Söyle yüzüstü rahat rahat yatabildiğimiz zaman dinleyeceğiz bence ,benim için yüzüstü yatmazsan yatmanın dinlenmenin bir anlamı yok

Buyuk cocugunuzla isler nasil gidiyor peki? Sizin 8 yasinda cocugunuz vardi yanlis hatirlamiyorsam.

Bende kizima kiziyorum bazen ona cok uzuluyorum. Beni cok zorluyo bazen sabredemiyorum bagiriyorum.

Gorsen hergun bi yerim agriyo diyo bi gun ayagi agriyo bi gun kolu bugun parmağı. Dikkat cekmeye calisiyor. Surekli seviyorum opuyorum onu. Onun yaninda bebegi sevmiyorum hep onu opuyorum.Elimizden geldigince ilgilenmeye calisiyoruz onunla. Temel ihtiyaclarini karsilamaya calisiyorum eskisi gibi. Ama bebegi emzir bez degistir gaz cikar bi uyandi mi yanindan ayrilmam 2 saat suruyor. Agrilarim hala gecmedi.

Evde de cok yalnizim esim genelde kizimla ilgileniyo ben cogu zaman odada yatiyorum bebek bakiyorum iletisimsiz kaldim..

Ama butun bunlarin yaninda tabiki bebegi kucagima alinca hepsi geciyor. Butun bu olanlar o uyurken oluyo zaten

Canım emzirirken memenin ucunu değil komple kahverengi kısmını vermen gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…