Bizimki de öyle. Başta telaş yapıyordum doymuyor diye ama baktım süt geliyor gayet emıyor. Aç değil. Memeyi alıp uyuyor hoşuma gidiyor öyle kalmak belli ki. Orda bi 15 dk uyursa derin uykuya dalıyor yoksa hemen uyanıp ağlıyorKızlar günaydın biz geceden beri memedeyiz. Memede uyumak istiyor. Yapışık ikiz gibiyiz. Sling almıştım bir türlü düzgün bağlayamadım
Aynen benimkide boyle. Emdikten sonra kalbimin hizasinda yatiriyorum biraz hem gazi varsa cikiyor hem de orda derin uykuya daliyor sonra koyuyorum yatagina o zaman uyanmiyor. Direk emzirir emzirmez koyarsam uyaniyo hemen, hem de midesi agzina geliyo direk yatirirsamBizimki de öyle. Başta telaş yapıyordum doymuyor diye ama baktım süt geliyor gayet emıyor. Aç değil. Memeyi alıp uyuyor hoşuma gidiyor öyle kalmak belli ki. Orda bi 15 dk uyursa derin uykuya dalıyor yoksa hemen uyanıp ağlıyor
Sab simplexi ben oglumda kullanmistim ve neredeyse hic gaz problemi yasamadik. Buradan bilgilerle olcak is degil tabiki doktoruna danis mutlaka ama sab simplexi duzenli kullanmani oneririm ozaman ciddi fark yarattigin gorursunKızlar bizim gibi erkenden gaz sorunu yaşayan var mıçok üzülüyorum kızım kıvrım kıvrım kıvranıyo. Kendim rezene çayı içmeye başladım dünden beri gaz yapıcak şeyler tüketmiyorum. Doktor da bio gaiga probiyotik ve sap simplex damla verdi. Probiyotiği her gün düzenli kullanıyoruz diğerini ağrısı oldukça 6 saatte 1. Ama yine de uykusunda bile sancısı oluyo, uyku düzeni bile bozulmaya başladı. var mı önerisi olan
Ben tutturmayı denedim oğluşum tutuyorYaa olur olur insaAllah tutarlar şu memişleri de rahat bi nefes çekeriz, delirtti bu bebe beni
Kompostoyu anneme söyledim o yapıp gönderecek bugün, o da olmadı damlaya yöneleceğim mecbur teşekkür ederim
Cevap bekleyeceğim
Bizim göbeğimiz hala düşmedi. Hastanede yıkamışlar ama siz yıkamayın dediler. Göbeği düştükten 2 gün sonra yıkayabilirmişiz. Bekliyoruz bakalımMaşallah bu ne hız. Bana bebegi yikama konusunda uygulamayı bana bıraktılar, ister simdi yika ister düşünce dediler.Ama ben göbek düşmesini bekliyorum ,sizlere ne söylediler
Artış olmadığı için güzel dedi canım. Cuma yeniden gideceğiz o zaman ne söyleyecek bakalımCanım 10.7 için ne dedi doktorunuz.benimkinin 5. Gün kontrole gttğimzde tedbiren bakıldı 12.8 çıktı,bidaha baktrmanıza gerek yok skntı yok dedi merak ettim size ne dedi diye
Probiyotik için düzenli kullanım sab simplex için ağrısı olunca alın dediği için öyle kullanıyoruz canım şimdilik. 1 doz yeterli geliyor hatta krizleri çözüyor ama insan şu küçücük bedene ilaç vermek istemiyor hiçSab simplexi ben oglumda kullanmistim ve neredeyse hic gaz problemi yasamadik. Buradan bilgilerle olcak is degil tabiki doktoruna danis mutlaka ama sab simplexi duzenli kullanmani oneririm ozaman ciddi fark yarattigin gorursun
Benim de öyleydi ağladığımı bilirim, doktor garmastan krem yazdı bir de damla şeklnde e vitamini al dedi ikisini karştrp her emzirme sonrası sürdüm, emzirmeden önce de pamuk ve suyla temizledim göğsümü, iyi geldi şimdi gümüş kapak takıyorum her emzirme sonrası. Ama çok yara iken gümüş kapak işe yaramaz demişti doktorArkadaşlar bu emzirmede ki meme acısı ne zaman geçecek aklım gidiyor resmen memeyi her tutuşunda
Geçmiştir gitmiştr canım ilk bir haftadsn sonra risk kalmyor demişti doktotArtış olmadığı için güzel dedi canım. Cuma yeniden gideceğiz o zaman ne söyleyecek bakalım
Emzirme danışmanından danışmanlık alıyorum emzirirken acı normal değildir kesinlikle yaptığınız bir yanlış vardır diyordu duruş pozisyonu gibiArkadaşlar bu emzirmede ki meme acısı ne zaman geçecek aklım gidiyor resmen memeyi her tutuşunda
Göğüs ucu çok aciyor benim acaba onun da duruşla alakası var midir?Emzirme danışmanından danışmanlık alıyorum emzirirken acı normal değildir kesinlikle yaptığınız bir yanlış vardır diyordu duruş pozisyonu gibi
Bende tahin yağı kullanmaya başladım o kurutmuyor en azından bugün de gümüş kapağa başlayacağım insallahBenim de öyleydi ağladığımı bilirim, doktor garmastan krem yazdı bir de damla şeklnde e vitamini al dedi ikisini karştrp her emzirme sonrası sürdüm, emzirmeden önce de pamuk ve suyla temizledim göğsümü, iyi geldi şimdi gümüş kapak takıyorum her emzirme sonrası. Ama çok yara iken gümüş kapak işe yaramaz demişti doktor
Ah gecmis olsun. Bizde yarin gidecegiz dra gozleri fln hep sari sari bakalim ne diyecekler.Bugün çocuk doktoru bizim gibi bayram ağzı doğanlara randevu açmıştı, geldik ,kandan sarılık bakıldı 15 çıktı, yatış verdi ,sabaha kadar buradayız arkadaslar.2 gun once şüphelenip getirmiştik o zaman 10.1 çıkmıştı, iyi demislerdi ,değer tek başına iyi ama 2 günlük bir bebek için yuksek dedi.Bu makinada yatmak istemiyor Ela ,en zoru onu burda tutmak, ağlayıp duruyor.Doktor 12 saat dedi ,emzirmeler disinda 12 saat cihazda kalması lazım, bakalim nasil kalacak ,cocuk hep memede durmak istiyor.Cuma günü de normal randevuya çağırdı, bugun topuk kanını almadı doktor ,cuma dedi valla sağlık ocağı da ille 4.gun demisti ,basliycam hepsine simdiBu bayram agzi dogum olayi hic iyi olmadı valla ben hic hoşlanmadım, eşimin babalık izni bir karambole gitti.Daha dogum belgesi yok ,kimlik bile çıkaramadık falan filan.Ya 2 gun once ya da bayram sonrası olsa daha iyiydi.Bebek doğdu ben halen 30 nisandan memnun değilim ya hastane işlemleri bile o kadar zorki bugun sonuc cikti diye mesaj geldi sistem benim adıma sonucu açmıyor.Internetten cumaya randevu alamadım benim adıma olmadi gene.Basit seyler belki ama lohusa kafasi kaldırmıyor.Hastaneye geldiğimden beri ağlayıp duruyorum anneme cok sinirli davranıyorum diye ,sonra Ela ya bakıp ağlıyorum, durup durup ağlıyorum, sacma sacma
Canim sondadan dolayi kukum sızlıyor, sindirim sorunlarından popom,sezeryandan dikisim,emzirmekten memelerim,anesteziden boynum ve basimAh gecmis olsun. Bizde yarin gidecegiz dra gozleri fln hep sari sari bakalim ne diyecekler.
Lohusalik kafasi baska gercekten bende cok gerginim evde suratsiz geziyorum.
Oturur sekilde yatmaktan kicim agridi artik.
Bebegi emzirirken kafami egmekten boynum agridi. Arada da belim agriyor..
Ya sezeryan olanlar sizde halsizlik var mi? Kendimi cok halsiz hissediyorum. Yani bilmiyorum sezeryanla mi alakali. Yoksa geceleri dogru duzgun uyumadığımız icin mi ama cok halsizim. Böyle olan var mi?
Buyuk cocugunuzla isler nasil gidiyor peki? Sizin 8 yasinda cocugunuz vardi yanlis hatirlamiyorsam.Canim sondadan dolayi kukum sızlıyor, sindirim sorunlarından popom,sezeryandan dikisim,emzirmekten memelerim,anesteziden boynum ve basimama hani doğum yapmayanlar korkmasın, kimisinde hic biri olmuyor ama olsa bile dayanılmaz değil.Genel bir mutsuzluk patlamam var.Ama Ela kollarimdayken hic birinin acısı kalmıyor. Annem lohusa üşümesin diye cok takıntılı ben ise giyinmeyi sevmeyen, ustuste yada sıkı giyinince nefes alamayan biriyim ,çoğu zaman kendini tutuyor huysuzlugumu bildiği için ama söylemese bile ben anlıyorum onun vucut dilinden ya da sağa sola terlik hırka falan koyuyor etrafıma, bana sinir yükleniyor o zaman.Her sabah bugun annemi kırmayayım diye odadan çıkıyorum ay yok yapamıyorum ya.Anneme aşırı düşkün olduğum için sonra oturup onu kırdım diye ağlıyorum. Normalde bu mevsim de Diyarbakır alev alev yanardı bu sene benim şansıma hep bulutlu hep yağmurlu.Oy oy inslalah su huysuzlugumu torpulerim.Insallah sizin deger daha düşük cikar.Yuksek çıksa da zor bir olay değil ama hastanede olmak hoş bir sey degil.Bir de Ela benimle temas halinde kalmak istiyor ,cihazda huzursuz oluyor ,sadece o zor.Söyle yüzüstü rahat rahat yatabildiğimiz zaman dinleyeceğiz bence ,benim için yüzüstü yatmazsan yatmanın dinlenmenin bir anlamı yok
Canım emzirirken memenin ucunu değil komple kahverengi kısmını vermen gerekiyor.Bende tahin yağı kullanmaya başladım o kurutmuyor en azından bugün de gümüş kapağa başlayacağım insallah
Garmastan ve lansinoh hastaneden verdiler karıştırıp kullandım ayva çekirdeğini jel haline getirip kullandım görünürde bir yara yok ama o memeyi ilk tutuşu çok can yakiyorb
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?