- 15 Ocak 2018
- 226
- 359
- 53
Eşim ilk doğumumda girmişti ama bağırsaklarımı vs gördüğünü söylüyor etkilenmiş biraz o yüzden ikinciye girmeye çekimser yaklaşıyor. Benim tavsiyem doğuma girsin ama size baksın hep.Doğuma esi girecek olan var mi?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eşim ilk doğumumda girmişti ama bağırsaklarımı vs gördüğünü söylüyor etkilenmiş biraz o yüzden ikinciye girmeye çekimser yaklaşıyor. Benim tavsiyem doğuma girsin ama size baksın hep.Doğuma esi girecek olan var mi?
Evet aslında cocuk uslu uslu uyurken birden çıkarılıyor sezeryande ama ne yapalım, bazı şeyler kısmet artık. Benim oğlan doğduğunda baya uyuyordu zorla uyandırıp ağlatmışlardıKilosunda bir gerilik olmadığı sürece genelde normal kabul ediyorlar canım. Çok şükür gayet iyigelmeye karar verseler şahane olur ama bizde de tık yok
aslında bir tık üzülüyorum zorla çıkaracağız diye ama kısmet artık
![]()
AhahahYa güleyim mi ağlayayım mı,oğluma özel kiyafet hazırlayacaktım kardesini karşılarken giysin diye.Bugun okulda saçından sıkılmış, besleme gibi saçını kesmiş,tobe tobe ,cocuk kendini zorla rezil etti iyi mi ,simdi aksam babasi kuaföre götürsün ama bu sac kısacık kesilmezse olmaz ,asker trasi gibi bir sey lazım, cok canim sıkıldı. Halbuki uzun ve rahatsiz edecek bir sac yoktu.Of of
Ayy tarz yaratmak istemiş kendineYa güleyim mi ağlayayım mı,oğluma özel kiyafet hazırlayacaktım kardesini karşılarken giysin diye.Bugun okulda saçından sıkılmış, besleme gibi saçını kesmiş,tobe tobe ,cocuk kendini zorla rezil etti iyi mi ,simdi aksam babasi kuaföre götürsün ama bu sac kısacık kesilmezse olmaz ,asker trasi gibi bir sey lazım, cok canim sıkıldı. Halbuki uzun ve rahatsiz edecek bir sac yoktu.Of of
Yaa iyiki bakmissiniz o zaman. Cok gecmis olsun. Insallah toparlarsiniz bi an oncede degerleri duzelir hemencecikKozlar laçinin vücudu da sarardı. Bunu farkedince gidip sağma makinesini kurdum içime doğmuş gibi en çok emmekten hoşlandığı mememe tuttum makineyi süt yok. En yüksek ayara getirdim 1 damla kolostrum yani ön süt geldi. Sonra diğer savaştığı mememe tuttum süt var ama yetersiz. Aldım çocuğumu eşimi kayınvalidemi medikal park hastanesine gittik. Bana doğum yaptığım hastanede 2 ya da 3 kere meme 1 kere 30cc mama demişlerdi. Çocuk aç kalmış. Ben emiyor sanıyorum meğerse sarılık değeri artmış 10 küsür olmuş 1 günde. Yatırmayacakmış ama yarın yine ölçülecek dedi. Pazartesi de gelin dedi. öyle takip edeceğiz.
Allahim hayırlı evlat nasip etsin darısı bekleyen hepimizin basına insallah ne güzel bir hikayeniz olmuşKızlar tek tek etiketleyemedim güzel dualarınız dilekleriniz için hepinize tek tek teşekkür ederim ancak yazmaya fırsat bulabildim dün 18.20 gibi birden bacağımdan sıcak bir şey boşalmaya başladı neye uğradığımı şaşırdım tam iş çıkışı apar topar hastaneye gittik yolda doktorumu aradım gittiğimde 3 cm açılmam vardı ama gram sancı hissetmiyordum yatışını yaptılar nstye bağladılar odada kakara kikiri maile eşim şehirdışındaydı yetişti nstde sancım yirmilerde bebek içerde halay çekiyor filan en son ebe sancın yok sabaha kadar kendi doğal sancını bekleyelim dedi doktorum gelmezse sabah beş gibi suni sancıyla doğumu başlatacağız demiş doktorum da açılmamın ilerlemesiyle gelecekti ebe 10.30 gibi geldi kalkıp yürümezsem sancımın ilerlemeyeceğini söyledi kalktım iki tur attım ve sancım arka arkaya gelmeye sıklığı ve yoğunluğu artmaya başladı yarım saatte açılmam 5 cm’di ama sancı dayanamayacağım noktaydı epidural istedim epiduraldan sonra biraz rahatladım gece 2.30 gibi açılmam 10 cm’di doğuma alındım açılmam iyiydi ama bebeğim çok yukardaydı ve ben epidural nedeniyle sancımı tam hissetmiyordum ve ıkınamıyordum doktorum epidurali kesmemiz gerektiğini yoksa doğumun böyle çok uzun sürebileceğini söyledi kabul ettim epidural kesildi biraz siz yorulacaksınız biraz biz yorulacağız ama sağlıkla kucağınıza alacaksınız dedi bebeğinizi doktor ve bununla birlikte ben ıkındım hemşire üstten göbeğime baskı yaptı derken 3.25’te bebeğim geldiO andan sonra çektiğim ağrının acının hiçbir önemi yoktu zaten hatırlamıyorum da şu an yaşarken zordu hatırlarken çok kolay kucağıma verdikleri anda her şey silindi sanki bebek aşağıda olsaydı kesisiz dikişsiz bir doğum olacaktı ama üç tane dikişim var minik ben kucağımdayken dikmiş bitirmiş doktorum farketmedim bile biraz uzun anlattım biliyorum ama ben burda çok faydalı şeyler okudum belki okuyan birilerine de bir faydam olur diye yazıyorum
Bu süreçte öğrendiğim en önemli şey doktorun çok önemli olduğu bana bir kere bile sezeryan demedi hep teşvik etti doğumhanede bile isterseniz sizi sezeryana alalım demedi belki o sancıyla söylese hemen kabul ederdim belki hiç doğum anına gerek yok muayenede böyle bir yönlendirme yapsaydı gene kabul ederdim ama hep kolay bir doğum olacak normal doğuma çok müsaitsiniz hareket edin vb yorumlar yaptı.Bebeğim 3 kilo 50 cm doğdu teyzeleri sizlerin de çok kolay bir doğumu olsun dilerim.Normal ya da sezeryan farketmez herkesin dilediği gibi bir doğumu olsun
Ve yol arkadaşlığınız için çok teşekkür ederim
![]()
Ah canım benim doğum hikayen nasıl pozitiffKızlar tek tek etiketleyemedim güzel dualarınız dilekleriniz için hepinize tek tek teşekkür ederim ancak yazmaya fırsat bulabildim dün 18.20 gibi birden bacağımdan sıcak bir şey boşalmaya başladı neye uğradığımı şaşırdım tam iş çıkışı apar topar hastaneye gittik yolda doktorumu aradım gittiğimde 3 cm açılmam vardı ama gram sancı hissetmiyordum yatışını yaptılar nstye bağladılar odada kakara kikiri maile eşim şehirdışındaydı yetişti nstde sancım yirmilerde bebek içerde halay çekiyor filan en son ebe sancın yok sabaha kadar kendi doğal sancını bekleyelim dedi doktorum gelmezse sabah beş gibi suni sancıyla doğumu başlatacağız demiş doktorum da açılmamın ilerlemesiyle gelecekti ebe 10.30 gibi geldi kalkıp yürümezsem sancımın ilerlemeyeceğini söyledi kalktım iki tur attım ve sancım arka arkaya gelmeye sıklığı ve yoğunluğu artmaya başladı yarım saatte açılmam 5 cm’di ama sancı dayanamayacağım noktaydı epidural istedim epiduraldan sonra biraz rahatladım gece 2.30 gibi açılmam 10 cm’di doğuma alındım açılmam iyiydi ama bebeğim çok yukardaydı ve ben epidural nedeniyle sancımı tam hissetmiyordum ve ıkınamıyordum doktorum epidurali kesmemiz gerektiğini yoksa doğumun böyle çok uzun sürebileceğini söyledi kabul ettim epidural kesildi biraz siz yorulacaksınız biraz biz yorulacağız ama sağlıkla kucağınıza alacaksınız dedi bebeğinizi doktor ve bununla birlikte ben ıkındım hemşire üstten göbeğime baskı yaptı derken 3.25’te bebeğim geldiO andan sonra çektiğim ağrının acının hiçbir önemi yoktu zaten hatırlamıyorum da şu an yaşarken zordu hatırlarken çok kolay kucağıma verdikleri anda her şey silindi sanki bebek aşağıda olsaydı kesisiz dikişsiz bir doğum olacaktı ama üç tane dikişim var minik ben kucağımdayken dikmiş bitirmiş doktorum farketmedim bile biraz uzun anlattım biliyorum ama ben burda çok faydalı şeyler okudum belki okuyan birilerine de bir faydam olur diye yazıyorum
Bu süreçte öğrendiğim en önemli şey doktorun çok önemli olduğu bana bir kere bile sezeryan demedi hep teşvik etti doğumhanede bile isterseniz sizi sezeryana alalım demedi belki o sancıyla söylese hemen kabul ederdim belki hiç doğum anına gerek yok muayenede böyle bir yönlendirme yapsaydı gene kabul ederdim ama hep kolay bir doğum olacak normal doğuma çok müsaitsiniz hareket edin vb yorumlar yaptı.Bebeğim 3 kilo 50 cm doğdu teyzeleri sizlerin de çok kolay bir doğumu olsun dilerim.Normal ya da sezeryan farketmez herkesin dilediği gibi bir doğumu olsun
![]()
Çok korkuyorum belirtisiz pozitif çıkarsam diyeBiz de yarın pcr vercez eşimle![]()
Bizim spinal iğnemizi yapıp sondamızı takıp, amlayata tam hazr hale gelmemizden sonra alyolarmş babayı içeri, sonrasında bizim baş hizamızda duruyormuş baba da önmüzde perde olcak ya biz de o da hiçbişey görmicek yani,öyle anlattılar bize ,hayırlısı inşallahBenim eşimde girme konusunda tereddütlü yanı ortamdan çekiniyor görmem basında beklerim diyor ama ameliyat ortamı beni geriyor diyor doktor da girebilir dedi sanırım girecek bu sefer yanımda olmasını istiyorum
Benim eşimde biraz tedirgin bebek bizden önce çıkarsa nasıl olur, seni orda bırakıp nasıl çıkacağım diye düşünüyorBenim eşimde girme konusunda tereddütlü yanı ortamdan çekiniyor görmem basında beklerim diyor ama ameliyat ortamı beni geriyor diyor doktor da girebilir dedi sanırım girecek bu sefer yanımda olmasını istiyorum
Ahahahay sesli guldum valla ya kusura bakma canim
Cocuk kendi tarzini olusturmak istemis demek kibi sey olmaz ya nolcak her cocuk yapar onu hayatinda. Bende kahkul kesmistim kendime cocukken
![]()
Ay normalde çok takmam ama fotolarda hic hayalimdeki gibi olmayacak ,esim dediki bu ancak subay traşı ile kurtulur ,şapşik çocukAyy tarz yaratmak istemiş kendinebenim yeğenim de bi arkadaşında kahkül görüp kendine kahkül kesmişti, sonra da ablamın yanına ağlayarak gidip anne bana kahkül hiç yakışmadı demişti
bu çocuklar bi alem, bizimki kız buarada
Maşallah hayırlı ömrü olsun inşallah, işte normal doğumun en güzel yanı, doğum bitince bitiyor ,maşallah ikinize de ,doktor konusunda söylediklerine yüzde yüz katılıyorumKızlar tek tek etiketleyemedim güzel dualarınız dilekleriniz için hepinize tek tek teşekkür ederim ancak yazmaya fırsat bulabildim dün 18.20 gibi birden bacağımdan sıcak bir şey boşalmaya başladı neye uğradığımı şaşırdım tam iş çıkışı apar topar hastaneye gittik yolda doktorumu aradım gittiğimde 3 cm açılmam vardı ama gram sancı hissetmiyordum yatışını yaptılar nstye bağladılar odada kakara kikiri maile eşim şehirdışındaydı yetişti nstde sancım yirmilerde bebek içerde halay çekiyor filan en son ebe sancın yok sabaha kadar kendi doğal sancını bekleyelim dedi doktorum gelmezse sabah beş gibi suni sancıyla doğumu başlatacağız demiş doktorum da açılmamın ilerlemesiyle gelecekti ebe 10.30 gibi geldi kalkıp yürümezsem sancımın ilerlemeyeceğini söyledi kalktım iki tur attım ve sancım arka arkaya gelmeye sıklığı ve yoğunluğu artmaya başladı yarım saatte açılmam 5 cm’di ama sancı dayanamayacağım noktaydı epidural istedim epiduraldan sonra biraz rahatladım gece 2.30 gibi açılmam 10 cm’di doğuma alındım açılmam iyiydi ama bebeğim çok yukardaydı ve ben epidural nedeniyle sancımı tam hissetmiyordum ve ıkınamıyordum doktorum epidurali kesmemiz gerektiğini yoksa doğumun böyle çok uzun sürebileceğini söyledi kabul ettim epidural kesildi biraz siz yorulacaksınız biraz biz yorulacağız ama sağlıkla kucağınıza alacaksınız dedi bebeğinizi doktor ve bununla birlikte ben ıkındım hemşire üstten göbeğime baskı yaptı derken 3.25’te bebeğim geldiO andan sonra çektiğim ağrının acının hiçbir önemi yoktu zaten hatırlamıyorum da şu an yaşarken zordu hatırlarken çok kolay kucağıma verdikleri anda her şey silindi sanki bebek aşağıda olsaydı kesisiz dikişsiz bir doğum olacaktı ama üç tane dikişim var minik ben kucağımdayken dikmiş bitirmiş doktorum farketmedim bile biraz uzun anlattım biliyorum ama ben burda çok faydalı şeyler okudum belki okuyan birilerine de bir faydam olur diye yazıyorum
![]()
Çarşamba pcr ıda kaldırsalar diye bekledim ya ,kurtulamadık şu zıkkımdan. Şükürler olsun ki vakalar baya azaldı yavrularımızın bahtınaÇok korkuyorum belirtisiz pozitif çıkarsam diye![]()
Ay hiç aklma gelmemişti bu Allah korusunÇok korkuyorum belirtisiz pozitif çıkarsam diye![]()
Aynen çok sorun yaşayan baba varmışBazı hastanelerde yasakmış bana da dün kuzenim söyledi bizim hastanede almıyolar eşi diye, bizde de tam tersi biz bişi demeden doktor girmek isterseniz öneriyoruz hem anneye destek hem de o anı paylaşmak açısından dedi, ama bazılarını kan tutuyormuş falan onlar girmiyor. Bahsettiğim sezeryan doğum, normal doğuma girilmesini doğru bulmuyor benim doktor bayılan babalar oluyormuş eşinin çektği aclara dayanamayıp sonra babayşa uğraşyorız bide diyo![]()