2022 Mayıs Anneleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    92
Merhaba kızlar
Dünkü agrimlarimdan dolayı sabah kontrole gittim
Rahim ağzı uzunluğu 34mm 31mm düşmüş muayene ederken kasilmam oldu asagida olan bebek rahime baskı yapiyor dedi nst girdim azda olsa sancim çıktı
Dr kan idrar alinsin serum takilsin dedi yaptirdik
Sabah tekrar gideceğim kontrole
Böyle devam ederse 24saatlik bi yatış isteyeceğim hastaneye dedi
İnşallah sorunsuz şekilde atlatırsınız bu süreci rabbim yavrularımızı bağışlasın bize 🤲🏼

Kızlar test yaptırdım ama negatif çıktım ama öyle bir üşütmüşüm ki üç gündür öksürük geçmedi bebeğe zararı olmuyordur inşallah salı günü randevum var doktora

Genetik kısmı bana hic uğramamış yoksa bizim sülale komple manken gibi,annem 4 cocuk annesi 58 kilo.Gene de tek derdimiz bu kısmı olsun diyorum su an önceliğimiz sağlık ama rabbimin hazinesi büyük, istiyorum ben hem sağlık hem fitlik😍
Çok şükür başka dertlerimiz olmasın hiçç🙏🏻☺️
Zaten fitlik göreceli sizin boyunuz 1.70lerde diye hatırlıyorum sağlıklı olduktan sonra 60larla da gayet fit hissedilir.
Benim kv 110 kilolara çıkmıştı yediklerine dikkat ederek 92lere kadar düştü kendini inanılmaz fit hissediyordu, tığ gibi oldum diye🥲😅
Yeme içmeden kesilmek aynı ben ✋🏼 Bi de bi şeye çok fazla üzülmiyim hemen midem bulanırdı 😅 annem de hamileliğinde çok kilo almamış hamile olduğum bile belli olmazdı diyo, hastaneden hamilelik öncesi kotumu giydim çıktım diyo ben şok 😂
Aynı ben de öyleydim canım 48-49 evlendikten sonra biraz aldım 52-53 leri gördüm temmuzda bi gıda zehirlenmesi yaşadım hooop 48-49 lara yine sonra da hamile kalınca bu kiloyla kalmış oldum şansa 🤷🏻‍♀️
Ay mide bulantısı aynı beenn🤣🤣 hemmen iştahsızlık+bulantı orada beliriverirdi günlerce🥲
Anneciğine maşallah😍 benim annem çok almış inşallah ben o kadar almam🙇🏻‍♀️

Çok şükür başka dertlerimiz olmasın hiçç🙏🏻☺️
Zaten fitlik göreceli sizin boyunuz 1.70lerde diye hatırlıyorum sağlıklı olduktan sonra 60larla da gayet fit hissedilir.
Benim kv 110 kilolara çıkmıştı yediklerine dikkat ederek 92lere kadar düştü kendini inanılmaz fit hissediyordu, tığ gibi oldum diye🥲😅

Ay mide bulantısı aynı beenn🤣🤣 hemmen iştahsızlık+bulantı orada beliriverirdi günlerce🥲
Anneciğine maşallah😍 benim annem çok almış inşallah ben o kadar almam🙇🏻‍♀️
Evet boyum 172 napalım 🥰 insallah seneye bu zamanlar bi dertlere gireriz ,şimdilik önemli olan bebişler

Bende tamamen böyle düşünüyorum ben birincil kişi ben olayım , yanımda destek annem kyvalide, arada yardımcı var temızlıge gelen yıllardır onu cagırırm destek amaclı .. hani ama tam zamanlı başlamak için kendimi önce tamam ben artık başkalarına bırakabilirim gönül rahatlığıyla tatminini yaşamam şart.. en önce bana ihtiyacı var düşüncesindeyim☺️ Yenidoğan bakımı biraz desteğe ihtiyacımız olacak gibi ilk bebek olduğundan..buarada yeni bişy öğrendim ibb ‘ nin emzirme danışmanlığı var yardım alabiliyoruz randevulaşıp hemşire eve gelıyo ucretsız olduğunu duydum, emzirme ile ilgili sorun yaşarsak..
Bende şimdiden eğitimlere katılıyorum daha önce de bahsetmiştim ilk adımlarım aptamil uygulamasında eğitmenler hamilelik, doğum, bebek bakımı, emzirme vs. her türlü konuda sık sık online eğitim düzenliyorlar çok güzel şeyler paylaşıyorlar☺️ Soru-cevapta oluyor gayet verimli geçiyor.
İbbnin uygulamasıda çok güzelmiş ilk defa duydum☺️ İnşallah ihtiyacımız olmaz ama yine de aklımda canım sağol🌸

Ayy seneye bu zamanlar minnoşlar 8-9 aylık olcaklar allah kısmet ederse😍😍 bakalım neler konuşuyor olacağız🥰
Evet esimle hep aynı hayali kuruyoruz,masada mama sandalyesinin yerini falan konuşuyoruz, en tatlı, tosbik, ısırmalık zamanlar olacak rabbim nasib ederse

Sağolasın canım ,ay ilk gebeliğimde o çömezlikle hic kahve falan içmezdim hafta sonu içerken eşim dedi ki ilk cocukta içmezdin bunda da içmesen mi dedi, vicdan yaptırdı bana ,tamam dedim içmiyim madem🥲

Ya kahve ben de içiyorum vallahi:110:ilkini hatırlamıyorum napıyodum ama şimdiki kadar kahveci değilimdir şimdi içmesem canım çekiyor
Günde bi fincan içebilirsin dedi doktorum

Bende tamamen böyle düşünüyorum ben birincil kişi ben olayım , yanımda destek annem kyvalide, arada yardımcı var temızlıge gelen yıllardır onu cagırırm destek amaclı .. hani ama tam zamanlı başlamak için kendimi önce tamam ben artık başkalarına bırakabilirim gönül rahatlığıyla tatminini yaşamam şart.. en önce bana ihtiyacı var düşüncesindeyim☺️ Yenidoğan bakımı biraz desteğe ihtiyacımız olacak gibi ilk bebek olduğundan..buarada yeni bişy öğrendim ibb ‘ nin emzirme danışmanlığı var yardım alabiliyoruz randevulaşıp hemşire eve gelıyo ucretsız olduğunu duydum, emzirme ile ilgili sorun yaşarsak..
Aynen sürekli bakılmadıkça destek verenlerimiz olur diye düşünüyorum 🙏🏼
Aa ilk kez duydum ibb nin uygulamasını kesinlikle faydalanmak isterim. Bazen hastanedeki hemşireler yeterli olmuyor biraz şans işi o çünkü. İnşallah hepimize çok çok ilgili hemşireler denk gelir de orda da stres olmayız 🙏🏼

Merhaba kızlar
Dünkü agrimlarimdan dolayı sabah kontrole gittim
Rahim ağzı uzunluğu 34mm 31mm düşmüş muayene ederken kasilmam oldu asagida olan bebek rahime baskı yapiyor dedi nst girdim azda olsa sancim çıktı
Dr kan idrar alinsin serum takilsin dedi yaptirdik
Sabah tekrar gideceğim kontrole
Böyle devam ederse 24saatlik bi yatış isteyeceğim hastaneye dedi

Geçmiş olsun canım geçer inşallah gerek kalmaz serum iyi gelmiştir

Ya kahve ben de içiyorum vallahi:110:ilkini hatırlamıyorum napıyodum ama şimdiki kadar kahveci değilimdir şimdi içmesem canım çekiyor
Günde bi fincan içebilirsin dedi doktorum
Ben ilkinde hic icmedim bir kere oturmada komşular zorla içirmişti o zaman da fincanın yarısını bırakmıştım korkudan😬 normalde çok kahve sever bir insanim bunda da her gün olmasa da içiyordum, esim ilkine gösterdiğin hassasiyeti buna göstermiyorsun gibisinden beni vurunca e dedim iyi içmiyim napim🤣

Kesinlikle katılıyorum ,kendinide düşünerek(sosyalleşme) kendi ihtiyaçlarını da sağlayarak devam etmek gerek,birde maddi anlamda belirli bi seviyede isen bu zamana kadar ayakları yere basan biri için ,ekonomik anlamda bağımlı olmak istemem eşim dahi olsa ..ama yinede ilk 1 yıl yanında olmayı tercih edicem gibi 35 yaşında anne olabilmenin verdiği sevinçle,cocuguma adamak heyecanı çok baskın şuanda..Hep okuyarak çalışarak akademik kariyer vs.geçtiği için hayat ..
ben belki allah nasip ederse ikinci çocuk için biraz pasife çekileblrm ancak şu an çok istekli değilim. ama bunları henüz ayrıntılı düşünüp değerlendirmedim dediğim gibi hayat yaşayarak öğrendiğim gördüğümüz bişey. peşin hükümlü olmak istemiyorum.
Ben de öyle düşünüyorum ✌🏼 Bi süre evden çalıştım ama evden çalışmak işe gitmenin tadını vermiyor. Çünkü evdesin, sıfır sosyallik. Hiçbir anlamda çalışmanın avantajını alamıyosun. Şimdi bebişle birlikte evden çalışmayı da bıraktım. İnşallah 6. Aydan sonra ufak ufak kendi iş yerimi açmak için girişimlerde bulunucam 1 yaşına kadar yavaş yavaş hallederim diye düşünüyorum. Bi de erkek kardeşimle meslektaşız, ağır kısımları kendisine yükleyip işin ballı kaymaklı kısmıyla ilgilenip bi yandan da bebişime bakmak istiyorum 😂 benim annem de bakmak için çook hevesli, kv çocuktan bıktı artık sadece sevme kısmıyla ilgilenir ama zaten ben çoğunluk ben bakayım bana sadece yardımcı olsunlar istiyorum 🐣seneye bu yazdıklarımı okuyup gülmem inş bi yerden bi şeylere başlamış olurum :KK70:
kendi işini yaparken bebiş bakmak daha kolay gerçekten. bazen eşime diyorum ben istifa edeym beni sen al işyerine diye kabul etmiyor kafana göre gelirsn sen işe diyor :KK70: şimdi işim olmasa bile 17:00'a kadar şu kırmızı koltukta oturuyorum bazen çok saçma geliyor o psk bana :KK70:
Belirsizlik beni korkutuyor ve geriyor😅 doğumumuzun nasıl olacağı hiçç belli değil. Hamilelikte 2. Gebelikte olsa ne zaman ne olacağız hiçç belli olmuyor aynı kişinin hamilelikleride doğumlarıda birbirinden farklı olabiliyor😌
Hele bebek doğduktan sonrası tam bir muamma her bebek kendine özgü yapıda doğuveriyor🙇🏻‍♀️
Allah hepimizin her dönemde yardımcısı olsun inşallah🥲 en az hasarla atlatalım doğumdan alışma dahil bütün süreci😅 çok amiinn😆
geçen emzirme videosu izledm sonra emziriyordum rüyamda eşime anlattım neden emmesnki dio meme reddi die bişey var diyorum herşey bzm başımıza gelmez diyor ama kesn benm başıma gelir :KK70:

Ben ilkinde hic icmedim bir kere oturmada komşular zorla içirmişti o zaman da fincanın yarısını bırakmıştım korkudan😬 normalde çok kahve sever bir insanim bunda da her gün olmasa da içiyordum, esim ilkine gösterdiğin hassasiyeti buna göstermiyorsun gibisinden beni vurunca e dedim iyi içmiyim napim🤣
kahvede mi içmiceeezzzzzz. zaten sabah sütle yumurtayla kahvaltı yapmaktan bana gına geldi :KK70: şu hamilelik işini hiç sevmedm ben ya. gereksiz bir duygusallık, yeme içmeye sürekli dikkat et, hareketlern zaten kısıtlansın, merdiven çıkınca tıkan :KK70: zorrr zooor

kahvede mi içmiceeezzzzzz. zaten sabah sütle yumurtayla kahvaltı yapmaktan bana gına geldi :KK70: şu hamilelik işini hiç sevmedm ben ya. gereksiz bir duygusallık, yeme içmeye sürekli dikkat et, hareketlern zaten kısıtlansın, merdiven çıkınca tıkan :KK70: zorrr zooor
Bence de yahu ben ilkinde inanılmaz pimpiriktim bu sefer elimden geldiğince rahat olmaya çalışıyorum.Baktim esimin zoruna gidiyor neyse dedim icmiyim madem ,kızı çok kıymetli eşimin 🙃oğlana her şeye dikkat ettin gibi söyleyince neyse dedim tamam icmiyim

Bence de yahu ben ilkinde inanılmaz pimpiriktim bu sefer elimden geldiğince rahat olmaya çalışıyorum.Baktim esimin zoruna gidiyor neyse dedim icmiyim madem ,kızı çok kıymetli eşimin 🙃oğlana her şeye dikkat ettin gibi söyleyince neyse dedim tamam icmiyim
benm eşim yeme içme konusunda benden rahat ama o da ani hareket edince falan çok kızıyor yada çok ev işi vs yapıp kendmi yorduğumda kızıyor..

Belirsizlik beni korkutuyor ve geriyor😅 doğumumuzun nasıl olacağı hiçç belli değil. Hamilelikte 2. Gebelikte olsa ne zaman ne olacağız hiçç belli olmuyor aynı kişinin hamilelikleride doğumlarıda birbirinden farklı olabiliyor😌
Hele bebek doğduktan sonrası tam bir muamma her bebek kendine özgü yapıda doğuveriyor🙇🏻‍♀️
Allah hepimizin her dönemde yardımcısı olsun inşallah🥲 en az hasarla atlatalım doğumdan alışma dahil bütün süreci😅 çok amiinn😆

Yaaa😂😂😂 tam olarak öyle oldu buralara nasıl geldik yaşarken zordu ama şimdi hiçç anlamıyorum her şey çok tuhaf gerçekten😅😅
Bende hep zayıftım evlendiğimde 48-49 kiloydum 4 yıldır daha yeni hayatımda ilk kez bu yaz 52-53 arası gidip geliyordum😆 oda hamileliğimin başına denk geldi.
Kilo aldıran içecekler yapıp içmişliğim bile var😂
Aman ne yapalım bu dönemde böyle olsun bebeleri taşıyabilmek için kiloda lazım🤪😂
Sanki doğumdan sonra pıt diye eski zapzayıf günlerime dönecekmiş gibi hissediyorum hep🥲 49lar değil de 52-53lerde kalsam fena olmaz🙃
Nesss sen bensiiin galibaa😂😂 ben de hep o kilolardaydım evlenene kadar 49-50 arasıydım hep, evlendikten sonra 52-53 kiloda kaldım uzuun bir süre en son 54 oldum hamile kaldım üstüne şu an baskülde gördüğüm kilolar beni hayrete düşürüyor sonra hamileyim olur o kadar diyorum 😄

Nesss sen bensiiin galibaa😂😂 ben de hep o kilolardaydım evlenene kadar 49-50 arasıydım hep, evlendikten sonra 52-53 kiloda kaldım uzuun bir süre en son 54 oldum hamile kaldım üstüne şu an baskülde gördüğüm kilolar beni hayrete düşürüyor sonra hamileyim olur o kadar diyorum 😄
Al benden de o kadar 48-49 kiloyla evlendim, 52-53 arasına çıkmıştım. Tatile gittim 53,5-54 kiloyla hamile kaldım. Şimdi 58 kiloydum son kontrolde ama ben kendimi çok şiş hissediyorum hareketlerim kısıtlanmış gibi 😞 Eski kilolarıma döner miyim acaba sorusu hep aklımda 😂😂
Ama benim doktoruma kalsa çok iyi çok iyisin diyip duruyor, moral bozmak yok diyorum ben de kendime 😄

ben belki allah nasip ederse ikinci çocuk için biraz pasife çekileblrm ancak şu an çok istekli değilim. ama bunları henüz ayrıntılı düşünüp değerlendirmedim dediğim gibi hayat yaşayarak öğrendiğim gördüğümüz bişey. peşin hükümlü olmak istemiyorum.

kendi işini yaparken bebiş bakmak daha kolay gerçekten. bazen eşime diyorum ben istifa edeym beni sen al işyerine diye kabul etmiyor kafana göre gelirsn sen işe diyor :KK70: şimdi işim olmasa bile 17:00'a kadar şu kırmızı koltukta oturuyorum bazen çok saçma geliyor o psk bana :KK70:

geçen emzirme videosu izledm sonra emziriyordum rüyamda eşime anlattım neden emmesnki dio meme reddi die bişey var diyorum herşey bzm başımıza gelmez diyor ama kesn benm başıma gelir :KK70:
Ben de burun aspiratörüyle serum fizyolojik aldım geçen gün eşim bu ne diyo e dedim burnu tıkanırsa kullanıcaz. Nerden biliyosun tıkanıcağını diyo :KK70:hayır yani bunu bilmek için dünyanın sırrını çözmeye gerek yok ama erkekler aşırı düz mantık aşırıııı 😂

X