• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Dostlar merhaba, üç Mayıs'ta kızım doğdu. Yarın iki haftalık oluyor. Harpten çıkmış gibiyim 🙈 ilk hafta çok çok zor, ikinci hafta çok zor geçti. Bir mayıstan beri uykusuzum, ilk defa bir kaç saat on gün sonra uyuyabildim. Lohusa kafasıyla ailem, eşim ve eşimin ailesiyle çok gerildim.cocuğun zorluğundan değil psikolojik harp sebebiyle uyuyamadım. Çocuğumu kimseye bırakmak istemedim. iki ailenin de ilk torunu, herkes asiri deneyimsiz ve sağ olsun herkes beni unuttu. Onların deneyimsizliği yanı sıra bir de iddiaları sebebiyle onlarla uğraşmak zorunda kaldım. Örnek olarak üç saat en fazla aç kalabilir kuralı ile ilgili dört saat bir gece annemle mucadele ettim. Çocuğu uyandiramadik o gece, megersem sarılıktan halsiz düşmüş. Ben soymak, ıslak mendille uyandırmak istiyorum annemse elimden tutuyor bırak uyusun diye. KV ise ayrı hikaye oğlunun konforuna öncelik verdi onun nasıl yorulduğunu söyleyip duruyordu. Sarılık sebebimizden biri de bebekle ben arasında kan uyuşmazlığı. Ben 0 rh- im. Bana KV bebeğin kanı kotu değil değil mi dedi 🙈 ben kötü kanlı oldum yani. Ve bu insanlar modern. Kayınpeder ise şöyle mesaj attı umarım ikinci erkek olur, soyumuz da devam eder 😔 gece gündüz ağladım o kafayla. Başka gündemler de var da, çok uzun. En sonunda benim trip atmam,konuşmam ve aşırı sert cikmalarim ile biraz yola gelindi. Ama şey var tabi, lohusasin normal. Onu duyunca daha cin ifrit oluyorum. Umarım herkes en kısa sürede yok olur, geceleri kimseyi istemediğimi söyledim o günden beri çocuk düzene girdi. Herkes panik havası ile çocuğu ve beni strese soktu. Benim durumumda güya herkes çok destek, ben nankörum ama durum hiç öyle değil. Herkese kolaylık diliyorum.

Merhaba yeni anne🌸 bu mesajı tesadüfen gördüm, ben de 2021 Mayıs annesiyim, kızım 4 Mayıs dogumlu💝 yazdıklarını okuyunca kayıtsız kalamadim, yalnız olmadığıni söylemek istedim. Ben de yeni dogum yaptığım siralar sudan cikmis balık gibiydim. Şaşkın yorgun uykusuz endişeli depresif terli bakımsız vs vs liste uzar gider. Benim de annem yanıma gelmişti ve en çok da onun yüzünden bu süreci zor gecirdim. Çünkü beni hiç anlamadı. Lohusalık denen şeyi resmen yok saydı. Millet üç taneye birden bakıyor sen bir taneye bakamıyorsun, bir sen mi dogurdun, sürekli dönüp dolaşıp bu laflarla beni incitti. Oysaki lohusanin en çok ihtiyacı olan şey fizikselden de öte manevi destek. Ben bu süreçte çok zorlandım. Pandemi nedeniyle gitme gelme yoktu o yüzden kimseyle muhattap olmadık işin o kısmı iyiydi. Ama işte asıl beni tüketen şey yanibasimdaydi😬
Ama ben cesaretli olamadım. İki üç hafta sonra sen git sana ihtiyacım yok diyemedim. Doğumdan bir buçuk ay sonra başka bir sağlık sorunum oldu ve bir operasyon daha geçirdim. Hepsi ustuste geldi. Annem kalmaya devam etti. Sonuç ne oldu dersen kavga dövüş bugunlere geldik.

O günlere dönüp bakinca aslında tek istediğim biraz anlaşılmakti..eşim neyseki anlayışlı olgun bir insan ama o da yoğun çalışan biri olduğu için tek ve en çok muhatap olduğun kişi hayatının o sürecinde en önemli kişi haline geliyor. Dilerim bundan sonrasını daha rahat geçirirsin🌸💝 sormak istediğin bişey olursa her zaman yazabilirsin bana da💐

Kızlar bebeğim 10 gündür yoğun bakımda 33. Hafta 4 kez kordon dolanmasıyla acil sezeryan oldum lohusalıkda bebeğim için nasıl dua ederim nse olur sizlerde dua edin 😭
Allah yardımcınız olsun 🤲 ezberindeki sureleri ayetleri okuyabilirsin, bol bol dua et evladın için en hayırlı dua seninkidir. İnşallah tez zamanda taburcu olursunuz.

Uyumuyor😥 sürekli aç yiyip yiyip kusuyor şimdi besledim üstüne emmek istedi ve küstü hala beşikte bağırıyo buzağı gibi 😒 çok uykum var 😞arada giriyorum okumaya bile fırsat olmuyo yazılanları
Gaz damlası kullanıyor musunuz ? Allah kolaylık versin canım. Çabuk atlatırsınız inşallah bu dönemi.

Gaz damlası kullanıyor musunuz ? Allah kolaylık versin canım. Çabuk atlatırsınız inşallah bu dönemi.
Gaz damlası kullandım bı ise yaramiyo maalesef hiç bı damlanın ise yaradığı kanıtlanmamış zaten..kırk muayenesinde Dr umuzu değiştirdik yeni Dr bize bı toz verdi günde bı kez manasına katiyrm o ikinmalar kizarmalar geçti..arada ve özellikle sabahları alttan gaz çıkartırken ikiniyo biraz o da çıkarana kadar..şimdi gayet iyi uyuyor en azından diğer türlü ikinmaktan kendini uyandirirdi

Kizlar oglumun poposu asiri pisik oldu ya ne yapsam gecmiyo bir turlu
Geciyo gibi oluyo ertesi gun yine ayni
Bezini sık sık degistiriyorum pisik kremleri kullaniyorum ama yok
Cok kotu ya
Farkli bi yontem bilen warmi
Behantol hametol
Bunlari kullaniyorum bu arada
Banamisin demiyo surekli yikiyorum en son su ile temizliyorum 😔
Sudocrem en iyisi odur bide bı kaç gün su ile temizle ve biraz açık bırak alt açmanın üzerine yatır kuruyana kadar öyle kalsın..ama sudocremi hemen al nette bı yazıda görmüştüm bı tek ölüme çaresi yok gibi😂 hersye iyi geliyo

Bana da o gün ebe baktı üst kemik elime değiyor sanki ama emin değilim dedi diğer ebeyi çağırdı ama doktor izin vermedi zaten dikişini alacağız dedi o sıra baktı normal dedi ama şimdi ne derler bilmiyorum
Kız dogurmadin mi sen yanlismi gidiyrm hala gebelik takvimin duruyo..maşallah kaç kilo oldu bebikin

Kızlar kilo verdiniz mi yaa ben on kilo verdim geriris duruyo daha on kilo vermem lazım..o kadar aç kaliyrm bebik durmuyo diye bana mısın demiyo..bide bu göbek çizgisi ve tüyleri ne zaman dokuluyodu ya ay çok çirkin 😂😂

Kızlar kilo verdiniz mi yaa ben on kilo verdim geriris duruyo daha on kilo vermem lazım..o kadar aç kaliyrm bebik durmuyo diye bana mısın demiyo..bide bu göbek çizgisi ve tüyleri ne zaman dokuluyodu ya ay çok çirkin 😂😂
Ayy ben dün baktım göbeğim tüylü jiletliyiverdim🤣🤣Bilseydim döküleceği yapmazdım.Diyorum zaten bunlar yoktu 😅😅Neyse lazer atarım artık.Göbekteki çizgide gün geçtikçe kayboluyor benim

Mama kullaniyormu kakada tahris edebiliyor bazen evet tyrosy dde tek basina yarar yine cok asiri degilse sdce tyrosyd suruyodum ama coksa emovate de istiyordu cocuk aci cekecegne surun bence sabaha söner gider bn neler aldim denedim hicbiri kar etmemisti bunlar şıp diye duzeltiyor surun gunde 2 3 defa dueuma gore gecer hemen tamamen gecmeden kesmeyin tekrarliyor
Cokk tesekkurler cnm
Sanirim bezdenmis
Ama yinede surecegim tyrosyd hafif kizariklik war suan
Dun baska bez kullandim sabaha bayagi söndü
Sleepy marka bez kullaniyordum
İyi gelmedi demekki baby turco kullaniyorum suan iyi geldi

Ben kiloma hic bakmadim kac kiloyum bilmiyorum ama tahminimce 70 kiloyum
Bende bi on kilo wersem super olur ama emzirdigim icin sadece kilo wermek bi kac ay sonraya kaldi
O gobek cizgisi bendede war hamileyken yoktu ama dogurunca geldi tuy yok cok sukur warsada sarisin oldugumdan sari sari onu pek takmiyorum
Catlakta yok
Ama ergenligimde kalcamda cok hafif catlaklar war
Onlar icin hametan ve madecassol u karistirip kullananlar sonuc alanlar warmis bende biraz zaman gecsin yapcm catlagi olanlar denesinler kizlar ins sinuc aliriz

KıZlar 28 saatlik doğum serüvenimiz sonunda meleğime sağ salim kavuştum rabbime şükürler olsun. Şuan çok yorgunum detaylı anlatamıyorum hikayemizi.
Bir şey sormak istiyorum doğumdan sonra sütünüz hemen geldi mi ? Gelsin emzirirken canınız yandımı ?

Benim canım inanılmaz yanıyor henüz sütüm inmedi ama emziremiyorum bıcaklanır gibi acıyor uçları kızım emerken. Sizinde böyle oldu mu ? Acı geçtimi ağlıyorum sabahtan beri emziremicem diye

Sudocrem en iyisi odur bide bı kaç gün su ile temizle ve biraz açık bırak alt açmanın üzerine yatır kuruyana kadar öyle kalsın..ama sudocremi hemen al nette bı yazıda görmüştüm bı tek ölüme çaresi yok gibi😂 hersye iyi geliyo
Enteresan 😅😅
Alcm onuda onceki gebeliklerimde hastane kendi weriyordu bileydim son surumune kadar kullanirdim
Pisik problemi olmadigi icin hep sagda solda gezerdi ve atardim 🥲
Bezi degistirdim ve buyuk olcude gecti ama evde bulundurcm arastirdim gercekten cok etkiliymis

KıZlar 28 saatlik doğum serüvenimiz sonunda meleğime sağ salim kavuştum rabbime şükürler olsun. Şuan çok yorgunum detaylı anlatamıyorum hikayemizi.
Bir şey sormak istiyorum doğumdan sonra sütünüz hemen geldi mi ? Gelsin emzirirken canınız yandımı ?

Benim canım inanılmaz yanıyor henüz sütüm inmedi ama emziremiyorum bıcaklanır gibi acıyor uçları kızım emerken. Sizinde böyle oldu mu ? Acı geçtimi ağlıyorum sabahtan beri emziremicem diye
Olmazmi canim oldu hemde nasil benim yeni yeni gecti kremlerle
Sutunde sik sik emzir gelir illaki ben hic mama vermedim direndim emzirdim uc dort gun sonra geldi ilk damla damla geliyordu bebek rmmiyordu cok uzun uyuyordu simdi iyiyiz cok sukur darisi badina
Gozun aydin cokkkk gecmis olsun

Merhaba güzel anneler 27 yaşındayım dün akşam hayatımın en zor gecesini yaşadım .. gebeliğimin başından beri grubu sessiz takip eden ve ihtiyacı olan herkese dua edenlerdenim... Oğlum bugun 35 günlük ve dün öğleden sonraya kadar hem alttan gazını hemde üstten gazını çok kolaylıkla kendisi çıkarıyordu hiç ama hiç bir sorun yaşamamıştım özellikle gece 2 den sonra emip gazını çıkarıp yarım saat içinde beşiğinde sallayarak tekrar uyutuyordum..
Dün 1 aylık kontrolümüz vardı ve boyu kilosu fiziksel muayenesi hiç bir sorun yok çok şükür hatta doktor gaz damlası kullanıyor musun diye sorduğunda kullanmıyoruz kendisi rahat yapabiliyor demiştim...kontrolden eve geldik saat 4 gibi emzirdim hatta emerken alttan gazını çıkardı kakasını yaptı sonra uyudu saat 6 da bir uyandı uyanış o uyanış saat 8 de huzursuzlanmaya başladı saat 9 gibide bir ağlamaya başladı böyle bir ağlamak yok etinden et koparıyorlar sanki nefessiz ağlıyor sadece hoplatarak zor sakinleştiriyoruz ama duracak gibi değil nöbetçi eczaneye gidip biogaia adında bir gaz damalsı aldık 3 damla onu verdim bu arada devamlı alttan ufak ufak gaz çıkaran oğlum 1 kere bile pırt yapmadı ve acile götürdük gazı var 2 kere poposundan şırınga ile su gibi birşey verdiler ama hala öyle bir sancısı varki resmen hastaneyi inletiyordu 1 saatten fazlanın sonunda çok az da oldu gaz attı ve birazcık rahatladı ama ara ara ağlamaları devam ediyordu hala gazı var doktor çok küçük olduğu için röntgen çekmek istemedi bol bol masaj yaparak rahatlatmaya çalışın yapacak başka birşey yok dedi... Eve geldik mecbur ve sabaha kadar yine hiç gaz çıkarmadı alttan. . sadece ben emzirdikten sonra muhakkak üstten çıkarttım gazını ve bugün öğlen yine acayip bir şekilde gaz sancısı geldi satlerce ağladı bir sürü masj yaptım gerek kremle gerek zeytinyağı ile ama yok yok yok o ağladıkça dünden beri bende ağlamaktan helak oldum çok üzgünüm ama az önce poposunu uyararak mecbur gaz çıkarttım biraz rahatladı ve uyudu ama buna alışacak kakasını ve gazı kendi çıkaramayacak diye çok korkuyorum saat ilerledikçe akşam olacak ve dün gecenin aynısını yaşayacağız diye de çok korkuyorum güçlü durmaya çalışıyorum ama yapamıyorum psikolojik olarak bitik durumdayım bu gaz hiç çıkamyacak ve bu durum hiç geçmeyecek gibi hissediyorum nolur aranızda tecrübeli anneler varsa bana yardımcı olun akıl fikir verin

Ben de bu sorunun cevabını çok merak ediyorum ya hem göbek çizgisi hem kararma var ki açık tenliyimdir normalde nasıl böyle oldu anlamadım yok mu bunların bir çaresi nasıl açılacak bu ten bu göbek çizgisi ne zaman geçecek 😂😂

Merhaba yeni anne🌸 bu mesajı tesadüfen gördüm, ben de 2021 Mayıs annesiyim, kızım 4 Mayıs dogumlu💝 yazdıklarını okuyunca kayıtsız kalamadim, yalnız olmadığıni söylemek istedim. Ben de yeni dogum yaptığım siralar sudan cikmis balık gibiydim. Şaşkın yorgun uykusuz endişeli depresif terli bakımsız vs vs liste uzar gider. Benim de annem yanıma gelmişti ve en çok da onun yüzünden bu süreci zor gecirdim. Çünkü beni hiç anlamadı. Lohusalık denen şeyi resmen yok saydı. Millet üç taneye birden bakıyor sen bir taneye bakamıyorsun, bir sen mi dogurdun, sürekli dönüp dolaşıp bu laflarla beni incitti. Oysaki lohusanin en çok ihtiyacı olan şey fizikselden de öte manevi destek. Ben bu süreçte çok zorlandım. Pandemi nedeniyle gitme gelme yoktu o yüzden kimseyle muhattap olmadık işin o kısmı iyiydi. Ama işte asıl beni tüketen şey yanibasimdaydi😬
Ama ben cesaretli olamadım. İki üç hafta sonra sen git sana ihtiyacım yok diyemedim. Doğumdan bir buçuk ay sonra başka bir sağlık sorunum oldu ve bir operasyon daha geçirdim. Hepsi ustuste geldi. Annem kalmaya devam etti. Sonuç ne oldu dersen kavga dövüş bugunlere geldik.

O günlere dönüp bakinca aslında tek istediğim biraz anlaşılmakti..eşim neyseki anlayışlı olgun bir insan ama o da yoğun çalışan biri olduğu için tek ve en çok muhatap olduğun kişi hayatının o sürecinde en önemli kişi haline geliyor. Dilerim bundan sonrasını daha rahat geçirirsin🌸💝 sormak istediğin bişey olursa her zaman yazabilirsin bana da💐
Sevgili lizz, mesajın için çok teşekkürler 🙏 sizin gibi bu yollardan geçmiş anneleri ben de sarıp sarmalak istiyorum artık. Gerçekten en önemlisi anlayış.. şu an sütüm olsun kisvesi altında getirilen yiyecek ve içecekler, çocuğa ve bana hediyeler yerine keşke içimi acıtan bu lafları işitmemiş olsaydım ve anlayış görseydim bu bana yeterdi. Ne yazık ki bu süreçte diğer içimi acıtan şey saygı ve sevgi besledigim insanların bu basit yüzlerini görmek oldu. Lohusasin alingansin denebilir ancak hem sizin hem benim isittigimiz laflari normal zamanda doğum yapmamış herhangi birine söyleseniz heralde o kimse de tepki koyardı. Biz hem duygu sağanagi içerisinde hem uykusuz hem yeni anne telaşında olanların ayrıca kırılması heralde öngörülemez olmamalı. Hala ve hala KV bana her gün bebeğin gözleri ile ilgili yorum yapıyor örnek olarak. Bebeğimin gözü lacivert şu an ama biliyoruz ki her an değişebilir. Nazi dönemi Almanyası gibi her gün göz muhabbetimiz var. Kendi göz rengim ela, oğlumun gözü ela, benim annemin ela diye sayıyor kv (asla kendisi ve eşimin gözü ela değil sadece güneşte biraz fark ediyor), sonra da küçümsercesine seninki kahve değil mi diyor ,🙈 oysa kendisininki de kahverengi. Bir de her gün her gün aynı muhabbet.. yani bir de şükürsüzlük de var.. sağlıklı doğmuş, varsın olsun kahverengi.
Mutlaka size yazmak isterim, çok sevgiler, umarım bebeğinizle sağlıklı ve mutlu günleriniz olur 🙏

Olmazmi canim oldu hemde nasil benim yeni yeni gecti kremlerle
Sutunde sik sik emzir gelir illaki ben hic mama vermedim direndim emzirdim uc dort gun sonra geldi ilk damla damla geliyordu bebek rmmiyordu cok uzun uyuyordu simdi iyiyiz cok sukur darisi badina
Gozun aydin cokkkk gecmis olsun
Canım acısı çok muydu gerçekten geçti mi bildiğin bıçakla kesiyolar gibi

Sevgili lizz, mesajın için çok teşekkürler 🙏 sizin gibi bu yollardan geçmiş anneleri ben de sarıp sarmalak istiyorum artık. Gerçekten en önemlisi anlayış.. şu an sütüm olsun kisvesi altında getirilen yiyecek ve içecekler, çocuğa ve bana hediyeler yerine keşke içimi acıtan bu lafları işitmemiş olsaydım ve anlayış görseydim bu bana yeterdi. Ne yazık ki bu süreçte diğer içimi acıtan şey saygı ve sevgi besledigim insanların bu basit yüzlerini görmek oldu. Lohusasin alingansin denebilir ancak hem sizin hem benim isittigimiz laflari normal zamanda doğum yapmamış herhangi birine söyleseniz heralde o kimse de tepki koyardı. Biz hem duygu sağanagi içerisinde hem uykusuz hem yeni anne telaşında olanların ayrıca kırılması heralde öngörülemez olmamalı. Hala ve hala KV bana her gün bebeğin gözleri ile ilgili yorum yapıyor örnek olarak. Bebeğimin gözü lacivert şu an ama biliyoruz ki her an değişebilir. Nazi dönemi Almanyası gibi her gün göz muhabbetimiz var. Kendi göz rengim ela, oğlumun gözü ela, benim annemin ela diye sayıyor kv (asla kendisi ve eşimin gözü ela değil sadece güneşte biraz fark ediyor), sonra da küçümsercesine seninki kahve değil mi diyor ,🙈 oysa kendisininki de kahverengi. Bir de her gün her gün aynı muhabbet.. yani bir de şükürsüzlük de var.. sağlıklı doğmuş, varsın olsun kahverengi.
Mutlaka size yazmak isterim, çok sevgiler, umarım bebeğinizle sağlıklı ve mutlu günleriniz olur 🙏
O kadar iyi anlıyorum ki.. ayrıca kayinvalidemlerimiz çok benziyormus. Benimki daha hastane dönüşü pusetle onlara ugradigimizda işte bir iki güya sevgi sözcüğümsü söyledikten sonra çocuğuma kara kara kime benziyo bu dedi. Ben beyaz tenliyim esim beyaz tenli. Yahu çocuk kara değil, yenidogan olmanın verdiği kızarıklık var. Sevimsiz kadın. Her seferinde illa bişey soyluyodu. Önce seviyormuş gibi sözde güzel laflar sonra illa gene bişey buluyo. Bı ara da zayıf diyodu. Şimdi diyecek bişey bulamiyo pek. Yahu 75 yaşında torun sahibi olmuşsun biraz şükret ne kadın.

Sizinkinin göz muhabbeti de o hesap. Yani o lafları alıp ozur dilerim de uygun bir yere şey yapacaksın. Densizlik saçmalık başka bişey değil. Sağlıkla görüyor ya gözleri, daha ne ister insan.. benim de gözlerim ela eşimin kahverengi. Kızımızın gözleri kahverengi ve aynı babasi. Bı kere bile hayiflanmadim niye ela degil diye. Ne kadar sekilciler ya.

Back