- 18 Mart 2021
- 3.313
- 3.381
- 33
İnsanlar ego tatmin etmek için herşeyi yapar niye bukadar üzülüyorsun ki onların demesiyle öyle olacak değil ya .. bizde ayni durumdayız dedem harici birsey söyleyen olmadı gerçiBir bayramın da sonuna geldik ve aaaa hala dişi yokmu hiç mi yok nasıl olmaz1 yaşında.. doktora götürün ALLAH ALLAH hala yürüyemiyor mu benim kız 10 aylık yürüdü.. bayram bayram söylendi durdular canımı sıktılar.. biride dediki senin kız 8 aylık gibi duruyor son noktayı koydu ve aşırı üzgünüm.. insanlar neden böyle neden çocukları kıyaslarlar bayramı zehir ederler.. hiç anlamam..
Biz de bu haftasonu dogumgunu yapicaz ayy ne zor geliyor herseyle ugrasmak, hersey ayri bir detay , ev halkinin kiyafetlrri dogumgunu susleri yiyecekler ,pasta ... bi de 9 yasinda kizim var , zaten senelerdir dogumgunu kutlamalari vs yapiyorduk, ama artik bıkmısım galibaAyy siteye girmeyeli 1.5 ay olmuş nerdeyse zaman akıyormaşallah dişler yürümeler konuşmalar almış başını gitmiş ne güzel
Bizimkinde daha 2 diş var ama diğerlerinin vakti geldi sanırım bir kaç gündür iştahsız mız mızyürümeye dair hiç hevesi yok sadece koltuklara tutunup kalkmayı öğrendi 1 hafta önce emeklemeyi ilerletti zibidi gonzelez gibi hızlı hızlı emekliyor arkamda taklitçi oldu bu ara ne ses çıkarsak aynısını yapıyor ama dede baba dışında söylediği bir kelime yok canım sıkılıyor her gün dışarı çıkartıyorum burda havalar baya ısındı artık aa kedi aa köpek aa ağaç aa araba çiçek böcek ne görsem konuşuyorum da dinliyor öyle doğum günü içinde eteklerim tutuştu teyze yenge komşu bir kaç arkadaş çağıracağım eskiden çok karşıydım bu el kadar bebelere ne diye doğum günü yaparlar diye ama öyle olmuyormuş ismiyle müsemma bir konsept yapacağım her şeyi kendim yapıyorum yapacağım bakalım nasıl olacak birde 1 yaş çekimi yaptırmayı düşünüyorum hatta kararlıyım anı olsun kuşuma
Bizimde arka damaklar hic abartisiz parmak gibi kabarmis cok parcali oldugu icin sanirim cok zorlu cıkacaklar ,bu sebeple de bir huysuz bir uykusuz bir istahsizKizim onceki haftalar biraz birseyler yemeye baslamisti. Simdi yine bir haftadir, cidden 1 lokma visey girmedi agzina. Bir haftadir boğazından anne sutunden baska bir sey inmedi. Hic abartmadan soyluyorum. Artik tukendim ya
Biz dogum gununden 1 hafta once annemlerdeyken yaptik bayramin ikinci gunu. Evde kendi kendimize yapmayi tercih ederdim. Hic hosuma gitmedi . Ben zaten her seyi kendi sakin halimde severim gercekten. O bir yana bir de masraf. 600 tl ye pasta yaptirdim. Bisuru ugras bisuru ikram yaptik. Ki ben hic sevmem boyle bebge dogum gunu yapmak, cok buyuk bi olay varmis gibi milleti davet etmek falan. Eşimle annemin hevesine bi ton ugras cikti. Esim evdeydi bayramda gelecekti, onun yardimi dokunamadi. Pasta alisveris vs islerine annem bakmaz hepsine ben gitmek zorunda kaldim. Pastaya giderken yolda oruç halimle düşüp ayagimi incittim bi de sakat sakat gezdim sonra. Üfff her sey olumsuz oldu. Fotograflara bakinca her sey cok hos ve guzel gorunuyor. Sonuc guzel ama ben mutlu olmadim sahsenBiz de bu haftasonu dogumgunu yapicaz ayy ne zor geliyor herseyle ugrasmak, hersey ayri bir detay , ev halkinin kiyafetlrri dogumgunu susleri yiyecekler ,pasta ... bi de 9 yasinda kizim var , zaten senelerdir dogumgunu kutlamalari vs yapiyorduk, ama artik bıkmısım galiba1 yas olmasa bu kadar ugrasmazdim valla hersey bi de o kadar pahali olmus ki , seker hamurlu pasta fiyatlarina inanamiyorum evin terasinda yapicaz diye de baya arkadaslarimizi falan cagirdik insallah yagmur yagipta evin icine girmemiz gerekmez
maalesef cok telas oluyor , ben ilkinden aldigim icin hevesimi suan hersey kulfet geliyor ama 1 yas dogumgunu icin ablası da cok hevesli o yuzden bi kere yapayim daha sonraki dogumgunlerini kendi icimizde kutlariz diye dusundum. Yapacagim masraflari cocuklarima sunmayi dusunuyorum , istedikleri oyuncaklari alsinlarBiz dogum gununden 1 hafta once annemlerdeyken yaptik bayramin ikinci gunu. Evde kendi kendimize yapmayi tercih ederdim. Hic hosuma gitmedi . Ben zaten her seyi kendi sakin halimde severim gercekten. O bir yana bir de masraf. 600 tl ye pasta yaptirdim. Bisuru ugras bisuru ikram yaptik. Ki ben hic sevmem boyle bebge dogum gunu yapmak, cok buyuk bi olay varmis gibi milleti davet etmek falan. Eşimle annemin hevesine bi ton ugras cikti. Esim evdeydi bayramda gelecekti, onun yardimi dokunamadi. Pasta alisveris vs islerine annem bakmaz hepsine ben gitmek zorunda kaldim. Pastaya giderken yolda oruç halimle düşüp ayagimi incittim bi de sakat sakat gezdim sonra. Üfff her sey olumsuz oldu. Fotograflara bakinca her sey cok hos ve guzel gorunuyor. Sonuc guzel ama ben mutlu olmadim sahsen
Benim yaptirdigim pasta standart 10 kisilik pastanin boyu uzatılmışi şeklinde soylediler en az 15 kisilik cikar. Hatta bol bol dilimledik 20 kisilik rahat vardi. Bizim de hep alisveris yaptigimiz tanidik pastane. Dugun pastami falan da buraya yaptirmistim uygun fiyat veriyor diyem piyasaya gore baya uygun fiyat verdiler biliyorum zaten. Ama benim kafamdaki butceye gore yine de fazlaydi acikcasi. Cunku evde yapsam kendim yapacaktim. Pastaciligim var zaten. Malzemelrini de almistim ama hep kaldi.maalesef cok telas oluyor , ben ilkinden aldigim icin hevesimi suan hersey kulfet geliyor ama 1 yas dogumgunu icin ablası da cok hevesli o yuzden bi kere yapayim daha sonraki dogumgunlerini kendi icimizde kutlariz diye dusundum. Yapacagim masraflari cocuklarima sunmayi dusunuyorum , istedikleri oyuncaklari alsinlar600 tlye yine cok iyi yapmislar , her zaman pasta yaptirdigimiz pastane seker hamurlu pasta icin kisi basi 100 tl talep etti , 30 kisilik pasta 3000 tlye geliyor akıl tutulmasi resmen , tabikii oraya yaptirmadim
Benim kiza bugun bisey oldu. Sabahtan en az 4-5 saat ne yaptimsa fayda etmedi cigliklar atarak agladi. Mahvoldu aglamaktan gozleri şişti. Neyi var bilmiyorum gercekten hicbisey bulamadim. Diş olabilir belki arkalari gostermiyorBizimde arka damaklar hic abartisiz parmak gibi kabarmis cok parcali oldugu icin sanirim cok zorlu cıkacaklar ,bu sebeple de bir huysuz bir uykusuz bir istahsizbu donemlerde ben daha sık emziriyorum ve daha cok sevdigi yiyecekleri yapiyorum. Bi de uzerine cok dusunce inat ediyorlar , cok uzerine dusmemeye calisin derim
Ay o seker hamurlu pastalari hic sevmiyorum yenmiyorda dogru duzgun o sebeple hic sormadim bile fiyatlari ne kadar fazlaymis bizde persembe gunu yapacagiz ailecek sadece akrabamizla okdr ilkinden bıktım vallahi evde bi ton kalabalik vs kizimi sakin kutlayacagiz magnet yaptirdim anı olsun diye konsept aldm internetten susleyecegz okdr dahada dogum gunu defterini dürer atarımmaalesef cok telas oluyor , ben ilkinden aldigim icin hevesimi suan hersey kulfet geliyor ama 1 yas dogumgunu icin ablası da cok hevesli o yuzden bi kere yapayim daha sonraki dogumgunlerini kendi icimizde kutlariz diye dusundum. Yapacagim masraflari cocuklarima sunmayi dusunuyorum , istedikleri oyuncaklari alsinlar600 tlye yine cok iyi yapmislar , her zaman pasta yaptirdigimiz pastane seker hamurlu pasta icin kisi basi 100 tl talep etti , 30 kisilik pasta 3000 tlye geliyor akıl tutulmasi resmen , tabikii oraya yaptirmadim
Bugun bizimkide ayniydi , resmen uyudu suan hem bedenim hem kafam dinlendi diyebilirim. Pacamdan,kucagimdan,belimden inmedi surekli mızmızmızz agliyor biseyler istiyorr ckk fenaydi cok ben dise yoruyorum valla baska bi aciklamasi yok bununBenim kiza bugun bisey oldu. Sabahtan en az 4-5 saat ne yaptimsa fayda etmedi cigliklar atarak agladi. Mahvoldu aglamaktan gozleri şişti. Neyi var bilmiyorum gercekten hicbisey bulamadim. Diş olabilir belki arkalari gostermiyor
Aynen gorsell cok iyi oluyor sadece , bende pek hoslanmiyorum ama esim illa gorseli olsun dedi. Bizde tanidik butik pastaci tanidigimiz var onla konustuk , o bize bi kac tane gorsel atti disi krema kapli olucak figurler seker hamuru olucak seklinde orta yolu bulduk insallah guzel olurAy o seker hamurlu pastalari hic sevmiyorum yenmiyorda dogru duzgun o sebeple hic sormadim bile fiyatlari ne kadar fazlaymis bizde persembe gunu yapacagiz ailecek sadece akrabamizla okdr ilkinden bıktım vallahi evde bi ton kalabalik vs kizimi sakin kutlayacagiz magnet yaptirdim anı olsun diye konsept aldm internetten susleyecegz okdr dahada dogum gunu defterini dürer atarım
Kendim yiyemeyeceğim şeyi yapmam valla ben çok severim yaş pastayıAynen gorsell cok iyi oluyor sadece , bende pek hoslanmiyorum ama esim illa gorseli olsun dedi. Bizde tanidik butik pastaci tanidigimiz var onla konustuk , o bize bi kac tane gorsel atti disi krema kapli olucak figurler seker hamuru olucak seklinde orta yolu bulduk insallah guzel oluryaa bi de bikac yerle gorustum cidden fiyatlar boylee ben şok , kendilerini şaşırmışlar iyicee . Bende bıktım , yıldım bu dogumgunu isinden şu pazar gununu atlatirsamm kurtuluyorum daha da isim olmaz
Bende labneli bi pasta yapicam oglum icin , 1 hafta sonra su dogumgununu bi atlatalim pasta patlatma yapicaz insallahKendim yiyemeyeceğim şeyi yapmam valla ben çok severim yaş pastayıdışı şantili yapıcam 5-6 katlı içine bol meyve hiç tadı olmuyor şeker hamurlu pastaların kaç kere yedim hiç biri güzel değildi birde çekim için yapıcam küçük oğlum yemeği çok sevdiğinden önüne koyulunca tepkisini çok merak ediyorum
Gunduz tek uykuya dusen arkadaslar var mi? Duzeninizi oturtabildiniz mi
Bizimki son 1 haftadir uykuya direniyor, tek uyku az geliyor , 2 uyku icin cok ugrasiyorum .
tek uyku da cok riskli geliyor az uyusa falan mazallah gun bitmez o huysuzlukla perisan eder beni. Hadi 2 uyku olunca birinde az uyusa digerinde telafi edebiliyor. Tek ve uzun uyku isini nasil halledebilcez bakalim. Hazır olana kadar bu sekilde nasil gececek
Benimki henuz hazır degilBen şöyle yapıyorum..
1. Uykuyu 1 saat uyuduysa 2. Uykuyu ilk uykudan uyandıktan 3 saat sonra uyutuyorum..
1. Uykuyu 1 buçuk 2 saat uyuduysa 2. Uyku uyutmuyorum yoksa gece geç saatlere kadar uyumuyor direniyor uykusu olmadığı için..
Artık yavaş yavaş tek uykuya geçebilir bebisler bişey olmaz..
Yemin ediyorum altına imza yani 1 haftadır bizde bu moddayız tek uykuyla dayanamiyor 2 uyku cok geliyor canim cikiyor her uyku seansinda zaten zor uyuyan bir bebekti hepten berbatiz 1 haftadir 1 saatte uyutabildim 12 yi geciyordu saat cinnet gecirecektim napicam hc blmiyorm en azindan 15 aylik olana kadar 2 uyku uyusun diyorlar ama bizim is zor gbi gorunuyor az dha direnclesse direk tek uyku yaptiracagim bazen ilk uykudan 15 dk snra uyaniyor 2. Uykuyu 2 saat uyuyor ama miz miz geciyor onuda ben kaldiriyorm kaldirmasam uyuyacak daha en igrenc donem hercekten uyku anlamindaBenimki henuz hazır degiltek uyku uyuttugumda gece uykusuna bir turlu dalamiyor yarim saatte 10 dk da bir agliyor berbat otesi geciyor butun gece. 2 kere denedim ikisinde de ayni oldu. Ama 2.uykuya da cok direniyor. Cok arada kaldigimiz bir sürecteyiz bir aya tek uykuya duseriz diye dusunuyorum artik