Birden oluyor herşey canım ya bizim dişler arka arkaya çıktı 4 dişimiz oldu arkaya doğru sürünüyordu dün iftara yemek yapıyordum bir baktım sürünüyor yemeği nereye kaçıracağımı şaşırdım bizden tutunup kalkma çabası var koltuğa tutunup yürüyor ona da çok seviniyor onun dışında birşey yok herşey ani gelişiyorYaa sormaa kudurukluk basa bela oldu hepten artikgrupta hic dişi olmayan tek biz kaldık galiba yurume emekleme de yok son 1 haftadir geri geri sürünüyor.okadar günler kosturmaca içinde geçiyor iste 1 yasina geldiler masallah hepsine
Bizimde hala diş yoook
Emekleme var ama yürüme yok. Adım atmıyor. Koltuk altlarından tutup yürütmeye çalışıyoruz direk oturuyor yere. Tutunup kalkma var ama gün içinde hep ayakta
Ah yalnız değilmişiz demekBizimde dişimiz çıkmadı hala merakla o günü bekliyorum
Sanmıyorum oğlum prematüre dogmasına rağmen 6 aylık diş çıkardı ve peş peşe durmadan çıktı 1 yaşında 13 tane dişi vardı çok çok eziyetli diş süreçlerimz oldu azı dişi bile vardı 1 ve ya 2 tane ki en zoruydu o azilar bizim icin .. 6 aylıkken 10 kg 1 yaşında 13 kg dı çok iriydi üc gün beş gün diş iştahsızlığı tamam da gerçekten iştahlı çocuk her türlü gömüyor tutamıyorsunuz tecrübeyle sabit .. kızda güzel yer ama oğlanın yanından geçemez yemek konusunda .. arya yarın tam 1 yaşında oda 11 kg olmuş boyunuda ölçüp kaydedicem yarınBizim diş 8 oldudaha ilk disi cikarmaya hazirlanirken annem "ayy erken cikmasin ya erken dis cikaran bebeklwr tam bu buyume kilo alma caginda çelimsiz kaliyor dis stresinden" demisti. Oyle de oldu. 5-6 ay civarinda tontiş olan bebegim 1 yasina geldi hala 6-7 aylik cussesinde. Istahi da hic yoktu. Gecenlerde sonunda biraz istahi acildi derken ardi ardina yine disler geldi
Benim kizim 9-10 aylik donemde gunlerce haftalarca sadece anne sutuyle beslendi nerdeyse. Hicbir sey yemiyordu. 1 aydir falan biraz istahi acilmis gibiydi. Ama yine de cok cok yetersiz yiyor. Ufacik hala. Sebebi ne bilmiyorum. Ama cok yoruldum ciddenSanmıyorum oğlum prematüre dogmasına rağmen 6 aylık diş çıkardı ve peş peşe durmadan çıktı 1 yaşında 13 tane dişi vardı çok çok eziyetli diş süreçlerimz oldu azı dişi bile vardı 1 ve ya 2 tane ki en zoruydu o azilar bizim icin .. 6 aylıkken 10 kg 1 yaşında 13 kg dı çok iriydi üc gün beş gün diş iştahsızlığı tamam da gerçekten iştahlı çocuk her türlü gömüyor tutamıyorsunuz tecrübeyle sabit .. kızda güzel yer ama oğlanın yanından geçemez yemek konusunda .. arya yarın tam 1 yaşında oda 11 kg olmuş boyunuda ölçüp kaydedicem yarın
Kızlar benim kızımda da dişin ucu gözüktü sadece ama tamamı hala çıkamadı bir kaç taneside ucu görünüyor biri gün gün çıkıyor ama çok yavaş neden öyle anlamadımBizimde hala diş yoook
Emekleme var ama yürüme yok. Adım atmıyor. Koltuk altlarından tutup yürütmeye çalışıyoruz direk oturuyor yere. Tutunup kalkma var ama gün içinde hep ayakta
Genel olarak iştahsız bir bebek demekki kimi çocuk öyle oluyor arkadaşım bacak arasına kıstırır zorla ağzını açar üc beş lokma teperdi yoksa onuda yemeyecek sadece emecekti 1.5 yaşına kadar falan böyle gitti.. ama büyüyünce düzeliyorlar baya. isteklerini vs söylediği zaman çok daha güzel yer sağlıklı olsun yeter gün gelecek illaki yiyecek nasıl olsaBenim kizim 9-10 aylik donemde gunlerce haftalarca sadece anne sutuyle beslendi nerdeyse. Hicbir sey yemiyordu. 1 aydir falan biraz istahi acilmis gibiydi. Ama yine de cok cok yetersiz yiyor. Ufacik hala. Sebebi ne bilmiyorum. Ama cok yoruldum cidden
Bizim kıza ayakkabı almıştım bugüm geldi goydirdim yürümüyor diyede 1 numara büyük almiştm malum ayak sorunu abideki gibi kızımdada oldu ayakkabılara ayağı girmiyor ki itelim ileriye daha başında tıkanıyoruz eni ve üstü çok şişik allahtan tecrübeliyim hangi marka hangi model girecek biliyorum neyse onu bi giydirdim sıralama bile yapmayan çocuk 20 saniye desteksiz ayakta durdu ama adım atamadı ayakkabıyla şok olduk 10 gündür falan daha yeni geri geri emekliyordu birkac gundur de öne doğru sürünüyorken bunu yapmasına cok sasirdik parmak ucu basıyor normalde ayakkabıyla tam basmak zorunda kalınca mecbur kaldı heralde dişe gelince hala noo gelmem diyorKızlar benim kızımda da dişin ucu gözüktü sadece ama tamamı hala çıkamadı bir kaç taneside ucu görünüyor biri gün gün çıkıyor ama çok yavaş neden öyle anlamadım
Kızım 25 mayısta 1 yaş olucak doğum günü pastası yaptırıyorum çekirdek aile arası yaparız demiştim ama eşim biyerde yapalım diyo kararsız kaldım anlamıyolar sonuçta falan diye bilemiyorum.
Baya ayakta duruyor adım atmaya çalışıyor yakında yürür diye tahmin ediyorum.
Ayy nasıl geçti zaman hala inanamıyorum
Ben de sadece esim.ben kizim üçümüz yapmayi düşünüyordum. Pastayi kendim yapacaktim kizima şirin bi elbise giydirip anı olsun diye fotograd cekecektik. Ama su an tum ailemle yapmaya evrildi is birden. Hic sevmiyorum boyle isleri niyeyse. GerginimKızlar benim kızımda da dişin ucu gözüktü sadece ama tamamı hala çıkamadı bir kaç taneside ucu görünüyor biri gün gün çıkıyor ama çok yavaş neden öyle anlamadım
Kızım 25 mayısta 1 yaş olucak doğum günü pastası yaptırıyorum çekirdek aile arası yaparız demiştim ama eşim biyerde yapalım diyo kararsız kaldım anlamıyolar sonuçta falan diye bilemiyorum.
Baya ayakta duruyor adım atmaya çalışıyor yakında yürür diye tahmin ediyorum.
Ayy nasıl geçti zaman hala inanamıyorum
Oyyy çok tatlı maşallah. Hakikaten hayranlıkla izliyoruz her mimiği öğrendiği şeyleri yapışı kendince yorumlayışı inanılmaz mucize rabbim bizlere bağışlasın yavrularımızıBen de sadece esim.ben kizim üçümüz yapmayi düşünüyordum. Pastayi kendim yapacaktim kizima şirin bi elbise giydirip anı olsun diye fotograd cekecektik. Ama su an tum ailemle yapmaya evrildi is birden. Hic sevmiyorum boyle isleri niyeyse. Gerginimcumartesi yapicaz insallah. Gercekten zaman cok hizli gecti. Cok hizli büyüdüler ve bu buyumenin ivmesi son gunlerde cok artti ya son bir ayda kazandigi becerilere her gun hayret ediyorum. Dun tokalasmayi ogrenmis, hosgeldinn merhabaa diyor annemler sirayla herkesle tokalasiyor afagsgs bugun islak mendille sehpalari silmeyi ogrendi. Geze geze evi temizliyor hanfendi ölücem tatliligina.
Hazır olunca yapar hiç merak etme biranda durmaya başlıyorlar zaten bi gün bi kalktık ayakta duruyo sonra her gün süresi artarak gidiyor .Bizim kıza ayakkabı almıştım bugüm geldi goydirdim yürümüyor diyede 1 numara büyük almiştm malum ayak sorunu abideki gibi kızımdada oldu ayakkabılara ayağı girmiyor ki itelim ileriye daha başında tıkanıyoruz eni ve üstü çok şişik allahtan tecrübeliyim hangi marka hangi model girecek biliyorum neyse onu bi giydirdim sıralama bile yapmayan çocuk 20 saniye desteksiz ayakta durdu ama adım atamadı ayakkabıyla şok olduk 10 gündür falan daha yeni geri geri emekliyordu birkac gundur de öne doğru sürünüyorken bunu yapmasına cok sasirdik parmak ucu basıyor normalde ayakkabıyla tam basmak zorunda kalınca mecbur kaldı heralde dişe gelince hala noo gelmem diyor1 yaşında ve diş yok şaka gibi gercekten
Ben bunun disle alakali oldugunu dusunmuyorum , oglum 5 aylik dis cikarmaya basladi ama kilo alimi hic azalmadi normal devam etti. Ama 9 aylik yurumeye basladi kiii ne zaman yurumeye basladi daha cok yemesine ragmen kilo alimi baya azaldi. Bebekler ortalama olarak 6 ay civari baya hareketlenmyebasliyor o donem hareketlenmesse kilo almayabasliyor. Kilo alddikca hareket etmiyor falan bence o kısır döngü. Ama yurumeye baslayan ,yada cok hareketli bebek kiloyu silkeliyor bu netBizim diş 8 oldudaha ilk disi cikarmaya hazirlanirken annem "ayy erken cikmasin ya erken dis cikaran bebeklwr tam bu buyume kilo alma caginda çelimsiz kaliyor dis stresinden" demisti. Oyle de oldu. 5-6 ay civarinda tontiş olan bebegim 1 yasina geldi hala 6-7 aylik cussesinde. Istahi da hic yoktu. Gecenlerde sonunda biraz istahi acildi derken ardi ardina yine disler geldi
İyi bayramlar herkese kızlar sağlıklı sıhatli sevdiklerimizle birlikte daha nice bayramlarımızaHerkese iyi bayramlar
Bayramınız mübarek olsun
Merhaba iştah açıcı ilaçlar kullabilirsiniz dr. Tavsiyesiyle tabi bide omega3 falan alabilirsiniz.Kizim onceki haftalar biraz birseyler yemeye baslamisti. Simdi yine bir haftadir, cidden 1 lokma visey girmedi agzina. Bir haftadir boğazından anne sutunden baska bir sey inmedi. Hic abartmadan soyluyorum. Artik tukendim ya
Ben diger yiyecekleri ayına dikkat etmeden erken erken verdim hep. Ama eşimin annesi ve anneannesinin ağır bal alerjisi olduğu icin, genetik aktarimdan korkup bal vermemistim hala. Gecen hafta annemlerdeyken pipetli suluğuna yaptigim içeceğin icine bal koydum. Her zaman pekmez koyuyordum. Bal denemek istedim. Cok sukur bir sıkıntı olmadiKızlar bal veren oldu mu? Ben daha hiç denemedim