- 21 Eylül 2021
- 3.624
- 10.577
- 29
Gözün aydın mı desek Allah yardımcın mı olsun desek canım maşallah çoğu bebiş yaşını beklemedi yürümek için bizimkinde tık yok kaldırın diye üstümüze atılıyor sadece birde kendi başına kalkıp oturmayı 2 gündür öğrendiBenim kızım dün yürümeye basladi❤
Benim kizim 5 bucuk aylikken tutunup kalkmaya 6 bucuk ayda basbaya tutunarak yürümeye baslamisti. Baya erken yurur diye dusunuyorduk ama elini birakmaya hep cekindi. Biz tutup yurutmek istedigimizde de asla jzin vermiyordu, yere yığılıp oturuyordu. Birden bire oldu. Demek iclerinde bi zamani var hissediyor onlarGözün aydın mı desek Allah yardımcın mı olsun desek canım maşallah çoğu bebiş yaşını beklemedi yürümek için bizimkinde tık yok kaldırın diye üstümüze atılıyor sadece birde kendi başına kalkıp oturmayı 2 gündür öğrendi
Tabiiki canım kendiler hazır olmadan yürümüyorlar bizde zamanımızı bekliyoruz yürüteç de dolaşıyor 2 oldu çekmecede parmağını koymadı geçen bazadan düştü sonrasında koltuktan düştü şimdi bile durduramıyoruz yürürse vay halimizeBenim kizim 5 bucuk aylikken tutunup kalkmaya 6 bucuk ayda basbaya tutunarak yürümeye baslamisti. Baya erken yurur diye dusunuyorduk ama elini birakmaya hep cekindi. Biz tutup yurutmek istedigimizde de asla jzin vermiyordu, yere yığılıp oturuyordu. Birden bire oldu. Demek iclerinde bi zamani var hissediyor onlar
Bizimki de erken dönemde tutunup sıralıyordu, emeklemeyi hic sevmedi hep tutunup kalkma derdindeydi o yuzden baya erken yurudu. Bir yandan zor bir yandan iyi ,ilk donemler surekli dibinden ayrilniyordum , suan ev guvenli durumda oldugu icin dolanip gezinip yanima geliyor , bir sey isterse de bagirip cagiriyor beniBenim kizim 5 bucuk aylikken tutunup kalkmaya 6 bucuk ayda basbaya tutunarak yürümeye baslamisti. Baya erken yurur diye dusunuyorduk ama elini birakmaya hep cekindi. Biz tutup yurutmek istedigimizde de asla jzin vermiyordu, yere yığılıp oturuyordu. Birden bire oldu. Demek iclerinde bi zamani var hissediyor onlar
Aynen ilk kalkmaya basladigi dönemler cok dusuyordu ve arkasindan hic ayrilamiyordum. Cok zordu. Ben ilk yurumeye baslayinca da dusmeler tekrar başlar saniyordum ama poposunun ustune oturuyor. Pek bir zarar olmuyor. Daha rahatiz. Bizim de ev soguktu. Isitma sistemi yok evde. Bulundugumuz odayi isitiyorduk. Oyle arkamdan her odaya geciremiyordum. O zordu. Simdi hava isindi geziyor evin icinde. Cok mutlu bu durumdan . Kapi eşiğine gelip bana sesleniyor. Cevap veriyorjm sesime geliyor hangi odadaysam :) cok tatli.Bizimki de erken dönemde tutunup sıralıyordu, emeklemeyi hic sevmedi hep tutunup kalkma derdindeydi o yuzden baya erken yurudu. Bir yandan zor bir yandan iyi ,ilk donemler surekli dibinden ayrilniyordum , suan ev guvenli durumda oldugu icin dolanip gezinip yanima geliyor , bir sey isterse de bagirip cagiriyor beniilk dönemler cok dusuyordu bizimki kafa dan dun cok uzuluyordum neyseki gecti, hepsinin bir dönemi var Allah izin verince bir anda elini birakiyorlar ve anlamiyosun , sizinki de hayirli olsun kazasiz belasiz guzelce yurusun
Arada bizimki de yapıyor onu ağzına burnuna bulaşınca eliyle ovuşturma ihtiyacı duyuyor bazen özellikle burnuna değerse .. yada hapşurup ettiğinde hastalandığında falan soğuk aldıgında burnunu yüzünü ovuşturur durur burnu akarkende yapar uykusu gelincede yapar yüzünü gözünı emerken de saçını kulağını heryerini ovuşturur bunu herhangi bir hastalığa bağlamak pek mantıklı değil yahu bebek sonuçta hepsi yapar başka bulgusu olur vs neyse de böyle bi sebepten hiç içine kurt düşürme benceMerhaba kızlar size bişey soracağım ya oğluma özellikle yemek yedirirken eliyle koluyla ağzını siliyor ağzını kapatıyor kafasına sürüyor saçlarını çekiyor sizinkiler de mi böyle yoksa bizimkinde Bi sıkıntı mı var benim yeğenim de rahatsızlık vardı sürekli kulağını kaşırdı hastalığından kaynaklı vefat etti annem dün bu da öyle ne dedi canım sıkıldı
Bende hareketlerini garipsiyordum ama yemek yerken yaptığı için yemek istemiyor diye düşünüyordum dediğin gibi ağzı falan kirliyken yapıyor insanlar da zaten hemen kulp takmak için yer arıyor Allah ım evlatlarımıza sağlık sıhhat versin korusun inşallahArada bizimki de yapıyor onu ağzına burnuna bulaşınca eliyle ovuşturma ihtiyacı duyuyor bazen özellikle burnuna değerse .. yada hapşurup ettiğinde hastalandığında falan soğuk aldıgında burnunu yüzünü ovuşturur durur burnu akarkende yapar uykusu gelincede yapar yüzünü gözünı emerken de saçını kulağını heryerini ovuşturur bunu herhangi bir hastalığa bağlamak pek mantıklı değil yahu bebek sonuçta hepsi yapar başka bulgusu olur vs neyse de böyle bi sebepten hiç içine kurt düşürme bence
Canım bnmkide sürüyor ne olucak kii doyduktan sonra o onundeki yemegi komple kafa gözz saclaar sürmeye basliyor heryerine. Ayrica dis donemlerinde kulaginu koparcak saniyorumm , nasil cekiyor parmagini sokuyor. Bunlar normal seyler icine korku salmaMerhaba kızlar size bişey soracağım ya oğluma özellikle yemek yedirirken eliyle koluyla ağzını siliyor ağzını kapatıyor kafasına sürüyor saçlarını çekiyor sizinkiler de mi böyle yoksa bizimkinde Bi sıkıntı mı var benim yeğenim de rahatsızlık vardı sürekli kulağını kaşırdı hastalığından kaynaklı vefat etti annem dün bu da öyle ne dedi canım sıkıldı
Benim su son 2 aydir normal oluyor onun oncesinde hep sizin dediginiz gibiydi, emzirdigimiz icin normal diye dusunuyorum. Prolaktin baskılıyor. Tabii siz doktora gidip icinizi ferahlatın , bebeler artik yasına geldi sayılır baktırmakta fayda var.Kızlar ya bir şey soracağım. Benim adet zamanım geldi geçen gün. Hep böyle peçetede gördüm lekelenmeyi. Bi türlü adam gibi başlamadı ha başladı ha başlayacak derken bitti gitti. O süreçte kızım hastanede yatıyordu ona denk geldi. Stresten mi öyle oldu acaba anlayamadım. Şuan da (yani bi kaç gün sonra) yumurtlama zamanındaymışım gibi akıntım var. Yarın gideceğim kadın doğum druma ama böyle bi şey yaşayan oldu mu aranızda ? Merak ediyorum içim rahat değil.
Ben özel gunleri cekirdek aile disindaki kisilerle paylasmayi hiiccc sevmem Oyle bi huyum var. Kizimin dogum gunu icin de, evimizde sadece eşim ben ve kizim birlikte kutlayalim ama ileride fotograflari hatiralari olsun diye de süsleme vs yapacaktim. Ona gore hazirlanmistim. Hic sevmem oyle millete hediye falan dagitmak, cok alakasiz geliyor bana. Simdi ani bi planla memlekete annemlere geldik ve bayram sonuna kadar burda olucaz. Kizimin dogum gunu 1 mayis. Eşim burda kutlayalim teyzelerini vs de cagir dedi, hem de bunu annemin yaninda soyledi, annem de heveslendi hadi evet falan dedi. Asıl gununden 1 hafta once. Ne bilim cok icime sinmedi boyle ama suslemeli falan asil kutlamayi burda yapicaz galiba. Asıl gununde evde de kendimiz kutlariz belkiNasılsınız kızlarr 20 nisan kızımım doğum günü ama arife diye bayramdan sonra kutlayacağız parti konsepti aldım balonlar falan süsleyeceğim evi dolap magneti yaptırdım resimli abiye yaptık büyüyünce benim neden yk demesin diye abinin doğum gününde evde belki 50 60 kişi vardı ama kızımda sadece aile arasında kutlayacağım akrabalarımızla virüs mirüs hastalık beni baya ürkütüyor çünkü bizde dueumlar böyle bu arada keşke önceden söyleseydim lcv nın uygulamasını indirirseniz her akşam ayrı bir kampanya var çok deli indirimler falan 40 liraya 2 şort tişörtler falan aldım düşünün çok cici elbiseler var cark indirimleri vs cocukların yazlıklarını düzdüm eşim meftaama 7 binlik ürünler 3 bin civarına geldi almayayımda ne yapaýim
selam canımm. biz bayramda anane ve dedeye gidiyoruz gitmişkende kalırız biraz. doğum günümüzü orada kutlarız. bi pasta keseriz muhtemelen. baba çok mutsuz ama yapacak birşey yok :)Nasılsınız kızlarr 20 nisan kızımım doğum günü ama arife diye bayramdan sonra kutlayacağız parti konsepti aldım balonlar falan süsleyeceğim evi dolap magneti yaptırdım resimli abiye yaptık büyüyünce benim neden yk demesin diye abinin doğum gününde evde belki 50 60 kişi vardı ama kızımda sadece aile arasında kutlayacağım akrabalarımızla virüs mirüs hastalık beni baya ürkütüyor çünkü bizde dueumlar böyle bu arada keşke önceden söyleseydim lcv nın uygulamasını indirirseniz her akşam ayrı bir kampanya var çok deli indirimler falan 40 liraya 2 şort tişörtler falan aldım düşünün çok cici elbiseler var cark indirimleri vs cocukların yazlıklarını düzdüm eşim meftaama 7 binlik ürünler 3 bin civarına geldi almayayımda ne yapaýim
Yaa sormaa kudurukluk basa bela oldu hepten artikselam canımm. biz bayramda anane ve dedeye gidiyoruz gitmişkende kalırız biraz. doğum günümüzü orada kutlarız. bi pasta keseriz muhtemelen. baba çok mutsuz ama yapacak birşey yok :)
bende kuzuma bayramlıklar aldım lcw den. birde ilkadım ayakkabısı aldık. ama henüz yürümüyor. 3/4 dk desteksiz ayakta duruyor ama hiç yürümeye cesareti yok gbi şimdilik bakalım. üst iki dişimizde nihayet çıktı 4 tane dişimiz oldu. ayy başkada bir değişiklik yok sanırım. sadece her geçen gün kudurukluğun dozu artıyor.
Bizimde hala diş yoookYaa sormaa kudurukluk basa bela oldu hepten artikgrupta hic dişi olmayan tek biz kaldık galiba yurume emekleme de yok son 1 haftadir geri geri sürünüyor.okadar günler kosturmaca içinde geçiyor iste 1 yasina geldiler masallah hepsine
Bizimde dişimiz çıkmadı hala merakla o günü bekliyorumYaa sormaa kudurukluk basa bela oldu hepten artikgrupta hic dişi olmayan tek biz kaldık galiba yurume emekleme de yok son 1 haftadir geri geri sürünüyor.okadar günler kosturmaca içinde geçiyor iste 1 yasina geldiler masallah hepsine