2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Bir bayramın da sonuna geldik ve aaaa hala dişi yokmu hiç mi yok nasıl olmaz1 yaşında.. doktora götürün ALLAH ALLAH hala yürüyemiyor mu benim kız 10 aylık yürüdü.. bayram bayram söylendi durdular canımı sıktılar.. biride dediki senin kız 8 aylık gibi duruyor son noktayı koydu ve aşırı üzgünüm.. insanlar neden böyle neden çocukları kıyaslarlar bayramı zehir ederler.. hiç anlamam.. 😢
Aman salla ya Milletin lafina bakacak olsak bu hayati yasayamayiz cidden.. benim kizim da 6 aylik gosteriyor Ki cidden 6-7 ayliktan beri kilo almadi. Ama saglikli cok sukur
Ayy siteye girmeyeli 1.5 ay olmuş nerdeyse zaman akıyor🫢 maşallah dişler yürümeler konuşmalar almış başını gitmiş ne güzel 🥰
Bizimkinde daha 2 diş var ama diğerlerinin vakti geldi sanırım bir kaç gündür iştahsız mız mız 🥲 yürümeye dair hiç hevesi yok sadece koltuklara tutunup kalkmayı öğrendi 1 hafta önce emeklemeyi ilerletti zibidi gonzelez gibi hızlı hızlı emekliyor arkamda 😄 taklitçi oldu bu ara ne ses çıkarsak aynısını yapıyor ama dede baba dışında söylediği bir kelime yok canım sıkılıyor 🥲 her gün dışarı çıkartıyorum burda havalar baya ısındı artık aa kedi aa köpek aa ağaç aa araba çiçek böcek ne görsem konuşuyorum da dinliyor öyle 😄 doğum günü içinde eteklerim tutuştu teyze yenge komşu bir kaç arkadaş çağıracağım eskiden çok karşıydım bu el kadar bebelere ne diye doğum günü yaparlar diye ama öyle olmuyormuş 😄 ismiyle müsemma bir konsept yapacağım her şeyi kendim yapıyorum yapacağım bakalım nasıl olacak 🙃 birde 1 yaş çekimi yaptırmayı düşünüyorum hatta kararlıyım anı olsun kuşuma 🥰
Ben de kendi kucuklugumdeki usul nostaljik "fotocu pozu" cektirecektim Aklimdan uçup gitmis Bu yorumu gorunce aklima geldi Onu da halledeyim bu haftasonu 🤭
Gunduz tek uykuya dusen arkadaslar var mi? Duzeninizi oturtabildiniz mi
Bizimki son 1 haftadir uykuya direniyor, tek uyku az geliyor , 2 uyku icin cok ugrasiyorum .
tek uyku da cok riskli geliyor az uyusa falan mazallah gun bitmez o huysuzlukla perisan eder beni. Hadi 2 uyku olunca birinde az uyusa digerinde telafi edebiliyor. Tek ve uzun uyku isini nasil halledebilcez bakalim. Hazır olana kadar bu sekilde nasil gececek 😔
Bizim kiz bir ara gece uykusuna gec yatiyordu 12-1 gibi. Oyle de gec kalkiyordu, 8 bucuk gibi. O vakitler saat sabah 10 daki gunduz uykusunu atliyordu haliyle, oglen gibi yatip uzun tek uyku yapiyorduk. Sonra aksamlari geri erken yatirmaya sabah erken kalkmaya baslayinca gunduz de 2 uykuya döndük gerim gittigi yere kadar 2 uykuyla gitsin diye ugrasicam valla. Ben cok rahat ediyorum boyle.
Kızlar bizim oğlan çok hırçın ve sinirli olmaya başladı ya dişini elini sıkıyor saçımı çekip yanağımı ısırıyor sizinkiler nasıl önceden çok sakindi bugün emeklemeye başladı şükür Bi ara güzel konuşmaya başlamıştı bayağı kelime öğrenmişti şimdi hiç birini söylemiyor
Benim kizim da 1-2 ay once asiri sinirli, ofkeliydi. Ama korkunctu. Surekli kafasina elleriyle vuruyordu. Istedigi bir sey olmayinca gidip yere kafayi vuruyordu. Korkunctu gercetken cunku com sert vuruyordu kafasi kizariyor morariyordu. Insternette araştırdım yapma demeyin, dikkatini dagitin vs diye. Biraz cabaladik oyle duzelsin diye. Bir de dogdugundan beri dokunulmayi sevmiyor, bize yaklasmiyor. Sarilma kucak vs hic sevmiyor. Bakiyorum cocuga zeka gelisimi cok guzel, el becerisi motor gelisimi vs cok iyi, fiziksel gelisimi iyi, ama bi gariplik var. Cidden bi tuhafti. Duyusal bütünleme bozuklugunu duydum araştırdım. Ozellikle de cok fazla insan gormeyen yalniz buyuyen bebeklerde oldugunu vs okudum. Sorun bu olabilir gibi geldi bana. Annemlere gittim 10 gun. Orda 2 teyze 2 dayi var evde , annem babam , benim teyzelerim, ellerine biraktim cocugu 😄 bol bol mıncırın şunu alissin dedim. Hic bilimsel bi yontem olmasa da 😄 ilk olarak bunu denemek istedim. Ve ise yaradi gibi. Eve dondugumuzden berj daha uysal. Daha sakin. Hırçınliklari, hiperaktif gibi asiri ve anlamsiz hareketleri cok azaldi. Korkuyordum bir sorunu varsa diye. Annem teyzem falan ciddi ciddi bu cocugu doktora gotur falan diyorlardi

Aman salla ya Milletin lafina bakacak olsak bu hayati yasayamayiz cidden.. benim kizim da 6 aylik gosteriyor Ki cidden 6-7 ayliktan beri kilo almadi. Ama saglikli cok sukur

Ben de kendi kucuklugumdeki usul nostaljik "fotocu pozu" cektirecektim Aklimdan uçup gitmis Bu yorumu gorunce aklima geldi Onu da halledeyim bu haftasonu 🤭

Bizim kiz bir ara gece uykusuna gec yatiyordu 12-1 gibi. Oyle de gec kalkiyordu, 8 bucuk gibi. O vakitler saat sabah 10 daki gunduz uykusunu atliyordu haliyle, oglen gibi yatip uzun tek uyku yapiyorduk. Sonra aksamlari geri erken yatirmaya sabah erken kalkmaya baslayinca gunduz de 2 uykuya döndük gerim gittigi yere kadar 2 uykuyla gitsin diye ugrasicam valla. Ben cok rahat ediyorum boyle.

Benim kizim da 1-2 ay once asiri sinirli, ofkeliydi. Ama korkunctu. Surekli kafasina elleriyle vuruyordu. Istedigi bir sey olmayinca gidip yere kafayi vuruyordu. Korkunctu gercetken cunku com sert vuruyordu kafasi kizariyor morariyordu. Insternette araştırdım yapma demeyin, dikkatini dagitin vs diye. Biraz cabaladik oyle duzelsin diye. Bir de dogdugundan beri dokunulmayi sevmiyor, bize yaklasmiyor. Sarilma kucak vs hic sevmiyor. Bakiyorum cocuga zeka gelisimi cok guzel, el becerisi motor gelisimi vs cok iyi, fiziksel gelisimi iyi, ama bi gariplik var. Cidden bi tuhafti. Duyusal bütünleme bozuklugunu duydum araştırdım. Ozellikle de cok fazla insan gormeyen yalniz buyuyen bebeklerde oldugunu vs okudum. Sorun bu olabilir gibi geldi bana. Annemlere gittim 10 gun. Orda 2 teyze 2 dayi var evde , annem babam , benim teyzelerim, ellerine biraktim cocugu 😄 bol bol mıncırın şunu alissin dedim. Hic bilimsel bi yontem olmasa da 😄 ilk olarak bunu denemek istedim. Ve ise yaradi gibi. Eve dondugumuzden berj daha uysal. Daha sakin. Hırçınliklari, hiperaktif gibi asiri ve anlamsiz hareketleri cok azaldi. Korkuyordum bir sorunu varsa diye. Annem teyzem falan ciddi ciddi bu cocugu doktora gotur falan diyorlardi
Yoo bizimki tek büyümedi aksine ben hep komşulara falan götürürüm kucağa gelir çocuklarla oynarda evde çok hırçın dediğin gibi kendine vuruyor bana vuruyor ısırıyor seviyorum sanıyor gibi bende yapma diyorum demek ki dikkat dağıtmak lazımmış İnş düzelir önce çok gülen bir çocuktu şimdi tam tersi

Kızlar bizim oğlan çok hırçın ve sinirli olmaya başladı ya dişini elini sıkıyor saçımı çekip yanağımı ısırıyor sizinkiler nasıl önceden çok sakindi bugün emeklemeye başladı şükür Bi ara güzel konuşmaya başlamıştı bayağı kelime öğrenmişti şimdi hiç birini söylemiyor
Benim ki de öyle pek bi sinirli bu ara eline verdiğim her şeyi kızarak atıyor hayır dediğim zaman aaaah diyerek vuruyor eşimin burnunu ısırıyor elini ağzına vuruyor ya diş geliyor ya da duygu karmaşası yaşıyor böyle zamanlarda normal olduğunu düşünüyorum

Yoo bizimki tek büyümedi aksine ben hep komşulara falan götürürüm kucağa gelir çocuklarla oynarda evde çok hırçın dediğin gibi kendine vuruyor bana vuruyor ısırıyor seviyorum sanıyor gibi bende yapma diyorum demek ki dikkat dağıtmak lazımmış İnş düzelir önce çok gülen bir çocuktu şimdi tam tersi
Bugün bnde facia yasadim resmen dünde böyleydi ama bukadar değil 14 30 dan 23.30 a kadar hic uyumadi agladi bagirdi cagirdi allahim olamaz boyle bisey agri kesici verdim artik gece bitirdi beni ust disleri kabarmis bugun farkettim cikacakmi ne zaman cikacak kestiremiyorum ilk ust dislerini patlatacak galiba birde uzun yola cikacaktik bugun iyiki iptal etmisiz diyorm gercekten cok stresliyim hala atamadim hava acayip ruzgarliydi burda yoksa bi tur attiracaktim onuda yapamadim allah hepimize sabirlar versin gercekten

Benim ki de öyle pek bi sinirli bu ara eline verdiğim her şeyi kızarak atıyor hayır dediğim zaman aaaah diyerek vuruyor eşimin burnunu ısırıyor elini ağzına vuruyor ya diş geliyor ya da duygu karmaşası yaşıyor böyle zamanlarda normal olduğunu düşünüyorum
Valla normal gelmiyordu da sizinkileri duyunca normalmiş aynılarını yapıyor çünkü bu dönemleri de sinirli geçecek demek ki

Bugün bnde facia yasadim resmen dünde böyleydi ama bukadar değil 14 30 dan 23.30 a kadar hic uyumadi agladi bagirdi cagirdi allahim olamaz boyle bisey agri kesici verdim artik gece bitirdi beni ust disleri kabarmis bugun farkettim cikacakmi ne zaman cikacak kestiremiyorum ilk ust dislerini patlatacak galiba birde uzun yola cikacaktik bugun iyiki iptal etmisiz diyorm gercekten cok stresliyim hala atamadim hava acayip ruzgarliydi burda yoksa bi tur attiracaktim onuda yapamadim allah hepimize sabirlar versin gercekten
Aminn canım dediğin gibi hava güzel olsa dışarı çıkınca sakinleşiyorlar sizinki diştendir canım inş çabuk patlatır da sizde rahat edersiniz yoksa insan fenalık geçirecek gibi oluyor

Gecen hafta 4 gun bizimki oyleydii bizimki dislerdendi cocuk ne zaman bu hale gelse disten .. sizinki de distendir , cabucak patlatir insallah

Biz de pazar gunu yaptik dogumgununu, patron bebek konsepti yaptik . cok sukur stres bitti😁 atlatan arkdaslara da gecmis olsun 😁

Eklentiler

• image00016.jpeg
    image00016.jpeg
    159,6 KB · Görüntüleme: 51
Benimkide genel olarak vuruyo sürekli cırmalıyo fln. Normal bence ya. Daha çok küçükler anlamıyolar ki.

Dün benim kızın alt dişi patlamış onu fark ettim. Üsttekiler kabarmıştı onları bekliyordum. Bi baktım alttan bi tane diş elime geldi. İki gecedir uyumuyordu sebebi dişmiş demek ki 😊

Bizde ctsi doğum gününü kutladık. Benim kız çok çabuk hastalanıyor ve hemen bronşiyolit oluyor. O yüzden aslında yapmayacaktım ama annane babaanne biz geliriz dedi 😅 pasta kestik artık. Bide hatıra foto çekildik o kadaar 😊
7FFD54CE-A117-45A1-888D-852D1DDC39F5.jpeg

Kizim koltuklara cikmayi ogrendi. Inmeyi coktandir biliyor ama koltugun üzerinde ayaga kalkip yuruyor, kenara arkasını verip oturuyor. Hee an düşmesi hatta bi anlik heyecanla uçması an meselesi. Deliricem napicagimi sasirdim. Nasil engel olabilirim koltuga cikmasina ya tavsiyesi olan var mi☹

ayy maşallah herkese doğum günü kutlamaları başlamış. bizimde pazar günü. cumada eve döneceğiz. evde kutlamayız sanırım, bir padta keseriz anane dedeyle. maşalllah bebişlerin saçlarda uzamış. benim kız hala kel. yanlar ve ense kısmında az saç var orta kel resmen 😂😂😂

ayy maşallah herkese doğum günü kutlamaları başlamış. bizimde pazar günü. cumada eve döneceğiz. evde kutlamayız sanırım, bir padta keseriz anane dedeyle. maşalllah bebişlerin saçlarda uzamış. benim kız hala kel. yanlar ve ense kısmında az saç var orta kel resmen 😂😂😂
Benimki çok saçlı doğdu ya. Fotodaki gibi doğdu diyebilirim hatta 😂 azıcık uzadı sadece.

Kızlar selam görenler yazarsa çok memnun olurum bebişlerinizin 1 gün boyuna uyuma uyanma saatlerini yazabilirmisiniz ben mi biryerde hata yapiyorum acaba bilemiyorum gün geçtikçe berbat bir hal aldık

Benimki çok saçlı doğdu ya. Fotodaki gibi doğdu diyebilirim hatta 😂 azıcık uzadı sadece.
Benimki de sacli dogdu, dokuldu kel oldu, sonra hep keldi, birden uzadi nasil oldu anlamadim 🤭
Kızlar selam görenler yazarsa çok memnun olurum bebişlerinizin 1 gün boyuna uyuma uyanma saatlerini yazabilirmisiniz ben mi biryerde hata yapiyorum acaba bilemiyorum gün geçtikçe berbat bir hal aldık
Sabah yataktan gec kalkmamissak genelde kesin gunduz 10 da uyuyor. 1 ila 2 saat uyur. 2 saat ve uzeri uyumussa ogleden sonra uykusu biraz zorluyor , ta aksamuzerine sarkiyor. Normalde 14.30-15 gibi ikinci gunduz uykusunu uyuyor, ilk uykuyu cok uyumussa ikinciyi 16,17 arasina kaliyor, uyumak istemiyor, aksama dogru sızıyor. Aksam da genelde şu siralar 20.30-21 arasinda uyuyor. Genelde uyanmaz bi sıkıntısı yoksa. Sabah 6.45 gibi de uyanir. Döngü genelde boyle bizim. Bazen gece geç yatip, sabah 8 gibi kalktiginda, gjnduz uykusunu 12 de uyuyup tek gunduz uykusu yapiyor, 3 saat uzerinde uyuyor.

akşam 9.30 da yatıyor, sabah 7 de kalkıyoruz. sonra 12 de tekrar yatıyor 12.40 ta kalkıyor. 2. uykuda 5 te yatıp 5.40 ta kalkıyor. toplam 9.5 saat gece uykusu, 1 saat 20 dakika da gündüz uykumuz var.
benim kızım doğduğunda saçlar kapkaraydı. eşimde bende sarışınız anaaa kara kızımız oldu dedik. karayken saçlar seyrekti ama siyah olduğundan bayağı fazla görünüyordu. zamanla sarardı saçlar ortalarda döküldü. kel kaldık. çevremdede herles bebeklik saçını sıfıra vurmadın ondan kel diyor ne alakaysa.

Benimki de sacli dogdu, dokuldu kel oldu, sonra hep keldi, birden uzadi nasil oldu anlamadim 🤭

Sabah yataktan gec kalkmamissak genelde kesin gunduz 10 da uyuyor. 1 ila 2 saat uyur. 2 saat ve uzeri uyumussa ogleden sonra uykusu biraz zorluyor , ta aksamuzerine sarkiyor. Normalde 14.30-15 gibi ikinci gunduz uykusunu uyuyor, ilk uykuyu cok uyumussa ikinciyi 16,17 arasina kaliyor, uyumak istemiyor, aksama dogru sızıyor. Aksam da genelde şu siralar 20.30-21 arasinda uyuyor. Genelde uyanmaz bi sıkıntısı yoksa. Sabah 6.45 gibi de uyanir. Döngü genelde boyle bizim. Bazen gece geç yatip, sabah 8 gibi kalktiginda, gjnduz uykusunu 12 de uyuyup tek gunduz uykusu yapiyor, 3 saat uzerinde uyuyor.
senin kız kilo aldı mı. benim kızım hala feci kuduruk. yemek yerken bile poposuna oturamıyor. 6 aylıkkenki kilosunda kaldık. deli dana gibi dili dışarda durmadan kuduruyor. yürümüyor hala ama desteksiz ayağı kalkıyor koltuğa tırmanıyor tutunmadan zıplıyor ama yok bir adım tutunmadan atmıyor

senin kız kilo aldı mı. benim kızım hala feci kuduruk. yemek yerken bile poposuna oturamıyor. 6 aylıkkenki kilosunda kaldık. deli dana gibi dili dışarda durmadan kuduruyor. yürümüyor hala ama desteksiz ayağı kalkıyor koltuğa tırmanıyor tutunmadan zıplıyor ama yok bir adım tutunmadan atmıyor
Almadi. Bugun saglik ocagina gittik aşıya. Orda kayit altina almislar, hemsire de dedi, 6 aylikken 8900 grammış, simdi 9300. Hepi topu bu kadar 6 ayda 😶. Benim kiz da cok hareketli her seyi yapiyodu, tutunmadan adim atmaya direniyordu. Aniden basladi. Ama daha iyi oldu boyle. Dengesini falan cok iyi saglayabiliyor artik. Hic düşmüyor nerdeyse. Düştüğünde kendini yavaşlatıyor, yüzüstü veya kafa ustu arkaya dusmuyor, ellerini yere koyup oturuyor. Cok tehlikeli olmadi neyse ki. Ben yurumeye baslayinca da bi düşme dongusune giricez saniyodum

Bizimki aksam 21:00 da uykuya dalmis olur sabah 6 da kalkar (gece uykusu 9 saat) 1.uyku sabah 9 bucuk gibi( 45 dk ila 1 saat arasi uyur) 2.uyku ogleden sonra 2 bucuk gibi ( 45 dk ila 1 saat arasi uyur) gece 9 saat ,gunduz 2 saat toplam uykusu 11 saat oluyor. Biraz az uyuyor bizimki ama dogdugundan beri boylee uykuya düsman 🤷‍♀️

Bizimde düzenimiz bozuldu bu ara. Sabah 7de uyanıyoruz 9da tekrar uykusu geliyor beraber yatıyoruz 11.30 12 gibi uyanıyoruz kahvaltı yapıyoruz 2-2.30 gibi tekrar uykusu geliyor 1 saat uyuyor bazen 5-6 arası şekerleme yapıyor. Akşamda 8-9 arası uykuya geçiyor. Gece 1 kez uyanıyor. Bazen 2-3 kez uyandığıda oluyor

X