2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Sende kotusuyle baslamissin yahu patates yapisak yapisak kivamli oluyor midesini kabartmis olabilir havuc deneseydin suyla acilmis sekilde sobra patatesi icine karistirirdin

Muhallebi veren arkadaslar , neden muhallebi veriyorsunuz doyurucu oldugu icin mi ? Gunduz veriyorsaniz bebegin meme emmesini etkiliyor mu ,aksam veriyorsaniz uzun uyumasini sagliyor mu
Ben kizimda hic muhallebi vermedim , bu bebegimde de pek dusunmuyordum ama gece uykuları cok bozuk , komsum mama veriyorum uyuyor dedi. 6 aylık bebege de mama verilmez ki bu saatten sonra , sizlerden deneyen var mi

Bence ezip vermeyin blendir dan geçirin ağzına pütürlü geldiği için yemez ve sıvıya alışkın bebekler mamalar pürüzsüz olacak.

Bende vermedim vermeyi düşünmüyorum muhallebi fln..
Ben meyveyi bile geç verdim tatlı ya alışır sebze yemez diye..
Bebekler için sebze püresi em sağlıklısı..
Özellikle avokado deneyin bayılacak bebekler.. çünkü anne sütü tadında avokado..

Bana da gereksiz geliyor ama bir kactır okuyorum , merak ettim. Avokado aklımda hep ama ben bir kere kendim yedigimde bebegimde tanecikler cıkmıstı, önce kendim yemem lazim bakalim ayni tepkiyi verecek mi sonra ona deneticem. Cok merak ediyorum sevecek mi cunku hamileligim boyunca Antalyadan koli koli avokado siparisi verip yemistim

Ben sadece uyumadan önce bir kere veriyorum. Benim bebeğim gece minimum 2-3 kere uyandığı için tok tutsun diye. Gece sütüm çoğalsın bir kere uyanıp emip sabaha kadar uyusun istiyorum . Ayrıca bebeğim sağdığım anne sütlerini ne biberonla ne de kaşıkla katiyen içmiyor. Çalışıyorum, bakan annem o da çok sıkışırsa aç kalırsa bir şeyler yesin diye başladık. Şu an patates, havuç bunları sevmedi

Sende kotusuyle baslamissin yahu patates yapisak yapisak kivamli oluyor midesini kabartmis olabilir havuc deneseydin suyla acilmis sekilde sobra patatesi icine karistirirdin
Ben bi kaç gün sonra başlayacaktım aslında bal kabağı ile bugün patates haşlayınca birden gaza geldim. Keşke havuç falan deneseydim ama yaptım bir hata

Benim bebegimde min. 5 6 kere kalkiyor dogdugundan beri boyle , peki yedirince gercekten az uyaniyor mu

Elmayı direkt rendeleyip veriyorsunuz değil mi bende başladım ufaktan bana göre daha erkendi ama bizimki çok istekliydi
Evet canim cam rendem yok valla almayı düşünüyorum onu oneriyolar ben sarımsak rendesi var bir tarafı acayip küçük onu la rendeleyip veriyorum dünde biber salçası yaptım ılık suyu yaptım buzluga attım artık yemeklerine katarim diye

Bizde ne yok ki Benim kizim cok hareketli ve asiri sıkılan bi bebe oldugu icin her syei aldik, bisuru hediye geldi. Ama dediginiz gibi yeni kesfettigi seylere yoneliyor. Oturmayi ogrendi mesela heeep oturmak istedi bi donem. Ayaklarinin üzerine durmak istiyordu surekli bi ara da, qyaklarinin uzerinde zıplamak istiyor diye hoppala almistim. Cok sevmedi. Simdi mama sandalyesi bizi kurtardi bi muddet. Oturup oynuyor diye cok sevdi. Uzeirne renkli toplar halkalar allah ne verdiyse dolduruyordum aliyor tadina bakiyo atiyor falan Bu durum onu oyaliyor. Ama simdi telrar yere inmeyi ister oldu, cunku emeklemeyi ogrendi ve sıkılana kadar bunu yapmasi gerek

Bebim bebegim avakadoyu öğürüyor herseyi yiyor avakado no

5. Ayda kontrol ve aşı yoktu. Dun kendim icin saglik 8cagina gitmisken tarttirdim kizimi da 7500 gr olmus, 5 ay 25 günlük. 1 aydir ek gida veriyorum asagi yukari. Ama sormak isedigim bir sey var. Uyku dengesi saglayamiyoruz. Kizim dogduundan beri gunduzleri guzel uyurdu ama gece 12-1 den once uyutamazdik. Bundan 2 bucuk ay once birden bire gece uykusuna 8 de gecmeye baslsdi. Ve aksam 8 de uyumaya basladiginda gunduz uykulari bicak gibi kesildi. Gunduz sıfır uyku uyuyordu gercekten. Cok huysuz huzursuz oluyordu. Sonra simdi yine aniden 2 haftadir gunduz uykusu uyumaya basladi. Baslarda azar azar uyuyordu. Ama son birkac gundur ogleden once 2 saat ogleden sonra 2 saat uyuyor, biraksam uyaninca emip tekrar uyumak istiyor. Cocuk hasta mi neden hep uyumak istiyor diye dusunmeden edemedim. Boyle olunca gece 10-11 den once uyumuyor . Bi denge tutmadi. Napicam bilemedim. Ne tavsiye edersiniz. Neden boyle olmus olabilir?

Benm kızım genel olarak kabız olan bir çocul değil ek gıdaya başladğmzdan beride kabız olmadı hatta günde iki keZ yapıyor doktor önermediyse vermeyin tabi. Karışım olandanda var bende daha hafif değil aslında ikisinin aynı oranda karışmış hali sdce daha pratik.
ben hergün vermiyorm bazen ek gıdayı çok yemediği günlerde akşam öğünü olarak veriyorum uyumadan önce. tabiki tok tutan bir şey bir süre acıkarak uyanmıyor. Bi de sindirimi çok kolay gaz vs yapmıyor bu aylarda bebeklere verilebilecek çok az şey var. Ama ben içine biraz besleyici olsun die mutlaka meyve vs koyuyorum.

Yok canım bizde sıkıntı yoktu 2 ay da yarımşar cm büyüdü en son 41 cm di bu ay kontrole çağırmadı sağlık ocağı zaten şimdilik iyi gidiyor bıngıldağı da bana göre açık

Kızım 1 haftadır sacma sapan bi huy edindi 9 10 arasi uykuya yatiriyorum yarim saat sonra çaki gbi kalkip 2 3 saat oturuyor uyumasi 12.30 1 i buldu artik ve sabah 8 8.30 da uyaniyor anlayamiyorm öğlen de uzunhuyumuyor en fazla 1.5 saat derdimi var nedir gercekten anlamiyorm bazen gunde 2 bazen 3 uyuyor sanirm 2 uyudugu gunlerde 3 e tamamlamayami calisiyor napiyo blmiyorm 1 aydir esim yillk izindeydi pazar gunu ise basliycak 2 cocukla nasi basa cikicam bu sklde hc bljiyorm buyuk oglum desen 2 3 saat ust bas degistiriyoruz gece 2 3 ü buluyor sogumasi gercekten kara kara dusunuyorm

Ahh mayıs bebeleri ve uyku sorunlari bu ayda gunduz 3 kere uyumalari gerekiyor canim tabii kitabii olarak , uygulamada bazen tutuyor bazen tutmuyor. Genelde 2 2.5 saat uyaniklikla bizim cogu zaman tutuyor 3 kere yarim saat yada 20 dk uyuyor. Dedigin gibi 3 uyku yapip sonra gece uykusuna geciyor olabilir.

Bizim uyku sorunu iyice büyüdü..
Bu gece saat başı uyandı yaa..
Çok yorgunum allah yardımcımız olsun inşallah..
Gündüz tam yarım saat geçiyor uyanıyor saat kurmuş gibi.. gece 3 saate bir uyanıyordu iyice bozuldu 1 saate düştü..
Acaba bir derdi mi var diye diye sabah oldu.. bir an önce büyüseler de anne şu derdim var deseler ne zormuş onları anlamamak günah yavrulara..

Acaba babası evde diye düzeni bozulmuş olabilir mi?
Eşim evde olunca kızım onunla oynamak istiyor bu yüzden de uyumuyor ..
Eşime bir nazlar yapıyor çığlık çığlığa eğleniyor gülüyor..
belki sizin minnoşun aklı da oyunda kalıyordur..

S
Sanmiyorm 1 haftadir basladi son 2 3 gundur kök söktürüyorr agri kesici verdim yatirdim diş olabilir diye 10.30 da.. sabahin 6 sinda kalkti mafoldu uyutamadik açmı acaba diyorum sütmü yetmiyor gercekten dusunmekten kafayi kircam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…