2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Az önce havuç haşlayıp çatalla ezip verdim. Yoğurt ve patates hüsranından sonra ilk defa birşeyi sevdi şükür. Yarın 11 gibi de 2. Havuç tadımını yaparız

Son düzenleme:
Önerilen pütürlü kıvamda olması ama ben patatesi çatalla ezdim çok öğürdü. Blenderdan çekince yedi. Havuçta sıra onu da ilk çatalla ezip vereceğim bakalım ne yapacak bu sefer
Patates denemedim daha bende deneyeceğim dün yedi bakalım bu gece yine deneyeceğim ağzında dönderemedi ama öyle böyle yedi normalde tadımda az vermek lazım ama ben biraz fazla veriyorum arkasından ağlıyor ya yine ver diye bizi yemek yerken gördüğü dakika ağlıyor

Yiyorsa çok iyi ama yemiyorsada alışması gerekiyor ne yazıkki. Zeytinyağı koymak zorunda değilsinz ama kabızlığa vs de iyi geliyor. Bende pek koymuyorum.
Dün yedi valla bugün yatmadan önce tekrar deneyeceğim yer İnş 1 haftadır ek gıda veriyorum sıkıntı yok şimdilik bakalım ama bizimki biz bişey yerken çok ağlıyor ya bana da ver diye

Evet
Kızlar havuç verdiğinizde sizin bebeklerinde kakasında havuç parçası oldu mu
Evet olur canim ispanak yediginde yesillik olur muz yediginde sicim gibi lifler olur kakanin icinde ben ölü solucanmi bunlar nedir diye doktora gitmistim kakayla birlikte cok gulmuslerdi ve doktor muayne paramin iade edilmesini istemisti geri almistim parayı oylede bir anımız var buyuduklerinde sindirim de gelistikce ortadan kalkiyo o sorunlar

Canim sen ek gidayi arttirdin galiba diger grupta okumustum, kilo alımı arttımı.
Ben gunluk yarim cay bardagi veriyorum suanda. Cunku cok sık emiyor, bu sefer ek gıdaya yer kalmıyor

Bir de tarhana veriyormusunuz arkadaslar, dönüp dolasıp aynı sebzeler oluyor sanki arada bir tarhana mı versem diyorum

Bizde 5 hafta boyunca tadimlik vs gibi ilerledik gunde 2 defa o yuzden kilosunu ekstra etkileyen bi durum olmadi suan 10 gundur falan yarim bazen 1 caybardagina yakin yiyor bakalim kilosu ne olacak ama hala kof seyler yedikleri icin cok fazla kilo yapacagini sanmiyorum sebze meyve disinda daha tahil grubu bile vermedim cok nadir princ atiyorum sebzesine tarhana da vermedim 7 aydan once vermem onu henuz 7 8 aylknolduklarinda artik et kahvalti vs de eklenecegi icin ozmn baslarlar patalanmaya :)

Hmm anladim canim. Bende balkabagi,yesil kabak, havuc, brokoli kombinasyonlarinda geziniyorum. Meyve genelde 2 gunde 1 oluyor, o da keyifli bir anini yakalarsam. Genelde uykudan uyandiginda meme emiyor bu sefer karni tok oluyor . biraz beklersem, uykusu geliyor canı sıkılıyor huysuz oluyor. Tam anını yakalicam diyorum bu seferde sebzeler tam haslanmiyor
Bende henuz pirinc bulgur vs.vermedim , doktor verebilirsin dedi ama ben hazir degilim henuz kabız etmeyelim bi de bebeyi

Ben hepsini sabahtan hazirliyorum verecegim zaman sicak suda isitiyorum pratik oluyor ben emzirmeden 1.5 saat sonra veriyorum daha erken kabul etmiyor ama nekadar tok olursa olsun uyku öncesi ve uyandiginda hep emmek istiyor yedikten sonra bile istiyor bizimki hala kabizligi tam çözmüş değil en aazindan ilk yaptigi kabiz cikiyo gerisi yumusak oluyo yardim etmezsek sert yaptigiyla kaliyo yumusak cikacak kismi yapmiyor onuda biz yaptiriyoruz cogunlukla popoyu dikip uyariyoruz mecburen.. probiyotik kullaniyoruz kabiz yapacak hicbisey yemiyo aslinda ama doktorumuz yapacak bsy yok boyle boyle alisacak dedi yoksa herseyi yemek istiyor tutamiyoruz brokoli cok vermiyorum gaz yapabilir diye ama artik mecburen ek gidalara girilmesi gerekiyor haraketlendiler sütteki enerji tek basina yeterli olmaz bu dönemden sonra kademeli arttir yedigini mutlaka.. patates tatli patates kaabak balkabagi havuc brokoli princ elma armut seftali muz avakado yogurt tercih eden muhallebi veya kasık maması verir bunlar arasında gidilip geliniyor mecbur 7 ay dolana kadar

Bulgur bende vermedm o kadar çok verlebilecek tahıl grubu varken o biraz bekleyebilir gaz vs yapmasın çocuğa. Biz kabızlık problemi yaşamadık çok şükür. Bir gün ishal yapıcı (armut erik tarzı) bi gün kabız yapıcı (patates muz) tarzı vermeye gayret ediyorum. Bi de çok yemiyor zaten yavruşum. Bugün tarhana denedim ama bebek tarhanası. İçinde her sebzeyi bermiştim. Tarhanayı sevdi yarım mini kase içti 40 cc falandır herhalde.

Merhaba hanımlar araniza yeni katılıyorum. Aranızda bebeğinin cinsiyetini öğrenen var mı kaçıncı haftada öğrendiniz?

Gece mesajlara bakmak istedim girdim buraya sizleri tanımıyorum isimlerinizi çoğu şeyinizi bilmiyorum ama seviyorum merak ediyorum birinin bebeğine bişe olsa üzülüyorum dua gönderiyorum 1 yıldan fazladır burada neler konuştuk paylaştık birbirimize ışık olduk bilgi aldık bilgi verdik tecrübelerimzi anlattık rahatladık yarı aile gibi olduk ısındık birbirimize ayy iyi ki varsınız hepiniz ya

7 aydan sonra rahatlicaz galiba biraz daha yedikler cesitlendikce. Bizimki de biz bisey yerken cok hevesli , ablasiniyemek yerken gorunce agzini oynatiyor dudagini emiyor. Ama kendi yemegi oldu mu en en fazla yarim cay bardagi olsun 2 kasık bile yeseler damak tatlari gelissin artik bi kac aya iyice alisir diyorum.

Bizimkinde de kabizlik yok suan ama sanki patates pirinc versem olucak gibi geliyor, biraz korkuyorum ama yavas yavas eklicem onlari da cesitlendirmek istiyorum yediklerini dumduz pureler cok itici dun sogan sarimsak koydum minnacik cok leZzetli olmustu hafifte sulandirdim daha sevdi , cok kati olunca da pek sevmiyorlar. Bi de ben oioi kasesi kullaniyorum kasıkla degil de dikip icmek istiyor. Ayyy bu ek gida sureci cok enteresan bir surec emzirmek missss
Tarhana ben de organik bebek tarhanasi aldim , bekliyorun bakalim bi gun deneyecegim bende. Bebekler genelde tarhanayi seviyor

Yaa canimm bende aynı hissediyorum, hamilelik ,dogum, buyumeleri cok fazla ortak sey yasiyoruz paylasiyoruz cok guzell

Bu bebeler neden gece uyumuyor ya dün akşam 12 de yarım saatlik bir uyku yaptı sonrasında uyandı saat 4 dü hala uyumamıştı salladım emzirdim beşiğine bıraktım ağladı etti yok ne yaptıysam olmadı en son eşimin üstüne attım sinirden o biraz oynayıp sallamış da uyumuş uykusuzluktan öleceğim artık nasıl alışacak bilmiyorum sünnetten önce gece uykusu vardı şimdi yok

Canim 5. Ayda uyku gerilemesi yasiyorlarmis doktor soyledi ben en zoru 4. Ay atagi saniyordum bizi o kadar zorlamamis demekki ama suan bu atak beni de baya hirpaladi. Asla saat basi uyanmazdi gece kizim simdi saat basi uyaniyor sarhos gibiyim. Atak bitmesini bekliyorum sabirla konustugum diger anneler gecici oldugunu soyledi hide 8. Ayda oluyomus sonra rahatiz insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…