2022 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Kız

OY: 82 44,8%
  • Erkek

OY: 92 50,3%
  • İkiz/Kız

OY: 3 1,6%
  • İkiz/Erkek

OY: 0 0,0%
  • İkiz/Kız-Erkek

OY: 5 2,7%
  • Üçüz/Çoğul

OY: 1 0,5%

• Ankete Katılan
    183
Bizde beş aylıkken başladık doktor tavsiyesii ile ama sebzeler bitmedi tabi ayına göre vermediğim bir çok sevze var

Benim adet döngüm düzene girdi..
Ayda bir adet oluyorum kuzumm..

Öncelikle konu hakkında en ufak bir bilgi sahibi değilim bunu belirteyim :) ama bana inanılmaz saçma geldi. 6 aylık bebek daha. Kendi ne zaman nasıl isterse bırakın öyle uyansın. Misal ağlamıyor mu ? Ben bir kez bezini alayım dedim kazara uyandı. Aman Allahım napacağımı şaşırdım ağlamıyor ama nasıl çığlık atıyor nasıl sinirlendi. İnanın 2 saat sakinleştiremedim. Zar zor sakinleştirip tekrar uyuttum. Daha da tövbe uyurken elleşmiyorum.

Bende yediremedim. Ağzına koysuğumu diliyle geri itti. Çokta ısrar etmedim. Acaba sevmedi mi kızımda.
Bir tek havuç yemedi benim kızım da geri kalan bütün verdiğim ek gıdaları yedi..
Aslında havuç tatlı neden sevmedi bende anlamadım. 3 kez farklı zamanlarda denedim yine yemedi.. artık ısrar etmiyorum..

Bende yediremedim. Ağzına koysuğumu diliyle geri itti. Çokta ısrar etmedim. Acaba sevmedi mi kızımda.
Havuçta mı sorun diye muhallebiye kattım o zaman da yemedi. Yoğurdu da sevmedi. Kendimiz mayalamıştık ekşi geldi galiba tadı. Siz başka neler tattırdınız? Et suyuyla çorbalar için erken mi daha?

6 ay için doktor kontrolüne gitmeyeceğiz de bu konuyu konuşamayacağım o yüzden sizlere sormak istiyorum. Pekmez verilir mi muhallebinin veya yoğurdun içine katarak? Pekmez köyden geldi market değil ben şekerli diye vermek istemiyorum ama verelim diyorlar

Havuçta mı sorun diye muhallebiye kattım o zaman da yemedi. Yoğurdu da sevmedi. Kendimiz mayalamıştık ekşi geldi galiba tadı. Siz başka neler tattırdınız? Et suyuyla çorbalar için erken mi daha?
Probiyotikli maya ile yaparsanz hem daha sağlıklı hem daha tatlı oluyor.
pekmez vereblrsnz dedi doktorumuz.

Aynen bugün 4 gün oldu şişi indi artık gün geçtikçe iyileşiyor Bi kaç gün geçsin başlayalım o zaman masaja
Çok sevindim annesi oh bitti kurtuldu kuzu maşallah Rabbim damatliginida göstersin cnm benim benim üç çocuk olunca arada fırsat buldukça giriyorum yeni gördüm mesajını kuzum

Çok sevindim annesi oh bitti kurtuldu kuzu maşallah Rabbim damatliginida göstersin cnm benim benim üç çocuk olunca arada fırsat buldukça giriyorum yeni gördüm mesajını kuzum
Önemli değil canım inş hepimiz görürüz o zamanları aynen şükür kurtulduk bundan da

merhaba pekmez bizim doktor 1 kaşık verebilirsin dedi ama yoğurda karıştırmayın. kalsiyum demir emilimini engeller, pekmezin bi faydası kalmaz.

Pekmezi ne ile karıştırabiliriz muhallebiye olur mu
Yogurda karistirirsaniz pekmezin faydasi olmaz icinde demirr oldugu icin emilimi bozulur ama benim kizim yogurt yemiyor baska turlu mecburen katiyorum amacim zaten pekmezi alsin degil yogurdu alsin o sebeple ben katiyorm

Vallahi dediginiz el kadr bebege yapilcak is degil uyuyan cocuk uyandirilmaz uykuda gelisimleri icin cok cok onemli huzuru kacar cocugun kacta kalkiyosa ozaman kalksin ellemeyin bebisi

O kendi biyolojik saatine göre uyur uyanır zaten 5-6 aylık hepsi hiç ellemeyin uyusun.

Kizlar vallahi icim rahatladi hepinize tesekkur ediyorum anne kalbim bunu soyluyordu ama bu sosyal medya bu ortada donen tablolar kafami karistirdi bebegime birakiyorum artik uyku egitim vs de benim bebegimde ise yarar bisey degil zaten

Kizlar vallahi icim rahatladi hepinize tesekkur ediyorum anne kalbim bunu soyluyordu ama bu sosyal medya bu ortada donen tablolar kafami karistirdi bebegime birakiyorum artik uyku egitim vs de benim bebegimde ise yarar bisey degil zaten
El kadar Uyuyan cocugu uyandirirak egitim mi olur yahu ben onu 1.5 2 yasindaki ogluma yapiyodum fazla uyudugunda yoksa gece yatmak bilmiyordu oda grrekli durumlarda yorgunsa falan hic ellemezdim bebekken hele asla ellemedim kizimida uyandirmam hic duzen muzen her zaman stabil gitmeyebilir bebeklerde ellemeyin yazik uyuyan bebisi birakin uyusun annesi

Arkadaslar dun 6 aylik kontrolumuze gittik, 2 3 gun erken gittigimiz icin doktor asılarını yapmadi. Kontrolden notları size de aktarayim istedim. Ek gida konusunda bizim doktorumuz soyle dusunuyor. Her gun yarim cay bardagi yogurt ve meyve , 6.5 aylik oldugunda sebze puresi vericez ve minik 20 grlık kuzu kiyma eklicez.7.ayina 1 hafta kala kahvalti baslıcaz dedi, peynir ile 7.ayda da yumurta sarısına baslıcaz.

Benim doktorum da minik balık veya tavuk dedi tabi her gün degil arada bir sebzeye ekle dedi..
Öğlen sebze.. aksam meyve yiyecekmis hergün..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…