- 19 Ağustos 2021
- 1.865
- 2.400
gecmis olsun.Her doktor farklı düşünüyor canım işte doktor ne derse araştırmıyorum çok
Biz biraz ateşlendik ama çok şükür geçti. Rotanın 2. dozunu daha geç yapacak
Ben de 6 saatte bir verdim çok şükür atlattık. Memede tuttum hep emzirdim ama tabi ağladı. ağlamalarına hiç dayanamıyorum
Canım ben hırıltı için kullanmıştım. Kuru öksürüğü vardı keçiboynuzu pekmez özü verdim aşırıya kaçmadan. Kesinlikle doktor tavsiyesi değildi. Bir çok anne de verme dedi.tatildeydim ve ben mecburluktan verdim. Benim bebeğime iyi geldi. Ama geçen gün kuru öksürük için ıhlamur verilebileceğini bir doktor arkadaşım söyledi. Ilık olacak şekil de gün de iki defa verilir dedi. 4 ay için 30-30 1 gün de 60 cc yeterli dedi. Benim ki şu an 3 aylık oldu 20-20 toplamda 40 cc veririm diye düşünüyorum. İnşallah tekrar hasta etmemek en önemlisBende kullanayım ozaman ayak altına da sürebilirsin dediler faydası oluyormu gerçekten
Evet ilk başta istememeleri normal ama zamanla kabul ediyorlar. Benim kızım hastahanede aldı hemen. Daha sonra istemedi ama her fırsatta verdim alıştı çok şükür. Bende emzik vermek istemezdim ama çok kurtarıcı oluyo adını susturucu koydumYok almıyor emzik, öğürüyor. Biri keşke beni uyarsaydı. Hemşireler emzik vermeyin deyince doğrusu bu sandım.
Burnunu tikaniksa oyuzdende olabilir.biberon veriyorsun oyuzdende olabilir. burun tikaliysa açip oyle dene istersen.Kızlar merhabalar, ya sanırım benim kızım meme reddi yaşıyor. Akşamdan beri zorla son iki emzirmeyi resmen zorla yaptım. Ağlıyor kriz modunda normalde memeye alınca tutar hemen asla tutmuyor. Sakinleştirip bı daha deniyorum yine aynı. En son ayakta hafif pispislayarak tutturabildim. Ya sizlerde böyle bı sorun yaşayan var mı, bu duruma neden olacak ben mi bişey yaptım bilmiyorum. Korkuyorum sürekli bu şekilde devam ederse diye. Hasta bu arada 4-5 gündür burun akıntısı hafif öksürüğü var, bana da bulaştı 2 gündür bende kötüyüm. Hastalık yüzünden olabilir mi boyle bişey
Düzenli olarak açıyorum burnunu, ama genzinde bı hırıltı ve tıkanıklık var, dediğin gibi belki bu neden oluyordur. Biberon vermiyorum. Aslında biraz biberona alıştırmayi düşünüyordum. İse baslicam. Sütü biberonla veririz diye. Bu olay gözümü korkuttuBurnunu tikaniksa oyuzdende olabilir.biberon veriyorsun oyuzdende olabilir. burun tikaliysa açip oyle dene istersen.
Aslında burun acmayla ilgili siringayla 2 CC aniden sıkınca öbür burnundan osumukler nasıl çıkıyordu .benimkinin burnu hiç okadar tikanmadigi için yapmadım istersen izleyip dene içerdeki herşeyi bisaltiyormus o yöntem doktorlar oneriyor.ben sagdigim süt verdiğimde kaşıkla içmeyince boşa gitmesin diye biberonla veriyorum bazen yoksa kaşık biberonla mama takviyesi de yaptım geçen aylarda sütüm yetmediginden.ustuste verilen biberon red yapabilir yapmayan örneklerinde var tabi.en az akışkan biberon ucu işini görebilir biberonuda verirken arada emzik verebilir yada biberonu çıkarıp biraz dinlenmesi için fırsat verilebilir hemen karnını doyurmamis fazla sutude içmemiş olur meme hissi verilebilir.yada benim yaptığım gibi kaşık biberonla verebilirsin.zor gibi görünüyor fakat sen ne kadar sıkarsan okadar ağzına gidiyor güvenli bana göre başta zorlandı fakat artık biberon gibi kolay içiyor doymadigini hissettiğimde yada ben öyle zannettigimdegunde bir iki sagdigim sütü veriyorumDüzenli olarak açıyorum burnunu, ama genzinde bı hırıltı ve tıkanıklık var, dediğin gibi belki bu neden oluyordur. Biberon vermiyorum. Aslında biraz biberona alıştırmayi düşünüyordum. İse baslicam. Sütü biberonla veririz diye. Bu olay gözümü korkuttu
Bizde bu ayın 9 unda 3 aylık olcaz. Doktor o şırınga olayını onermedi. 1 ml lik siringalardan aldırdi, serum fizyolojigi 1 er ml burnuna sıkıyorum. Hızlı gitmediği için diğer burundan çıkmıyor, otri bebeyle de çekiyorum burnundakileri. Şimdilik yöntem bu, o aspiratörlerde mantıklı gelmiyor ama çare Yok. Avent biberon aldım başlığı da yenidoğan olarak baya yavaş akıyor. Bı defa buzluktan süt isitp biberonla vermiştim epey oldu bu duruma ,o zaman almıştı biberonu. Ay çok karmaşık işler ya napcam bilmiyorum. Kaşık biberon da ben sevemedim. Doğumda sütüm hemen gelmemişti mecbur kaşık biberonla mama vermiştik bı kaç gün. Sonra bı daha kullanmadık.Aslında burun acmayla ilgili siringayla 2 CC aniden sıkınca öbür burnundan osumukler nasıl çıkıyordu .benimkinin burnu hiç okadar tikanmadigi için yapmadım istersen izleyip dene içerdeki herşeyi bisaltiyormus o yöntem doktorlar oneriyor.ben sagdigim süt verdiğimde kaşıkla içmeyince boşa gitmesin diye biberonla veriyorum bazen yoksa kaşık biberonla mama takviyesi de yaptım geçen aylarda sütüm yetmediginden.ustuste verilen biberon red yapabilir yapmayan örneklerinde var tabi.en az akışkan biberon ucu işini görebilir biberonuda verirken arada emzik verebilir yada biberonu çıkarıp biraz dinlenmesi için fırsat verilebilir hemen karnını doyurmamis fazla sutude içmemiş olur meme hissi verilebilir.yada benim yaptığım gibi kaşık biberonla verebilirsin.zor gibi görünüyor fakat sen ne kadar sıkarsan okadar ağzına gidiyor güvenli bana göre başta zorlandı fakat artık biberon gibi kolay içiyor doymadigini hissettiğimde yada ben öyle zannettigimdegunde bir iki sagdigim sütü veriyorumhiç red yapmadı 3.5ayligiz bu hafta.
Benimkide 3.5 aylık tam şuan. Ihlamuru duydum bende ama vermeye çekindim biraz alerjik olabileceğini düşünmeye başladım çünkü çok sık tekrarladı öksürüğü ve kakasında mukus görümeye başladım son zamanlarda. Doktorlarda hiçbir şeyi yok deyip yollıyorlar. Bakıcam takip edicem 4 aylık kontrole kadar bişey olmazsa ozaman sorucam kakasınıda. Çocuk iyi çünkü genel durumu gündüzde bikaç kez öksürüyor gece biraz daha fazka geniz akıntısıda var gibi geldi ıhlamur iyi gelirmi acaba çiçeklerini demlesem sadece bikaç kaşık versemCanım ben hırıltı için kullanmıştım. Kuru öksürüğü vardı keçiboynuzu pekmez özü verdim aşırıya kaçmadan. Kesinlikle doktor tavsiyesi değildi. Bir çok anne de verme dedi.tatildeydim ve ben mecburluktan verdim. Benim bebeğime iyi geldi. Ama geçen gün kuru öksürük için ıhlamur verilebileceğini bir doktor arkadaşım söyledi. Ilık olacak şekil de gün de iki defa verilir dedi. 4 ay için 30-30 1 gün de 60 cc yeterli dedi. Benim ki şu an 3 aylık oldu 20-20 toplamda 40 cc veririm diye düşünüyorum. İnşallah tekrar hasta etmemek en önemlis
Geçmiş olsun canım. İyi mi ailen?MaviNAZLI iskenderundaydı. Umarım o bölgede olan herkes iyidir. Benim kardeşim annem adıyamandaydı. Heryer yıkılmış allahım inanamıyorum iki gündür eşim ilgileniyor bebekle. İyi olanlar da elimizden geldiğimce çocuk kıyafetleri vs yardımları yapalım
Insallaj mavinazli ve ailesi iyidirMaviNAZLI iskenderundaydı. Umarım o bölgede olan herkes iyidir. Benim kardeşim annem adıyamandaydı. Heryer yıkılmış allahım inanamıyorum iki gündür eşim ilgileniyor bebekle. İyi olanlar da elimizden geldiğimce çocuk kıyafetleri vs yardımları yapalım
Geçmiş olsun canım. İyi mi ailen?
Sağolun çok şükür iyiler eski lojman binası olmasına rağmen yıkılmadı ama her yer yıkılmış. Kıyametten farksız. Adanaya ölüm yolculuğu yapıp vardılar ama psikolojiler altüst. Allah kalanlara yardım etsin. Elimizden geleni kalanlar yapacak bir şekildeInsallaj mavinazli ve ailesi iyidir
ailenden haber alabildin mi?
Biz yurtdisinda yasayanlar olarak buyuk bir organizasyona dahil olduk. simddien 500 koli topladik. iki hafta daha devam edicek