2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    275
Canım bebeğin kaç aylık ? 3 4 aylıktan sonra normal artık bunlar kafasını memeye bastırma ve bence zorlama da çünkü meme reddi olabiliyormuş, benim bebeğim de öyle 10 kere çekiyor bana bakıp gülüyor etrafına bakıyor
öyle de bi çözüm bulabildin mi peki

Gündüzleri benimde öyle nedenini cozemedim.bazen gaz olduğunu düşünüp sırtını sivazliyorum gaz çıkarıyor fakat gene aynini yapiyor emiyor çıkarıyor tekrar sokuyor ağzına.bazen ısrar etmiyorum kaldırıyorum gezdiriyoruz bir süre sonra tekrar meme veriyorum bazen gezdiririken uyuyor.yani yanlız değilsin benimkide gündüz aynı en güzel gecelri emiyor .
benim geceleri de yapmaya başladı emme süremiz ciddi düştü zayıflamasın diye acaba dolaba attığım üç beş paket anne sütüm vardı onları mı versem 😣 onları da kötü/zor günler olurda emziremezsem diye saklıyordum. Bu kez de biberona tamamen alışır meme almazsa işte o zaman tam biterim 😥 pöff napcam ya.. İnşallah geçicidir de memeyi yine az da olsa emer

yeni doğan aparatı hakkında bilgim yok sadece doktorlar 3 aydan önce bebeklerin kanguruda taşınmasını istemediğini biliyorum ama dediğiniz aparat sling etkisi oluşturuyorsa olabilir tabi. bende ilk zamanalr sling kullandım çok rahat etmişti ve dediğiniz gibi mışıl mışıl uyumuştu kuzum. slingler anne karnı hissi oluşturuyormuş bebeklerde
Kalça cikikligini önleyen aparatlar var onlara benziyor bacak arası yastıklı bir aparat sling de kullanışlı ama

Şu elini ağzına götürmesine aşırı gıcık oluyorum kendimi tutamiyorum kiziiyorum 😂 hemen emziği yapıştırıyorum Allah affetsin
Yaaa çok tatlılar öyle ama onlemeyin böyle böyle öğrenecek geç kalırsa ellerinden korktuğu evreyi atlatamaz

benim geceleri de yapmaya başladı emme süremiz ciddi düştü zayıflamasın diye acaba dolaba attığım üç beş paket anne sütüm vardı onları mı versem 😣 onları da kötü/zor günler olurda emziremezsem diye saklıyordum. Bu kez de biberona tamamen alışır meme almazsa işte o zaman tam biterim 😥 pöff napcam ya.. İnşallah geçicidir de memeyi yine az da olsa emer
Bizimde azaldı bence bunun nedeni daha güçlü çekmesi.uykulu olunca daha zevkli ve uzun emiyor benimki.ust üste verilmeyen biberon red yapmıyor ben başından veriyorum günde 1kere kaşık biberonla da 2ay kullandık günde 1yada hiç vermiyorum şuan iyice emmeye alıştı.sesi çıkmayınca ki bu hafta öyle bişey vermiyorum.baslarda her öğün emdikden sonra mama verirdim kaşık biberonla ama.dokmeye kiyamadigim sagdigim sutu kaşıkla içmeyince biberonla veriyorum hala üst üste olmayınca sıkıntı yaratmiyor.aventin biberonu gayet iyi akisida yavaş.

İnsan ne yaşadığını en iyi kendisi biliyor. Burada yazıp dertleşmekse insanı rahatlatıyor. Çocuk olunca tek kişilik kararlar verilmiyor haklısın. Bir de kimsenin hayatı sorunsuz değil zaten, önemli olan atlatabilmek. En az hasarla süreçten çıkmak. Geçmişte bırakabilmek bir şeyleri.

Bir süre bu konuları konuşmayıp, iyice sakinleşseniz, biraz daha toparlanıp öyle sakin baş başa kavgasız konuşmayı deneseniz.
Sağol canım çocuk için soğukkanlı olmak şart. Özür diledi kabul etti hatasını. Bebeğimden başka şeyi düşünmek istemiyorum 😥

hipp combiotic kullanıyorum canım keçi sütünden üretiliyormuş diğerlerine göre pahallı ama ben memnun kaldım bir de araştırırken amerikada ki hastanelerde bebeklere kullandıkları mama da hippmiş diye duymuştum.

az da değil 10 yıllık evlilik yani bu kadın hep mi kötüydü şimdi mi farkettin arkadaşım, bi insan sonradan kötüyse kusura bakmada bunda senin de payın var demektir. oturda bir düşün diyelim ki kötü yaa ne old da bu kadın değişti de bakalım bulabilecek misin cevabı
Eşim iyi ama sinirlenince yukıp geçiyor, ağzından çıkanı duymuyor işte.

Yazıklarını okudum aşırı üzüldüm. Kendine bir iyilik yap ve kurtul bu insandan. Sen me yaparsan yap değişmeyecek. Çünkü egoist ve narsist bir kişiliğe sahip. Seni mutlu etmiyor oluşu bile yeter. Anneni evden kovmak nedir. Başkasıyla mesajlaşmak bi de. Ne hakla sana kızar. Sen bunun eline ipleri fazla vermişsin ömrünü çürütüyor bu senin. En çok nazlanmam gereken zamanda seninle annenle saçma sapan işlerle uğraşmış. Uzaklaş bu insandan en azından kafanı toplayıp sağlıklı karar alabilmen için bir süre ailenin ya da sevdiğin bir arkadaşının yanına git
Şu anda zor canım. Özür diledi. Bebeğim için affettim.

@Serla ve P pembeumutyildizi bizimkiler de çok ahım şahım değiller de idare ediyoruz işte. Türk toplumunda babaligin hakkını veren bir elin beş parmağını geçmez. Hele kaynana terörü bitmedikce... Tabi işin içine psikolojik ve fiziksel şiddet girince iş değişir. Kendinizi ezdirmeyin. Ezdirmeyelim. Bir de bir zahmet insanlar hakli ya da haksız burada içini döküyor. Kimse kimsenin gerçeğini bilemez. Ne olursa olsun hepimiz zor zamanlardan geçtik. Herkes aynı güce sahip değil. Yakınlarımızın bizi bu süreçte anlayışla karşılaması lazım. Lütfen eleştiren, yargılayan yorumlar yapmayalım.🙏
Sağol canım.

Ya kızlar bu ara aklım fikrim yemekte. Emzirdiğim için mi acaba? Doymuyıtum, o açlık hiss geçmiyor. Bide yorgunluk ve ani uyku geliyor. Sürekli uyuyasım var. Kan değerlerimde bişeyler çıkmış ama daha doktora gdip gösteremedim.

Bizimde azaldı bence bunun nedeni daha güçlü çekmesi.uykulu olunca daha zevkli ve uzun emiyor benimki.ust üste verilmeyen biberon red yapmıyor ben başından veriyorum günde 1kere kaşık biberonla da 2ay kullandık günde 1yada hiç vermiyorum şuan iyice emmeye alıştı.sesi çıkmayınca ki bu hafta öyle bişey vermiyorum.baslarda her öğün emdikden sonra mama verirdim kaşık biberonla ama.dokmeye kiyamadigim sagdigim sutu kaşıkla içmeyince biberonla veriyorum hala üst üste olmayınca sıkıntı yaratmiyor.aventin biberonu gayet iyi akisida yavaş.
bende avent kullanıyordum 0-3 ay olanından şimdi pigeon aldım 3-6 olanından, gündüz artık bir şekilde baş edeceğim ama geceleri biberonla verip yatırcam artık karnının doyduğundan emin olmak için

Annemler iki haftadır yardım için bizdeydi ne zamsn olsa benden alıp oyalıyorlar ama bugün modum düşük nedense bunalmış hissediyorum kendimi. Arada markete çıkmak falan da yetmiyor artık hergünüm aynı gelmeye başladı bu aralar

İşte eşim bunları anlamıyor, kasıtlı yaptığımı sanıyor. Lohusalıkta kaç gece gündüz neredeyse tek kaldım. Düzgün beslenmedim. Dengem bozuldu, yeni toparlıyorum kendimi, ameliyat acılarım bile yeni geçmeye başladı. Hiç demiyor bu kadın dinlenemedi diye. Ailemin evine gidersem haksız olacağım biliyprım ama zaten bir beklentim yok ondan. Huzur istiyorum sadece. Tek derdim düzelme umudu varsa bile fevri davranıp bunu mahvetmek istemiyorum. Bebeğim daha çok küçük, babasız kalsın istemem. Bende eşimi seviyorum her şeye rağmen. Eskiden başkası dese eleştirirdim ama başa gelmeyince anlaşılmıyormuş işte
tüm yazdıklarını ve yorumlarını okudum çok üzüldüm bu dönemde bizler destek beklerken bide bu tarz şeylerin yaşanması gerçekten çok zor Allah sabır versin.
Unutkanlığın çok normal kendini asla suçlama yani, diğer kadınların dediği gibi bende de yoğun unutkanlık var bunun stresle alakası yok doğum sonrası unutkanlık tıp literatüründe zaten var. Eşinden adım beklemekten ziyade evde konuşmadığınız o anlarda yaşanan ve yaşanmış bu sorunları kendi içinde yenmeye çalışıp sonra konuşma yolunu dene bence konuşurken de kırmızı çizgilerinin olduğunu mutlaka belirtti ki Allah korusun ilerde aynı hatta daha üzücü verici olaylar yaşama 😣 Aile içindeki olaylara sen şahitsin o yüzden açıkcası bizlerde ne desek en iyi çözüm yine sende. Sadece şunu net söyleyebilirim ki sen güçlü bir annesin 👍 Evladını sensiz bırakma yeter

Birde kızlar yatarak emzirmeyi deniyorum bu aralar sizce bebek rahat oluyor mu o pozisyonda sonuçta ben bile yatarak su içsem beni rahatsız eder. Yatarak emzirenlerden yardım rica ediyorummm😉

Onu bende kullanıyorum tadıda güzel
evet hatta şuan bir bardak içerken cevaplıyorum :KK70: :KK70: :KK70:
Birde kızlar yatarak emzirmeyi deniyorum bu aralar sizce bebek rahat oluyor mu o pozisyonda sonuçta ben bile yatarak su içsem beni rahatsız eder. Yatarak emzirenlerden yardım rica ediyorummm😉
ben yanıma yatırıp göğüs hizasında burnunu kapatmayacak şekilde emziriyorum özellikle uykuya geçecekse ve uyanmasını istemiyorsam :KK70: gece uykudan uyandıysa uykuya geri dönmesi için ya da sabah ben işe gitmeden onu uyandırmadan emziriyorum yerinden kımıldatmadan büyük rahatlık :KK70: anneliğin çakallıkları.com :KK70:

X