- 26 Ağustos 2012
- 1.931
- 2.218
doktor da aynı boyle söyledi canim ama bana garip geliyor hep sık sık uyandigimiz için bu güne kadar artık gece emmesi de azaldı mesela bu gece 12 de anca uyudu 4te ben uyandım hala bebik uyuyor uykusunda emzirip yatırdım en fazla 4 saat geçmiş oluyor, 1 kilo falan almasını beklemiyorum ama yanlış bi şey yaparsam diye korkuyorum iste hareketleri de çoğaldı ondan da et tutmuyor sanırımcanim cok normal kilo almasi. zaten 500 gr ve uzeri alan bebeklere saglik bakanligi mama onermiyor asla.
giderek yavaslayacak kilo alimlari. sakin sutum yetmiyor fln diye dusunme.
Ben sutumu sagip veriyorum, gece bir kere acikinca uyaniyor oda 4-5 saati buluyor. sutunu icip uyuyor tekrar bir 3-4 saat daha.
zaten buyume hormonu gece uyku da salgilaniyor. Kilo alimini ve gelisimi iyi bebekleri 3.aydan sonra uyandirmayin diyorlar .
Sütün kalitesi de önemli canım maşallah seninki yarıyor demek ki takviye vs kullanıyor musun beslenmen nasilNe zaman kalkarsa canım. Ki genelde on iki bir gibi uyuyup yedide falan uyanıyor canım. Ben uyandirmiyorum. İlk aydan itibaren doktorum gerek yok dedi. İlk iki ay kilo alımı da güzeldi. Bence gece uyandirmamakla alakası yok ama bazıları buna bağlıyor. Ne desem bilemedim.
Ben ilk 2 ay dediğin gibi yaptım canim ama sonra gündüz uykuları azaldı dinlenemiyordum o yüzden gece dayanamadım artik bıraktım kendi haline çünkü uykusuz kaldıkça sütüm çekiliyordu hissediyordumBenim ki de fazla büyümüş gece 2 saatte 1 uyanmada bile uyandırıp emziriyordum doktor uyandırma dedi. Gece emzirme daha etkili bence
Benim kiz da aynı bu sistemde gidiyor gündüz uykuları çok kısa o yüzden çok meme aranıyor gece yorgun dusunce de4 saati buluyor emmesi, bu gece sütü gündüz sütü yok ön süt son süt mevzuları insanı tedirgin ediyor evham yapıyorum yetersiz mi geliyor diyeBen 11de gece uykuya dalıyor ilk uykusu derin uyku oluyor bozmuyorum 4 4.5saat uyuyor sonrası 2.5 3saatte bir kalkıyor emiyor uyuyor gene sabah 11 de dek.sonra mesai başlıyor gündüz aynı kısa kısa uyuyor akşama kadar akşam pes ediyir 1 1.5saat uyuyor akşamları sonra gene gece uykusu.buay benimkide 550gr almış ama normal dedi doktor.buaydan sonra dahada az alabilir dedi.