- 28 Ocak 2022
- 271
- 322
ohoooo benim bebek 3,5 aylık ben 2 kez adet oldum bileKızlar regl olanınız var mı ya, ben sanırım regl oluyorum. Henüz 2 buçuk aylık bebişim. Bu kadar erken olmasini beklemiyordum. Hatta 40 kontrolünde doktorum rahim duvarin ince bi sure olmazsin demişti.Regller bı de sancılı olur bende nasıl dayanacaksam.
Devamı gelmedi gibi, acaba olmicak miyim diye bi umut sardı beniohoooo benim bebek 3,5 aylık ben 2 kez adet oldum bilenormalmiş hatta benim kuzenim 40 çıktıktan 1 hafta sonra adet olmuş.
Geçmiş olsun. Sizin kaç haftalıkken suyunuz gelmişti ? Ben 25+1deyim suyum azalıyor diye beni hastanede yatırdılar çok korkuyorum çok üzgünümDün öğlen kendi aktı canım çamaşırımı ve pijamaı ıslattı baya öyle anladım
Çok geçmiş olsun, benim suyum 30+4 te gelmişti, doktorum 31 e gir alalım bebeği dedi, ciğer geliştirici vurundum 2 gün hastanede yattım tam 31 +0 da sezeryanla aldılar yavrumu..Suyum durmadı çünkü ,miyom vardı o tetikledi doğumu .Siz korkmayın bebiş hisseder su takviyesi yaparlar serum takarlar, yatarak takip ederler umarım En iyi şekilde kavuşursunuz bebişinize, Hangi ildesiniz?Geçmiş olsun. Sizin kaç haftalıkken suyunuz gelmişti ? Ben 25+1deyim suyum azalıyor diye beni hastanede yatırdılar çok korkuyorum çok üzgünüm
Bingöldeyim öğretmenim ilk gebeliğim ciddi bir su sızıntısı yok şuan ama işler kötüye giderse hemen elazığ şehir hastanesine gideceğiz bingölde hastanenin yenidoğanı yetersiz doktor burada doğarsa yaşamaz elazığa gitmelisin dedi öğrendiğimizde hemen fırat araştırmaya sevk edildik 2 gün kaldık odası çok kötüydü soğuktu pisti ama doktorları iyiydi ciğer geliştirici attılar serum antibiyotik verdiler ağrım sızım olmadığı için çıktık bingöle geldik burada da aynı tedavi var ama bebek için elazığa gitmeliyiz çok zor nasıl dayanıcam dayanamıyorumÇok geçmiş olsun, benim suyum 30+4 te gelmişti, doktorum 31 e gir alalım bebeği dedi, ciğer geliştirici vurundum 2 gün hastanede yattım tam 31 +0 da sezeryanla aldılar yavrumu..Suyum durmadı çünkü ,miyom vardı o tetikledi doğumu .Siz korkmayın bebiş hisseder su takviyesi yaparlar serum takarlar, yatarak takip ederler umarım En iyi şekilde kavuşursunuz bebişinize, Hangi ildesiniz?
Yeni doğan yoğun bakımı çokkk önemli ben bunu anladım ,benim yavrum 35 gün yoğun bakım kuvözde kaldı çok zor günler geçirdik Allah kimseye yaşatmasın ,aklıma o günlerim geldi..Kasım'da doğumu beklerken Eylül annesi oldum.. Yoğun bakımı ihmal etmeyin iyi araştırın gerekirse büyükşehire gelin kalacak yeriniz varsa. Allah korusun erken doğarsa iyi bir bakıma ihtiyacı olacak çünküBingöldeyim öğretmenim ilk gebeliğim ciddi bir su sızıntısı yok şuan ama işler kötüye giderse hemen elazığ şehir hastanesine gideceğiz bingölde hastanenin yenidoğanı yetersiz doktor burada doğarsa yaşamaz elazığa gitmelisin dedi öğrendiğimizde hemen fırat araştırmaya sevk edildik 2 gün kaldık odası çok kötüydü soğuktu pisti ama doktorları iyiydi ciğer geliştirici attılar serum antibiyotik verdiler ağrım sızım olmadığı için çıktık bingöle geldik burada da aynı tedavi var ama bebek için elazığa gitmeliyiz çok zor nasıl dayanıcam dayanamıyorum
benim 10 kilo var hamile kalmadan önceki kilomakızlar bu arada kilo durumunuz ne?
almaması daha iyi boşver bizimki elinden gelse boğazına sokacak bi kaç kez kusturdu kendinibirde kolları hep ıslak oluyor elleri salyadan dolayı hep soğuk ama o halleride başka sevmli bi hırsla ellerini ağzına götürmesi bazen hırsını alamayıp sinirlenmesi çok sevimiler yaa
Benim bebiş maksimum bir defa 4 saat uyuyor o da her gün olmuyor. 6. Aydan sonra bebek uyanmazsa uyandırmayın deniyor genellikle ama doktorların görüşleri farkli olabiliyor bazı doktorlar çok daha erken aylarda uyandırmayın diyorlar. Açıkçası benim kız uyanmasa 5-6 saat kaldırmam ama kendi uyanmaya devam ettigi icin emzirmeye devam ediyorum bana da sanki hep böyle surecekmis gibi geliyor bazen bıkacak gibi olunca kendi kendime en fazla ne kadar sürecek ki elbet büyüyecek en fazla 2 yaşına kadar emecek tadını çıkar diye nasihat veriyorumKızlar gece uykularınız nasıl? 5-6 saat deliksiz uyku düzeni ne zaman gelecek acaba, kaç aya kadar gece emzirmelerine devam edin diye öneriyor doktorlar
Aa bilmiyordum ben hala yapılmadı bize. Sadece bi ışıkla bakılıyor denmişti 3 aylık olacak pazartesi. 3 ayı bikaç gün geçincd sıkıntı olur mu acabaBir de kalça için gitmişken doktorumuz göz muayenesine de yönlendirdi. Sağlık bakanlığı ilk üç ay içerisinde göz muayenesi yapılmasını şart koşuyormuş dedi aile hekimliginize sonuclarinizi bilgi verin diye de ekledi doktor. Özellikle son yıllarda çocuklarda katarakt var mı yok mu buna bakıyoruz dedi. Baya bir ölçüm kontrol yaptı. Bizim kız da koca adamlar gibi durdu doktorun talimatlarına tepki verdi gülümsedi falan ona çok güldük doktor da işimizi çok hızlandırdı çok iyi durdu dedi
Benimde kuru göstermedim henüz ama bende nemlendirici araştırmıştım. Mustela cold cream çok önerilmiş bir krem daha vardı notlarımda bulamadım bulursam yazarım. Mustela cold bayağı pahalıya geliyor 10 gr 400 tlHanımlar benim bebişin alnı fena halde kuru doktora gösterdim 1-1.5 yaşına kadar gecer kendiliğinden dedi iyi bir nemlendirici kullan dedi öneri almadım hiç. Ne kullansam acaba bana öneride bulunur musunuz etkili ve temiz içerikli bir nemlendirici arıyorum alnına surebilecegim
Benimkinin de alnı çok kuru. Mustelanin losyonunu kullanıyorum çok memnunum canım.Hanımlar benim bebişin alnı fena halde kuru doktora gösterdim 1-1.5 yaşına kadar gecer kendiliğinden dedi iyi bir nemlendirici kullan dedi öneri almadım hiç. Ne kullansam acaba bana öneride bulunur musunuz etkili ve temiz içerikli bir nemlendirici arıyorum alnına surebilecegim
Canım ben Weleda kullanıyorum kızımın yüzü bazen kuruyor memnunum kokusu gidiyor hemen kalmıyo içeriği de temizHanımlar benim bebişin alnı fena halde kuru doktora gösterdim 1-1.5 yaşına kadar gecer kendiliğinden dedi iyi bir nemlendirici kullan dedi öneri almadım hiç. Ne kullansam acaba bana öneride bulunur musunuz etkili ve temiz içerikli bir nemlendirici arıyorum alnına surebilecegim
Biz de ikinci ayda yaptırdık göz kontrolünü. Çok şükür bişey çıkmadıBir de kalça için gitmişken doktorumuz göz muayenesine de yönlendirdi. Sağlık bakanlığı ilk üç ay içerisinde göz muayenesi yapılmasını şart koşuyormuş dedi aile hekimliginize sonuclarinizi bilgi verin diye de ekledi doktor. Özellikle son yıllarda çocuklarda katarakt var mı yok mu buna bakıyoruz dedi. Baya bir ölçüm kontrol yaptı. Bizim kız da koca adamlar gibi durdu doktorun talimatlarına tepki verdi gülümsedi falan ona çok güldük doktor da işimizi çok hızlandırdı çok iyi durdu dedi
Ay ben de 40 im çıkınca adet olmuşum haberim yok bebeğim 2 ay 10 günlük ikinci adetim yaklaşıyormus kontrolde doktorum söyledi.ohoooo benim bebek 3,5 aylık ben 2 kez adet oldum bilenormalmiş hatta benim kuzenim 40 çıktıktan 1 hafta sonra adet olmuş.
Canım biz ilk aydan sonra iki saatte bir uyandırıp emzirmeyi bıraktık 7 saat de uyuduğumuz oluyor doktora sordum hocam uyuyor uyandırmiyorum dedim çok iyi uyku da lazım bebeğe dedi. Ama kilo alımına hemen yansıdı bence ilk ay 1250 gr aldı bebeğim ikinci ay 700 Gr aldı . Ayrıca gece uyandırıp emzirmeye alisabilirmis bebekler onlar uyanmadan uyandirmayin diyorlarKızlar gece uykularınız nasıl? 5-6 saat deliksiz uyku düzeni ne zaman gelecek acaba, kaç aya kadar gece emzirmelerine devam edin diye öneriyor doktorlar
Bize de göz doktoru öyle açıklama yaptı. Ben de ilk 3 ayda şart olduğunu bilmiyordumAa bilmiyordum ben hala yapılmadı bize. Sadece bi ışıkla bakılıyor denmişti 3 aylık olacak pazartesi. 3 ayı bikaç gün geçincd sıkıntı olur mu acaba
Benimde kuru göstermedim henüz ama bende nemlendirici araştırmıştım. Mustela cold cream çok önerilmiş bir krem daha vardı notlarımda bulamadım bulursam yazarım. Mustela cold bayağı pahalıya geliyor 10 gr 400 tl
Benimkinin de alnı çok kuru. Mustelanin losyonunu kullanıyorum çok memnunum canım.
Bende de weledanin pişik kremi var çok memnunum gerçekten. Onun nemlendiricisi mi var ona da bakayım.Canım ben Weleda kullanıyorum kızımın yüzü bazen kuruyor memnunum kokusu gidiyor hemen kalmıyo içeriği de temiz
Şükür hep sağlıklı olsun kuzucuklarimizBiz de ikinci ayda yaptırdık göz kontrolünü. Çok şükür bişey çıkmadı