- 14 Mayıs 2020
- 419
- 338
- 33
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #13.941
Bazen annelerin bakmamasi da hayirli oluyor. Ben kayınvalidemle tartıştım ve görüşmüyoruz şuan. Eşim de annemle zıtlaştı. Aile temelimiz çöktü desem yeridir. Kimsenin kimseye tahammülü kalmadı... Tv olayni ben de yapmayacağım demiştim ama mecbur kalıyoruz.Çok kötüyüm psikolojik olarak çökmüş gibiyim. Yapamıyorum beceremiyorum ben anne olmayı. Kızım sürekli ağlıyor kucakta durmak istiyor uykusu varken bile. Oğlum o ağlayınca ağlamaya başlıyor. Hastalıkta bahane oldu ama tahammülüm kalmadı sanırım. Tek başına olmaya kimsesiz olmaya dayanamıyorum imreniyorum başkalarına anneleriyle beraber bakıyorlar yapıyorlar. Annemiz var ama tek başımıza çabalıyoruz. Yapmam dediğim tv olayını bu hastalık sürecinde yaptım resmen tv izlemelerine izin veriyorum gücüm yok hergün oturup ağlıyorum. Sesim yükseliyor artık onlara. Hiç iyi değilim. Eğitici ne yapmalıyım. Oğlumu tekrar nörolojiye götürmek istiyorum hâlâ dik duramıyor kendini hep geriye doğru kasıyor birde titriyor sanki. Ne güzel uyku düzeni oluşturmuştum memlekete gidince hepsi yalan oldu kızım uyumuyor artık uykudan bayılsa bile. Çok çaresizim gerçekten dayanamıyorum artık
Dün siz bu mesaji yazarken ayni saatte bu suphe icinde İnternette gezindim eklem agrim artti ve burun tikanikligim hafifti biraz o da arttı bugun dr a gittim covidimKizlar esim corona olmustu. Bebeklerin odasini ona ayırdık. Bugun de bakici ise basladi. Bayagi da yardımcı oldu sagolsun. Evde uzun süreden sonra ilk defa yemek pisti. Ben de ise inanilmqz bi Ekrem ağrıları basladi. Burnum da tıkanıyor. Covid baslangici olabilir miyim acaba? Covid geçirenler başlangıcı boyle mi oluyor bilgi verebilir mi?
Reklam olmaz ihtiyaci var ikiz analarininozelden yazayim sana kuralları tam bilmiyorum reklam gibi olmasin simdi. eğitim nasil onu anlatayim. benim bebekler kesinlikle ayni anda uyumuyorlardi kucakta, ayakta sallanarak uyuyorlardi ve coook uzun sürüyordu uyutmak. birakirken uyaniyorlardi zaten. haliyle bir bebeğe bir kisi anca bakabiliyordu ikisini ayni anda uyutmak ve uykuda tutmak mumkun değildi. uyku sureleri kisaydi. uyku boyunca sallamak gerekiyordu. sabaha doğru 30 dkda bir agliyordu bir tanesi. çoğunlukla uykularini alamadıkları icin aşırı huysuz oluyorlardi ama uykulair oldugu halde uyutamiyordum. egitimde önce uyku saatlerini not aldirdi. sonra odayi duzenletti sonra telefon gorusmesi yaptık yer yataginda birlikte yattim bebeklerle sabit sekilde uyumayi öğrettim. cok ağladılar ama zaten agliyorlardi eğitimden once de. bir tik daha fazla agladilar. birkac gunde sabit sekilde annelerinn yaninda uyumayi öğrenince ve uyuma saatleri uzayinca beşiklerine gectik. orda da siddetli aglamalarda ben destek oldum oksadim patpat yaptim ama siddetli aglama miziltiya dönünce cekildim bekledim derken epey ogrendiler uyumayi. tasinmasaydim egirim sırasında coktan bitirmistim ben ama taşındigim icin azicik geriledik şimdi tekrar alistiriyorum. beyaz gürültüyü ve odanin karanligini azalticaz yavasca saatlerini de azicik daha düzeltmem gerekiyor. egitim sonunda mum gibi bebekler olmuyor elbette dakik degil her sey. ama eğitim öncesine göre hayatım kurtuldu diyeyim keske 4 yasindaki oglum icin de alsaydim onun uyku problemleri sebebiyle zombi gibiydim bebekliginden hic keyif alamadim ve ona da bu stres yansıdı maalesef. suanda bebekleri uyaniklik saatleri bitince odalarina götürüyorum rutin yapiyoruz ve yataklarina koyuyorum. odadan cikmiyorum yanlarinda bekliyorum uyuyana kadar. destek gerektiginde destek oluyorum. uyuduklarindan emin olunca çıkıyorum. sabaj bir-birbucuk oglen 2ye yakin aksam 1 saate yakin uyuyorlar. tabii arada yarim saatlik uyku yaptıklari da oluyor ama soyledigim gibi eğitimden öncesi cehennem gibiydi iko uc kişi zaptedemiyorduk buna şükür
Camm hayırlı olsun bizimde yarın akşam olacak nasıl geçti lokal oldu dimi ne kadar sürdü çok hissetti mi sonrasında? Neler yaptınız detaylı anlatirmisin bende yoğunluktan foruma giremiyorum çok şey kaçırıyorm tam sormak için girdim msjini gördüm. Birde benim oğlum kaka yapınca baya her yerine bulaşıyor onu nasıl temizlicez ne dedi Dr ben yıkıyorum genelde ama sünnetli olunca nasıl oldu yada olacakKizlar sunnetimizi olduk biraz mizmiz ama geçecek inş
Çok sevindim canım gözünüz aydın tamamen kurtulduğunuz günleri de görün inşallahKizlar herkese selam, çok şükür eşimin sonucları iyi cıktı. Kanser belirgin şekilde gerilemiş. Hastalık kemoterapiye cevap veriyordua eden herkesten allah razi olsun
Canm atak haftalqri olabilirmi bi bak istersen inan bugün böyleyse ertesi gün iyi olabilirler sabret hepimiz aynı duyguları yasiyoruz merak etme kolay değil ebet ama unutma bi bakmışsın kocaman olmuşlar kıymetini bil bugünlerin de birde tavsiyem uyku egitimi konusunda araştır oku belki yoruluyordur uyku aralığını uzun tutunca da olabilir ben burda tavsiye üzerine cicek aileme üye oldum ondan iğrendim benimde kızım akşamları uyimuyordu meğersem uyku saatini kaçırdığım için yoruluyormus yorukdukca uyuyamiyordu eskiler der ya hani yoruldun iyi uyur diye maalesef doğru değil yada bebeklere göre değil ogrendm bendeÇok kötüyüm psikolojik olarak çökmüş gibiyim. Yapamıyorum beceremiyorum ben anne olmayı. Kızım sürekli ağlıyor kucakta durmak istiyor uykusu varken bile. Oğlum o ağlayınca ağlamaya başlıyor. Hastalıkta bahane oldu ama tahammülüm kalmadı sanırım. Tek başına olmaya kimsesiz olmaya dayanamıyorum imreniyorum başkalarına anneleriyle beraber bakıyorlar yapıyorlar. Annemiz var ama tek başımıza çabalıyoruz. Yapmam dediğim tv olayını bu hastalık sürecinde yaptım resmen tv izlemelerine izin veriyorum gücüm yok hergün oturup ağlıyorum. Sesim yükseliyor artık onlara. Hiç iyi değilim. Eğitici ne yapmalıyım. Oğlumu tekrar nörolojiye götürmek istiyorum hâlâ dik duramıyor kendini hep geriye doğru kasıyor birde titriyor sanki. Ne güzel uyku düzeni oluşturmuştum memlekete gidince hepsi yalan oldu kızım uyumuyor artık uykudan bayılsa bile. Çok çaresizim gerçekten dayanamıyorum artık
Canm çok sevindim maşallah size ya çok sukurKizlar herkese selam, çok şükür eşimin sonucları iyi cıktı. Kanser belirgin şekilde gerilemiş. Hastalık kemoterapiye cevap veriyordua eden herkesten allah razi olsun
Tam aradigim sorular, yaptiranlar anlatirsa cok memnun olurum, cahilim, tecrubesizim bu konuda. Şu asinin etkisi gecsin benim de niyetim 15 gune hemen sunnet... Ama ikisini ayni anda yaptirip idare edebilirmiyim bilmiyorum, belki birer birer...Camm hayırlı olsun bizimde yarın akşam olacak nasıl geçti lokal oldu dimi ne kadar sürdü çok hissetti mi sonrasında? Neler yaptınız detaylı anlatirmisin bende yoğunluktan foruma giremiyorum çok şey kaçırıyorm tam sormak için girdim msjini gördüm. Birde benim oğlum kaka yapınca baya her yerine bulaşıyor onu nasıl temizlicez ne dedi Dr ben yıkıyorum genelde ama sünnetli olunca nasıl oldu yada olacak
Sağol canımCamm hayırlı olsun bizimde yarın akşam olacak nasıl geçti lokal oldu dimi ne kadar sürdü çok hissetti mi sonrasında? Neler yaptınız detaylı anlatirmisin bende yoğunluktan foruma giremiyorum çok şey kaçırıyorm tam sormak için girdim msjini gördüm. Birde benim oğlum kaka yapınca baya her yerine bulaşıyor onu nasıl temizlicez ne dedi Dr ben yıkıyorum genelde ama sünnetli olunca nasıl oldu yada olacak
Benim kizimda var 1 haftadir rota asisindan sonra oldu 90_120 cc arasi içen kızım 3 saatte 60cc zor iciyor dr sordum arayıp annesi olabilir sen 2 saatte bir ver dedi düzelir dedı gece uykuda iciyor uyanıkken içmiyor 4gundurde inş düzelir diyorum sizde üzülmeyin bakalım sizin Dr ne diyecek yarın yazarmisiniz Dr dönüşüArkadaşlar aranızda mama reddi yaşayan oldu mu? Sabah doktor kontrolümüz var ona da soracağım tabi ama kafayı yememe ramak kaldı resmen 2 aylık çocuğa sinir oluyorum biri içerken diğeri 2 gündür asla mama içmiyor. Eziyetle 40 dakikada kaç kere ısıtarak 50 cc anca içirebiliyorum.
Sütüm ilk başlarda vardı kilodan kaynaklı ememedikleri için sağarken gitti. Herkese sütüm yok demekten yılmışken bi de bu içmeme problemi çıktı. Mama değiştirdim ilk beslenmede direkt 90 cc 20 dakikada içti sonrası yine yok. Onlar şimdi uyudu ben resmen sinirden uyuyamıyorum. Hayatımın hiçbir döneminde kendimi bu kadar yetersiz hissetmemiştim.
Cok gecmis olsun , gozun aydin kurtuldun bu stresten. Bizim sunneti yapacak doktor izne ayrilmis eylule kaldik , dönmuyolarken yaptiralim dedik kismet olmayacak heralde. Karton bardagin uzerine mi bezi taktin tam anlayamadim. Sunnet kulodu mantiginda mi acabaSağol canım
Lokal anestezi ile oldu iceri girmesi cikmasi 35dk fln sürdü odaya ciktik Dr 1saat sonra muayene etti kanama durumuna fln gayet iyi çıkabilirsiniz dedi günde 2 defa antibiyotik kremi var Sünnet olduğu akşam yarım fitil at ertesi gün çok huzursuz olursa fitil at ama önermiyorum dedi
Eve geldik 2 saat fln sonra başladı ağlamaya fitili Dr yatarken at akşam demisti netten Sünnet yaptıran bezli bebek anneleri karton bardagin her iki ucunu kesip koymuslar bez degmesin diye bende öyle yaptim sakinlesti keyfi yerine geldi
Gece masalllah ağlamadı fitil attigim için
Bugün biraz işerken ara ara ağladı kısa sureliydi sustu Bugün daha iyi geçti cuma kontrolümüz var
Bardak olayını bizim Dr söylemeyi unuttu diye düşünüyorum çünkü Sünnet için okudugum yazılarda üroloji Dr söylemiş bardak koymayi..
Banyo cumaya kadar yaptirma kontrolde söylerim dedi Sünnet olacağı gün yıkayıp oyle götürdük hastaneye,bardak koyduğum için kakasi o bölgeye değmedi
Şişlik var şuan ikiz erkek annelerinin Allah yardimcisi olsun ikisini aynı anda yaptirmayin derim fiyati 2.500tl yaptirdik iyiki de yaptirmisiz diyorum büyüdüğünde daha zor olurdu
Sizde kolaylıkla atlatirsiniz inş simdiden geçmiş olsun
Ara ara bizde yasiyoruz bu durumu dün 30 -45 cc le gunu tamamladi biri. Zorlamayla da icirilmiyokiArkadaşlar aranızda mama reddi yaşayan oldu mu? Sabah doktor kontrolümüz var ona da soracağım tabi ama kafayı yememe ramak kaldı resmen 2 aylık çocuğa sinir oluyorum biri içerken diğeri 2 gündür asla mama içmiyor. Eziyetle 40 dakikada kaç kere ısıtarak 50 cc anca içirebiliyorum.
Sütüm ilk başlarda vardı kilodan kaynaklı ememedikleri için sağarken gitti. Herkese sütüm yok demekten yılmışken bi de bu içmeme problemi çıktı. Mama değiştirdim ilk beslenmede direkt 90 cc 20 dakikada içti sonrası yine yok. Onlar şimdi uyudu ben resmen sinirden uyuyamıyorum. Hayatımın hiçbir döneminde kendimi bu kadar yetersiz hissetmemiştim.
Tsk ederizCok gecmis olsun , gozun aydin kurtuldun bu stresten. Bizim sunneti yapacak doktor izne ayrilmis eylule kaldik , dönmuyolarken yaptiralim dedik kismet olmayacak heralde. Karton bardagin uzerine mi bezi taktin tam anlayamadim. Sunnet kulodu mantiginda mi acaba
Bunu burada benden çok yaşayan yoktur sanırım. Her gün mutlaka en az bir kere yemiyorlar diye ağlıyorum. Gece en az bir beslenme sonrası sinirden uyku tutmuyor. Ve bu yaklaşık 3 aydır böyle. 3 aydır her günün 24 saati aynı şeyi yaşıyorum. Her öğün bir savaş gibi. Kendi hallerine bırakayım diyorum, öyle duruyorlar, ne mama istemek ne bir şey. 2 saatte bir vereyim diyorum son bir haftadır onda bile ağlamalar krizler. Gece kendileri asla mama istemedikleri için bazen 2 saatte bir uyanamıyorum. Bir saat fazla uyudum diye yaşadığım vicdan azabını anlatamam.Arkadaşlar aranızda mama reddi yaşayan oldu mu? Sabah doktor kontrolümüz var ona da soracağım tabi ama kafayı yememe ramak kaldı resmen 2 aylık çocuğa sinir oluyorum biri içerken diğeri 2 gündür asla mama içmiyor. Eziyetle 40 dakikada kaç kere ısıtarak 50 cc anca içirebiliyorum.
Bu arada ben de mamayı tekrar ısıtmıyorum, zaten havalar da ısındığı için gerek yok diye düşünüyorum. Hazırladığım mamayı da en fazla 1 saat sonra döküyorum.Arkadaşlar aranızda mama reddi yaşayan oldu mu? Sabah doktor kontrolümüz var ona da soracağım tabi ama kafayı yememe ramak kaldı resmen 2 aylık çocuğa sinir oluyorum biri içerken diğeri 2 gündür asla mama içmiyor. Eziyetle 40 dakikada kaç kere ısıtarak 50 cc anca içirebiliyorum.
2 saatte bir vermek erken olabilir mi belki acikmiyodur. Mama saati araliklarini acmaya calis aciksin biraz. Dun 6 saat icinde sadece 30cc yiyip birakti. Bugun 4 saatte bir verdim acıkmisti :) tabi her bebek farkli doktora danismak da fayda varBunu burada benden çok yaşayan yoktur sanırım. Her gün mutlaka en az bir kere yemiyorlar diye ağlıyorum. Gece en az bir beslenme sonrası sinirden uyku tutmuyor. Ve bu yaklaşık 3 aydır böyle. 3 aydır her günün 24 saati aynı şeyi yaşıyorum. Her öğün bir savaş gibi. Kendi hallerine bırakayım diyorum, öyle duruyorlar, ne mama istemek ne bir şey. 2 saatte bir vereyim diyorum son bir haftadır onda bile ağlamalar krizler. Gece kendileri asla mama istemedikleri için bazen 2 saatte bir uyanamıyorum. Bir saat fazla uyudum diye yaşadığım vicdan azabını anlatamam.
Bir tanesi 30 cc içip ağlamaya başlıyor. Biberonu ağzından çıkarınca susuyor. Bir tanesi iyiydi, o da diğerine benzedi. Bugün artık bir beslenme sonrası dayanamadım doktoru aradım, cuma gideceğiz. Bu kadar ağlamaya direnmeye bir yerlerinde bir sorun var diye diye kendimi yedim bitirdim. Sanmıyorum bir çözüm olacağını, artık zerre umudum kalmadı bunun bir çözümü olduğuna dair. Üzgünüm, sana çözüm öneremedim, ben de ne yapacağımı şaşırmış, tükenmiş haldeyim…
Ne denemedim ki… 2, 3, 4 saatte vermeyi denedim, kendi istesin diye 6 saat beklediğim oldu. Biberon değiştirdim, piyasadaki tüm mamaları denedim. Denemediğim bir şey kalmadı artık2 saatte bir vermek erken olabilir mi belki acikmiyodur. Mama saati araliklarini acmaya calis aciksin biraz. Dun 6 saat icinde sadece 30cc yiyip birakti. Bugun 4 saatte bir verdim acıkmisti :) tabi her bebek farkli doktora danismak da fayda var