• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Arkadaşlar size acil bir sorum olacak 30 haftalık ikiz çift yumurta ikizlerine hamileyim yaklaşık bir aydan fazla karnımda aşırı ağrılar ve sertlik var bacak aralarına bile ağrı atıyor emekliyn bebekler gibi yürüyorum sık sık lavaboya gidiyorum ama yanma ve az idrar oluyor bu tür sıkıntılar normal mi erken doğum riski mi

Arkadaşlar size acil bir sorum olacak 30 haftalık ikiz çift yumurta ikizlerine hamileyim yaklaşık bir aydan fazla karnımda aşırı ağrılar ve sertlik var bacak aralarına bile ağrı atıyor emekliyn bebekler gibi yürüyorum sık sık lavaboya gidiyorum ama yanma ve az idrar oluyor bu tür sıkıntılar normal mi erken doğum riski mi

Canım tek değilim annem her daim yanımda aynı binada oturuyoruz yine aynı binada oturan küçük yengem ve büyük yengem doğumdan beri yanimdalar hatta büyük yengem bende kalıyordu dün evine gitti küçük olanında çocuklar hasta diye çıkamıyor 😁 annemle tek kaldık resmen pertiz ikisi aynı anda uyanmaya başlıyor hiç yapmazlardi 😁 o yüzden annemle Allah tek bakmak zorunda olanlara yardım etsin diye sürekli dua ediyoruz 🙏🙏🙏hem meme hem mama veriyorum birinin doymasi gazı derken 1 saat sürüyor o arada diğeri ağlıyor diye meme verirken mochi takıyor çıkan sütü diğerine veriyorum hızlı olsun diye ☺️ oğlum daha küçük doğdu kızıma göre o yüzden çok kuvvetli emmiyor hâlâ o yüzden sağdigim sütü hep ona veriyorum.bu arada emzik vermeye başladım çok ağlamasınlar diye gazları oluyordu gaz damlasına başladım iki gündür çok istemesem de mecbur.hep bir çelişki acaba doydular mi 15 günlük iken kontrole gittiğimde ikiside doğum kilolarına ulaşmışlar hatta üstüne çıkmışlardi ama yine de hep tedirginim. Emzirip üstüne 40cc mama veriyorum hafta başında 50 cc cikicam verdikçe yazıyorum saatlerini günde 7 kere besliyorum sizce yeterli mi? Doktor günde 8 kere besliyorsan 30.35 cc yeter demişti benim sırf mama 40 cc bir yerlerde hata yapmıyorum inşallah. Allah hepimize yardım etsin en çok da tek bakmak zorunda olanlara güç kuvvet versin inşallah 🙏🙏🙏🙏
İstediği zaman ver mama dedi Dr bana bende emzik veriyorum gülüm meme ve mama aynen bende mamadan 1 saat evvel meme veriyorum 10 dk kadar emiyorlar bende tekim zor ama yapmak zorundayım kim bakacak yoksa 💁‍♀️ bende 70 cc veriyorum her seferde kiloları gene az gene az demek ki senin sütun yarıyor bebeklerine

Normal canm magnezyum eksikkiginden bende olmustu

İdrarda yanma varsa bunu doktora belirtmeniz lazım enfeksiyon vardır ona göre ilaç verirler. Bizde sürekli wc gidiyoruz normal bunlar. Kampların varsa ağrın varsa doktorun çoktan magnezyum vermiş olması lazımdı vermediyse belirt ve kullanmaya başla. 🤷‍♀️

İstediği zaman ver mama dedi Dr bana bende emzik veriyorum gülüm meme ve mama aynen bende mamadan 1 saat evvel meme veriyorum 10 dk kadar emiyorlar bende tekim zor ama yapmak zorundayım kim bakacak yoksa 💁‍♀️ bende 70 cc veriyorum her seferde kiloları gene az gene az demek ki senin sütun yarıyor bebeklerine
Zaten doymuyorlar canım bir kaç kere denedim mama vermeyeyim emsin uyusunlar dedim ama ne mümkün ortalığı yıkıyorlar sütün yarayıp yaramadığı kontrolde belli olacak bakalım 🙏 zor ama çok güzel herseyine razıyız sonuçta kolay elde etmedik yavrularımızı nelerden geçtik onları kucağımıza alana kadar çok şükür Allah nasip etti gerisi gelir öyle ya da böyle ☺️

Siz de inşallah sağlıcaklar yavrularınıza kavuşursunuz. Biz direk kendi odalarını yaptık, Çilek Mobilya’dan Mocha Büyüyebilen Sallanan Beşik aldık. Aslında ebatlardan dolayı sallanan değil de sabit 1.85lik olan beşiği istemiştim ama ikizlerde sallanan olması sanki daha iyi olur gibi geldi.

Burada bazı arkadaşlar anne yanı, bazısı park yatak aldı. Sanırım biraz sizin yer müsaitliğinize göre karar vermekte fayda var. Yani yatak odası ile bebek odası çok uzak olacaksa belki anne yanı yatak iyi olabilir. Ama bebek odasında yayabileceğiniz bir extra yatak gibi birşey olacaksa büyüyebilen karyola iyi olabilir gibi.

O ya da bu kesinlikle diyemem ama ne olursa olsun son zamanlara bırakmayın alışverişinizi, hazırlıklarınızı. Ben 30’dan sonra zorlanmaya başlamıştım. Dışarı çıktığımızda öyle saatlerce ayakta duramaz haldeydim artık.

Herşey gönlünüze göre olsun 😇

Canım çok çok teşekkür ederim. Çok güzel bilgiler bunlar 🌹👍

Günaydın kızlar yazan herkese çok teşekkür ediyorum kusura bakmayın tek tek alintilayamadim. Ikizlere bakmak gerçekten çok kolay değilmiş. Ama düzen kurunca çok imkansız değil bence. 2 saatte bir besliyorum şu an önce emziriyoeum arkasından mama veriyorum. Sütümü hiç sagmiyorum vaktim de yok ona asla. Her emislerinde 15-20 dakika emiyorlar sut olmasa da emerler mi bilmiyorum umarım vardır. Beni en çok zorlayan şey ağrılarım atoniden dolayı rahimde ve damarlarda çok fazla dikiş varmış doktor ağrılara normal diyor. Bu arada benim kanamam baya olduğu için depend hayatımı kurtardı. Bence çok gerekli. Daha sonra prematüre mama kesinlikle alın çantanıza biz izmir de bile mama aradık eczanelerde hastaneye de temin edilemiyormus. Kıyafet mutlaka yedekli koyun bana çok gibi gelmişti o bile yetmedi. Toplam 4 tane muslin örtü götürdük o da az geldi. Pijama hiç giyemedim mümkün değil karnım hala sis belki benim atoniden dolayıdır ama gebelikten başka bisey giymedim bence o da daha fazla olmalı. Kaşık biberon koymuştum meme reddi olmasın diye onu istediler hep biberon vermediler boşuna götürmüşüm biberon. Ve en önemlisi hastanede su ısıtıcısı yoksa mutlaka koyun. Ve termos koyun mama için. Kaynamış su bizde çok sorun oldu. Aklıma gelenler bunlar ❤❤

Emme refleksi ne zmn olustu sizde. Sat a gore , dogmasalardi 36+2 olacaklardi bugun. Ama cok yorgunlar hemen uyuyolar. Bu gidisle hastaneden taburculugumuz zor :KK43:
Haftan iyiymiş aslında canım çok kalacaklarını sanmıyorum. Benim 37 haftalık olduklarında çıktılar ama çok erken doğmuşlardı ve kiloları düşüktü. Yenidoğan bebekler de uyuyor sürekli merak etme. Emmek kilo kaybettirebiliyor zaten 3 kilo olmadan emzirmek pek iyi değil. Ben hep sağıp verdim az az emzirdim yeni yeni tam emzirmeye geçtim. Hatta kızım kustuğu için kilo alımı azalır diye ona hala sağıp veriyorum emmek yoruyor. İnşallah en kısa zamanda çıkarlar sen de bu arada toparlarsın canım benim içini ferah tut 🤲🏻🤲🏻🤲🏻💙

Canm cok tsk ederm daha once bahsettin mo bilmiyrm iyi geldi sagolasin sabah geldik hast hazirlikli sekilde kizimin durumu iyi cokti nst de sanci cikti ama dr suan normal gidyr gibi ama.arrik daha sik bakalim.dedi pzt sabah tekrar gelicez nasip bakalim onlar icin ne zalan Hayirli olacaksa o zaman olsun ins
İnşallah canım benim 🤲🏻🤲🏻🤲🏻💙 bak benim oğlumu besleyen kısımda direnç vardı o 350-400 gram daha minik doğdu ama şimdi kızımı solladı daha tombik 😅🧿 her şey olacağına varıyor gerçekten en hayırlısı neyse o olsun 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

İnşallah canım benim 🤲🏻🤲🏻🤲🏻💙 bak benim oğlumu besleyen kısımda direnç vardı o 350-400 gram daha minik doğdu ama şimdi kızımı solladı daha tombik 😅🧿 her şey olacağına varıyor gerçekten en hayırlısı neyse o olsun 🤲🏻🤲🏻🤲🏻
Ayy ins canm benim bakalim yarin sabah gidicez hayirlisi ne zaman ise o zaman olsun ins bugun biraz zorluyorlar kasilmam fazla bakalim nasip

Kizlar 7+5 te tek kesede 2 kalp atisi duyduk.ancak biri haftasina gore 7-10gun kadar kucuktu kaybolabilir dedi doktorlar.haftaya perinatologa gidecegim.sizce kaybolur mu?

Canım tek değilim annem her daim yanımda aynı binada oturuyoruz yine aynı binada oturan küçük yengem ve büyük yengem doğumdan beri yanimdalar hatta büyük yengem bende kalıyordu dün evine gitti küçük olanında çocuklar hasta diye çıkamıyor 😁 annemle tek kaldık resmen pertiz ikisi aynı anda uyanmaya başlıyor hiç yapmazlardi 😁 o yüzden annemle Allah tek bakmak zorunda olanlara yardım etsin diye sürekli dua ediyoruz 🙏🙏🙏hem meme hem mama veriyorum birinin doymasi gazı derken 1 saat sürüyor o arada diğeri ağlıyor diye meme verirken mochi takıyor çıkan sütü diğerine veriyorum hızlı olsun diye ☺️ oğlum daha küçük doğdu kızıma göre o yüzden çok kuvvetli emmiyor hâlâ o yüzden sağdigim sütü hep ona veriyorum.bu arada emzik vermeye başladım çok ağlamasınlar diye gazları oluyordu gaz damlasına başladım iki gündür çok istemesem de mecbur.hep bir çelişki acaba doydular mi 15 günlük iken kontrole gittiğimde ikiside doğum kilolarına ulaşmışlar hatta üstüne çıkmışlardi ama yine de hep tedirginim. Emzirip üstüne 40cc mama veriyorum hafta başında 50 cc cikicam verdikçe yazıyorum saatlerini günde 7 kere besliyorum sizce yeterli mi? Doktor günde 8 kere besliyorsan 30.35 cc yeter demişti benim sırf mama 40 cc bir yerlerde hata yapmıyorum inşallah. Allah hepimize yardım etsin en çok da tek bakmak zorunda olanlara güç kuvvet versin inşallah 🙏🙏🙏🙏
Canım hepimizin Allah yardımcısı olsun 🙏🏻 Çok zormuş ikiz bebek bakmak. Benim de oğlan daha küçük doğdu ☹️ Bebekleri önce biraz emziriyorum sonra 30 cc mama veriyorum sonra da 30 cc sağdığım sütten veriyorum toplam her beslenmede 70-75 cc alıyorlar sanırım. Bazen o kadar içmek istemedikleri de oluyor tabi. Şimdi senin yazdığını görünce acaba ben mi fazla veriyorum dedim ama bizim doktor da bana bu oranlar için normal demişti.

Haftan iyiymiş aslında canım çok kalacaklarını sanmıyorum. Benim 37 haftalık olduklarında çıktılar ama çok erken doğmuşlardı ve kiloları düşüktü. Yenidoğan bebekler de uyuyor sürekli merak etme. Emmek kilo kaybettirebiliyor zaten 3 kilo olmadan emzirmek pek iyi değil. Ben hep sağıp verdim az az emzirdim yeni yeni tam emzirmeye geçtim. Hatta kızım kustuğu için kilo alımı azalır diye ona hala sağıp veriyorum emmek yoruyor. İnşallah en kısa zamanda çıkarlar sen de bu arada toparlarsın canım benim içini ferah tut 🤲🏻🤲🏻🤲🏻💙
Canım benimkiler de meme emerken çok yoruluyor, doktor 3 kilo olduktan sonra tam emmeye geçersin dedi ama bu sefer de hep biberon verirsem meme reddi olur diye çok korkuyorum. Tam emzirmeye geçişte bir sorun yaşadın mı canım hemen kabullendiler mi memeyi?

Canım benimkiler de meme emerken çok yoruluyor, doktor 3 kilo olduktan sonra tam emmeye geçersin dedi ama bu sefer de hep biberon verirsem meme reddi olur diye çok korkuyorum. Tam emzirmeye geçişte bir sorun yaşadın mı canım hemen kabullendiler mi memeyi?
Kızım ne bulsa emiyor zorlanmadım emzik de verdik zaten ama oğlan biraz zorladı aventin plastik göğüs uçları var çoğunlukla onlarla emiyor sanırım plastiğe ve uzun bir şey emmeye alıştı direk memeyi almazsa onu deneyebilirsiniz. Keyfi gelince memeyi de emiyor aslında ama bazen inat ediyor zamanla alışır bence 😊

Canım hepimizin Allah yardımcısı olsun 🙏🏻 Çok zormuş ikiz bebek bakmak. Benim de oğlan daha küçük doğdu ☹️ Bebekleri önce biraz emziriyorum sonra 30 cc mama veriyorum sonra da 30 cc sağdığım sütten veriyorum toplam her beslenmede 70-75 cc alıyorlar sanırım. Bazen o kadar içmek istemedikleri de oluyor tabi. Şimdi senin yazdığını görünce acaba ben mi fazla veriyorum dedim ama bizim doktor da bana bu oranlar için normal demişti.
Amin canım amin inşallah 🙏🙏🙏 her bebeğe göre değişir bence senin de fazla değil verdiklerin ben hem emzirip hem sağdiğım verip üstüne mama verince kustular fazla geldi o yüzden 3 u birarada yapmıyorum kızım güzel çekiyor ondan yana şüphem yok ama oğlum kuvvetli çekemiyor o yüzden emin olamıyorum ne emdi diye sağdiğımi ona veriyorum hep. Doktor bana haftalık ilerle dedi o yüzden 30 verirken mamayı 40 yapmıştım yarın itibariyle 50 yapıcam sütümu bilemiyorum o yüzden mamayı arttırıyorum☺️ kaç saatte bir besliyorsun peki canım? 3 saati asmamaya çalısiyorum ama bazen uyuyorlar falan 4 saati bulduğu oluyor nadiren de olsa.

Allah razi olsun kuzum, mesajin o kadar iyi geldiki , insan ne yapacagini bilemiyor. Ayni yollardan gecmis birinin deneyimlerini paylasmasi cok guzel rahatlatici. Emzik denedik , onun cok faydasi oldu, emmesi biraz daha iyi. Mamasinin hepsini agizdan verebilirsem o zmn taburcu olabilirmisiz.

Back