Şimdi soracağım soru ile ilgili umarım hiç kimsenin tecrübesi olmamıştır olmasın da
Etrafınızdan duyduğunuz bildiğiniz var mı acaba gebelik zehirlenmesi hakkında diye sormak istiyorum. İnternetten bakayım belirtilerine dedim. Ödem, hızlı kilo artışı, tansiyon.. diyor.
Bende ödem feci durumda özellikle sol bacağım. (Sağ bacağımda da dizden yukarısı şiş).
Kilo artışı deseniz, şu ara günlük 0.5kg alıyorum. Bu ödem de olabilir tam emin değilim. Doktor dengeli beslenmelisin diyor ama beslenmemde hiçbir değişiklik yok, sanki su içsem kilo oluyor gibi. Beni gören kilo almamışsın, leblebi yutmuş solucan gibisin diyor ama 45kg başladığım gebelikte 42’ye düştükten sonra 63kg’lara geldim. Bu gidişle 70lere bile gider. Oldum olası yemekle hiç aram olmamıştır, bir çok yiyen biri olsaydım şimdi ne halde olurdum merak ediyorum.
Tansiyonum zaman zaman yükseldiği oluyor ama çoğunlukla 10/6 bandında gidiyor.
İdrarda protein kaçağı yok, değerleri iyi. Ama kanda protein değerleri düşük çıktı. Doktor daha fazla tavuk, kırmızı et ve balık yemelisin dedi.
Bugün 33+1’im. Bugün ve yarın ciğer geliştirici iğnelerini yaptıracağım doktor ne olur ne olmaz dediği için.
Doktor kontrollerim 2 haftada bir. Diğer randevuya kadar ben bu gebelik zehirlenmesi olayını nasıl anlarım?