• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Canım senin doğum ne zaman? Ben daha önce normal doğum yaptım. Epidural sezeryenden çok korktum ben de.Hissizlik yeterince olmayacak diri diri kesecekler beni diye 🤦‍♀️ Doğum boyunca hep bu korku vardı. Anestezi uzmanı başımda durdu, eşim yanımdaydı sürekli eşimin elini sıktım hissediyorum hisedicem galiba doğum boyunca bunları söyledim ama anestezi doktoru o kadar tatlıydıki beni rahatlattı. Ben buradayım hemen mudahele ederim hissediyorsan bacağını kaldır bakalım ( tabiki kaldıramıyorum) bak hissetmiyorsun gibi sürekli konuştu benimle. Ve şunu da söyliyeyim genel toplamda girişimiz çıkışımız 40 dk gibi sürmüş ama benim için herşey 10 dk da bitmişti. Yani belden aşağı uyuşma ama kafam da serhoş gibiydi. Şunu demek istiyorum ben de çok korktum bütün gece uyku uyumadım doğum öncesi ama inan korktuğum gibi olmadı ve iki günde iyileştim iyileşme süreci normal doğuma gore çok daha kolay.
Dogumum kuzum en geç 2 hafta sonra dedi Dr yani erken gelirlerse alacak hemen ama ona kalırsa 2 hafta snra

Herkese merhaba digum yapanlara hayirli olsun, dogumu bekleyenlere guzel saglikli gjnler dilerimm🥰. Her şey yolunda gider ise ben de ikizlere hamile olduğumu öğrendim. Kese göründü ama daha kalp atışı duyulmadı. 5. Haftamdan gidiyorum. Bana tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı ilk etap için? Kalp atışlarını duyacak miyim diye şimdiden garip hale geldim ama Allaha emanet ne hayırlı ise o diyip sabrediyorum.
Sakin sakin beklemek.. 12.haftaya kadar pek tavsiye yok, hicbir terslik olmamasini temenni ederim 👍

Kizlar yeni bir bilgiyle geldim 🤭 inositol maddesi bebeğin akciğer gelişimine katkısı varmış ve beyin hücrelerini gelistiriyormus gene kadınlara gunde 1 kivi oneriyorlar 30 ve üstü olanlar gunde 1 tane yesin ki akciğerleri bebislerin gelişsin inşallah kilo alımı için de ceviz ( ben yazarken bile suan tiksinti geldi) sut portakal suyu kaşar peyniri muz güzel kilo yapıyor
Doktorlarin soylemlerine gore bebeklerin dogum kilolari rahme dustugu an uc asagi bes yukari bellidir, israrla, her gun birseyler yemenin cok bir faydasi olduguna inanmiyorum sahsim adima. Dengeli ve saglikli ve mevsiminde beslenmek çok daha onemli. Misalen gestasyonel diyabeti ortaya cikan bir gebeye muz ve portakal suyu faydadan cok zarar verecektir.... Protein bedenin yapitasi oldugu icin yeterli miktarda protein alimi cok daha elzem. Bir de kendiniz icin kalsiyum deponuzun bosalmamasi...

Kizlar yeni bir bilgiyle geldim 🤭 inositol maddesi bebeğin akciğer gelişimine katkısı varmış ve beyin hücrelerini gelistiriyormus gene kadınlara gunde 1 kivi oneriyorlar 30 ve üstü olanlar gunde 1 tane yesin ki akciğerleri bebislerin gelişsin inşallah kilo alımı için de ceviz ( ben yazarken bile suan tiksinti geldi) sut portakal suyu kaşar peyniri muz güzel kilo yapıyor
Ayy kuzum ben bilmeden bu ara hep kivi yedim bebekler ondan hıçkırıyormuş hep 😅😅

Insallah hayirla sağlıkla sende kucağına alırsın canm bol bol su ic ve istirahat et
Şuan tam da o moddayim. Teşekkür ederim.
Sakin sakin beklemek.. 12.haftaya kadar pek tavsiye yok, hicbir terslik olmamasini temenni ederim 👍
Aksiligimiz gebelik haberini aldığım günün ertesi günü başladı ve daha 3 gün önceye kadar kaniyordum. Çok şükür tutunma olmuş. İnşallah dediğiniz gibi başka bir terslikle karşılaşmam 😀

Aksiligimiz gebelik haberini aldığım günün ertesi günü başladı ve daha 3 gün önceye kadar kaniyordum. Çok şükür tutunma olmuş. İnşallah dediğiniz gibi başka bir terslikle karşılaşmam 😀
Kalp atislarini alin sizi de listeye ekleyelim hayirlisiyla.... Kasim mi oluyor tahmini dogum ?

Doktorlarin soylemlerine gore bebeklerin dogum kilolari rahme dustugu an uc asagi bes yukari bellidir, israrla, her gun birseyler yemenin cok bir faydasi olduguna inanmiyorum sahsim adima. Dengeli ve saglikli ve mevsiminde beslenmek çok daha onemli. Misalen gestasyonel diyabeti ortaya cikan bir gebeye muz ve portakal suyu faydadan cok zarar verecektir.... Protein bedenin yapitasi oldugu icin yeterli miktarda protein alimi cok daha elzem. Bir de kendiniz icin kalsiyum deponuzun bosalmamasi...
Tabi buna saygı duyuyorum yapısal bir durum var bu bir gerçek ama annem karnındaki bebeğin beslenmeyle kesinlikle ilgisi olduğunu kişisel fikrim olarak düşünüyorum

Doktora gittim 31+4 ikiside 2 kiloya cok yakinlar aralari 140gr.
Bir arkadas kordonunu 2 kez boynuna dolayip kafayi da rahim agzina dayamis bir de yayilmis (korkmadim, ablalari 3 kez dolamisti). Ikinci birinciden kalan yere ilismis gibi 🤣.
Sulari iyiymis, rahim agzi 31mm (kisaliyoruz, 46dan buraya geldik), gunlerimizi yatarak gecirmeye devam dedi. NST sakin, uslu gorunuyorlar.
Gecmeyen sanci, azalan hareket, artan akinti vb vb olursa bekliyor. Kontrolleri 10 gunde bire indirdik. Bakalim ne kadar kalacaklar?
Hayırlısı olsun inşallah dhaa kalırlar. Bizim sizinle baya yakın gidiyor bende 48den 38e dustum. Ama tabi benim sanci vardi sukur sizde o cikmamis.
Buna cok katiliyorum. Ben hatta doktoruma kilo almaları için kasar falan öneriyorlar dedigimde kasar peyniri yağdan oluşan besin değeri çok düşük bir peynir çocuklara bile belli yasa kadar verilmesini önermeyiz neden bebeklerini onunla besleyesin sırf kilo almaları için mi dedi. Ben hiç kilo alsınlar diye özel bisey yemedim ve gayet kiloları güzel durumda.

Herkese merhaba digum yapanlara hayirli olsun, dogumu bekleyenlere guzel saglikli gjnler dilerimm🥰. Her şey yolunda gider ise ben de ikizlere hamile olduğumu öğrendim. Kese göründü ama daha kalp atışı duyulmadı. 5. Haftamdan gidiyorum. Bana tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı ilk etap için? Kalp atışlarını duyacak miyim diye şimdiden garip hale geldim ama Allaha emanet ne hayırlı ise o diyip sabrediyorum.
Hayırlısı olsun inşallah. Benim tek tavsiyem kendini sürekli dinleme rahat ol. Çok yorulma. Bulantılar başlamadan bu güzel gunlerin tadını çıkar 😍

Ben de tam kanamalar olabilir panik yapıp bebişleri üzmeyin diyecektim. Burada çoğu kişinin benim de dahil olmak üzere ileriki haftalara kadar kanamaları oldu. Her kanamada insanın içi gidiyor stres yapıyor. Ama bu dönemde kendinize yapacağınız en kötü şey bu stres. Bunun dışında bol bol su için (2-3lt gibi). Bir de kabak çekirdeği ve avakoda tüketebilirseniz iyi olabilir rahim ve bebişlerin tam tutunması için. Onun dışında arkadaşaların da dediği gibi güzel güzel beslenip (bulantılar başlamadan), bol bol dinlenin.

Umarım en kısa zamanda kalp atışlarının da aldığınızın haberini alırız 🙏🏻🍀

Kızlar o kadar heyecanlı ve mutluyum ki bugün kanguru bakımı yaptık 🥰🥰 gün aşırı yapılacakmış ona ayrıca mutluyum. kızımı sol oğlumu sağ göğsümün üzerine yatırdılar 30 dk uyudular koynumda. Normalde uyurken bile kıpır kıpır olan çocuklarım koynumda resmen hareketsiz bir şekilde mışıl mışıl uyudular. O kadar güzel bir duyguydu ki anlatılabilecek bişey değil gerçekten. Sonsuza kadar o anda kalmak isterdim. Eve geldim ama sanki hâlâ göğsümde yatıyorlar öyle bir his kaldı bende. Rabbime binlerce şükürler olsun bugünlere gelebildik. İnşallah vuslat yaklaşıyor. Hasret bitsin artık hayırlısıyla 🤲

Kızlar o kadar heyecanlı ve mutluyum ki bugün kanguru bakımı yaptık 🥰🥰 gün aşırı yapılacakmış ona ayrıca mutluyum. kızımı sol oğlumu sağ göğsümün üzerine yatırdılar 30 dk uyudular koynumda. Normalde uyurken bile kıpır kıpır olan çocuklarım koynumda resmen hareketsiz bir şekilde mışıl mışıl uyudular. O kadar güzel bir duyguydu ki anlatılabilecek bişey değil gerçekten. Sonsuza kadar o anda kalmak isterdim. Eve geldim ama sanki hâlâ göğsümde yatıyorlar öyle bir his kaldı bende. Rabbime binlerce şükürler olsun bugünlere gelebildik. İnşallah vuslat yaklaşıyor. Hasret bitsin artık hayırlısıyla 🤲
Oh masallah, artik daha hizli guclenecekler. Kanguru bakim mucize gibi gercekten. Allah kavustursun, bir daha ayirmasin insallah🤲

Hayırlısı olsun inşallah dhaa kalırlar. Bizim sizinle baya yakın gidiyor bende 48den 38e dustum. Ama tabi benim sanci vardi sukur sizde o cikmamis.
Doktor kalirlar diye dusunuyor, 25 olmadigi icin hala iyiyiz diyor. Bakalim gorecegiz NST 20-30 arasi stabildi. Zaten sizinle aramiz 1 hafta bile degil yolculuk iyi kotu benzesecek herhalde 🥰

Taze anneler beze 0 numara ile mi basladiniz 1 mi??
0 derseniz alacagim 1-2 paket; soruyorum malum ikizlerin boyu posu bi baska oluyor, (masallah ) tek bebekli tosun anneleri anlamaz halimi 😄

Yaaa ne kadar güzel bir şeymiş bu, gözün aydın canım ❤️ inşallah yanına aldığın günler de yakında gelir 🤲🏻 bebeklerin ne kadarken buna izin verdiler? Bana da izin verebiliriz duruma göre demişlerdi o günden beri heyecanla gidiyorum hastaneye

Canım iyi dileklerin için teşekkür ederim 🥰 inşallah dediğin gibi bebişlerimizi sağlıkla alacağız, dpktor mama çok küçük bebeklere iyi gelmiyor filan bir şeyler dedi biraz o yüzden panikledim sanırım. Elimden geleni yapıyorum şimdi Allah yardımcımız olsun hepimizin 🤲🏻
Tabiki kuzum her zaman anne sutu daha etkilidir hem kuvozde hemdr kucuk dogmuslar senin sutunle toparlansinlar diye ama suan strere girip kendini yorarsan daha kotu ondan emin ol 20 dk zamanla sut iyi gelecek sadece biraz sabir ve emek canim rabbim hepimizin bebislerini korusun ins 🥰🤲🏻

Beyaz_lale_ Beyaz_lale_ canım nasılsınız? Dün doktora gittiniz mi bebişlerle nasıl geçti?
Kuzum gittim yorgunluktan firsat bulamadim sayfaya yazmaya cok sukur bebekler kilo almis tabi mamaya agirlik verince 😅 simdi 2.50 kg ustu olduklarindan 20 anne sutu alistirmak icin mememde duracaklar sonra mama ile takviye yapacagim sutum iyi arttikce ve bebisler iyi cektikce mama takviyesi azalacakmis yavrular zaten 15dk sonra yoruluyorlar bende gogus bosalsin diye 10 dk sagma yapiyorum bu arada yontemin icin sagol en azindan baya baya azaldi agrim gitti ins daha olmaz bunlar sagol kuzum 🥰 bebislerin noroloji randevulari vardi kizda kasilma varmis fizik tedavi dr egzersiz programi ogrenecegiz daha sonra tekrar 3 ay randevu yani bebek erken dogmasi baya risk getiriyormus ama bunada gene sukur allahima 🤲🏻 senin bebisler nasil iyimi emzirmeye cagirdilarmi ne oldu ?

Yaaa ne kadar güzel bir şeymiş bu, gözün aydın canım ❤️ inşallah yanına aldığın günler de yakında gelir 🤲🏻 bebeklerin ne kadarken buna izin verdiler? Bana da izin verebiliriz duruma göre demişlerdi o günden beri heyecanla gidiyorum hastaneye
İnşallah canım hepimiz tez zamanda sağlıkla kavuşalım hayırlısıyla. Bugün 34+3 oldular canım. Dün hemşire kendi söyledi yarın yapalım mı diye

Back