• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Kızlar benimde 3.sezeryanim olacak ilk sezeryanim kizim 37 haftalikken karnimda kalbi durdu melek oldu 2.5 sene sonra 2.sezeryanim oldu 3 sezeryanimda 6 sene sonra olacak korkuyorum nasıl geçecek diye
37.haftaya kadar gelip kalbinin durmasini aklim almıyor. Nasil fark edemezler, nasil tedbir alamazlar... Madem böyle bir komplikasyon olabiliyor nasil bunun sinyalini ultrason muayenelerinde göremezler. O hafta doğum planlasalar belki o bebek yaşayacak. Cidden 37ye kadar gelip böyle bir şey yaşamış olmanı anlayamiyorum, ilk haftalarda kaybetmekten çok daha ağır bir travma, tekrar doğum yapmak korkmadan hafta saymak en çok senin için zor olmuştur... Bazen doktorlara cok guveniyoruz ama ihmalkarligin da hep onlar yüzünden olduğunu düşünüyorum bu tarz şeyler duydukça.

Canımsın panik atak krizi geçirirsem diye çok korkuyorum masadan kalkmaya bile çalışabilirim bebeklerin sesini duymasam sanirim ameliyathaneyi inletirim yani kendime güvenemiyorum ben 🙄
Al benden de o kadar. Komple anestezi vermezlerse orda kesin carpintim başlar, ilk tecrübemiz bir de. Ameliyattaki doktor ve diğerlerini de panikletebiliriz oralarda ağlayıp, titrerken. Belden aşağı uyuşunca kesildiğini hissetmeye devam edenler bile var. Göz göre göre acı çekmek istemiyorum. Bir yandan da olup biten her şeyi duyup hakimiyet kurma isteği de var. 34-36arasinda komple anesteziden bir miktar bebekler çıkasiya onlara da kan yoluyla geçecektir, prematureler o kadarini kaldirabiliyor mu acaba... Belki de komple uyutulma hakkimiz yoktur bile premature sınıfında sayilacaklari için.

Sertlik konusunda uc asagi bes yukari ayni durumdayim, gunun cogunda sert karnim. Hareket bolca var. Bebegin birinin basi hep asagida, digeri bi asagi bir yukari donup duruyor, her kontrolde baska yonde... Sadece şunu biliyorum iki kafa da asagi inince alt karinda bir basi oluyor, iki gundur vajen kemiklerinde garip bir agri var tanimlayamiyorum. Randevum cuma idi, yarina aldim, acilma vb. olasi birsey varsa bilelim diye, ben pimpirikli adamim.... onceki dogumda 90 uzeri duzenli sancilari hic hissetmemis insanim, dr. şok, sanci olabilir ve gene hissetmiyor olabilirim.. Bugun 31+4, 34e birsey kalmadi, dayanacagiz sonrasi Allah kerim..
İyi yapmışsın canım git bakalım doktor ne diyecek benim enfeksiyon diye düşünüyorum akıntım da artmıştı bu ara çünkü yarın gideceğim doktora ben de hayırlısı artık 33. Haftadayım ben de ciğer geliştirici de olmuştum nasip artık

37.haftaya kadar gelip kalbinin durmasini aklim almıyor. Nasil fark edemezler, nasil tedbir alamazlar... Madem böyle bir komplikasyon olabiliyor nasil bunun sinyalini ultrason muayenelerinde göremezler. O hafta doğum planlasalar belki o bebek yaşayacak. Cidden 37ye kadar gelip böyle bir şey yaşamış olmanı anlayamiyorum, ilk haftalarda kaybetmekten çok daha ağır bir travma, tekrar doğum yapmak korkmadan hafta saymak en çok senin için zor olmuştur... Bazen doktorlara cok guveniyoruz ama ihmalkarligin da hep onlar yüzünden olduğunu düşünüyorum bu tarz şeyler duydukça.
Benim için çok zor bir süreçti aylarca psikolojik tedavi gördüm 2.kez hamile kaldığımda haftada 2 kez hastanelerdeydim en ufacık bir şeyde solugu hastanede aliyorduk ilki 37.hafta öldüğü için 2.hamileligimde 37.haftada alındı
Rabbim hiç kimseye yaşatmasın

Pinkbuyu Obayram'i hatirlarmisin bu konunun benden onceki sahibi.. ikizin esini kaybedince ayrilmisti, simdi nisan anneleri topicinde bulabilirsin. Onda da epey sıkinti oldu sonrasinda, akinti, kasilma vb. serklaj yapildi 32'ye geldi cok sukur.. Bir sor istersen serklajli oldugu icin dikise bagli mi, ne yapip rahatlamis sana yardimi dokunur insallah...
Cok sagol canim. Yazdim simdi. Serklaj ikiz olunca gec haftalarda yapilmiyor. Ama bende yapılmasa dogum olacakti. Mecburen yapildi. Simdi sonuckari ne olacak bilmiyoruz.

Umarim ilerler 28. Haftalara gelirim.

Nameless Warrior Nameless Warrior NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim L lily kizlar gozunuz aydin cok sevindim sizin adiniza allahim anali babali saglikla sihatle buyutmeyi nasip etsin ins 🤲🏻🥰 kuvoze bebisleri girmeyen arkadaslarim adiniza cok sevindim masallah 🧿 L lily canim 20 dk uzun sagma bir gogsunu cok yipratirsin bu sefer daha sonra hic sagmazsin once ayari azar azar ac uyarilma olsun sonra artirirsin merak etme sut birden artmaz daha cok erken zamanla ve guzel sagimla artacaktir emin ol ins hayirlisiyla bebisinde cikacaktir sag saglim 🤲🏻💚

Ben ilk sezeryani 10yil once genel anestezi ile oldum, nasilyardiyeyim'in dedigi gibi acil ve aclik vb. olmadan hazirliksiz.. Esim zor yetisti, buz gibi ameliyathaneye girince korkum ayyuka cikti, ekip on hazirliklari yaparken kendimi surekli monitorden takip edip "sakin ol, nabzini dusur, kanaman artmasin, bebek strese girmesin vs" diye telkinledigimi biliyorum. Uyanmada bir sıkinti yasamadim sadece bebegi kucagima almam biraz daha gec oldu lokal anesteziye gore....
Simdilerde genel anestezi bebeklere az da olsa gectigi icin spinal ya da epidural yapmayi tercih ediyorlar (kombineden de vazgecmeye baslamislar diye duydum). Aklimda spinal var, epidural katateri beni hep germistir... Tabi bana mok yemek 🤣 duser, anestezist ne derse o...
Benim kaygim, ayni ameliyat yerini ikinci kez kesmek, dikmek... Agri daha mi cok oluyor insizyon yerinde, toparlayip ayaga kalkmak kolay mi (malum bir degil iki tane muhtac bekliyor, refakatcim tecrubesiz) vb vb.
Ablamın ayni yer değilde yarim cm aşağı kesilmisti kuzum

Al benden de o kadar. Komple anestezi vermezlerse orda kesin carpintim başlar, ilk tecrübemiz bir de. Ameliyattaki doktor ve diğerlerini de panikletebiliriz oralarda ağlayıp, titrerken. Belden aşağı uyuşunca kesildiğini hissetmeye devam edenler bile var. Göz göre göre acı çekmek istemiyorum. Bir yandan da olup biten her şeyi duyup hakimiyet kurma isteği de var. 34-36arasinda komple anesteziden bir miktar bebekler çıkasiya onlara da kan yoluyla geçecektir, prematureler o kadarini kaldirabiliyor mu acaba... Belki de komple uyutulma hakkimiz yoktur bile premature sınıfında sayilacaklari için.
Yuzduk yüzdük kuyruk zamani korku hat safhada 🤭🤭

Nameless Warrior Nameless Warrior NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim L lily kizlar gozunuz aydin cok sevindim sizin adiniza allahim anali babali saglikla sihatle buyutmeyi nasip etsin ins 🤲🏻🥰 kuvoze bebisleri girmeyen arkadaslarim adiniza cok sevindim masallah 🧿 L lily canim 20 dk uzun sagma bir gogsunu cok yipratirsin bu sefer daha sonra hic sagmazsin once ayari azar azar ac uyarilma olsun sonra artirirsin merak etme sut birden artmaz daha cok erken zamanla ve guzel sagimla artacaktir emin ol ins hayirlisiyla bebisinde cikacaktir sag saglim 🤲🏻💚
Canım iyi dileklerin için teşekkür ederim 🥰 inşallah dediğin gibi bebişlerimizi sağlıkla alacağız, dpktor mama çok küçük bebeklere iyi gelmiyor filan bir şeyler dedi biraz o yüzden panikledim sanırım. Elimden geleni yapıyorum şimdi Allah yardımcımız olsun hepimizin 🤲🏻

Kizlar göğsümün ucundaki o beyaz şeyleri dediğiniz gibi duşta temizledim ve günlük göğüs ucu kremi sürüyorum şimdilik yoklar olursa mutlaka yine yazacam ama anladığım kadarıyla onlar tıkanıklık yapiyor bence karnıma geliyim hemen son 2 haftada yırtarak kadar kaşındı ondan once ne çatlak ne kaşıntı ne bise yoktu ama 2 haftada nasıl bir çatlama nasıl bir kaşınma nasıl bir yırtılma size anlatamam harita gibi oldum

Kizlar göğsümün ucundaki o beyaz şeyleri dediğiniz gibi duşta temizledim ve günlük göğüs ucu kremi sürüyorum şimdilik yoklar olursa mutlaka yine yazacam ama anladığım kadarıyla onlar tıkanıklık yapiyor bence karnıma geliyim hemen son 2 haftada yırtarak kadar kaşındı ondan once ne çatlak ne kaşıntı ne bise yoktu ama 2 haftada nasıl bir çatlama nasıl bir kaşınma nasıl bir yırtılma size anlatamam harita gibi oldum
İkizde çatlama olmaması mucize gibi bir şey canım benim de aynı şekilde harita sonra geçer mi ki acaba

İkizde çatlama olmaması mucize gibi bir şey canım benim de aynı şekilde harita sonra geçer mi ki acaba
Hc bilmiyorum kuzum sorun etmiyorum sadece kolestaz diye bir şey varmış ondan korkuyorum oksapar yaptığım yer yuvarlak ve kırmızı egzama gibi olmuş napayim bebeklerim iyi olsun gerisi inan hiç umrumda degil

Canımsın panik atak krizi geçirirsem diye çok korkuyorum masadan kalkmaya bile çalışabilirim bebeklerin sesini duymasam sanirim ameliyathaneyi inletirim yani kendime güvenemiyorum ben 🙄
Canım senin doğum ne zaman? Ben daha önce normal doğum yaptım. Epidural sezeryenden çok korktum ben de.Hissizlik yeterince olmayacak diri diri kesecekler beni diye 🤦‍♀️ Doğum boyunca hep bu korku vardı. Anestezi uzmanı başımda durdu, eşim yanımdaydı sürekli eşimin elini sıktım hissediyorum hisedicem galiba doğum boyunca bunları söyledim ama anestezi doktoru o kadar tatlıydıki beni rahatlattı. Ben buradayım hemen mudahele ederim hissediyorsan bacağını kaldır bakalım ( tabiki kaldıramıyorum) bak hissetmiyorsun gibi sürekli konuştu benimle. Ve şunu da söyliyeyim genel toplamda girişimiz çıkışımız 40 dk gibi sürmüş ama benim için herşey 10 dk da bitmişti. Yani belden aşağı uyuşma ama kafam da serhoş gibiydi. Şunu demek istiyorum ben de çok korktum bütün gece uyku uyumadım doğum öncesi ama inan korktuğum gibi olmadı ve iki günde iyileştim iyileşme süreci normal doğuma gore çok daha kolay.

Doktora gittim 31+4 ikiside 2 kiloya cok yakinlar aralari 140gr.
Bir arkadas kordonunu 2 kez boynuna dolayip kafayi da rahim agzina dayamis bir de yayilmis (korkmadim, ablalari 3 kez dolamisti). Ikinci birinciden kalan yere ilismis gibi 🤣.
Sulari iyiymis, rahim agzi 31mm (kisaliyoruz, 46dan buraya geldik), gunlerimizi yatarak gecirmeye devam dedi. NST sakin, uslu gorunuyorlar.
Gecmeyen sanci, azalan hareket, artan akinti vb vb olursa bekliyor. Kontrolleri 10 gunde bire indirdik. Bakalim ne kadar kalacaklar?

Herkese merhaba digum yapanlara hayirli olsun, dogumu bekleyenlere guzel saglikli gjnler dilerimm🥰. Her şey yolunda gider ise ben de ikizlere hamile olduğumu öğrendim. Kese göründü ama daha kalp atışı duyulmadı. 5. Haftamdan gidiyorum. Bana tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı ilk etap için? Kalp atışlarını duyacak miyim diye şimdiden garip hale geldim ama Allaha emanet ne hayırlı ise o diyip sabrediyorum.

Canım senin doğum ne zaman? Ben daha önce normal doğum yaptım. Epidural sezeryenden çok korktum ben de.Hissizlik yeterince olmayacak diri diri kesecekler beni diye 🤦‍♀️ Doğum boyunca hep bu korku vardı. Anestezi uzmanı başımda durdu, eşim yanımdaydı sürekli eşimin elini sıktım hissediyorum hisedicem galiba doğum boyunca bunları söyledim ama anestezi doktoru o kadar tatlıydıki beni rahatlattı. Ben buradayım hemen mudahele ederim hissediyorsan bacağını kaldır bakalım ( tabiki kaldıramıyorum) bak hissetmiyorsun gibi sürekli konuştu benimle. Ve şunu da söyliyeyim genel toplamda girişimiz çıkışımız 40 dk gibi sürmüş ama benim için herşey 10 dk da bitmişti. Yani belden aşağı uyuşma ama kafam da serhoş gibiydi. Şunu demek istiyorum ben de çok korktum bütün gece uyku uyumadım doğum öncesi ama inan korktuğum gibi olmadı ve iki günde iyileştim iyileşme süreci normal doğuma gore çok daha kolay.
Bunları okuyunca cesaret geliyor ama sanki o an bana hiç geçmeyecek sanki ben orda kalacam gibi hissediyorum sanki bir daha ayağa kalkamiycak gibi hissediyorum ayy çok karışık inan ki canm bnm hafif sedasyon istycem ama ya

Herkese merhaba digum yapanlara hayirli olsun, dogumu bekleyenlere guzel saglikli gjnler dilerimm🥰. Her şey yolunda gider ise ben de ikizlere hamile olduğumu öğrendim. Kese göründü ama daha kalp atışı duyulmadı. 5. Haftamdan gidiyorum. Bana tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı ilk etap için? Kalp atışlarını duyacak miyim diye şimdiden garip hale geldim ama Allaha emanet ne hayırlı ise o diyip sabrediyorum.
Insallah hayirla sağlıkla sende kucağına alırsın canm bol bol su ic ve istirahat et

Kizlar yeni bir bilgiyle geldim 🤭 inositol maddesi bebeğin akciğer gelişimine katkısı varmış ve beyin hücrelerini gelistiriyormus gene kadınlara gunde 1 kivi oneriyorlar 30 ve üstü olanlar gunde 1 tane yesin ki akciğerleri bebislerin gelişsin inşallah kilo alımı için de ceviz ( ben yazarken bile suan tiksinti geldi) sut portakal suyu kaşar peyniri muz güzel kilo yapıyor

Back