• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 ikiz annesi olacaklar

Canım benim çok şükür iyiyiz ben hala yoğun tempo çalıştığım için takip ediyorum buraları ama yazamıyorum :KK43: en son bir hafta önce şeker yüklemesinde görmüştük bebişleri birisi 810 diğeri 840 gr olmuşlardı. mide yanmalarım benim yaklaşık 10 haftadır var ama tamamen yediklerim ile alakalı olduğunu fark ettim mesela çikolata tatlı hiç iyi gelmiyor mideme tüketmiyorum. bazı gıdaları hayatımdan çıkarttım gibi o yüzden biraz daha rahatım. ara ara adet ağrısı gibi ağrılarım oluyor ama rahim ağzında bir problem olmadığı için çok takılmamaya çalışıyorum. sen nasılsın bebişler nasıl ?
Bende şeker yüklemesi yaptirmiycam kuzum en son guttigim de benn de gramlari seninkilerle aynı 795 falandı ben biraz yememi kisitladim su aralar benmde oluyor o ağrılar hatta suan bile var

Benm bebekler birden kilonalinca hemen olctu orda bise cikmadi snra hem açlık idrar hem kan baktı onda da çıkmadı bende istemedim o da gerek yok zaten düşük dedi açlık 80 çıktı o şekilde yaptırmama kararı aldık kuzum iste simdi de ne durumdayım inan ki bilmiyorum :) hosbulduk 🥰🥰🥰
İyi iyi çok şükür canım zaten senin şekerlik bir durumun yok sağlıklı şeyler yiyorsun ama biraz fazla yemişsin sadece düzelmiştir artık 🤗 ben de şeker yüklemesi yaptırdım çıkmadı çok şükür ama rahimağzı uzunluğum hep 30küsürdü 2 haftada ptesi 21e düşmüş rapor verdi 28.inde de doğum iznim başlayacak yatıcam artık çok zor benim için 😬 haftaya ptesi de detaylı için gittiğim prof perinatologa birdaha gidicem bir de o baksın bakalım inşallah ileri haftalara kadar dayanırım 🤲🏻💙

selam kızlar...
nasılsınız bugün? ellerimde uyuşma, ayaklarımda da ödem oluşmaya başladı benim. ayaklarımı tanıyamıyorum akşam işten eve gidince öyle bir şişme yani :) doktorum normal diyor, tansiyonumu da ölçtürüyorum hep normal çıkıyor. Bu arada 3. Doz biontech aşımı oldum dün gece. Sizi korkutmak istemem ama sağlam kaynaklardan edindiğim bilgilere göre omicron varyantı çok sağlam geliyor, bulaşıcılığı çok yüksek bu zamana kadarki hiç bir varyanta benzemiyor. Sağlık bakanlığı da 6 ay olan aşı aralığı süresini 3 aya indirdi dün akşam itibariyle. özellikle aşısız arkadaşlarım aşı yaptırmak ya da yaptırmamak sizin tercihiniz elbette ama lütfen kendinize çok dikkat edin.
Canım ödemler uyuşmalar kramplar benim de senin haftalarında başladı magnezyum verdi doktorum biraz daha az oluyor ama hala oluyor özellikle gece ellerimde oluyor ve ters bir şey yaptığımda sağ ayak bileğimde sinirlerim sıkışıyor gibi normalmiş böyle şeyler 🤷🏼‍♀️ Magnezyum kullanıyor musun?

Ben 2 doz biontech oldum ama 3 mü olmam lazım? En son 20.haftada olmuştum 3 ay olmadı daha gerçi

selam kızlar...
nasılsınız bugün? ellerimde uyuşma, ayaklarımda da ödem oluşmaya başladı benim. ayaklarımı tanıyamıyorum akşam işten eve gidince öyle bir şişme yani :) doktorum normal diyor, tansiyonumu da ölçtürüyorum hep normal çıkıyor. Bu arada 3. Doz biontech aşımı oldum dün gece. Sizi korkutmak istemem ama sağlam kaynaklardan edindiğim bilgilere göre omicron varyantı çok sağlam geliyor, bulaşıcılığı çok yüksek bu zamana kadarki hiç bir varyanta benzemiyor. Sağlık bakanlığı da 6 ay olan aşı aralığı süresini 3 aya indirdi dün akşam itibariyle. özellikle aşısız arkadaşlarım aşı yaptırmak ya da yaptırmamak sizin tercihiniz elbette ama lütfen kendinize çok dikkat edin.
Bende aşı yaptirmak istiyorum ama 10 gun once tetanoz asisi oldum. Covidi yaptirabilir miyim bilgisi olan var mi kizlar

İyi iyi çok şükür canım zaten senin şekerlik bir durumun yok sağlıklı şeyler yiyorsun ama biraz fazla yemişsin sadece düzelmiştir artık 🤗 ben de şeker yüklemesi yaptırdım çıkmadı çok şükür ama rahimağzı uzunluğum hep 30küsürdü 2 haftada ptesi 21e düşmüş rapor verdi 28.inde de doğum iznim başlayacak yatıcam artık çok zor benim için 😬 haftaya ptesi de detaylı için gittiğim prof perinatologa birdaha gidicem bir de o baksın bakalım inşallah ileri haftalara kadar dayanırım 🤲🏻💙
Benm rahim ağzımı söylemiyor ama bunca kasilmaya ben uzun olduğunu düşünmüyorum hiç de ben yalnızım korkmayayim diye söylemiyor olabilir bende yatıyorum ama yarım saat otursam hemen ağrılar ve af edersin seyimden agri başlıyor yani hamilelik hormonları ve üstelik bende mantar da var o da benim sürekli akintim oluyor o yüzden ne nedir inan artık bilemez oldum hayırlısıyla 35. Haftaya gelip rahat edeydik kayinvalidem tek yumurta ikizlerin 38. Haftada üstelik normal yolla saglikocaginda doğurmuş haftasının darısı hepimizeo

Benimde 2 hafta öndeydi hatta sevindim bende dedi ki bana bebekler iri olursa erken doğum riskin olur kendini frenle dedi hatta hemen sekerimi olctu snra 1 hafta snra hem idrar hem kanda tekrar baktı şekerim 80 çıktı açlık o yüzde yüklemeye gerek duymadı sende yoktur dedi ama beslenmemi kisitladi ben de sinirlendim hatta ben hamur işi yemiyorum börek çörek pasta falan kepekli ekmek yerim yada tam tahıllı kabiz olduğum için seker zaten yemem mantar yapiyor vajinamda hemen o yüzden de sinirlendim dedim yediğim ne var ki neyi kisitlayayim kaşar yeme dedi meyveyi azalt dedi bende 1 hafta oyle yaptim o hafta kilo almadılar geri kendi kilosuna döndüler suan ne durumda bilmiyorum daha kontrole gitmedim
Valla canım ben de hamile değilken yediğim kadar yiyorum aslında doktorum bana bi şey demedi iyi dedi 2 haftaya şeker ölçümü yaptıracağım..

Bende şeker yüklemesi yaptirmiycam kuzum en son guttigim de benn de gramlari seninkilerle aynı 795 falandı ben biraz yememi kisitladim su aralar benmde oluyor o ağrılar hatta suan bile var
Canım benim öncesinde insülin direncim vardı. ayrıca bebeklerin suyu da sınırda çıkınca biraz erken yaptırdım. ama çok şükür birşey çıkmadı. seninde bir sıkıntı yoksa yaptırmayabilirsin tabi. nasıl ağrıların oluyor adet sancısı gibi mi ? benim özellikle sabahları yataktan kalkınca ilk yarım saat falan oluyor ve sonrasında geçiyor. doktorda bir sıkıntı yok diyor ama yinede insanın içi rahat etmiyor.

Benm rahim ağzımı söylemiyor ama bunca kasilmaya ben uzun olduğunu düşünmüyorum hiç de ben yalnızım korkmayayim diye söylemiyor olabilir bende yatıyorum ama yarım saat otursam hemen ağrılar ve af edersin seyimden agri başlıyor yani hamilelik hormonları ve üstelik bende mantar da var o da benim sürekli akintim oluyor o yüzden ne nedir inan artık bilemez oldum hayırlısıyla 35. Haftaya gelip rahat edeydik kayinvalidem tek yumurta ikizlerin 38. Haftada üstelik normal yolla saglikocaginda doğurmuş haftasının darısı hepimizeo
Bana da başta söylemiyordu canım sonra detaylıda perinatologa gittim o söyledi kendi doktoruma da ısrar ettim ölçtürdüm. 2 hafta önce 32ydi bu sefer 21 çıktı vajinal ölçtü hem de. Ama öyle çoook kötü bir ağrı sızım olmuyor ayakta 10-15 dakika durunca biraz baskı oluyor. Neyse inşallah dediğin gibi kısmet olur biz de ileri haftalara kadar dayanırız 🙏🏻🤗💙 sana da atayım bak bu videoyu izleyip izleyip allahım bana da nasip et hayırlısıyla diyorum imkansıza yakın ama keşke olsa 🥰

Watch this reel by ebevildanyildirim on Instagram

Bana da başta söylemiyordu canım sonra detaylıda perinatologa gittim o söyledi kendi doktoruma da ısrar ettim ölçtürdüm. 2 hafta önce 32ydi bu sefer 21 çıktı vajinal ölçtü hem de. Ama öyle çoook kötü bir ağrı sızım olmuyor ayakta 10-15 dakika durunca biraz baskı oluyor. Neyse inşallah dediğin gibi kısmet olur biz de ileri haftalara kadar dayanırız 🙏🏻🤗💙 sana da atayım bak bu videoyu izleyip izleyip allahım bana da nasip et hayırlısıyla diyorum imkansıza yakın ama keşke olsa 🥰

ayyy bende izledim bu videoyu ve çok duygulanndım. allahım bizede göstersin böyle doğumlar :KK200: :KK200:

Olur inşallah kuzum benm sen 28. Haftayı butirmissin sonrası çabuk geçiyor zaten ben de 35 hedefim inşallah

Canım benim öncesinde insülin direncim vardı. ayrıca bebeklerin suyu da sınırda çıkınca biraz erken yaptırdım. ama çok şükür birşey çıkmadı. seninde bir sıkıntı yoksa yaptırmayabilirsin tabi. nasıl ağrıların oluyor adet sancısı gibi mi ? benim özellikle sabahları yataktan kalkınca ilk yarım saat falan oluyor ve sonrasında geçiyor. doktorda bir sıkıntı yok diyor ama yinede insanın içi rahat etmiyor.
Kasılma rarzi bnm ağrılarım ayakta olunca yada çok oturunca oluyor kuzum

Günaydın canım doktorunun ne dediğini anlamadım... bebişlerin kaç gram benim de 15 gün kadar öndeler iyi mi kötü mü anlamadım :KK43:
Niye kötü olsun. Çok saçma. Benim de bir buçuk hafta öndeler . Şu ara 2 kilo oldular muhtemelen. Hele bu haftalarda daha da kilo alsınlar diye daha da dikat ediyorum beslenmeme. Eğer şeker çıkmazsa bir sorun yoktur. Şeker yüksek olunca da bebek kilosu yüksek oluyormuş. Ve seker olunca bebeklerin suyu da fazla çıkıyor. Böyle bir şey yoksa bebeklerin önde olması zarar değil avantaj. Sonuçta be zaman doğacakları belli değil.

Back