- 18 Şubat 2008
- 2.855
- 4.761
-
- Konu Sahibi Inquisitive
- #2.341
Aynen, dusmeseydi su an lohusaydim, diye saymayi hic birakmadimYa bu dusuk olayı bızım psikolojimizi cok etkılemıs, ben de su gelınce, herhalde kese bozuldu, gıttı bebek dedım.. Peceteye sildikçe geliyor benım de, bazen kırmızı bazen kahverengi, bazen Hıc yok bazen pembe.. Insallah benımkı de biter, kurtuluruz, kafam rahatlar
haklısın canım, doktorumla yeniden konuşacağım bu konuyu hem böyle örnekler varsa risk almaya gerek yok bence.Yok canım ben izmirdeyim ama arkadaşım hemşire benim ve kız 26. Haftada doğuruyordu nerdeyse ikizleri. Kendi doktoru da aynen kestirtti işte böyle. Sonra apar topar tüp bebek doktorumuzu aradı ve hemen proluton değota başlayıp devam etti. Çok şükür 37-39 arası sağlıklı doğum yaptı. Yine de kullanabilirsin iğneyi bence. Zararı yok ama acısı çok
evet ikiz gebelikten hatta tek bebekten bile olur. ama yine de kardiyolojiye kontrol olmak lazim. holter takilip bi bakiliyor her seyy yolunda mi diyeKızlar kalbim çok hızlı atıyor ara ara bunun sebebi ikiz gebelik mi sizce? O kadar çarpıyor ki sesini duyuyorum
aslinda iyi doktorum ultrasonu son model her gittigimde ayrintili bakiyor. kalbin odaciklarina plasentayi besleyen damarlara vs. çocuğun midesini idrar torbasını hizlica gördü bana yarim saniye söyleyip gecti. en son esim rahim agzini hatırlatalim dedi bana doktor siz oturur oturmaz ona baktim zaten dedi. eli gözü hızlı yani önceden devlette uzun yillar calistigi icin. ayrintili için aslinda perinatolog gitmek isterdim ama doktorum gerek yok demisti esim de duydu bunu simdi mümkün değil ikna edemem. en yakin perinatolog 1 saat mesafedeEvet evet balım ben de takip ediyorum onu gördüm ama bilmeyen birisi yapamaz herkese ayrı boyut kullanılır çok dikkatli takılması çıkarılması lazım falan demiş hep korktum hatta daha gebeliğin başında kendi doktoruma sordum o da takip ediyor o doktoru dedim çağrı gülümser pessar yapıyormuş serklaj yerine siz ne düşünüyorsunuz diye güldü en baştan sordum ve stalkladım diye heraldedaha öyle bir şey yok ille gerekecek diye de bir şey yok dedi inşallah gerekmez o doktor da ankaradaymış ben oraya gelene kadar doğururum zaten herkes yapamıyorsa
Yok canım olur mu paylaşıyoruz burda herşeyi iyi ki söyledinaynı günmüş randevularımız güzel haberlerle döneriz inşallah Detaylı ultrasonda mı 10ar dakika baktı şaşırdım valla nerde bu doktor başka bir yere daha gidersin en olmadı kuzum. Baksana ben de detaylı baktı diyorum ama hep pozitif konuştu benimki de problemleri görmezden mi geldi diyorum
100-120 bandi normal kabul ediliyor, kan artisi dolayisi ile, ustunde ise bi doktora gitmek lazim.Kızlar kalbim çok hızlı atıyor ara ara bunun sebebi ikiz gebelik mi sizce? O kadar çarpıyor ki sesini duyuyorum
Hiç bilmiyorum kaç olduğunu canım100-120 bandi normal kabul ediliyor, kan artisi dolayisi ile, ustunde ise bi doktora gitmek lazim.
Hamile kalmadan önce görünmüştüm bi sebepten dolayı canım her türlü tetkik yapılmıştı bir sorun yoktu kalbimdeevet ikiz gebelikten hatta tek bebekten bile olur. ama yine de kardiyolojiye kontrol olmak lazim. holter takilip bi bakiliyor her seyy yolunda mi diye
Bana ilaç vermedi dr canim her gebede olan bir durum bu dikkat et dedi ben gebelik öncesinde çok olurdum zaten mantar ama diyetini uygulayınca kendi geçiyor şekeri hayatımdan tamamen çıkarınca yani şeker mantarı besliyor eğer ilerleme kaşıntı yanma vs. Olursa o zaman ilaç için dr a giderim ama suan şikayetim yok sadece doktor muayene de olduğunu söyledi bende az bise yanma olmuştu ama dikkat edince geçti bence sende çok şikayetin yoksa hani yanma kaşınma kokulu akunti vs. Gibi ilaç için erken ama sana tavsiyem sakin sirke falan sürme orana ben denemiştim hem bir işe yaramaz hemde canın çok yanar kasilirsinŞey demiştim ya hani mantar için hindistan cevizi yağı tavsiye ederim diye, demek bir işe yaramiyormuş benim de bugün kültür sonucumda candida çıktı. Vagihex diye bir ilaç başlayacağım
Oyle gercekten, aynı durumdayız, suan 5 aylık bebektiAynen, dusmeseydi su an lohusaydim, diye saymayi hic birakmadim( Dogurdugum da karnımdakiler de ne kadar evladimsa o da oyleydi, hala 2 damla yas akittigimda "Allahim isyan etmiyorum, karnimdakilere binlerce sukur, ama onu da cok sevdim diyorum". Travma devam yani
Sizin de rapor zamani gelmis bence, evde kalinca kafanizi cok takmayacaksaniz biraz sedanter hayat lazim. Ben bu donem ders anlatamayacagima emindim, 24. Haftaya kadar heyet raporluyum 45+45 gun aldim.
Hic olmazsa 1. Trimesteri evde bitirin, sonrasi daha sakin gibi (masallah). Cantamda hep depot siringa ve receteyle geziyorum, sadece tedbir cok sukur...
Anladım canım ondan kısa sürmüş demek ki doktorundan eminsen problem yok inşallah sorunsuz atlatırız bugünleriaslinda iyi doktorum ultrasonu son model her gittigimde ayrintili bakiyor. kalbin odaciklarina plasentayi besleyen damarlara vs. çocuğun midesini idrar torbasını hizlica gördü bana yarim saniye söyleyip gecti. en son esim rahim agzini hatırlatalim dedi bana doktor siz oturur oturmaz ona baktim zaten dedi. eli gözü hızlı yani önceden devlette uzun yillar calistigi icin. ayrintili için aslinda perinatolog gitmek isterdim ama doktorum gerek yok demisti esim de duydu bunu simdi mümkün değil ikna edemem. en yakin perinatolog 1 saat mesafede
Amin inş kuzum hayirlisiyla ins bizde öyle oluruzamin amin insallah hepimiz 2021 anneleri gibi yakin zamanlarda miadinda dogururuz.
şimdi ben evde yanımda duracak maasli birini araştırmaya baslicam. 2 hafta sonra daha da kisalmis olursa veya serklaja kadar giderse olay birisinin ev işlerini ve yemegi yapmais gerekcek
Allah razı olsun canım çocuklarını da sana bağışlasınBenim bebişlerden biri oluşmamıştı 6+2’de, 1 hafta sonra gittiğimizde ikisinin de kalp atışını duydukben de bir ikiz annesi adayıyım İnşallah sağlıkla kucaklarımıza almak nasip olur hepimiz için
Surekli yat canim cok dus alma kabızl olup ikinma inşallah serkraj önerirse yaptir bence ama 3 kotu degil 2 bucuk ve altına oneriyirlarselam kızlar bugün kontrolum vardı 20+4 bebekler iyiymis 375 ve 410 gr olmuslar. kalp beyin el ayak ic organlar falan sıkıntı yok. yalnız rahim ağzı 30 mm ölçtü16. haftada 42ydi, 19. haftada 38di simdi 30 olmuş. 2 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı. zaten anliyordum o aşağılarda biseyler oluyor bazen agri vuruyor. hafif baski var. otururken sanki bebeklerin ustune oturuyormusum gibi hissediyordum. tabii oyle değil de farkliligi algilamisim iste. moralim bozuldu 2 haftada daha da düşmez insallah
Bn eve nabiz ölçüm cihazı aldim 126 çıktı canim 2 doktora gidiyorum normalde ama biri daha tecrübeli ikiside normal dediler bazen 98 bazen xen 115 falan öyle normalmişKızlar kalbim çok hızlı atıyor ara ara bunun sebebi ikiz gebelik mi sizce? O kadar çarpıyor ki sesini duyuyorum
Bana ilaç vermedi dr canim her gebede olan bir durum bu dikkat et dedi ben gebelik öncesinde çok olurdum zaten mantar ama diyetini uygulayınca kendi geçiyor şekeri hayatımdan tamamen çıkarınca yani şeker mantarı besliyor eğer ilerleme kaşıntı yanma vs. Olursa o zaman ilaç için dr a giderim ama suan şikayetim yok sadece doktor muayene de olduğunu söyledi bende az bise yanma olmuştu ama dikkat edince geçti bence sende çok şikayetin yoksa hani yanma kaşınma kokulu akunti vs. Gibi ilaç için erken ama sana tavsiyem sakin sirke falan sürme orana ben denemiştim hem bir işe yaramaz hemde canın çok yanar kasilirsin
Benim çok şükür bulantım yok ama iştahım kapandıBulantıdan dünyası kararanlarhey orda mısınız ses verin Ben de böyle acıkıp çokça yemek istiyorummmmm