- 26 Ağustos 2020
- 2.357
- 3.814
- 83
- 32
- Konu Sahibi sweetgirlcandy
-
- #50.661
32+5 günlük hamileyim canım doktorumuz biraz iri Bi bebek dedi eşim 170 bende 170 im ama amcamız uzun ve aşırı iri 6 buçuk kilo doğmuş ona çektiğini düşünüyoruzKız kaç haftalıksın sen kilosu cok iyi maşallahSenin bebeğin olmuş
Epifural ne spinal nedir hala araştırmadım benHadi yaaa ne olcak belli değill ama benim aklim epidural sezaryene gidiyo
Epidural sezaryen seni belinden igne yapıyor belden aşşağa uyusturuyolar belden yukarısı gözün açıkEpifural ne spinal nedir hala araştırmadım ben
İki anestezi yönteminde de belden aşağısı uyuşturulur ve uyanıklık hali söz konusudur.Epifural ne spinal nedir hala araştırmadım ben
Muzu da yasaklamışlardı şekerli diyeSen kaşar ve muz ye bence bu ara kilo aldıran şeylerden
En azından günde 1 kere yeMuzu da yasaklamışlardı şekerli diyeama uymicam artık o kadar sıkı
Muzu da yasaklamışlardı şekerli diyeama uymicam artık o kadar sıkı
Bnm şekerim 200'ün üzerinde çıktığı halde muz benim şekerimi yükseltmiyor. Yedikten bir saat sonra test yaptığınızda ögrenmiş oluyorsunuz zaten neyin yükseltip yükseltmediğini. Iki muza kadar yiyebiliyorum mesela ben hatta buna elma da ekliyorum çogu zaman sütle mikserleyip milkshake olarak ara öğün niyetine tüketiyorum. Ama mesela geçen 2 adet şerbetli bir tatlı yemiştim o yükseltmişti hemen. Hurma, cikolata, kuru kayisi bunlari yedikten sonra olcuyorum normal cikiyor misal. Yenilen miktar da cok önemli. Gecenlerde canım istedi diye esmer ince bulgurdan kısır yapip yemistim mesela o hemen yukselmisti ama belki iki tabak yedigim icin de olmuş olabilir bilemiyorumMuzu da yasaklamışlardı şekerli diyeama uymicam artık o kadar sıkı
Canım benim sağlıklı doğsun inşallah bende de çıktı şeker ama ben yiyorum az az her şeyden valla arkadaş hiç yaptırmadı bile sağlıkla doğdu1541 gram canım bende minyon tipliyim, nst güzel çıktı haftaya tekrar bakacağız dedi.
Evet canım olabiliyorsa epiduralli normal olsun istiyorum. Işin ucunda öyle de acı var böyle de acı var en azından doğal olani olsun madem kafasındayım. Düşük sancımdan dolayı az da bir süre olsa (40 dk ama aralıksız şekilde) doğum sancısını yaşadım diyebilirim. Gerçekten belin popon ortadan ikiye ayrılacakmış gibi bir sancı oluyorama dayanabildigim kadar dayanayım diyorum, belki vücudum bana bir güzellik yapar da en kolayından açılmam olur en kötü epiduraaaal epiduraaaal diye bağırırım ortalıkta napayım Dün doktoruma doğum hakkında konuşmak için henüz erken mi diye sorduğumda "evet 35.haftadan sonra az çok belli oluyor, çatına göre, bebeğin kilosuna göre karar veriliyor ama önceliğimiz normal olması yanından tabi" diye konuştu. Umarım önceliği öyledir olur da sezaryen olursa da komple bayılttırma şeklinde yapabilirim şahsen. Belden aşağı uyuşuk bilinç açık şekilde cesaret edemem gibime geliyor.
Benim dr 31. Haftadan başladı erkenci mübarekGenelde eğer agriniz,kasılmanız,bir şikayetiniz yoksa 35-36haftalarda bakıyorlar canım
Yaa ne güzel :) ben de daha düne kadar sigortadan bedava doğum yapacam diye geziyordum ortalıktaBende üniversite hastanesindeyim Allahtan 7bin lira istediler doğum için :)
Ya masallah bebisine gözün aydınKızlar ben kontrolden çıktım bebişimiz 2450 gram olmuş 3 hafta sonra nst ye girecekmişim eğer sancı falan çıkarsa bakacak duruma ardından Bi hafta sonra yine nst ye girecekmişim onda da sancı çıkmazsa haftasını bekleyecekmişiz
Selam canım bende 1750 doğmuşum 39. Haftamda, şuan hastane prosedürleri nasıl bilmiyorum ama küvözde kalmamışım sağlıklı olduğum için. Avokadol, kuruyemiş vs yesen belki yardımcı olur sana şekerin de artmadanMuzu da yasaklamışlardı şekerli diyeama uymicam artık o kadar sıkı
Ben arada sırada yiyorum valla eskiden hergün yerdimMuzu da yasaklamışlardı şekerli diyeama uymicam artık o kadar sıkı
Teşekkür ederimSade frappe Kızlar günaydın, benim hediyelik anahtarlıklar geldi. Yaptırmak isteyenleriniz varsa size de fikir olsun
Anahtarlıklarına bayıldım, çok güzellerşimdi bende ufak bişeyler düşünüyorum
Ya masallah bebisine gözün aydın
Selam canım bende 1750 doğmuşum 39. Haftamda, şuan hastane prosedürleri nasıl bilmiyorum ama küvözde kalmamışım sağlıklı olduğum için. Avokadol, kuruyemiş vs yesen belki yardımcı olur sana şekerin de artmadan
Doktorun normal ve sezaryen arasında alacağı ücret değişmiyordur muhtemelen o yüzden normal ilerlerse normal yaparEvet canım olabiliyorsa epiduralli normal olsun istiyorum. Işin ucunda öyle de acı var böyle de acı var en azından doğal olani olsun madem kafasındayım. Düşük sancımdan dolayı az da bir süre olsa (40 dk ama aralıksız şekilde) doğum sancısını yaşadım diyebilirim. Gerçekten belin popon ortadan ikiye ayrılacakmış gibi bir sancı oluyorama dayanabildigim kadar dayanayım diyorum, belki vücudum bana bir güzellik yapar da en kolayından açılmam olur en kötü epiduraaaal epiduraaaal diye bağırırım ortalıkta napayım Dün doktoruma doğum hakkında konuşmak için henüz erken mi diye sorduğumda "evet 35.haftadan sonra az çok belli oluyor, çatına göre, bebeğin kilosuna göre karar veriliyor ama önceliğimiz normal olması yanından tabi" diye konuştu. Umarım önceliği öyledir olur da sezaryen olursa da komple bayılttırma şeklinde yapabilirim şahsen. Belden aşağı uyuşuk bilinç açık şekilde cesaret edemem gibime geliyor.
Bu dönemden sonra kireçlenme başlıyor bazı bünyelerde.Plesanta yaşlanıyor son aydaAy kızlar moralim çok bozuldu gebelik şekeri var diye diyet listesi verdiler 2 hafta yaptım zaten bebeğim hep zayıf ve küçüktü şimdi de çok küçük kalmış dediler plasentada biraz kireçlenme varmış şimdi NST ye bağladılar her doktor farklı konuşuyor
Yaa ne güzel :) ben de daha düne kadar sigortadan bedava doğum yapacam diye geziyordum ortalıkta
Aynen canım benim şekerim hiç 200 olmadı ama baya dikkat ettim bu gün doktor bence sen diyet yapma dedi tabii diyetisyen Jinekologu dikkat et dedi. Ben de eve gelip börek yapıp yedim valla… tamam sağlıklı beslenicem ama o kadar dikkat etmicem artık çünkü bebeğim beslenemiyor doktorlarda net bir şey söylemiyor. Plasenta kireçlenmesi, plasenta previa, rahim ağzı kısalığı, gebelik şekeri hamilelikle ilgili hangi hastalık varsa çıkıyor bıktım artıkBnm şekerim 200'ün üzerinde çıktığı halde muz benim şekerimi yükseltmiyor. Yedikten bir saat sonra test yaptığınızda ögrenmiş oluyorsunuz zaten neyin yükseltip yükseltmediğini. Iki muza kadar yiyebiliyorum mesela ben hatta buna elma da ekliyorum çogu zaman sütle mikserleyip milkshake olarak ara öğün niyetine tüketiyorum. Ama mesela geçen 2 adet şerbetli bir tatlı yemiştim o yükseltmişti hemen. Hurma, cikolata, kuru kayisi bunlari yedikten sonra olcuyorum normal cikiyor misal. Yenilen miktar da cok önemli. Gecenlerde canım istedi diye esmer ince bulgurdan kısır yapip yemistim mesela o hemen yukselmisti ama belki iki tabak yedigim icin de olmuş olabilir bilemiyorumo yuzden sekeri olanlarin az ama sık ögunler deklinde beslenmeleri öneriliyor. Bol bol ceviz, findik tarzi seyler de tuketin onlarin kalorisi de faydası da çok oluyor. Dedigim gibi ben deneye yanila geldim buraya kadar sekerimi yukselten seyleri listeden cikartip yukseltmeyenlerle devam ediyorum. Siz de öyle yapın bence. Bebege kilo olmasi bakimindan yumurta tuketimini de öneriyorlar bu arada.
Öyle gerçekten. Sizin nasıl gidiyor peki, son durumunuz nedir?Hayır demek özelde yaptırmak istersem ne kadar isteyecekler çok pahalı bu şehir ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?