Vallahi hafifledim ya. Bende kanama alanı var önceden bir taneydi şimdi 2 oldu. Doktorum çok umutsuz konuşmadı risk var zaten biliyoruz yatacaksın ama bebeğin gelişimi cok iyi dedi cok şükür. Yusyuvarlak yolk kesesini de gördük kocaman o da 10. Haftada kayboluyormuş iyice sok oldum görünceBu kan akışı ve vücudun rahatlaması hakkında bende dün akşam eşime söyledim aynı kelimeyi. Ben hamile oldugumu öğrendiğimden beri aşırı şişim. Hani kilo değil ama müthiş böyle ellerim kollarım alt karnım sanırsınız böyle 10 kilo almısım gibi bir anda. Dün o yogun kanamayı yaşayınca vücudumun hafiflediğini hissettim. Karın bölgem rahatladı. Çok şükür dün doktorum kesede sorun yok şimdilik ama genede tehlike var dedi tek çözüm dinlenip ilaçlarını içmek dedi. İnsallah Rabbim bize bağışlar bebeklerimizi
Ya annem kaldı 1 hafta gitti. Merhametsiz bi babam var salmıyor kadını şimdi. Gelecek mi bilmem.Bundan sonra hep yat yanına gelebilecek kimse yok mu sana baksin kahvaltini falan ayağına getirsin. Allahım yardım etsin sana bir an önce bu sıkıntılarından kurtulursun inşallah
Ah canım benim senin de mi oldu cok geçmiş olsun. Allah hepimizi korusun. Sen nasılsın gittin mi doktora peki durumun nasıl şimdi devam ediyor mu lekelenme ?Minnoşum çok geçmiş olsun, çok korktum okuyunca. Dün lekenlenmem oldu benim bütün gün ruh gibiydim sen de bebeğin de o kadar güçlüsünüz ki Allahım esirgesin, inşallah tez vakitte durur kanaman çok yoruldunuz üzülüyorum.
Teşekkür ederim minnoş, kasıklarımdaki ağrı şiddetlendi özellikle sağ taraf yürürken canımdan can gidiyor, lekelenme bir gün sürdü şimdi yok ama ben buradaki kanamaları okuya okuya hissizleştim mi ne oldu bilmiyorum doktora falan da yazmadım, zaten tükendim düşüne düşüne, bıraktım artık.Ah canım benim senin de mi oldu cok geçmiş olsun. Allah hepimizi korusun. Sen nasılsın gittin mi doktora peki durumun nasıl şimdi devam ediyor mu lekelenme ?
Benim doktorumun ilk 3 ay gelişim bakımından hiçbir önemi yok, önemli olan 2. Trimesterdaki gelişimi demişti. İlk 3 ay sadece kalp atışı önemlidir gelişime bakılmaz cihazdan cihaza, dik durup yatıyor C şeklinde halde olmasına göre dahi değişir dedi. İki doktorum var. Biri tüp bebek doktorum, diğeri ilçede doktorum. Birine göre 4 gün gerideyim. Ama önemli olmadığı bilgisinden sonra rahatladım, sizde rahatlayın lütfen
Teşekkür ederim bir an önce geçer inşallah
1 hafta falan fark olması çok sorun değil benim bildiğim benimki de her gittigimde sürekli geride çıkıyor ilk gittiğimde 2 gün gerideydi geçen gittiğimde 3 gün gerideydi yarın gittiğimde bakalım ne çıkacak ama kötü birşey yok bence içini ferah tut belki makine kaynaklıdır farklı olcmustur
Benimde öyle cıktı canım. 7+4te gittim doktora 6+4 cıktı. Doktora gerimi dedim 6+4 yani 7 hafta dedi normal dedi bişey demedi ama ben hala korkuyorum sürekli yemeye çalışıyorum belki gelişir gününü yakalar diye. Bendede kanama alanı faalb yok ama bulantida yok bakalım bi ay sonra gel dedi belki yakalar gününü
Yok ya standart hareket sabah kendime kahvaltı hazırladım pratik, sonra akşama kadar yatış. Eşim geldi hazırlardan buzluktan pişirdi yedik. Akşam Sürekli yatış değil de oturuş pozisyonunda da duruyordum. Normal kemik ağrılarım olurdu 3 gündür hiç yoktu psikolojik olarak tam Yükselmiştim. İyiym diyordum yeniden motive olmuştum.
Gece sızıntı gibi bi hisle uyandım dedim ki kendime ya suyu geldi ya kan. Tuvalete koştum daha oturmadan ayakta boşaldı eşime bağırdım koştu geldi. Baktım tansiyonum düşüyor uğultular göz kararmaları dedim ben bayılcam. Gitmişim zaten soğuk su vurmuş yüzüme filan oturtmuş koltuğa yavaş yavaş gözümün önü açılınca tuzlu ayran yaptı. Kulaklarım duymuyordu bile. Tansiyon aleti var omron un kalitelidir hata verdi ölçemedi bile tansiyonu bi süre. 9/6 ya çıkınca tansiyonkendime geldim çıktık hemen yola.
İnşallah Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Canım acilden girdiğimde bugün başka bi doktor vajinal ölçmesine rağmen 7+5 ölçtü. Nee dedim gelişmemiş mi doğru düzgün. 8+ 5 tim ben aslında. Evirdi çevirdi yakalamaya çalıştı baya. Sonra ölçtü 8+4.
Sonra kendi doktorum baktı tek seferde 8+6 ölçtü. Hadi bi gün fazladan çıksın cihaz farkı fazla ölçmüş olsun ucundan yani. en azından günü yakalamış anladık onu. Çok takılma bu günlerde geri kalmış sayılmaz.
Normalde günde 1 progestan 200 mg, haftada 1 proluton depot 500 mg iğne vurunuyordum. İğneyi 5 günde 1 e çıkardı şimdilik eve gelmeden yaptırdım iğnesini yeniden. Coraspin kullanıyordum günlük 1 tane. Onu da aktif kanama geçip hafif lekeye dönene kadar kullanma dedi. Onun haricinde düşük riski için başka bir şey kullanmıyorum.
Valla kanamalar son bulur mu bilmiyorum.
Bi süredir alnımda karıncalanma vardı gözlerime vuruyordu. Daha dün akşam eşime dedim ki alnımı kesip de kan akıtsam bi rahatlayacağım sanki vücudumda ki kan fazla geliyor gibi. Gözlerim bile karıncalanıyor dedim. Güldük geçtik. Gebelikte kan hacmi artıyor doğal olarak. Gece de böyle bi kanama yaşayınca allahım Vücudum bi rahatladı gözümün önü açıldı alnımdaki o karıncalanma gittiyani vücudum mu adapte olamadı bu kan yoğunluğuna anlamadım. Bunu da soracağım doktora.
Sonunda doktorumla normal süreçle alakalı konuşabildik 12 gün sonra kontrole gideceğiz öncesinde yine bi aksilik yaşamazsak inşallah. Her şey yolundaysa genetik testler hakkında konuşuruz dedi. Hani artık bunlardan bahsedebilecek olmak bile biraz rahatlattı içimi. Tuttuk nefesi bekliyoruz inşallah hepimiz sağlıcakla 38-39 haftaları hatta bazılarımız 40 ları görür inşallah. Ben 38 i görsem yetecek
Allah şifa versin herkese inşallah. Sen de cok hareketlenme dinlen yavrum.Teşekkür ederim minnoş, kasıklarımdaki ağrı şiddetlendi özellikle sağ taraf yürürken canımdan can gidiyor, lekelenme bir gün sürdü şimdi yok ama ben buradaki kanamaları okuya okuya hissizleştim mi ne oldu bilmiyorum doktora falan da yazmadım, zaten tükendim düşüne düşüne, bıraktım artık.
Amin minnoşum hepimize şifa versin rabbim, hakkımızda hayırlısı olsun, artık hemen gideyim derdinde değilim çünkü kötü bir şey duymaya hazır değilim korkuyorum, iyi bir şey söyler mi ona bile hazır değilim.Allah şifa versin herkese inşallah. Sen de cok hareketlenme dinlen yavrum.
Hissizliği anlıyorum çaresizlikle karışık bi his bendeki de. Elden bir şey gelmiyor nasibimizde vardır inşallah.
Sen yine de bir haber ver bence doktoruna gel bi bakalım der belki. Hem muayeneye gününe de daha vardı merak ediyordun. Görürdün için rahatlardı belki.
Hadi ya öyle olunca annenin de içi içini yiyordurVallahi hafifledim ya. Bende kanama alanı var önceden bir taneydi şimdi 2 oldu. Doktorum çok umutsuz konuşmadı risk var zaten biliyoruz yatacaksın ama bebeğin gelişimi cok iyi dedi cok şükür. Yusyuvarlak yolk kesesini de gördük kocaman o da 10. Haftada kayboluyormuş iyice sok oldum görüncedaha önce görmemiştim.
İnşallah canım benim inşallah.
Ya annem kaldı 1 hafta gitti. Merhametsiz bi babam var salmıyor kadını şimdi. Gelecek mi bilmem.
Kayınpederim iyidir çok, eşim aradı cumartesi o gelecek gibi görünüyor şimdilik. Elinden gelir bi cok şey tek yaşıyor senelerdir adamcağız aramızda iyidir Allah razı olsun kendisinden.
Ah canım benim senin de mi oldu cok geçmiş olsun. Allah hepimizi korusun. Sen nasılsın gittin mi doktora peki durumun nasıl şimdi devam ediyor mu lekelenme ?
Hepinizden allah razı olsun. Bebek iyi. 8+5 tim bugün. Bebek gününü yakalamış. Kıpırdanışını gördük. Kalbi 178 le atıyor olması gerektiği gibi.
Kanama alanım cok büyümüş. Ağrısız şekilde kanama olunca düşük yapmadığımı tahmin ettim ama bebeğin yaşadığından şüpheliydim. Hala tutunuyor çok şükür.
Et parçası gibi pıhtılar düştü, sonra tansiyonum düştü bayıldım. Eşim olmasa ne olurdu bilmiyorum. Kendime gelince İstanbul’a doktora geldik hemen. Acil muayenesinden sonra yatırdılar biraz. Kendi doktorum da 8 de geldi muayene etti. Aslında 1 gece yatış önerdi ama ü
Yani Allah herkesi korusun çok zormuş. Dışar durumlarmış. Allah korusun hepimiziRabbim abb
Hepinizden allah razı olsun. Bebek iyi. 8+5 tim bugün. Bebek gününü yakalamış. Kıpırdanışını gördük. Kalbi 178 le atıyor olması gerektiği gibi.
Kanama alanım cok büyümüş. Ağrısız şekilde kanama olunca düşük yapmadığımı tahmin ettim ama bebeğin yaşadığından şüpheliydim. Hala tutunuyor çok şükür.
Et parçası gibi pıhtılar düştü, sonra tansiyonum düştü bayıldım. Eşim olmasa ne olurdu bilmiyorum. Kendime gelince İstanbul’a doktora geldik hemen. Acil muayenesinden sonra yatırdılar biraz. Kendi doktorum da 8 de geldi muayene etti. Aslında 1 gece yatış önerdi ama ücretler cok yüksek olunca o zaman evde hiç kıpırdamadan yatacaksın dedi.
Yani Allah herkesi korusun çok zormuş. Dışarıdan görüyoruz üzülüyoruz ama çok sarsıcı durumlarmış. Allah korusun hepimizi.
Ben çalıştığım için sürekli dışardan yiyorum. 1 seferden kesinlikle bişey olmaz.Kızlar dün ilk defa dışarıdan yemek yedim. Yok etin yağı pişmiş midir yok yanmış mıdır yok bebeğe zararı olur mı diye yediğime pişman oldum. Bir defalık kaçamaklardan bişey olmaz değil mi? Doktorumla hiç beslenmeyi konuşmadık. Sizi bilgilendirdiler mi
9 ay sonunda ne olcam hiç bilmiyorumBende ayni durumdayim normalde cok zayif biriyimdir 3 gebelik gecirdim bukadar hizli kilo aldigimi hatirlamiyorum
:) Allah’ın izniyle bu sefer bir şey olmayacak başakcım. Çok dua ediyorum hepimiz için. Bir daha yaşamazsın inşallah sen deAmin minnoşum hepimize şifa versin rabbim, hakkımızda hayırlısı olsun, artık hemen gideyim derdinde değilim çünkü kötü bir şey duymaya hazır değilim korkuyorum, iyi bir şey söyler mi ona bile hazır değilim.
Dahiliye doktorum tsh kontrolü için 15’inde çağırmıştı, aynı gün gideceğim.
Benim doktorum dünyanın en pozitif insanı, yazsam bile bana neler söyleyeceğini adım gibi bildiğimden yazmıyorum.
Öyle o da çok üzülüyor da arada kalacak iyice benim de moralim bozuluyor gelme dedim ben de.Hadi ya öyle olunca annenin de içi içini yiyordurAllah razı olsun kayinpederinden gerçekten başkası olsa gelmem der
Cok büyük gecmis olsun sükür simski tutunmus sanaHepinizden allah razı olsun. Bebek iyi. 8+5 tim bugün. Bebek gününü yakalamış. Kıpırdanışını gördük. Kalbi 178 le atıyor olması gerektiği gibi.
Et parçası gibi pıhtılar düştü, sonra tansiyonum düştü bayıldım. Eşim olmasa ne olurdu bilmiyorum. Kendime gelince İstanbul’a doktora geldik hemen. Acil muayenesinden sonra yatırdılar biraz. Kendi doktorum da 8 de geldi muayene etti. Aslında 1 gece yatış önerdi ama ücretler cok yüksek olunca o zaman evde hiç kıpırdamadan yatacaksın dedi.
Yani Allah herkesi korusun çok zormuş. Dışarıdan görüyoruz üzülüyoruz ama çok sarsıcı durumlarmış. Allah korusun hepimizi.
Aminn inşallah, benim de gecem gündüzüm dualarla esmalarla geçiyor, hepimiz için ediyorum, güzel allahım ol dese de olsa.:) Allah’ın izniyle bu sefer bir şey olmayacak başakcım. Çok dua ediyorum hepimiz için. Bir daha yaşamazsın inşallah sen de
Canım aslında prograf da çok etkili bu bakımdan, bağışıklık baskılayıcı.Normalde günde 1 progestan 200 mg, haftada 1 proluton depot 500 mg iğne vurunuyordum. İğneyi 5 günde 1 e çıkardı şimdilik eve gelmeden yaptırdım iğnesini yeniden. Coraspin kullanıyordum günlük 1 tane. Onu da aktif kanama geçip hafif lekeye dönene kadar kullanma dedi. Onun haricinde düşük riski için başka bir şey kullanmıyorum.
Yüzük testinde bazı yerlerde okuduğuma göre dairesel çiziyorsa,bazıları da ileri geri gidiyorsa erkek diyordu galiba hangisi geçerli acabaKızlar bütün msjlarınızı okuyorum cidden hepimizin muhakkak bir kanaması ve ya kahverengi fazla lekelenmesi oldu. Ama bu sayede neyi öğrendik bir bebek sağlıklıysa kolay kolay düşmüyor. Bazı arkadaşların çok kanaması olduğuna rağmen bebeğin gelişiminde sorun yok. Allah’ın izniyle 38-40. Haftalarda sağsalim kucağımıza alırız bebişleriBir de şu geriden gelme olayına takılmayın doktorum 1 hafta önde ve ya arkada olması sorun değil benim ki 5 gün öndeymiş. Bide bulantıları kesildi diye kafasına takan arkadaşlara bir şey dicem benim 15 gün kafamı kaldıramıyorum şimdi ara ara çok kısa oluyor. Herkesin mide bulantısı aynı haftalar aynı şekilde olacak diye bir şey yok bence şükredelim ki kısa sürsün hiç mide bulantısı çekmeyen şanslı annelerde var. Bu arada annem yüzük testi yaptı erkek çıktı çin takvimide öyle bakalım tutacakmı
Önde olması da ayrı güzel :) Bakalım bu akşam bana ne diyecek doktorum...Kızlar bütün msjlarınızı okuyorum cidden hepimizin muhakkak bir kanaması ve ya kahverengi fazla lekelenmesi oldu. Ama bu sayede neyi öğrendik bir bebek sağlıklıysa kolay kolay düşmüyor. Bazı arkadaşların çok kanaması olduğuna rağmen bebeğin gelişiminde sorun yok. Allah’ın izniyle 38-40. Haftalarda sağsalim kucağımıza alırız bebişleriBir de şu geriden gelme olayına takılmayın doktorum 1 hafta önde ve ya arkada olması sorun değil benim ki 5 gün öndeymiş. Bide bulantıları kesildi diye kafasına takan arkadaşlara bir şey dicem benim 15 gün kafamı kaldıramıyorum şimdi ara ara çok kısa oluyor. Herkesin mide bulantısı aynı haftalar aynı şekilde olacak diye bir şey yok bence şükredelim ki kısa sürsün hiç mide bulantısı çekmeyen şanslı annelerde var. Bu arada annem yüzük testi yaptı erkek çıktı çin takvimide öyle bakalım tutacakmı
Yok dairesel çiziyorsa kız ileri geri gidiyorsa erkek benim çin takvimi hep erkek dediYüzük testinde bazı yerlerde okuduğuma göre dairesel çiziyorsa,bazıları da ileri geri gidiyorsa erkek diyordu galiba hangisi geçerli acabasizin hangisi oldu çin takvimde cok acayip önceden yaptıklarımda bi kız bi erkek diyordu kafasına göre
Banada bu kez ısrarla erkek diyor çin takvimiYok dairesel çiziyorsa kız ileri geri gidiyorsa erkek benim çin takvimi hep erkek dedi
Ayy benimde erkek çıktı eşimde her hamile kalana bakar ve doğru çıkar baktığı bakalım bu sefer tutacak mı kendi çocuğundaYok dairesel çiziyorsa kız ileri geri gidiyorsa erkek benim çin takvimi hep erkek dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?