Cericim,geçmiş olsunGünaydın canım benim bulantılar beni zorlamaya başladı kusturmuyor ama azcik daha bulansa kusacak noktadayim karnım aç yemek yiyemiyorum bulantidandoktor primat Dr verdi onu içince de uykudan kafamı kaldıramıyorum, içince bulantı normalde geçerdi dün geçirmedi bugün yine zorluyor
Çok dikkat edin mavicim. Dualarım sizlerle.Canım çok çok geçmiş olsun dualarım seninle, ben de dün kanama yaşadım doktora gittim 2. Kanama alanım oluşmuş bebekte sorun yok ama bu kanamalar nereye kadar gidecek bilemiyorum
Bence dikkat etmek ama kasmamak lazım sürekli kontrollü olamıyoruz ki, neticede arada bir dışarıdan bişeyler yemekten zarar gelmez.Kızlar dün ilk defa dışarıdan yemek yedim. Yok etin yağı pişmiş midir yok yanmış mıdır yok bebeğe zararı olur mı diye yediğime pişman oldum. Bir defalık kaçamaklardan bişey olmaz değil mi? Doktorumla hiç beslenmeyi konuşmadık. Sizi bilgilendirdiler mi
Sizi cok iyi anliyorum, cok sukurki bebeginiz size simsiki tutunmus, kanama alani azaltmak icin istirahat disinda ilac bisey verdi mi?Hepinizden allah razı olsun. Bebek iyi. 8+5 tim bugün. Bebek gününü yakalamış. Kıpırdanışını gördük. Kalbi 178 le atıyor olması gerektiği gibi.
Kanama alanım cok büyümüş. Ağrısız şekilde kanama olunca düşük yapmadığımı tahmin ettim ama bebeğin yaşadığından şüpheliydim. Hala tutunuyor çok şükür.
Et parçası gibi pıhtılar düştü, sonra tansiyonum düştü bayıldım. Eşim olmasa ne olurdu bilmiyorum. Kendime gelince İstanbul’a doktora geldik hemen. Acil muayenesinden sonra yatırdılar biraz. Kendi doktorum da 8 de geldi muayene etti. Aslında 1 gece yatış önerdi ama ücretler cok yüksek olunca o zaman evde hiç kıpırdamadan yatacaksın dedi.
Yani Allah herkesi korusun çok zormuş. Dışarıdan görüyoruz üzülüyoruz ama çok sarsıcı durumlarmış. Allah korusun hepimizi.
Size katiliyorumBence dikkat etmek ama kasmamak lazım sürekli kontrollü olamıyoruz ki, neticede arada bir dışarıdan bişeyler yemekten zarar gelmez.
Benim doktorumun ilk 3 ay gelişim bakımından hiçbir önemi yok, önemli olan 2. Trimesterdaki gelişimi demişti. İlk 3 ay sadece kalp atışı önemlidir gelişime bakılmaz cihazdan cihaza, dik durup yatıyor C şeklinde halde olmasına göre dahi değişir dedi. İki doktorum var. Biri tüp bebek doktorum, diğeri ilçede doktorum. Birine göre 4 gün gerideyim. Ama önemli olmadığı bilgisinden sonra rahatladım, sizde rahatlayın lütfenKızlar bebeğim 8 +6 olması gerekirken 7+4 çıktı başına böyle birşey gelen varmı veya duyan sali randevu aldım kendi Dr uma gidecem devlet hastanesi pek yorum yapmadı açıkçası
Kalp atışı var kanama vs yok
Teşekkür ederim bir an önce geçer inşallahCericim,geçmiş olsun
1 hafta falan fark olması çok sorun değil benim bildiğim benimki de her gittigimde sürekli geride çıkıyor ilk gittiğimde 2 gün gerideydi geçen gittiğimde 3 gün gerideydi yarın gittiğimde bakalım ne çıkacak ama kötü birşey yok bence içini ferah tut belki makine kaynaklıdır farklı olcmusturKızlar bebeğim 8 +6 olması gerekirken 7+4 çıktı başına böyle birşey gelen varmı veya duyan sali randevu aldım kendi Dr uma gidecem devlet hastanesi pek yorum yapmadı açıkçası
Çok geçmiş olsun rabbim bebeğini sana bağışlasın dualarımız seninleYine dualarınıza ihtiyacım var. Kanamam oldu çok fazla hastaneye gidiyorum.
Çok geçmiş olsun canım benim allah size bağışlasınAmin canım inşallah. Ya bu kanamalar Pek 1 aya bitecek gibi gelmiyor ama bilemiyorum hakkımızda hayırlısı artık. Çünkü tam önceki kanamanın günlük lekelenme miktarı azaldı diye düşünürken yeniden kanama olunca.
İnşallah. Çok zor gerçekten. Bu kanama süreçlerinin Şiddeti artarak devam ediyor o kadar çaresizlik ki.
Çok şükür canım kalbini duymuşsun sana düşen sadece yatmak bebeğin seninleHepinizden allah razı olsun. Bebek iyi. 8+5 tim bugün. Bebek gününü yakalamış. Kıpırdanışını gördük. Kalbi 178 le atıyor olması gerektiği gibi.
Kanama alanım cok büyümüş. Ağrısız şekilde kanama olunca düşük yapmadığımı tahmin ettim ama bebeğin yaşadığından şüpheliydim. Hala tutunuyor çok şükür.
Et parçası gibi pıhtılar düştü, sonra tansiyonum düştü bayıldım. Eşim olmasa ne olurdu bilmiyorum. Kendime gelince İstanbul’a doktora geldik hemen. Acil muayenesinden sonra yatırdılar biraz. Kendi doktorum da 8 de geldi muayene etti. Aslında 1 gece yatış önerdi ama ücretler cok yüksek olunca o zaman evde hiç kıpırdamadan yatacaksın dedi.
Yani Allah herkesi korusun çok zormuş. Dışarıdan görüyoruz üzülüyoruz ama çok sarsıcı durumlarmış. Allah korusun hepimizi.
Benimde öyle cıktı canım. 7+4te gittim doktora 6+4 cıktı. Doktora gerimi dedim 6+4 yani 7 hafta dedi normal dedi bişey demedi ama ben hala korkuyorum sürekli yemeye çalışıyorum belki gelişir gününü yakalar diye. Bendede kanama alanı faalb yok ama bulantida yok bakalım bi ay sonra gel dedi belki yakalar gününüKızlar bebeğim 8 +6 olması gerekirken 7+4 çıktı başına böyle birşey gelen varmı veya duyan sali randevu aldım kendi Dr uma gidecem devlet hastanesi pek yorum yapmadı açıkçası
Canım rabbim şifa versin inş bidaha tekrarlamaz yarabbimHepinizden allah razı olsun. Bebek iyi. 8+5 tim bugün. Bebek gününü yakalamış. Kıpırdanışını gördük. Kalbi 178 le atıyor olması gerektiği gibi.
Dikkat ediyorum ama kasmıyorum vallahi, hamileliği hastalık gibi görmeyince daha rahat geçiyor. Oje de sürüyorum arada, makyaj da yapıyorum bazı bazı. Sadece saç boyama konusunda 12. haftanın geçmesini bekliyorum. Doktora soracağım duruma göre.Size katiliyorumarada disarda yemekten sorun olmaz bence de
Yok ya standart hareket sabah kendime kahvaltı hazırladım pratik, sonra akşama kadar yatış. Eşim geldi hazırlardan buzluktan pişirdi yedik. Akşam Sürekli yatış değil de oturuş pozisyonunda da duruyordum. Normal kemik ağrılarım olurdu 3 gündür hiç yoktu psikolojik olarak tam Yükselmiştim. İyiym diyordum yeniden motive olmuştum.Hadi çok şükür bebisin seninle bak Allah'ın izniyledün kendini falan mı yordun noldu yoksa yattigin halde mi oldu böyle çok dikkat et kendine aman Allah korusun herkesi
İnşallah Allah hepimizin yardımcısı olsun.Canım Rabbime güvenmekten başka çaremiz yok. Benim de içim içimi yiyor yarın olsada doktorumdan güzel bir haber alsam diye. Kanamam azaldı çok şükür o pıhtı gibi gelme olayı bitti. İnşallah bize sımsıkı tutanacaklar. Bitecek bu günler emin ol. 12. Haftadan sonra her şey daha kolay olacak Allahın izniyle
Canım acilden girdiğimde bugün başka bi doktor vajinal ölçmesine rağmen 7+5 ölçtü. Nee dedim gelişmemiş mi doğru düzgün. 8+ 5 tim ben aslında. Evirdi çevirdi yakalamaya çalıştı baya. Sonra ölçtü 8+4.Kızlar bebeğim 8 +6 olması gerekirken 7+4 çıktı başına böyle birşey gelen varmı veya duyan sali randevu aldım kendi Dr uma gidecem devlet hastanesi pek yorum yapmadı açıkçası
Normalde günde 1 progestan 200 mg, haftada 1 proluton depot 500 mg iğne vurunuyordum. İğneyi 5 günde 1 e çıkardı şimdilik eve gelmeden yaptırdım iğnesini yeniden. Coraspin kullanıyordum günlük 1 tane. Onu da aktif kanama geçip hafif lekeye dönene kadar kullanma dedi. Onun haricinde düşük riski için başka bir şey kullanmıyorum.Sizi cok iyi anliyorum, cok sukurki bebeginiz size simsiki tutunmus, kanama alani azaltmak icin istirahat disinda ilac bisey verdi mi?
Birkere bile kanama olunca cok tedirgin oluyo insan, lavaboya gitmeye tedirgin oluyor, hepimizin hakkinda hayirlisi
12. Haftadan sonra dusuk riski epey azaliyor deniyor acaba kanamalarda son bulacak mi
Benim saçlar kalçamı geçiyordu, belime kadar kestirdim nasıl hafifledim nasıl.Ay saçımı ben de kestireceğim onunla ilgili söylenenlerin tamamen hurafe olduğunu düşünüyorum.
Zaten tırnaklarım güçlenirken saçlarım dökülmeye başladı cok fena. Çok uzun bi de çok sinirleniyorum eşimin eline vericem makası bu gidişte
Yok ya standart hareket sabah kendime kahvaltı hazırladım pratik, sonra akşama kadar yatış. Eşim geldi hazırlardan buzluktan pişirdi yedik. Akşam Sürekli yatış değil de oturuş pozisyonunda da duruyordum. Normal kemik ağrılarım olurdu 3 gündür hiç yoktu psikolojik olarak tam Yükselmiştim. İyiym diyordum yeniden motive olmuştum.
Gece sızıntı gibi bi hisle uyandım dedim ki kendime ya suyu geldi ya kan. Tuvalete koştum daha oturmadan ayakta boşaldı eşime bağırdım koştu geldi. Baktım tansiyonum düşüyor uğultular göz kararmaları dedim ben bayılcam. Gitmişim zaten soğuk su vurmuş yüzüme filan oturtmuş koltuğa yavaş yavaş gözümün önü açılınca tuzlu ayran yaptı. Kulaklarım duymuyordu bile. Tansiyon aleti var omron un kalitelidir hata verdi ölçemedi bile tansiyonu bi süre. 9/6 ya çıkınca tansiyonkendime geldim çıktık hemen yola.
İnşallah Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Canım acilden girdiğimde bugün başka bi doktor vajinal ölçmesine rağmen 7+5 ölçtü. Nee dedim gelişmemiş mi doğru düzgün. 8+ 5 tim ben aslında. Evirdi çevirdi yakalamaya çalıştı baya. Sonra ölçtü 8+4.
Sonra kendi doktorum baktı tek seferde 8+6 ölçtü. Hadi bi gün fazladan çıksın cihaz farkı fazla ölçmüş olsun ucundan yani. en azından günü yakalamış anladık onu. Çok takılma bu günlerde geri kalmış sayılmaz.
Normalde günde 1 progestan 200 mg, haftada 1 proluton depot 500 mg iğne vurunuyordum. İğneyi 5 günde 1 e çıkardı şimdilik eve gelmeden yaptırdım iğnesini yeniden. Coraspin kullanıyordum günlük 1 tane. Onu da aktif kanama geçip hafif lekeye dönene kadar kullanma dedi. Onun haricinde düşük riski için başka bir şey kullanmıyorum.
Valla kanamalar son bulur mu bilmiyorum.
Bi süredir alnımda karıncalanma vardı gözlerime vuruyordu. Daha dün akşam eşime dedim ki alnımı kesip de kan akıtsam bi rahatlayacağım sanki vücudumda ki kan fazla geliyor gibi. Gözlerim bile karıncalanıyor dedim. Güldük geçtik. Gebelikte kan hacmi artıyor doğal olarak. Gece de böyle bi kanama yaşayınca allahım Vücudum bi rahatladı gözümün önü açıldı alnımdaki o karıncalanma gittiyani vücudum mu adapte olamadı bu kan yoğunluğuna anlamadım. Bunu da soracağım doktora.
Sonunda doktorumla normal süreçle alakalı konuşabildik 12 gün sonra kontrole gideceğiz öncesinde yine bi aksilik yaşamazsak inşallah. Her şey yolundaysa genetik testler hakkında konuşuruz dedi. Hani artık bunlardan bahsedebilecek olmak bile biraz rahatlattı içimi. Tuttuk nefesi bekliyoruz inşallah hepimiz sağlıcakla 38-39 haftaları hatta bazılarımız 40 ları görür inşallah. Ben 38 i görsem yetecek
Bundan sonra hep yat yanına gelebilecek kimse yok mu sana baksin kahvaltini falan ayağına getirsin. Allahım yardım etsin sana bir an önce bu sıkıntılarından kurtulursun inşallahYok ya standart hareket sabah kendime kahvaltı hazırladım pratik, sonra akşama kadar yatış. Eşim geldi hazırlardan buzluktan pişirdi yedik. Akşam Sürekli yatış değil de oturuş pozisyonunda da duruyordum. Normal kemik ağrılarım olurdu 3 gündür hiç yoktu psikolojik olarak tam Yükselmiştim. İyiym diyordum yeniden motive olmuştum.
Gece sızıntı gibi bi hisle uyandım dedim ki kendime ya suyu geldi ya kan. Tuvalete koştum daha oturmadan ayakta boşaldı eşime bağırdım koştu geldi. Baktım tansiyonum düşüyor uğultular göz kararmaları dedim ben bayılcam. Gitmişim zaten soğuk su vurmuş yüzüme filan oturtmuş koltuğa yavaş yavaş gözümün önü açılınca tuzlu ayran yaptı. Kulaklarım duymuyordu bile. Tansiyon aleti var omron un kalitelidir hata verdi ölçemedi bile tansiyonu bi süre. 9/6 ya çıkınca tansiyonkendime geldim çıktık hemen yola.
İnşallah Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Canım acilden girdiğimde bugün başka bi doktor vajinal ölçmesine rağmen 7+5 ölçtü. Nee dedim gelişmemiş mi doğru düzgün. 8+ 5 tim ben aslında. Evirdi çevirdi yakalamaya çalıştı baya. Sonra ölçtü 8+4.
Sonra kendi doktorum baktı tek seferde 8+6 ölçtü. Hadi bi gün fazladan çıksın cihaz farkı fazla ölçmüş olsun ucundan yani. en azından günü yakalamış anladık onu. Çok takılma bu günlerde geri kalmış sayılmaz.
Normalde günde 1 progestan 200 mg, haftada 1 proluton depot 500 mg iğne vurunuyordum. İğneyi 5 günde 1 e çıkardı şimdilik eve gelmeden yaptırdım iğnesini yeniden. Coraspin kullanıyordum günlük 1 tane. Onu da aktif kanama geçip hafif lekeye dönene kadar kullanma dedi. Onun haricinde düşük riski için başka bir şey kullanmıyorum.
Valla kanamalar son bulur mu bilmiyorum.
Bi süredir alnımda karıncalanma vardı gözlerime vuruyordu. Daha dün akşam eşime dedim ki alnımı kesip de kan akıtsam bi rahatlayacağım sanki vücudumda ki kan fazla geliyor gibi. Gözlerim bile karıncalanıyor dedim. Güldük geçtik. Gebelikte kan hacmi artıyor doğal olarak. Gece de böyle bi kanama yaşayınca allahım Vücudum bi rahatladı gözümün önü açıldı alnımdaki o karıncalanma gittiyani vücudum mu adapte olamadı bu kan yoğunluğuna anlamadım. Bunu da soracağım doktora.
Sonunda doktorumla normal süreçle alakalı konuşabildik 12 gün sonra kontrole gideceğiz öncesinde yine bi aksilik yaşamazsak inşallah. Her şey yolundaysa genetik testler hakkında konuşuruz dedi. Hani artık bunlardan bahsedebilecek olmak bile biraz rahatlattı içimi. Tuttuk nefesi bekliyoruz inşallah hepimiz sağlıcakla 38-39 haftaları hatta bazılarımız 40 ları görür inşallah. Ben 38 i görsem yetecek
Minnoşum çok geçmiş olsun, çok korktum okuyunca. Dün lekenlenmem oldu benim bütün gün ruh gibiydim sen de bebeğin de o kadar güçlüsünüz ki Allahım esirgesin, inşallah tez vakitte durur kanaman çok yoruldunuz üzülüyorum.Hepinizden allah razı olsun. Bebek iyi. 8+5 tim bugün. Bebek gününü yakalamış. Kıpırdanışını gördük. Kalbi 178 le atıyor olması gerektiği gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?