• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Uzun zamandır İstediği bir oyuncağı almayı düşünüyoruz,kardeş hediyesi diye, bir de ilk karşılaşmada bebeğin kucağımda olmamasına dikkat edeceğim,hatta mümkün olursa ablası gelmeden bebeği odadan çıkartıp ilk önce ablasıyla sarılıp koklaşmayı istiyorum 🙂hissettikleriyle ilgili konuşmasını sağlamaya çalışacağım,dışlandığını hissetmesin diye bebekle ilgilenilen durumlara ablasını da dahil etmeye çalışacağım,kendisi isterse tabi 🙂
Ah ah o konulara bende cok dikkat ediyordum ama suan oyle bir haldeyiz ki buyuk kizim 6 yasinda kucuk 2 ve biz her tartsmada kavagada buyuge yuklenioruz.Oda haliyle iyice kiskanc oldu tabi bizim kucukde az degil.Mesela bisey yoyoruz ablasina vermio anlasida bize sikayet edio babasida ablaya kizioki sen kendin iste guzel konus ozaman verir die ama tabi bunlari soylerken bizde guzel konusmuoruz.Bence dengeyi saglamak cooook zor.Buyuk kizima uzuluorum daha onu atlatamadan yeni bebek geliyor ve ben ise baslayacam kavdem gelip cocuklara bakacak tam bi kaos olacak gbi hissedioeum yada tam tersi kvdem coxuklara kiyamaz kizamaz belki buyuk icin iyi olacak hiiic bilemiorum.😔

Kızlar ya bu bebe meme ayırıyor, bir tanesinden daha rahat emdiğini fark ettim. Diğerine zorladığımda o kadar güzel emmiyor ağzından çıkarıyor, hep aynı tarafta ve pozisyonda rahat ediyor. Cimcimeye bak sen🐣 Biri emmelik biri sağmalık oldu göğüslerin😂😂 Acaba diğerine de alıştırmaya çalışsam mı? Biraz deniyorum ama ötekini kolay emdiği ve zaten daha emmeye alışma aşamasında olduğu için emdiği memeden çok da koparmak istemiyorum açıkçası.
İkisini emzirebilsen daha iyi olur. Sağdığın memede süt daha çabuk kesilir bebek daha çok çekiyor. Sonra da sağ sol farklı görünür. Ben sana biberonla verireken kaç ml içiyor onu soracaktım. Şimdi sağıp göndürüyorum 20 ml vericez dediler.
Kızlar sezeryan olanlar sezeryan sonrası hakkında bilgi verebilir m? Bugün eve geldim genel bilgilendirme yaptılar ama sizin de tecrübelerini önemli. Mesela benim dikişler lazer ve o bölge uyuşuk. Ne kadar sürede toparlanırım
Bana sadece kuru temiz tut dedi. Ebe de banyo yaparken eczaneden koruyucu bant var ondan al yapıştır sonra çıkarırsın dedi. Ama eşim yapıştıramamış ıslandı inşaallah sorun olmaz

Kızlar ya bu bebe meme ayırıyor, bir tanesinden daha rahat emdiğini fark ettim. Diğerine zorladığımda o kadar güzel emmiyor ağzından çıkarıyor, hep aynı tarafta ve pozisyonda rahat ediyor. Cimcimeye bak sen🐣 Biri emmelik biri sağmalık oldu göğüslerin😂😂 Acaba diğerine de alıştırmaya çalışsam mı? Biraz deniyorum ama ötekini kolay emdiği ve zaten daha emmeye alışma aşamasında olduğu için emdiği memeden çok da koparmak istemiyorum açıkçası.
Canım ama basını aynı yone doğru tutmaktan tortikolis diye bi rahatsızlık var bebeklerde yenidoğan zamanı hep aynı taraftan emzırılmekten aynı tarafa yatmaktan kaynaklanan bi arastır istersen kızımda yasadım erken farkettik sükür

Pişik kremi olarak ne aldınız? Oğlumda mustela almıştım ama faydasını görmedim.bu sefer kararsızım.artık alıp hastane çantasına atmam lazım
Bende henüz almadım ama içeriği temiz bir ürün olsun istiyorum. Bepanthol içerik olarak temiz değil diyolar kararsız kaldım memnun olan çok var. E bebegin kendi markası organikmis mesela deneyen var mı acaba?

Bende henüz almadım ama içeriği temiz bir ürün olsun istiyorum. Bepanthol içerik olarak temiz değil diyolar kararsız kaldım memnun olan çok var. E bebegin kendi markası organikmis mesela deneyen var mı acaba?
Hametanı duymuştum ondan da memnun kalan çok bir bak istersen canım

Ah ah o konulara bende cok dikkat ediyordum ama suan oyle bir haldeyiz ki buyuk kizim 6 yasinda kucuk 2 ve biz her tartsmada kavagada buyuge yuklenioruz.Oda haliyle iyice kiskanc oldu tabi bizim kucukde az degil.Mesela bisey yoyoruz ablasina vermio anlasida bize sikayet edio babasida ablaya kizioki sen kendin iste guzel konus ozaman verir die ama tabi bunlari soylerken bizde guzel konusmuoruz.Bence dengeyi saglamak cooook zor.Buyuk kizima uzuluorum daha onu atlatamadan yeni bebek geliyor ve ben ise baslayacam kavdem gelip cocuklara bakacak tam bi kaos olacak gbi hissedioeum yada tam tersi kvdem coxuklara kiyamaz kizamaz belki buyuk icin iyi olacak hiiic bilemiorum.😔
Kızım 4 yaşındayken hiç istemiyordu kardeşi olmasını ama büyüyünce fikri değişti,kendisi söylemeye başladı istiyorum diye,yaş farkının da kıskançlıkta etkisi olduğunu düşünüyorum.Her fırsatta kendisi doğduğunda yaptıklarımızı anlatıp fotoğrafları gösteriyoruz ki kardeşi için ekstra bir şey yaptığımızı düşünüp içlenmesin.Zaten çoğu kıyafet ve oyuncak kendisinden kalma 😀 Yeni bişiler alırken de kendisine de alıyoruz ufak tefek istediği bişileri,doğunca da duruma göre şekilleniriz artık ama bebeğin fiziksel ihtiyaçlarını karşılayıp ablasının yanında ekstra sevgi gösterisinden kaçmaya çalışacağım,zaten çoğu zaman okulda olacak,evdeki zamanında da kendisine vakit ayırmak en büyük hedefim bakalım hayaller böyle,hayatlar nasıl olacak 😀

Pişik kremi olarak ne aldınız? Oğlumda mustela almıştım ama faydasını görmedim.bu sefer kararsızım.artık alıp hastane çantasına atmam lazım
İlk kızımda Mustela kullandım ama şu an içeriği değişmiş diye duyduğum için hiç bir ürününü almadım. Sudo krem var elimde bir de chicco gördüm e bebekte,şampuanlarından ve deterjanından memnun kaldığım için bir de pişik kremini denemek istedim

Hamilelikte biz😂

Eklentiler

• Screenshot_20221119_231908.webp
    Screenshot_20221119_231908.webp
    42,8 KB · Görüntüleme: 61
Kızlar vajinal doğum yapmış ya da yapmayı düşünenler herhangi bir eğitime katıldınız mı? Ben açıkçası nasıl ıkınmam gerektiğini bile bilmiyorum 🤦🏻‍♀️
Önceki doğumum vajinaldi,bir eğitim almamıştım sadece video izlemiştim,doğru nefes alıp vücuda oksijen göndermek gerekiyor,kasılmaları daha rahat karşılıyorsun o şekilde. Ikınmayı da zaten doktor/ ebe yönlendiriyor ama ben epiduralli olduğum için etkin şekilde ıkınamadım,ebeler karnıma bastırmıştı,eğitim alsam da yapamazdım o anda hiç ama hiç hissetmiyordum çünkü alt tarafımı

dr yazıyor devlet karşılıyor teyzemler çocuklar için hep kullanmışlardı bende hametan yazdıracam dr a hatta anneme dedim sende yazdır diye 😂
Benim de evde vardı sonra bir baktım son kullanım tarihi geçmiş😂 bir sonraki gidişimde yazdıracağım sağlık ocağında evde bulunsun 😆
Kızlar vajinal doğum yapmış ya da yapmayı düşünenler herhangi bir eğitime katıldınız mı? Ben açıkçası nasıl ıkınmam gerektiğini bile bilmiyorum 🤦🏻‍♀️
Katılmadım eğitime ama hafta içi biraz video izleyeceğim sanırım YouTube da bu tarz içerikler varmış

Saglik ocaginin verdigi kisa bi egitime katilmistim 6 sene once 🤣O ilk hamileligimde netten videolar falan izlemistim bilgi veren.Dogum hikayelerini anlatanlari falan.Ama herkesin dogum hikayesi farkli oluo o an her seyi akisina birakiosun zamanla bi bakiosun olu verio.Bazen aldigin egitimle alakasi olmayan sekilde seyredebilio olaylar yani cok takilma.Benim bildigim suan kasiliomusun.Onun gibi dusun agri yukselio o an nefesini tutup tuvalet yapar gibi ikinacaksin sanci gecince kendini salip rahatlayacaksin yukselmeye baslayinca nefesini tutup yine ikinacaksin.Zaten dogurtan ebenin yaninda bir tanede senin basinda ebe oluo devlette boleydi.O sana pskolojik destek verio ne yapman gerektigini soyluo.İlk dogumundaki cok enerjik degildi ama 2.deki cok iyiydi sagolsun beni konustra konustra dogurttrdu 🙂.Yapabilirsin az kaldi falan dio arada alttan bakio ilerlemeye az kalmis cok guzel gidio dio sonra bebegin kafasini gormus ayy bembeyaz bir bebek geliyor cok guzel falan dedi 😄Bebegim cikti kucagima verdiler ayy bu bi sevio bi sevio gor nasil tatliymis yicem ben bunu falan cok sagolsun cok guzel moral vermisti ❤️

Canim bagiranlara bakma sen kimisi bagirmayi seviyor sakin yanlis anlasilmasin agri esigi falan deniyor ya buda onun gbi bisey sanirim.Ben mesela bagirmayacam dedim suni sanci verdiler baslarda sesim cikmadi sonradan hafif hafif oy oy demeye basladim 🤣En son dogum aninda ilk dogumda bu tabi ebe karnima bastirinca bagirdim ondada cocuk cikti.🙂Yani kendini kimseyle kiyaslama herkesinki ayni olacak die bisey yok.Ben acilmayla gidiorum suni veriolar en son ikinacak gbi oluncada masaya aliolar sonrasi uzun surmuo sancini takip edip nefesini burnundan alip icinde tutup ikinma seklinde itekleyeceksin.Sonra bian rahatliosun sonra bidaha bu duzeni guzel tutturursan kendine guvenirsen halledersin.Ben ufak tefegim ebeler sasirio ben dogurunca 🤣Nazlanacam saniolar herlde ebeler cok gerekmedikce mudahale etmiolar eger zorlanmaya baslarsan elleriyle bastirip doguma yardim ediolar.İlk dogumunda ellediler 2.de ellemediler.Ne olursa olsun bunlarin hepsi geciyor Rabbim bizi dayanacak gucte yaratmis ben buna inaniyorum adet agrilariyla bizi hazirliyor suanki cektigimiz agrilarda zaten vucudu hazirliyor kotu dusunme Rabbim bir nefeste bebeginin sesini duymayi nasip etsin ❤️🥰
Amiinn canım beni ferahlattın gerçekten Allah razı olsun 😊

Back
X