• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Ah kızlar gece ateşim dusmeyince hastaneye gittim artık ve ilk başta yüksek ateşten bebeğinde kalp atışlarında çarpıntı olmuş dediler, serumdan sonra ben rahatladım biraz bebek hareketleri de biraz normalde döndü, meğerse infuluenza A pozitifmis yani domuz gribi 🥺🥺 carpintim olduğu için ve nabzım da yükseldiği için influenza ilacına başladım, şu an en yaygın hastalık buymuş , direk bebeğe gecmiyormus ama yüksek ateş durumunda etkileniyormus 😔 umarım kısa sürede atlatırım doğuma bu kadar az kalmışken , bebişim de 3kiloyu geçmiş şükür inşallah sağlıkla kavusalim,çok dikkat edin kesinlikle maske takın çünkü her yerde bu salgın varmis
Belirtilerin neydi canım.benim çevremde de var dokuz gribi olmuşlar 1 hafta düşmeyen ateş olmuş.biz de ailecek bu hafta hastaydık ama ateş yoktu bizde boğaz ağrısı ses kısıklığı burun tıkanıklığı vardı ordan benim kulağıma vurdu. Acaba bu da mı domuz gribiydiki

İyi akşamlar kızlar suyu fazla olanlara bişey sormak istiyorum suyun ölçüsüyle alakalı bi ölçü veriyor mu size doktor sınır şu senin bu kadar vs diye

Kızlar ya bu bebe meme ayırıyor, bir tanesinden daha rahat emdiğini fark ettim. Diğerine zorladığımda o kadar güzel emmiyor ağzından çıkarıyor, hep aynı tarafta ve pozisyonda rahat ediyor. Cimcimeye bak sen🐣 Biri emmelik biri sağmalık oldu göğüslerin😂😂 Acaba diğerine de alıştırmaya çalışsam mı? Biraz deniyorum ama ötekini kolay emdiği ve zaten daha emmeye alışma aşamasında olduğu için emdiği memeden çok da koparmak istemiyorum açıkçası.
Canım izlediğim bir videoda şöyle diyordu. Diğer memeğe geçerken bebeğin başını diğer tarafa çevirmek yerine sağ memeden sol memeye yana kaydırarak emzirin o zaman farkı çok anlamaz diyordu. Videoyu ekliyorum. 9. Dakikada anlatıyor.

Herkesin verdigi tepki farkli oluyor illa ki. Benim aci esigim cok yuksek ve normalde hayatta bagiran sesi cikan biri degilimdir ama o anda bagirdim cunku gucumu ordan aldim hissettigim agriyi o sekilde unuttum bir anligina. Nefes yine alip verdim ama bagirmak rahatlattigi icin o sekilde yapmayi tercih ettim.
Hah evet demek istediğim bu gücü ordan alıyosanuz yine kontrol sizdedir ben çığlıklarla kendini kaybedenler var ya onlara üzülüyorum perişan oluyolar süreçte sankş daha zor oluyo. Ben görücem beni dur🤣😇

Belirtilerin neydi canım.benim çevremde de var dokuz gribi olmuşlar 1 hafta düşmeyen ateş olmuş.biz de ailecek bu hafta hastaydık ama ateş yoktu bizde boğaz ağrısı ses kısıklığı burun tıkanıklığı vardı ordan benim kulağıma vurdu. Acaba bu da mı domuz gribiydiki
Benim aniden yükselen ateş üşüme titreme halsizlik bir de acayip vücut agrilarim oldu canım ,yani bacaklarim sırtım gözüm her yerim ağrıyor ,burun akıntısı ,hafif de öksürük, bu influenza virüsü bir A varmış bir B , b olan daha normal griplerden ,A olan domuz gribi türünde olanmis ,epey süre de geçmiyormus ilaçsız , eşimde de yüksek ateş titreme ve aşırı öksürük şeklinde çıktı

Benim aniden yükselen ateş üşüme titreme halsizlik bir de acayip vücut agrilarim oldu canım ,yani bacaklarim sırtım gözüm her yerim ağrıyor ,burun akıntısı ,hafif de öksürük, bu influenza virüsü bir A varmış bir B , b olan daha normal griplerden ,A olan domuz gribi türünde olanmis ,epey süre de geçmiyormus ilaçsız , eşimde de yüksek ateş titreme ve aşırı öksürük şeklinde çıktı
Biz de 1 hafta 10 gündür düzelemedik.önce çocuk ateşlendi 2 gün sonra bende boğaz ağrısıyla başlayıp burun tıkanması oldu kulağa vurdu hala antibiyotik kullanıyorum sonra da eşime geçti aynı şekilde ses kısıklığı burun tıkanması oldu onda da.çocuk pazartesi okula tekrar başlayacak ondan endişeliyim bende.son 1 ay kaldı şurda doğuma.maske takıcam artık evde napıyım

Selam arkadaşlar herkes iyidir umarım.bugun kontrol vardı bir aksilik çıkmazsa inşallah 25ine sezaryen randevumuzu aldık.anestezi doktoru kan tahlili istedi şimdi baktım crp 23,66 çıkmış. Ne olduğunu tam bilmiyorum ama burada pek çok kez konuşulmuştu sanki. Nedir ne değildir bu 23 olmasi riskli bi durum mu bilenler aydınlatabilir mi?

Selam arkadaşlar herkes iyidir umarım.bugun kontrol vardı bir aksilik çıkmazsa inşallah 25ine sezaryen randevumuzu aldık.anestezi doktoru kan tahlili istedi şimdi baktım crp 23,66 çıkmış. Ne olduğunu tam bilmiyorum ama burada pek çok kez konuşulmuştu sanki. Nedir ne değildir bu 23 olmasi riskli bi durum mu bilenler aydınlatabilir mi?
Enfeksiyon var demek canım

Peki ya normal doğum korkusu.. dün hastaneye yatırdılar sürekli birileri doğum yaptı kaldığım odada ben hariç hepsinin bağırmaları kulağımda hala daha fazla dayanamayıp imza ile ayrıldım hastaneden. Çok etkilendim napacamı bilemiyorum
Canım bende normal doğum istiyordum korkuyordum da. Normalle başladı ama ben yapamadım ve sezeryana döndük. Evet normal doğum çok güzel ama benim de acı eşiğim buna müsaade etmedi o yüzden kendini kasma . Nasıl olması gerekiyorsa öyle ilerliyor.

Ah kızlar gece ateşim dusmeyince hastaneye gittim artık ve ilk başta yüksek ateşten bebeğinde kalp atışlarında çarpıntı olmuş dediler, serumdan sonra ben rahatladım biraz bebek hareketleri de biraz normalde döndü, meğerse infuluenza A pozitifmis yani domuz gribi 🥺🥺 carpintim olduğu için ve nabzım da yükseldiği için influenza ilacına başladım, şu an en yaygın hastalık buymuş , direk bebeğe gecmiyormus ama yüksek ateş durumunda etkileniyormus 😔 umarım kısa sürede atlatırım doğuma bu kadar az kalmışken , bebişim de 3kiloyu geçmiş şükür inşallah sağlıkla kavusalim,çok dikkat edin kesinlikle maske takın çünkü her yerde bu salgın varmis
Çok geçmiş olsun inşallah kısa zamanda toparlarsın 1 hafta 10 güne iyileşme oluyor genelde.
Kızlar ya bu bebe meme ayırıyor, bir tanesinden daha rahat emdiğini fark ettim. Diğerine zorladığımda o kadar güzel emmiyor ağzından çıkarıyor, hep aynı tarafta ve pozisyonda rahat ediyor. Cimcimeye bak sen🐣 Biri emmelik biri sağmalık oldu göğüslerin😂😂 Acaba diğerine de alıştırmaya çalışsam mı? Biraz deniyorum ama ötekini kolay emdiği ve zaten daha emmeye alışma aşamasında olduğu için emdiği memeden çok da koparmak istemiyorum açıkçası.
Canım onu bebekler yapıyor ya, tavsiyem bir şekilde emzirmeye calış ki alışsın bebiş yoksa memislerde simetri oluyor süt verimi de etkileniyor. İyi boşaltamiyorsa sonrasında sağ yine ki azalmasin ama ilk olarak hep memeyi teklif et.

Kızlar ben normal doğum yapmıştım korse konusunu doktoruma sorduğumda çok onermemisti kaslari zayıflatıyor estetik sebeplerle takmak istersen bile kısa süreli kullan demişti sonuç kullanmadım.sezaryen de dikişleri tutması açısından kullanmak faydalı mıdır onu bilemem ama benim doktorumun pek sevdiği birşey değil korse. Bu korse konusuyla ilgili de muhtelif fikirler var doktorlar arasında da😁Çabuk toparlanmak için ayaklanmak önemliymiş sezaryende geç toparlanma sebebi daha geç ayaklanilmasıymış...benim beni korsem yok belki sonra duruma göre alırım ama çok darlanmayi seven biri değilim bakalım😅

Yok hiç acımıyor aksine daha iyi hissediyorum böyle karnım yerine oturuyor gibi, daha şimdiden sıkılaştırdı bile. Ağrıların geçmesini bekle kuzum o zaman sen sonrasında kullan, ben geçince başladım hemen
Ağrın nasıl bu kadar çabuk geçti ki sen benden iki gün sonra doğum yaptın nasıl bakım yaptın ameliyat yerinee

Öksürük ateş boğaz yanması bel ağrısı daha doğrusu tüm eklemlerin ağrımadı burun akıntısı. Ne ararsan var. Hastalar kervanına bende katıldım. Valla son haftalara doğru daha da zormuş hasta olmak özellikle öksüre öksüre kaburgalarıma karnıma ağrı giriyor sürekli. CRP 40,67 çıktı. Pcr testi negatif. Yaşamaya çalışıyoruz. Hasta olan herkes iyileşir inşallah bir an önce

Biz hediye ve pasta almayı düşünüyoruz şimdilik bunlar aklımızda. Tabi hamilelik sürecinde de hediyeler aldık kardeşin gönderdi falan diye
Kaç yasinda hediyeyi kardeşinin gonderdigine inandı mi
Uzun zamandır İstediği bir oyuncağı almayı düşünüyoruz,kardeş hediyesi diye, bir de ilk karşılaşmada bebeğin kucağımda olmamasına dikkat edeceğim,hatta mümkün olursa ablası gelmeden bebeği odadan çıkartıp ilk önce ablasıyla sarılıp koklaşmayı istiyorum 🙂hissettikleriyle ilgili konuşmasını sağlamaya çalışacağım,dışlandığını hissetmesin diye bebekle ilgilenilen durumlara ablasını da dahil etmeye çalışacağım,kendisi isterse tabi 🙂
Evet beşikte görmesi çok mantıklı. İnşallah bunu uygulayacağım
Oğlumun anaokulundaki pedagogla görüştüm bu konuda geçen hafta, çok güzel bir öneri verdi sizinle paylaşayım, bebekle ilk karşılaşma kesinlikle bağımsız bir yerde olsun dedi yani anne baba veya refakatci kucağında değil de hastaneye gelecekse hastane beşiğinde ,veya ev beşiğinde çünkü o ilk anda bebeği kucaginda tutan kişiye karşı kaybetme korkusu yasayabiliyorlarmis, bir de çocuğun yaşı da önemli tabi ama bu hediyeyi sana kardeşin getirdi demeyin dedi çünkü çocuklar herşeyin farkında karından hediye gelmeyeceğini bilirler ,onun yerine kardeşinin sevincini kutlamak için sana bu hediyeyi aldık diyebilirsiniz dedi

Bir de bebek bakımıyla ilgili sürece onu bizzat dahil edin dedi, işte bezini getirmesini isteyin mesela gibi, sevmesine izin verin evet riskli olabiliyor bazen özellikle yaş farkı azsa ama gözetim altında kucağına verip bağ kurmasını sağlayabilirsiniz dedi, benimkilerin arasında 6 yaş olacak hemen hemen o nedenle biraz daha rahatım ama yaş farkı azsa biraz daha dikkat istiyor tabi, yeğenim seviyorum ayağına kardeşinin gözünü isirmisti mesela 😅
Çok güzel öneriler. Teşekkür ederim. Bi ara kızıma sordum kardeşin sana ne hediye getirsin diye. Hiç öyle şey olur mu o küçücük nasıl getirsin dedi 🤐bizden daha mantıklı... 3.5 yaşında bu arada 🌸

Vucutta enfeksiyon olduğunu gösterir. 20 ye kadar çok riskli değer değil. Senin de 23 olmuş. Öyle erken doğum yapacak kadar değil endişelenme

Kizlar bikac gundur okuyamadimm yazilanlari evde temizlik vardi bitti cok sukur annem sagolsun evi adam etti🤦🏻‍♀️🤣an itibariyle hastane cantamizi da hazirladik ufak bi kac ekleme olacak onun disinda hersey hazir ❤ artik 12 araligi bekliyoruz oglusumuza kavusmak icin. 🤲Dogum yapan anneler cabucak toparlanir bebisleri uzun ve saglikli bir ömre sahip olur insallah🤲bekleyen annelerede hayirli kolay dogumlar saglikli bebekler nasip etsin allah🤲❤artik sonlara geldik stres heyecan kaygi hepsi bir arada😍😍😀

Back
X