• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Benim de salı gününe randevum. Nedense agirlasacagima bir hafiflik geldi bu günlerde. O kadar ki sınava bile girdim bugün 😎 Hastaneye yatacagim anı dört gözle bekliyorum🤗
O hafiflikten bende de var,ilkinde zor dönüyordum yatakta,oturup kalkamıyordum,ayakkabı bağlayamıyordum şimdiki rahatlık tuhafıma gidiyor 🙂 Bu arada sınavı da atlatmışsınız geçmiş olsun,hayırlı olsun 🙂

Keyfin varsa, imkanın yetiyorsa yavrun için yuva yapmaktan daha hoş ve doğal ne olabilir ki🤗
Aslında önden kaybımın olması çok tetikliyor beni,o yavrumun yaşayamadıklarını bu yaşasın istiyorum ve korkuyorum da bir şey olacak yine diye bir taraftan.Karışık duygular işte 🥹

Bizde zümra ve miray arasinda kaldik aslinda ben kalmadim ben zümra diorum ama esim ve ailesi pek istemio bakalim son dk belkide aklimizda olmayan bir isim koyadabiliriz.Bende Miraya isinamadim bir türlu.
Bizim belliydi aslında ama eşim bir ismi beğenmedi. 2 isim koymak istiyoruz biri kesin Vera olcak ikinci ismi bulamadık daha ne zormuş isim bulma meselesi ya

Son düzenleme:
Aslında önden kaybımın olması çok tetikliyor beni,o yavrumun yaşayamadıklarını bu yaşasın istiyorum ve korkuyorum da bir şey olacak yine diye bir taraftan.Karışık duygular işte 🥹
Allah sabır versin canım. Ama her yeni bebek başka bir hikayeyi başlatıyor. Bak ne güzel tatlı hazırlıklar yapmışsın, eskiyi düşünme yeniye tutun. İnsan hep bir korkuyla yaşıyor bu bende de var ama çok o sularda durmamak lazım.

Kızlar bebeğim çok hareketsiz bugün hiç etmedi az önce dürttüm iki nazlı nazlı dürttü. Acaba normal mi yavaşlaması
Kuşum tatlı bir şeyler ye ve iç bakalım. Benim ki de gündüzleri bazen çok sakin. Akşama kudururuyor. Doktor dğn takip et dedi hareketlerini. O dediğinden beri ediyorum ama her geçen gün daha az ve sakin.

Peki ya normal doğum korkusu.. dün hastaneye yatırdılar sürekli birileri doğum yaptı kaldığım odada ben hariç hepsinin bağırmaları kulağımda hala daha fazla dayanamayıp imza ile ayrıldım hastaneden. Çok etkilendim napacamı bilemiyorum
Doğurmadım bilmiyorum ne yaşayacağımı ama cidden avaz avaz bağırılavak kadar mı ya. Bence biraz dikkat verilerek nefes teknikleriyle o avaz avaz bağırmadan kurtulunabilir. Şu an nefes teknikleri çalışıyoruz doğum için

Kuşum tatlı bir şeyler ye ve iç bakalım. Benim ki de gündüzleri bazen çok sakin. Akşama kudururuyor. Doktor dğn takip et dedi hareketlerini. O dediğinden beri ediyorum ama her geçen gün daha az ve sakin.
Evet evet her geçen gün azalıyor gerçekten o pıtı pıtı vuran debelenen oğlan gitti bunalıma mı girdi içeride sıkıntıdan nedir

Bizim belliydi aslında ama eşim bir ismi beğenmedi. 2 isim koymak istiyoruz biri kesin Vera olcak ikinci ismi bulamadık daha ne zormuş isim bulma meselesi ya
Gerçekten zor isim olayı. Bizde hala netleşemedik yağız ve deniz arasındayız belki bambaşka bişry bile olabilir ama asla netleşmiyo:)

Doğurmadım bilmiyorum ne yaşayacağımı ama cidden avaz avaz bağırılavak kadar mı ya. Bence biraz dikkat verilerek nefes teknikleriyle o avaz avaz bağırmadan kurtulunabilir. Şu an nefes teknikleri çalışıyoruz doğum için
Canım normal doğurmadım ıkınma anını bilmiyorum ama 12 saat suni sancıyla beraber sancısını çektim öyle dayanılmayacak gibi değil. Hem öyle olsa insanlar 4-5 tane doğurmazdı diye düşünüyorum çok zor oldu diyen bile 2 tane doğuruyor

Aci esigi olayi ve aciya verilen tepki kisiden kisiye degisir. Avaz avaz da bagirabilir kadinlar agridan. Bi de ikinma dogum egitimi alan cok az kadin var. Ben mesela agrida bagiramam, nefesim kesilir, kafamda ugultu baslar ve tansiyonum otomatik duser bayilirim. Normal dogum derlerse bizim doktor hemsireleri guzel bir sahne bekliyor yani. Nefes egzersizleri cok iyi fikir vaginal dogum yapmak niyetindeyseniz.

Ben herşeyi yapıyorum içimde kalan. Geçen gittik hamile çekimi bile yaptık. Buldumcuk ise buldumcuk oldum. Çok üzüldüm çok ağladım herkesin kucağında bebeği varken ben yoğun bakımlarda ölüm bekledim. Çünkü bize 1 hafta yaşamaz dediler. 7 kez kalbi durdu 7. De kaybettim onu. Yani hakkettik ya arkadaşım. 🥲 İçimde ne varsa yapacağım. Kaderden öte yol yok. En azından ben hevesimi aldım diyeceğim.

Peki ya normal doğum korkusu.. dün hastaneye yatırdılar sürekli birileri doğum yaptı kaldığım odada ben hariç hepsinin bağırmaları kulağımda hala daha fazla dayanamayıp imza ile ayrıldım hastaneden. Çok etkilendim napacamı bilemiyorum
Normal doğum yapmak zorunda değilsiniz ama yapmak istiyorsanız kendinize güvenin. Ebeden aldığım eğitimde kendinizi birakin diyodu alt tarafnizi bacaklarınızı serbest bırakın yokmuş gibi düşünün eşiniz sırtınıza tüyle dokunur gibi masaj yapsın. Kollarınızı lavanta yağı sürün sakin bir ortamda oturun ve bebeğinize doğumdan korkmamasi gerektiğini söyleyin. Vajinanin ayiplanacak bir organ olmadığını bebeğinizin dünyaya açılan bir penceresi olduğunu düşünün. Nefes alın ve düzenli bir şekilde verin. Sancılarının artınca aldığınız nefesi üç defa hızlı bir defa uzun sürede verin demişti denemek isterseniz.

2. Ya da 3. Çocuğunu bekleyenler.. kardeş karşılaşmasında ne yapmayı planlıyorsunuz? Genelde büyük çocuğa hediye alınıyor kardeşin getirmiş diye. Baska neler yapılabilir olumlu bir karşılaşma olması için?

Aci esigi olayi ve aciya verilen tepki kisiden kisiye degisir. Avaz avaz da bagirabilir kadinlar agridan. Bi de ikinma dogum egitimi alan cok az kadin var. Ben mesela agrida bagiramam, nefesim kesilir, kafamda ugultu baslar ve tansiyonum otomatik duser bayilirim. Normal dogum derlerse bizim doktor hemsireleri guzel bir sahne bekliyor yani. Nefes egzersizleri cok iyi fikir vaginal dogum yapmak niyetindeyseniz.
Doktorum bi eğitimde şunu demişti. Bi hastası bağırmış ve bağırma anjnda o kadar iyi ıkınmışki doktor bağırmaya devam et demiş çok doğru her insan farklı o an işlevsel olan neysemonu yapmalı sanki

Back
X