• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Yaa kaynanam işte mamayı şırıngayla veriyo biberonla vermiyo. Biberona alışırsa meme emmez diye saçma bir düşünce varmış onun yüzünden şırıngayla vermeye çalışıyo e şırıngayla olunca da çocuk çok fazla içemiyor işte…
Aslında doğru olanı yapıyor bazı bebekler biberondan sonra meme almak istemiyor üstelik anne göğsünü taklit edenlerden değilse meme reddi yaşanma ihtimali var.sen her halükarda emzirmeye hayret et
Günaydın 💙
Bir sorum olacak Kaşık biberon çok gerekli bir şey mi ona göre alacağım 😅
Canım bence ihtiyaç duyulursa alınması gereken birşey. Artık herşeye ulaşmak çok kolay. Gerekirse sonra alırsın
Kızlar bebeğim çok hareketsiz bugün hiç etmedi az önce dürttüm iki nazlı nazlı dürttü. Acaba normal mi yavaşlaması
Son zamanlarda eskisi kadar sık hareket etmedikleri bir gerçek.
Doktorum bi eğitimde şunu demişti. Bi hastası bağırmış ve bağırma anjnda o kadar iyi ıkınmışki doktor bağırmaya devam et demiş çok doğru her insan farklı o an işlevsel olan neysemonu yapmalı sanki
Aklıma this is Sparta repliği geldi 🤣
Bağırma var bağırma var eğer kişideki gücü ortaya cıkaracak bir şekilde ve ıkınma anında olursa yardımı dokunabilir. Uzak Doğu sporlarinda atak hareketlerinde yapılır mesela ama onun da tekniği var. Ama sancılar sırasında bağırmanin kimseye faydası yok maalesef aksine güç kaybı oluyor.

Kızlar ben lohusa korsesi kullanmaya başladım kesinlikle kullanın. Önceden almamıştım dün sipariş verdim öğleden sonra ve akşam teslim edildi garip bir şekilde 😂 şimdiden hissediyorum inceltme yaptı baya fark etti. Hem gerçekten sıkınca daha iyi hissediyo insan böyle karnım bol gibi geliyordu çünkü tamamen gitmiyo göbek öyle hemen
Kız sen nasıl kullanmaya başladın dikişlerin ameliyat yerin falan geçti mi iyileşti mi ki benimki hala deyince bile acıyo henüz takmak mümkün değil bence sen nasıl taktın acımıyo mu

2. Ya da 3. Çocuğunu bekleyenler.. kardeş karşılaşmasında ne yapmayı planlıyorsunuz? Genelde büyük çocuğa hediye alınıyor kardeşin getirmiş diye. Baska neler yapılabilir olumlu bir karşılaşma olması için?
Biz hediye ve pasta almayı düşünüyoruz şimdilik bunlar aklımızda. Tabi hamilelik sürecinde de hediyeler aldık kardeşin gönderdi falan diye

2. Ya da 3. Çocuğunu bekleyenler.. kardeş karşılaşmasında ne yapmayı planlıyorsunuz? Genelde büyük çocuğa hediye alınıyor kardeşin getirmiş diye. Baska neler yapılabilir olumlu bir karşılaşma olması için?
Uzun zamandır İstediği bir oyuncağı almayı düşünüyoruz,kardeş hediyesi diye, bir de ilk karşılaşmada bebeğin kucağımda olmamasına dikkat edeceğim,hatta mümkün olursa ablası gelmeden bebeği odadan çıkartıp ilk önce ablasıyla sarılıp koklaşmayı istiyorum 🙂hissettikleriyle ilgili konuşmasını sağlamaya çalışacağım,dışlandığını hissetmesin diye bebekle ilgilenilen durumlara ablasını da dahil etmeye çalışacağım,kendisi isterse tabi 🙂

Oğlumun anaokulundaki pedagogla görüştüm bu konuda geçen hafta, çok güzel bir öneri verdi sizinle paylaşayım, bebekle ilk karşılaşma kesinlikle bağımsız bir yerde olsun dedi yani anne baba veya refakatci kucağında değil de hastaneye gelecekse hastane beşiğinde ,veya ev beşiğinde çünkü o ilk anda bebeği kucaginda tutan kişiye karşı kaybetme korkusu yasayabiliyorlarmis, bir de çocuğun yaşı da önemli tabi ama bu hediyeyi sana kardeşin getirdi demeyin dedi çünkü çocuklar herşeyin farkında karından hediye gelmeyeceğini bilirler ,onun yerine kardeşinin sevincini kutlamak için sana bu hediyeyi aldık diyebilirsiniz dedi

Kız sen nasıl kullanmaya başladın dikişlerin ameliyat yerin falan geçti mi iyileşti mi ki benimki hala deyince bile acıyo henüz takmak mümkün değil bence sen nasıl taktın acımıyo mu
Yok hiç acımıyor aksine daha iyi hissediyorum böyle karnım yerine oturuyor gibi, daha şimdiden sıkılaştırdı bile. Ağrıların geçmesini bekle kuzum o zaman sen sonrasında kullan, ben geçince başladım hemen

Ah kızlar gece ateşim dusmeyince hastaneye gittim artık ve ilk başta yüksek ateşten bebeğinde kalp atışlarında çarpıntı olmuş dediler, serumdan sonra ben rahatladım biraz bebek hareketleri de biraz normalde döndü, meğerse infuluenza A pozitifmis yani domuz gribi 🥺🥺 carpintim olduğu için ve nabzım da yükseldiği için influenza ilacına başladım, şu an en yaygın hastalık buymuş , direk bebeğe gecmiyormus ama yüksek ateş durumunda etkileniyormus 😔 umarım kısa sürede atlatırım doğuma bu kadar az kalmışken , bebişim de 3kiloyu geçmiş şükür inşallah sağlıkla kavusalim,çok dikkat edin kesinlikle maske takın çünkü her yerde bu salgın varmis

Oğlumun anaokulundaki pedagogla görüştüm bu konuda geçen hafta, çok güzel bir öneri verdi sizinle paylaşayım, bebekle ilk karşılaşma kesinlikle bağımsız bir yerde olsun dedi yani anne baba veya refakatci kucağında değil de hastaneye gelecekse hastane beşiğinde ,veya ev beşiğinde çünkü o ilk anda bebeği kucaginda tutan kişiye karşı kaybetme korkusu yasayabiliyorlarmis, bir de çocuğun yaşı da önemli tabi ama bu hediyeyi sana kardeşin getirdi demeyin dedi çünkü çocuklar herşeyin farkında karından hediye gelmeyeceğini bilirler ,onun yerine kardeşinin sevincini kutlamak için sana bu hediyeyi aldık diyebilirsiniz dedi
Bir de bebek bakımıyla ilgili sürece onu bizzat dahil edin dedi, işte bezini getirmesini isteyin mesela gibi, sevmesine izin verin evet riskli olabiliyor bazen özellikle yaş farkı azsa ama gözetim altında kucağına verip bağ kurmasını sağlayabilirsiniz dedi, benimkilerin arasında 6 yaş olacak hemen hemen o nedenle biraz daha rahatım ama yaş farkı azsa biraz daha dikkat istiyor tabi, yeğenim seviyorum ayağına kardeşinin gözünü isirmisti mesela 😅

Doğurmadım bilmiyorum ne yaşayacağımı ama cidden avaz avaz bağırılavak kadar mı ya. Bence biraz dikkat verilerek nefes teknikleriyle o avaz avaz bağırmadan kurtulunabilir. Şu an nefes teknikleri çalışıyoruz doğum için
Herkesin verdigi tepki farkli oluyor illa ki. Benim aci esigim cok yuksek ve normalde hayatta bagiran sesi cikan biri degilimdir ama o anda bagirdim cunku gucumu ordan aldim hissettigim agriyi o sekilde unuttum bir anligina. Nefes yine alip verdim ama bagirmak rahatlattigi icin o sekilde yapmayi tercih ettim.

Kızlar ya bu bebe meme ayırıyor, bir tanesinden daha rahat emdiğini fark ettim. Diğerine zorladığımda o kadar güzel emmiyor ağzından çıkarıyor, hep aynı tarafta ve pozisyonda rahat ediyor. Cimcimeye bak sen🐣 Biri emmelik biri sağmalık oldu göğüslerin😂😂 Acaba diğerine de alıştırmaya çalışsam mı? Biraz deniyorum ama ötekini kolay emdiği ve zaten daha emmeye alışma aşamasında olduğu için emdiği memeden çok da koparmak istemiyorum açıkçası.

Kızlar ya bu bebe meme ayırıyor, bir tanesinden daha rahat emdiğini fark ettim. Diğerine zorladığımda o kadar güzel emmiyor ağzından çıkarıyor, hep aynı tarafta ve pozisyonda rahat ediyor. Cimcimeye bak sen🐣 Biri emmelik biri sağmalık oldu göğüslerin😂😂 Acaba diğerine de alıştırmaya çalışsam mı? Biraz deniyorum ama ötekini kolay emdiği ve zaten daha emmeye alışma aşamasında olduğu için emdiği memeden çok da koparmak istemiyorum açıkçası.
Benimkide ayni sol tarafta cok rahat emiyor sag tarafta nazlaniyor armut pis agzima dus diyor😂
Hemsire yardimci oluyor o sekilde farkli pozisyonlar deneyip emmesini sagliyoruz 😬

Benimkide ayni sol tarafta cok rahat emiyor sag tarafta nazlaniyor armut pis agzima dus diyor😂
Hemsire yardimci oluyor o sekilde farkli pozisyonlar deneyip emmesini sagliyoruz 😬
Aynen benimki de solcu😂😂 ay hemşireler yardım ederken çok rahattı iş komple bana kalınca bir zorlaştı ama inat ettim bende emecek illa diye şükür daha iyiye gidiyor giderek. Hemşireler iki göğüsten de emzir demişti ama pek mümkün olmayacak gibi. Diğerini sağıp dolaba atıyorum mecburen

Peki ya normal doğum korkusu.. dün hastaneye yatırdılar sürekli birileri doğum yaptı kaldığım odada ben hariç hepsinin bağırmaları kulağımda hala daha fazla dayanamayıp imza ile ayrıldım hastaneden. Çok etkilendim napacamı bilemiyorum
Kizlarrr acaba bu korkular bagirtilari filan burda konusmasakmi hepimiz yakinda dogum yapicaz, birbirimizi rahatlatmak yerine daha fazla stresse sokmayalim 😅 sahsen ben suan bunlar konusuluyo diye okumak istemiyorum grubu 🫢 benimde gunum yaklasti cunku her an baslayabilir dogum. Gerceklerden kacamayiz ama en azindan stressli girmeyelim. Bugune kadar hic bi hikaye filan okumadim dinlemedim cunku bilerek.

Aynen benimki de solcu😂😂 ay hemşireler yardım ederken çok rahattı iş komple bana kalınca bir zorlaştı ama inat ettim bende emecek illa diye şükür daha iyiye gidiyor giderek. Hemşireler iki göğüsten de emzir demişti ama pek mümkün olmayacak gibi. Diğerini sağıp dolaba atıyorum mecburen
Emene kadar guzel cozum yani en azindan yedektede sutun oluyor😬

Canım geçen gün tam da bununla alakalı bir video izledim , bulursam sana atacağım mutlaka

Back
X