Bende mama + meme gittim 5.5- 6 ay sonunda mama çıktı hayatımızdan .zaten günde 2 yada 1 kere veriyordum.şuan 7 aylık
Ben kahvaltı yani yumurta verince kusmaya başladı bebeğim simdilik kahvaltıyı es geçiyorum öğlen sebze pure (tavuk suyu veya et suyu katiyorum)veya çorbası ve akşam yatmadanda kendim muhallebi yulaflı pirincunlu yada irmikli meyveli yapıyorum .aralarda meyve ve yoğurt.Bir sure sonrada gelip emmek istiyor zaten gündüz 2- 2.5saatte bir yatıyor yatarken emiyor bide uyandığında aralardada ekgidalarini veriyorum .gece 3 4 kere uyanıyor gene emiyor.
Ek bilgi : ek gıda vermeye başlayınca bebeğim bir anda güçlendi .Yüz üstü hızlıca gelip kendi başına oturuyor ve tutunup ayağa kalkıyor sıralıyor şuan. Emeklemeye De başladı.
İnşallah biz de güzel bir düzen oturtabiliriz canım
Her bebek sanırım kendine göre belirliyor bu süreci
Bakalım biz de nasıl olacak?
Ya ek gıdaya geçince inşallah bizde de güncellemeler olur
Zira benim bebeğim çok keyfine düşkün
Yan dönmesi bile daha yeni yeni
O da tam dönmüyor
ben şu an 2 öğün vermeye çalışıyorum. tam açken veriyorum yoksa yemiyor. henüz yumurta denemediğim için kahvaltı vermiyorum. öğlen akşam olarak veriyorum. sebze, yoğurt, meyve bunları sırayla denedim şimdi denediklerimi karıştırarak veriyorum. gündüz sadece uyku sırasında emiyor. ortalama 3.5-4 saatte bir. gece her saat başı kalkıyor ve emiyor.. uykusuzluktan ölüyorum
Ek gıda ilerledikçe büyüdükçe inşallah daha da kolaylaşacak canım
Aslında takip ettiğim doktorlar gece beslenmesinin kademeli olarak kesilmesini öneriyor
Çünkü artık ihtiyaçları yokmuş bu kadar sık
Yavaş yavaş kademeli kesin ve beslemeden uykuya geçirmeye çalışın diyolar
İlerde diş çürümesine kadar etkileri oluyormuş çünkü
Kızlar selamlar.
Benim derdim işe dönmek/dönmemek.
Öğretmenim, branşçıyım. Programlar imkanlara göre benim isteğimle şekilleniyor. Hamileyken 4 gün gidiyordum okula. 2 yarım gün. 2 tam. Tam dediğim 16.00 gibi işten çıkıyordum. İdarem iyi ve ılımlı.
Şimdi ben bu zamana kadar raporla yaz tatiline kadar geldim. Heyet raporum var linçlenmeyeyim lütfen.
Eylülde de 4,5 aylık ücretsiz izne cıkmak niyetim vardı. Oğluma kayınvalidem bakacak. Kendisi de dükkan işletiyor ama artık sürdüremediğinden kapatacak. Zaten bana hep derdi senin bebeğin olursa ne olursa olsun ben bakarım işimi düşünme. Biz de konuştuk ben ne zaman dersem o o zaman dükkanı kapatıp çocuğun bakımına başlayacaktı. Şimdi dükkan sahibiyle anlaşamadı eylülde kapatıyor. Yani ben izin vs almasam bile bakmak icin kendisi hazır.
Ama şunu da ekleyeyeyim bu ücretsiz izin işini eşimle bebeğimiz 1 yasına gelsin en azından ben bakayım mantığıyla düşündük. Bakacak kimse yok kayınvalidem daha dükkanı kapatmadı diye değil yani. neyse çok uzattım.
Bu aralar biraz bunaldım. Kendimi epey işe yaramaz hissediyorum. Mezun olur olmaz atandım yıllarca şark görevi yaptım fen liselerinden çalıştım yani doğum öncesi epey aktiftim. Şimdi evde çocuklu hayat bebeğimle çok mutlu olsam da o sıkışmışlık beni çok yıprattı. Evlilik hayatına da yansıyor tabi.
Şimdi size sorum? ay keşke bir derdim vara açaydım bu konuyu
Siz olsanız ne yapardınız? Bebeği 1 yaşına getirip öyle bırakmak mı? Yoksa eylülde işe başlayıp bir an önce bu sürece adapte olmak mı?
Seni okadar iyi anlıyorumki
20 li yaşlarından beri çalışan aktif biri olarak bazen ben de bu duygular içinde oluyorum
Sıkışmışlık, sürekli bir döngü içinde aynı şeyleri yapmak, kendi bakımına ve ihtiyaçlarına yönelememek, hayatın içinde kendine bir an ve alan yaratamamak bazen insanı çok yoruyor
Ben de kamuda çalışıyorum ve bakabildiğim kadat bakmak istiyorum , sonrasında zaten bebeğim kreşte büyüyecek çünkü annem ve kayınvalidem çalışıyor bakacak ne yazıkki kimsem yok
Bu süreçte bence de hayalinizdeki gibi 1 yaşına kadar kendiniz bakın
Bunaldığınız zamanlarda kayınvalidenize bırakıp bir kahve içmeye ya da alışverişe gidebilirsiniz
Bu süreç size de iyi gelir hem de bunalmadan bebeğinizle olursunuz
Zaten 6 aylık civarı oldular , zaman çok çabuk geçiyor , 1 yaşa da fazla kalmadı , bir bakacağız ki 1 yaşına gelmişler bile
Uyku konusunda dertli olan annelerim için; ben de cok taktım kafaya yarım saat, 40 dk delirecek gibiydm bir ara. Sonra ne kadar nasıl uyuduğunh, gece kaç kez uyandığımızı saymayı bıraktım ve rahatladım. Sonra sonra baktım ki bebeğim de huzurlu oldu. Paylaşacağım görseldeki bilgiler bir nebze rahatlatır belki sizi de.
Bu kadını bende takip ediyorum ve bu gönderinin altında yorumlarda önerdiği bir kitap vardı uyku ile ilgili onu da aldım çok güzel bir kitaba benziyor okudukça buraya da yazarım yararlı bilgileri
Bu kadın uyku eğitimlerinin zararlarından ve olmaması getektiğinden bahsediyor hep, ben de aklıma ve kalbime yatmadığı için sıcak bakmıyordum ama bebekler rutinleri seviyor rutinlerle birlikte uyku alışkanlığının kazandırılabileceğini anlatıyor hep gönderilerinde
Sizler de takip edebilirsiniz kızlar
Güzel bilgiler veriyor