Seni okadaaar iyi anlıyorumki
Satırlarını okurken dedim ki yanlız değilmişim
Aynı şeyleri yaşıyoruz resmen
Ve en büyük sorunumuz uyku
Asla uzun uyumuyor ve 20. 30. Ya da şanslıysam 40.dakikalarda uyanan bir bebeğim var
Günümün çoğunluğu onu uykuya döndürmekle geçiyor
Kitaplarda videolarda 45 dakikadan az uykulara felaket uykusu dendiğini ve geri döndürülürse 5-6 hafta(!Allahım bu nasıl uzun bir süre nasıl sabreder insan ) içerisinde uykuların uzayacağını öğrendim
Sabırla uyguluyorum aylardır ama henüz bir uzama kaydedemedik
Bilgilerin doğruluğunu da insan böyle öğreniyor belki
Gün içinde insanın kendine ayıracağı bir vaktinin olmaması çok yorucu oluyor gerçekten.
Hamileyken okuduğum kitapta bebeğiniz doğduktan sonra hayatınızda hiçbirşey eskisi gibi olmayacak diyordu , üzerinde baya bir düşünmüştüm ,ama şuan o cümlenin ne demek istediğini yaşayarak ancak anlıyorum.
Bazen uyandığımda güne başlarken çok gergin oluyorum, ister istemez herşeye sinirleniyorum, sonra diyorum bak bu günler için ne çok uğraştın, ( tüb bebek annesiyim) bi ferahlama geliyor, sonra günün zorluğuna göre böyle karmakarışık duygular silsilesi yaşayıp gidiyorum.
Bebek büyüten tüm arkadaşlarım ,yakınlarım ‘geçecek tadını çıkar’ diyor, onları dinlemeye kendimi ferahlatmaya çalışıyorum, tadını çıkarmaya çalışıyorum, bazen başarabiliyorum bazen hiç başarılı olamıyorum
Eğer bebeğin bebek arabasını seviyorsa ,günlük bir uykusunda dışarı çıkıp kendine yakın yerlerde bir kahve ,çay ısmarlayabilirsin.
Benim bebeğim arabayı sevmediği ve kucak dışında hiçbiryerde uyumadığı için ben yapamıyorum, yaptığım zamanlarda eve koştur koştur dönmelerle sonuçlandığı için beslendikten sonra gezdirmek amaçlı çıkabiliyorum sadece.
Belki ilerde değişir uyku düzeni oturur uykuları ağırlaşır diyerek bir umut rahatlatmaya çalışıyorum kendimi bende.
Yani yanlız değilsin canım
sarılalım ve bu günler geçecek diye düşünmeye çalışalım
Canım Allahım sabır versin inşallah bu alerji durumları bir an önce çözülür
Belli bir aydan sonra geçiyormuş diye duymuştum ama ne zaman bilmiyorum
Sanırım gıdalarla tanışınca biraz ilerleyince değilmi?
Bende bende bende
Çalışmaya başlayınca bence biraz daha kendinizi iyi hissedeceksiniz
Biraz nefes alabileceksiniz
Benim bakacak kimsem olmadığı için mecburen ücretsiz izin alacağım 2 yaşına getirip ancak kreşe verebileceğim
Ama işe başlamak iyi olurdu diye düşünüyorum çpk bunaldığım zamanlarda
Bence biraz daha iyi hissedeceksiniz
Kim bakacak bu süreçte ?
Ne güzel yazmışsınız
Tecrübeli annelerin destek vermesini çok seviyorum
İnsan kendini daha iyi hissediyor
Dediğiniz gibi geçecek ve belkide biz de 2.bebekleri düşünücez bu zor günleri unutup
En zorlandığım şey uyku durumları
Ne zaman uzun uyumaya başlar bunlar